Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آب مایه حیات است بنابراین انسان‌ها همواره تلاش کرده‌اند که دسترسی به مایه حیات خود و سایر موجودات زمین را برای خودشان آسان کنند و راه‌های متعددی را در این مسیر پیموده‌اند. یکی از این راه‌ها ایجاد آب‌انبار‌ها بوده و هست. آب‌انبار یا برکه، حوض یا استخر سرپوشیده‌ای برای ذخیره آب در زیر زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آب‌انبار‌ها در کشور ما تبدیل به شاخصه‌ای برای سکونتگاه‌های کویری همچون یزد، کاشان، میناب، جنوب استان فارس و هرمزگان شده‌اند. ما در این گزارش برخی از بزرگ‌ترین آب‌انبار‌های کشور را به شما معرفی می‌کنیم.


آب‌انبار برکه کل

آب‌انبار برکه کَل که امروزه با گنجایش بیش از ۱۳۸۰۰ متر مکعب به عنوان بزرگ‌ترین آب‌انبار ایران شناخته می‌شود، در شهر گراش در جنوب استان فارس  قرار دارد. این آب‌انبار که نوع پوشش سقفی آن به صورت مخروطی بوده، در دوره قاجاریه ساخته شده و سقف آن در زمان وقوع زمین لرزه سال ۱۳۳۹ لارستان کاملا فروریخت البته آب موجود در برکه کَل همچنان برای تأمین نیاز‌های کشاورزی و آشامیدنی استفاده می‌شود.
برکه کَل در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ ثبت ملی شد؛ این آب‌انبار با نام گنج‌البحر نیز شناخته می‌شود.


برکه دریا دولت

یکی دیگر از بزرگ‌ترین آب‌انبار‌های کشورمان با نام برکه دریا دولت شناخته می‌شود. این آب‌انبار در کناره شهر کنگ از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه قرار گرفته است. برکه دریا دولت که به دلیل وسعتش به جای سقف کامل، نیم سقف دارد با گنجایشی بالغ بر بیش از ۸۶۰۰ متر مکعب همچنان آبگیری می‌شود و از آبش استفاده می‌کنند.

این آب‌انبار به دلیل بزرگی غیرقابل تصورش لقب دریا دولت را به خودش اختصاص داده است.


برکه سردار بزرگ

نوبتی هم که باشد دیگر نوبت یکی از آب‌انبار‌های شهر قزوین است. این آب‌انبار که بزرگترین آب‌انبار تک گنبدی در ایران و جهان به حساب می‌آید، برکه سردار بزرگ است. این برکه با ظرفیتی بالغ بر ۴۹۰۰ متر مکعب در گذشته یکی از منابع تأمین آب شهر قزوین بوده، اما امروزه به عنوان موزه به کار خود ادامه می‌دهد و بازدید از آن برای همگان آزاد است.

برکه سردار بزرگ در سال ۱۱۹۱ هجری شمسی ساخته شده و نامش در تاریخ ۸ شهریور ۱۳۵۵ ثبت ملی شد.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی مناطق گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازهای آشتی ایران و عربستان به روایت الجزیره قطر

بازدید 17 زمان قابل توجهی از آشتی ایران و عربستان و حرکت به سمت عادی سازی روابط سیاسی می‌گذرد و شواهد نشان می‌دهد گام‌هایی در این مسیر برداشته شده است اما چه شد که عربستان با وساطت چین با ایران از سر صلح وارد شد. گزارش الجزیره قطر درباره رازهای آشتی ایران و عربستان را با زیرنویس فارسی می‌بینید.

دیگر خبرها

  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • رازهای آشتی ایران و عربستان به روایت الجزیره قطر
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است