Web Analytics Made Easy - Statcounter

الف/ در لحظه دیدار نخست وزیر ژاپن با رهبر جمهوری اسلامی ایران، انفجارهای پی در پی در خلیج عمان، دو نفت کش بزرگ را هدف گرفت و باعث آتش سوزی در این دو نفتکش شد..

این مساله سوالاتی را در مورد عاملی که پشت حمله به نفتکش‌ها وجود داشته و اهداف آن به دنبال داشت؛ آیا حملات برای شکست دادن میانجیگری‌هایی انجام شد که طرف‌های غربی برای کاهش تنش بین تهران و واشنگتن در پیش گرفته اند؛ بویژه آنکه این میانجیگری‌ها بنا به درخواست ترامپ انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدیهی است که اینگونه حملات به نفتکش‌ها در منطقه خلیج به نفع ایران نیست؛ چرا که به تازگی درگیری بین این دو کشور به مرحله ای رسیده که ایران یقین دارد ایالات متحده جرأت به راه انداختن جنگی علیه آن را نداشته و در عین حال توان به صفر رساندن صادرات نفت ایران را نیز ندارد.

طبق اطلاعات، دو نفتکش که در خلیج عمان هدف گرفته شدند، حامل محموله نفت برای ژاپن بودند و همین نکته نشان دهنده آن است که حمله مذکور با هدف شکست تلاشهای ژاپن، مجازات آن برای از سرگیری خرید نفت ایران و کمرنگ شدن نقش ژاپن بعنوان واسطه بین واشنگتن و تهران صورت گرفته است... از این رو، طرفی که پشت حمله به دو نفتکش قرار دارد، از تحولات اخیر مبنی بر کاهش تنش بین واشنگتن و تهران متضرر می شود.

اگر به طرفهایی که از تحولات اخیری که به نفع ایران جریان دارد و همچنین از کاهش گفتمان جنگ از سوی واشنگتن آسیب می بینند، نگاه دقیقی داشته باشیم، باید گفت در مقدمه آنها رژیم صهیونیستی است که از طریق لابی های خود در واشنگتن و با استفاده از نومحافظه کاران برای فشار بر دولت ترامپ در راستای خروج از توافق هسته ای و حرکت به سمت جنگ با ایران، تلاش می کند.

در مرتبه بعدی، داعیان جنگ در واشنگتن جای می گیرند که مخالف سیاست ترامپ مبنی بر مذاکره با ایران هستند.. در این میان، عربستان نیز از هدف گرفته شدن نفت کش‌ها سود می برد؛ چرا که سعودی‌ها با تغییر قطب نمای دشمنی با اسرائیل، به سمت دشمنی با جمهوری اسلامی، با رژیم صهیونیستی هماهنگ هستند؛ بویژه آنکه مسئولان در ریاض از موضع گیری های ترامپ پس از انفجار نفت کش‌های در بندر الفجیره و حرکت به سمت تنش زایی و جنگ با ایران، ناامید شدند.

اما حمله به نفت‌کش ها در خلیج عمان، بار دیگر بر نیاز غربی آمریکایی به آتش بس با ایران و قطع راه طرفهایی که برای افزایش درگیری ها و متشنج شدن اوضاع تلاش می کنند، تاکید کرد؛ به این دلیل که  نا امنی در مسیر عبور نفت کش‌ها از خلیج فارس و باب المندب، خطر بزرگی برای این دولتها در بردارد.

در این شرایط، امور به کدام سو می رود؟
تمام شاخص ها حکایت از آن دارد که گزینه جنگ محتمل نیست؛ چرا که واشنگتن به دنبال یک جنگ پر هزینه با عواقب سنگین نیست؛ جنگی که می تواند منجر به افزایش سرسام آور قیمت نفت شود. در مقابل، گزینه مذاکره بین تهران و واشنگتن نیز احتمال بسیار ضعیفی دارد؛ به این جهت که تهران هرگز بازگشت به مذاکرات را بدون التزام واشنگتن به توافق هسته ای قبول نمی کند.

گذشته از این، بازگشت ترامپ از ادعاهایش در مورد مذاکره با ایران، می تواند شکست بزرگی برای سیاستهای وی در قبال ایران بوده و نوسان شدید او در این باره را آشکار کند.

بنابراین، به احتمال قوی، درگیری بین ایران و ایالات متحده ذيل «نه جنگ و نه مذاکره» باقی می ماند و در ادامه شاهد بقای تنش و درگیری با ابزارهای غیر مستقیم و از طریق فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران خواهیم بود، با اینکه شدت یافتن فشارها نیز نمی تواند مسئولان ایرانی را به عقب نشینی از شروطشان در برابر آمریکا وادار کند.

مترجم: مريم نصرالهی

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۸۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است

به گزارش خبرگزاری مهر، «ملک عامر دوگر» نماینده مجلس ملی پاکستان نیز در سخنرانی خود در صحن علنی مجلس ملی پاکستان گفت: من به رئیس جمهور اسلامی ایران هم خوش آمد می‌گویم و هم ایشان را تحسین می‌کنم که به جنایت های اسرائیل پاسخ محکمی دادند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تنها کشور اسلامی است که با تمام قدرت علیه جنایات رژیم تروریستی اسرائیل ایستاده است.

«ریاض حسین پیرزاده» وزیر فدرال مسکن دولت پاکستان‌ در جلسه علنی مجلس ملی پاکستان گفت: دیروز رئیس جمهور اسلامی ایران در پاکستان بودند؛ ایران کشوری است که قربانی تروریسم بوده و حتی مجلس، نخست وزیر و کودکانشان مورد هدف دشمنان قرار گرفتند.

وی در ادامه افزود: مردم ایران چندین سال است که با تحریم اقتصادی مواجه هستند ولی آنها شکست را نپذیرفتند و اجازه ندادند خون شهدایشان پایمال شود. وقتی رئیس جمهور اسلامی ایران به پاکستان رسید من حس کردم که یک نماینده الهی با پیام خداوند به کشور ما رسیدند.

وزیر پاکستانی ادامه داد: دکتر رئیسی از ملت، نخست وزیر و رییس جمهور پاکستان تشکر کردند. ایشان در سفر به لاهور و کراچی وقتی دیدند که مردم این دو شهر کنار خیابان برای ایشان دست تکان می‌دادند و اظهار محبت می‌کردند و از سوی دیگر بعلت بستن خیابان بخاطر تامین امنیت تحت فشار بودند، این موضوع ایشان را ناراحت می کرد.

پیرزاده تأکید کرد: دشمنان پاکستان و ایران چند روز قبل از سفر دکتر رئیسی در پاکستان فعالیت های تروریستی انجام داده بودند و ما نمی‌خواستیم که به مهمان معظم ما که از کشور امام رضا علیه السلام آمده بودند آسیبی برسد و الحمدلله با کمال همکاری مردم عزیز کشورمان از رئیس جمهور ایران استقبال خوبی شد.

کد خبر 6089084

دیگر خبرها

  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تردید یک گزینه دیگر: سر نخواستن بایرن دعوا است!‏
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • نامگذاری خیابانی در تهران به نام اولین روزنامه نگار شهید ایران
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • ایران تنها کشوری است که با تمام قدرت علیه اسرائیل ایستاده است
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • جایگاه هشتم نماینده ایران در جام جهانی پاراتیراندازی
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام