Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان در سفری که اخیرا به کوه اورست داشتند دو نمونه از بلندترین ایستگاه های هواشناسی دنیا را در مرتفع ترین نقطه عالم نصب کردند.به گزارش بلاغ،تیمی به سرپرستی جامعه نشنال جئوگرافیک و دانشگاه Tribhuvan این دو ایستگاه هواشناسی را در ارتفاعات ۸۴۳۰ و ۷۹۴۵ متری اورست نصب کردند و سه پایگاه دیگر را هم در دیگر نقاط آن راه اندازی نمودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفر دو ماه طول کشید و ۳۰ دانشمند در آن حضور داشتند

دیتای جمع آوری شده از این ایستگاه ها قرار است که دانشمندان را در درک بهتر چگونگی افزایش دمای هوای جهانی و تاثیر آن بر ذوب شدن یخ های قطبی یاری دهد.

پل مایسوکی پژوهشگر ارشد این سفر در مصاحبه ای که با نشنال جئوگرافیک داشت چنین گفت:

این یکی از نواحی قاره ای است که بیشترین سرعت گرمایش را در عالم دارد اما ما دقیقا نمی دانیم که در ارتفاعات بیشتر از ۵ هزار متر چه اتفاقی در حال رخ دادن است.

۳۰ دانشمند از سراسر دنیا در این سفر تقریبا دو ماهه حضور داشتند که از میان آنها ۱۷ نفرشان محققان نپالی بودند.

این تیم همچنین در ارتفاع ۸۰۲۰ متری از یخ موجود روی اورست نمونه برداری کرد و به این ترتیب رکورد جمع آوری پراتفاع ترین نمونه یخی دنیا را به نام خود ثبت کرد. آنها قرار است با کمک این نمونه به مطالعه الگوی بارش در اورست و ترکیبات جوی در دوران پیش از انقلاب صنعتی بپردازند. از دیگر دستاوردهای این سفر میتوان به بلندترین اسکن لیدار هلیکوپتر-پایه و پر جزئیات ترین تصویربرداری فتوگرامتریک (با کمک اسکن های لیدار) از کمپ دامنه اورست و فتح کامل یخچال خومبو اشاره کرد.

نتایج این سفر در طول یکسالی که مملو از خبرهای بد برای اورست بوده را میتوان دستاوردهایی خوشنودکننده و مثبت ارزیابی کرد. شرایط جوی نامساعد و تراکم جمعیت در این منطقه که به خاطر افزایش توریست های کوه نورد اتفاق افتاد مرگ دست کم ۱۱ نفر طی سال گذشته در پی داشت. از سویی طبق اعلام مقامات دولتی نپال این کشور تاکنون بالغ بر ده هزار کیلو زباله را از اورست جمع آوری کرده اند که نتیجه چندین دهه حضور توریست ها در این منطقه از نپال بوده.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۹۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است

مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در دیدار با رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با معرفی دستاورد‌ها و سامانه‌های این پژوهشگاه به‌ویژه سامانه و برنامه موبایلی پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوای کشور، عنوان‌کرد: این نرم‌افزار پارامتر‌های مختلف هواشناسی نظیر دمای کمینه، دمای بیشینه، سمت و سرعت باد، بارش، فشار هوا و ... را به کاربران ارائه می‌کند.

وی گفت: از لحاظ ارائه پیش‌بینی‌های درست، سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا با نمونه‌های خارجی خود قابل رقابت است که می‌تواند به‌عنوان سامانه بومی مورد استفاده قرار بگیرد.

رهنما در ادامه به پروژه‌های انجام شده این پژوهشگاه در سطح ملی و بین‌المللی همچون طراحی و راه‌اندازی سامانه هشدار و پیش‌بینی سیل، سامانه هشدار و پیش‌بینی گردوخاک برای ۲۵ کشور منطقه، سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا برای ایستگاه‌های تقلیل فشار شرکت ملی گاز ایران، سامانه پیش‌بینی و هشدار آتش سوزی برای عرصه‌های طبیعی کشور و پروژه در دست اقدام هواشناسی جاده‌ای هوشمند سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اشاره و توضیحاتی ارائه کرد.

در ادامه این نشست «محمدرضا مجیدی» رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم نظام مسائل کشور، موضوع زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی است.

وی با عنوان این موضوع که باید دهه آینده را به نام دهه بسیج زیست‌محیطی نام‌گذاری و ابراز امیدواری کرد در آینده بتوان همکاری‌ها و تعاملات خوبی با پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور درباره موضوعات تغییر اقلیمی و محیط زیستی داشته باشیم.

وی ادامه‌داد: در موضوع کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین موضوعات جامعه نخبگانی می‌توانیم از ظرفیت‌های کارشناسی و تخصصی این پژوهشگاه به نحو شایسته‌ای بهره‌مند شویم.

رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: مجموعه ما یک مجموعه گفتمان ساز است به همین دلیل می‌توانیم درباره گفتمان‌سازی پژوهشی با محوریت هواشناسی و اقلیم‌شناسی همکاری خوبی با پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور داشته باشیم.

منبع: وزارت راه و شهرسازی

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سیستان بارانی شد
  • بارش‌ باران تا شنبه در آذربایجان‌غربی تداوم دارد
  • چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان‌غربی تقویت شد
  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • بارش‌های رگباری زنجان را فرا می‌گیرد