Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- صبح امروز و در آخرین روز گرامیداشت هفته محیط زیست با حضور مدیرکل حفاظت حفاظت محیط زیست استان تهران، شهردار منطقه ٥ و مسئولین شهرداری منطقه ٢٢ تهران، بخشدار کن، معاون فرماندار تهران، تشکل‌های مردم نهاد و جمعی از جوامع محلی دوستدار محیط زیست حاشیه محور سولقان و رودخانه کن از زباله پاکسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، کیومرث کلانتری در حاشیه این پاکسازی با اشاره به اینکه اینگونه برنامه‌ها مردم محور است و هدف از برگزاری آن اشاعه فرهنگ زیست محیطی و حس مسئولیت پذیری بیشتر در بین مردم است، افزود: بر اساس قانون، حفظ محیط زیست وظیفه‌ای عمومی است و همه آحاد جامعه در قبال محیط زیست و طبیعت مسئولیت دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه اظهار داشت: برنامه امروز یک حرکت نمادین است و پیام آن به کسانی که نسبت به محیط زیست کم لطف هستند و زباله‌های خود را در طبیعت رها می‌کنند این است که بگوید طبیعت متعلق به همه است و هر کس آن را آلوده کند باید خود آن را تمیز و پاکیزه گرداند.

کلانتری با بیان اینکه اجرای این برنامه‌ها در واقع تحقق اصل ۵۰ قانون اساسی است که حفظ محیط زیست را وظیفه عمومی می‌داند و همه آحاد جامعه باید نسبت به محیط زیست احساس مسئولیت داشته باشند، گفت: اقدام امروز این پیام را دارد که هیج جا دور نیست و هیچ چیز هم دور ریختنی نیست و حق نداریم که پسماندهایمان را در طبیعت رها کنیم.

وی ادامه داد: در حقیقت پسماند یک کالای اقتصادی است و درصد زیادی از آن قابل باز یافت است و باید به چرخه بازیافت برگردد.

کلانتری با بیان اینکه طرح تفکیک از مبدا زباله را در قانون داریم و شهرداری موظف به اجرای این قانون است، افزود: باید با تفکیک زباله از مبدا و کاهش پسماند، کمترین میزان پسماند را به سایت‌های دفن زباله انتقال دهیم و این نیازمند زیر ساخت، فرهنگسازی و مشارکت مردم است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: البته در بحث پسماند صرفا مصرف کننده مسئولیت ندارد و تولید کننده هم دارای مسئولیت است.

وی در پایان با اشاره به اینکه خوشبختانه فرهنگ زیست محیطی و مسئولیت پذیری مردم در قبال محیط زیست نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است، ولی در برخی بخش‌ها با مشکل مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: در هرجایی که زیست باشد پسماند هم هست و راهکار آن مدیریت درست بر پسماند است.

خسروآبادی شهردار منطقه ٥ تهران نیز در حاشیه این برنامه گفت: این منطقه یکی از اصلی‌ترین مناطق تفرجی طبیعی تهران است که مردم در اوقات فراغت به این منطقه مراجعه می‌کنند و حفظ آن اهمیت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه طبیعی است که اگر نتوانیم رود دره هایمان را حفظ کنیم از دو منظر دچار مشکلاتی می‌شویم، اظهار داشت: یکی از لحاظ مدیریت سیلاب است که اگر در این رودخانه لایروبی‌ها انجام نمی‌شد سیل سال گذشته صدمات زیادی به تهران وارد میکرد و دوم در حفظ، استفاده و بهره مندی از منطقه به عنوان تفرجگاهی طبیعی می‌باشد.

خسرو آبادی با اشاره به اینکه این مناطق طبیعی متعلق به همه مردم است و جهت بهره مندی از آن باید همه دست به دست هم دهیم و از آن حفاظت کنیم، تصریح کرد: شهرداری آمادگی این را دارد که تا با همکاری همه بخش‌ها بویژه شهروندان، اینگونه اقدامات را در سطح مناطق توسعه دهد تا بتوانیم شهری با محیط زیست بهتر داشته باشیم.

