Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در بردسکن گفت: با توجه به اینکه محصول قالب شهرستان بردسکن پسته است و از آن طرف این محصول به لحاظ اقتصادی درآمد بالایی دارد، خوشبختانه قشر جوان به بخش کشاورزی به ویژه باغات پسته روی آورده اند. 

وی عنوان کرد: جوانان با شرکت در همایش‌ها و دروه های آموزشی خودشان را به علم روز مجهز و گرایش خوبی پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی از برگزاری 85 دوره آموزشی در بخش های مختلف  با شرکت هزار و 700 نفر از بهره برداران در سال گذشته در این شهرستان اشاره کرد و گفت: برگزاری این دوره ها در بهره وری آب و استفاده از بذر مناسب و مبارزه با آفات نقش بسزایی در زمان داشت ، کاشت و برداشت داشته است.

وی از اجرای طرح آموزش در  مزرعه با حضور کشاورزان و دامپروران  خبرداد و گفت: در اجرای این طرح کشاورزانی که در کاشت محصولات خود موفق عمل کرده اند، بهره برداران برای استفاده از تجربیات و موفقیت آنها به باغ و مزرعه آنها عزیمت می کنند و نظرات و پیشنهادات آنها را در کشاورزی خود بکار می‌بندند.

مدیرجهادکشاورزی بردسکن تعداد بهره برداران بخش کشاورزی این شهرستان را 12 هزار نفر اعلام کرد و گفت:  در شهرستان بردسکن بیش از 50 نوع محصول زراعی و باغی تولید می شود که  سهم محصولات زراعی 8 هزار و 363 هکتار است و سطح زیرکشت محصولات باغی 19 هزار و 264 هکتار است.

محمدی عنوان کرد:خوشبختانه  شهرستان بردسکن در اکثر محصولات باغی و زراعی از جمله انار،  انجیر، پسته، زیره سبز، انگور و زعفران رتبه های اول تا سوم استان را به خود اختصاص داده است. 

وی ارزش ناخالص اقتصادی سالانه محصولات باغی و زراعی این شهرستان را 487 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت:این درآمد معادل 3/44 درصد تولید استان است و از این لحاظ شهرستان بردسکن  در جایگاه نهم استان قرار دارد.

محمدی با بیان اینکه شهرستان بردسکن دارای 363 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 159 رشته قنات می باشد گفت:سالانه ازاین منابع 151 میلیون متر مکعب آب استحصال می شود.

وی اجرای طرح آبیاری کم فشار طی سال گذشته در سطح 2 هزار و 500 هکتار در 48 منبع آبی این شهرستان با اعتبار 8 میلیارد و 500 میلیون تومان ،آبیاری تحت فشار در سطح 370 هکتار در 4 نقطه با اعتبار 2 میلیارد تومان و اجرای طرح  انتقال آب با لوله به طول 80 کیلومتر در 70 نقطه  جغرافیایی با اعتبار 2 میلیارد و 400 میلیون تومان را از مهم ترین اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: هرکدام از اجرای این طرح ها  بیش از 70 درصد بهره وری آب را افزایش داده است. 

مدیر جهادکشاورزی بردسکن اظهارداشت: علیرغم همه این اقدامات باز هم  بیش از 60 درصد از منابع آبی شهرستان بردسکن نیاز به اجرای طرح های نوین دارد. 

وی با اشاره به ناگذاری سال رونق تولید گفت:توسعه کشت های گلخانه ای یکی از مهم ترین برنامه‌های سازمان جهادکشاورزی و مدیریت جهادکشاورزی بردسکن است که درهمین راستا  شهرک گلخانه ای بردسکن با وسعت 30 هکتار که از سال 91 راکد مانده بود با پی گیری های اخیر فرماندار و نماینده شهرستان مجوز های لازم از قیبل واگذاری زمین و آب مورد نیاز اخذ شد و در صورت  تامین اعتبار ملی از امسال  این شهرک فعالیت خودش را آغاز خواهد کرد. 

وی همچنین این خبر خوش را داد که  روستاییان می توانند با استفاده از تسهیلات قرض الحسنه با بهره 4 درصد تا سقف 20 میلیون تومان  برای ایجاد گلخانه های کوچک مقیاس در سطح 300 متر اقدام کنند که ازابتدای امسال تاکنون  18 مجوز برای احداث  این گلخانه ها صادر شده است.

مدیر جهادکشاورزی بردسکن به طرح پلاک گذاری و تحت پوشش بیمه قرار دادن تراکتورهای بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت:تراکتورهایی که تحت پوشش این طرح قرار بگیرند در تامین سوخت با مشکلی مواجه نخواهند شد.

محمدی عنوان کرد:خوشبختانه شهرستان بردسکن ظرف 3 سال گذشته توانسته  بیشترین جذب تسهیلات مکانیزاسیون استان را جذب کند و در سال جاری نیز 3 میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی ناوگان بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است.

وی اظهارداشت:در بحث مبارزه با آفات اقدامات لازم در سطح مزارع و باغات انجام شده است که درهمین راستا بیش از هزار 100 هکتار از مزارع  شهرستان با آفت ملخ ، سن و شته غلات، علف های هرز،شته مومی و علف های هرز کلزا مبارزه انجام شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بخش کشاورزی زعفران کشاورزی جوان گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ

کریمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زارچ گفت: با توجه به اینکه سطح زیرکشت درختان گردو در روستای دربید قابل توجه می‌باشد و برخی از درختان منطقه از ارقام کم محصول و کم کیفیت می‌باشد بحث اصلاح درختان گردو در این منطقه در دستور کار جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفت و بحث پیوند این درختان با ارقام پرمحصول مطرح شد.

وی افزود: امیدواریم با اجرای این طرح افزایش سودآوری و بهره وری در منطقه را شاهد باشیم.

طرح سرشاخه کاری درختان گردو با همکاری معاونت بهبود تولیدات گیاهی و مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاروزی در روستای دربید که از روستا‌های ییلاقی شهرستان می‌باشد و سطح زیرکشت گردو قابل توجهی دارد اجرا شد.

پیوند سرشاخه کاری گردو یا عمل تغییر تاج درختان مسن به فعالیتی گفته می‌شود که با پیوند نوع رقم تاج درخت را تغییر داده و با این کار کیفیت و میزان عملکرد درخت را افزایش داد، در این کار پس از پیوند درخت به هر روشی باید تا یک سال از درخت مراقبت کرد؛ و از لحاظ چیدن و برداشت محصول بسیار راحتر می‌باشد؛ و باعث تولید یکدست و بالا رفتن بازار پسندی محصول خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • بهره مندی روستای سَبزکان ریگان ازآب سالم
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