شهردار منطقه٥ تهران در پایان از شهروندانی که جهت تفرج به این مناطق مراجعه می‌کنند خواست ضمن بهره مندی از طبیعت، موضوع حفاظت و صیانت از رودخانه‌ها و مناطق طبیعی را هم مورد توجه قرار داده و در اینخصوص محیط زیست و شهرداری را در جهت داشتن محیط زیستی سالم‌تر یاری کنند.

این گزارش می‌افزاید: امروز جمعه ٢٤ خرداد ماه در یک برنامه نمادین و فرهنگی با همت و مشارکت محیط زیست استان تهران وشهرداری‌های مناطق ٢٢ و ٥ تهران با همکاری بخشداری کن، دهیاری‌های محلی و همچنین همراهی تشکل مردم نهاد زیست محیطی رفتگران طبیعت و دیگر دوستداران و علاقه‌مندان محیط زیست بخش‌هایی از حاشیه رودخانه کن و محور سولقان از وجود زباله پاکسازی شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست پاکسازی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۴۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، گفت: مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف می‌کند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود. - اخبار استانها -

مجتبی نیک‌طبع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان کرمان بودیم، اظهار داشت: اگر روند قبل ادامه داشت، امسال مشکلات و معضلات عدیده‌ای را در سطح استان در حوزه‌های مختلفی از جمله وقوع ریزگرد، تامین منابع غذایی، تامین آب حیات وحش و آب جوامع انسانی داشتیم و این بارندگی‌ها تا اندازه‌ای شرایط استان را بهبود بخشیده است.

وی با بیان اینکه 22 آوریل هر سال مصادف با سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما به این مناسبت از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه محیط زیست به نوعی همه ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محیط زیست چهار مولفه اصلی آب، خاک، هوا و تنوع زیستی را شامل می‌شود که هر چهار مولفه آن به طور مستقیم بر هم اثر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه تخریب هر کدام از این مولفه‌ها باعث تخریب و ایجاد نواقصی در دیگر اجزای اکوسیستم می‌شود، افزود: در میان این چهار مولفه خاک به عنوان مادر رشد و نمو در سیاره زمین است و مباحث زیادی در این زمینه وجود دارد.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه آمارها نشان از آن دارد که در دو دهه اخیر و حتی دهه‌های قبل کارکردهای خوبی در حوزه محیط زیست نداشتیم، بیان کرد: بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نه تنها در کشور ما که در دنیا منقرض شده است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌های آبی و خاکی به شدت تخریب شده است، افزود: این اتفاقات و مسائل سلامت روحی و جسمی جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و امروز زمین به عنوان مادر حیات دستخوش تغییرات زیادی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین مولفه‌هایی که امروزه این تخریب را رقم می‌زند، فعالیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی است، ادامه داد: در حوزه انسانی این تخریب‌ها شامل مواردی چون فرسایش‌ها در حوزه کشاورزی و تغییر کاربری‌ها است.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها یکی از مهمترین چیزهایی هستند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده‌اند، گفت: اگر به موضوع پسماندها توجه جدی نکنیم با توجه به شدت و رشد جمعیتی که در دنیا داریم در دهه‌های بعد با مشکلات اساسی مواجه می‌شویم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه روزانه بین 56 تا 57 هزار تن زباله در کشور ما تولید می‌شود که چیزی در حدود 12 درصد آن پلاستیک است، بیان کرد: همه این پسماندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم خاک و محیط زیست ما را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه پسماندهای مختلفی در حوزه کشاورزی، پزشکی و خانگی داریم اما عموم مردم با پسماندهای خانگی سروکار دارند که بخش زیادی از پسماندها را شامل می‌شود، افزود: با مدیریت این پسماندها خیلی از مشکلات ما حل می‌شود اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی در این حوزه را در سطح جامعه ارتقا دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «سیاره زمین در برابر پلاستیک» است، گفت: در کشور ما نیز شعار هفته زمین پاک 1403 با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه پلاستیک‌ها و مشتقات آن نقش زیادی در تخریب و آلودگی‌های زمین دارد، ادامه داد: برای مدیریت پسماندها نیازمند فرهنگ‌سازی در لایه‌های مختلف هستیم و در این حوزه راه زیادی در پیش داریم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه اعتقاد داریم که این کار را باید از سنین پایین و در مدارس آغاز کنیم تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم، بیان کرد: به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مدیریت پسماند در جامعه هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز