Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@04:21:28 GMT

آمار ام اس رو به افزایش است/۷۰ هزار مبتلا در کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۵۹۲۳۸

آمار ام اس رو به افزایش است/۷۰ هزار مبتلا در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، مژگان قهاری، در همایش روز جهانی ام اس در هتل المپیک تهران، گفت: شمار ثبت شده افراد مبتلا به ام اس ۷۰ هزار نفر است و روزانه تعداد ۸ نفر با حضور در انجمن ام اس به عنوان بیمار جدید ثبت نام می کنند.

وی افزود: بررسی و شواهد نشان می دهد که روز به روز آمار افراد مبتلا به ام اس در کشور در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهاری گفت: اینکه بیماری ام اس به عنوان بیماری خاص تبدیل شود دیگر مطالبه این افراد بوده با این تفاسیر سوال این است که بنیاد بیماری های خاص به صورت شفاف چه جایگاهی برای درمان و حمایت از بیماری ام اس دارد.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: ۱۰ درصد جامعه را افراد کم توان تشکیل می دهد، این آمار فقط ام اس را شامل نمی شود باید توجه داشت این دسته از بیماران نیاز به زندگی و رفت و آمد در سطح شهر دارند، بنابراین لازم است فرهنگ سازی صورت گیرد.

قهاری گفت: متاسفانه تقریباً امکانات برای فردی که ناتوان است، در سطح شهر صفر است.

در ادامه این همایش، رحمت اله حافظی عضو هیئت مدیره انجمن ام اس، اظهار داشت: شهر ما معلول است چرا که نمی تواند پذیرای افراد کم توان باشد.

وی گفت: هم اکنون میانگین سنی ۹ و ۳ دهم درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال است و پیش بینی می شود طی ۳۰ سال آینده ۳۰ درصد از جمعیت کشور را افراد مسن تشکیل دهد. از شهرداری تقاضا داریم مبلمان شهری را اصلاح کند. به طوری که در هر ۱۰۰ متر یک کنده درخت قرار دهد تا افراد مسن و کم توان خانه نشین نشوند. این مهم یک نگرش زیبا می خواهد و هزینه زیادی نمی خواهد.

کد خبر 4640683 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: بیماری ام اس مغز و اعصاب مبلمان شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۵۹۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»

حدود یک سوم افرادی که پسوریازیس دارند به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می‌شوند. علایم ممکن است شدید بوده و به سرعت بدتر شوند یا می‌توانند خفیف باشند و طی سالیان و به آهستگی وخیم شوند.

علایم این بیماری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱) درد و سفتی مفاصل: آرتریت پسوریاتیک می‌تواند این قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد:

- مچ پا

- زانو

- انگشتان

- انگشتان پا

- پایین کمر

همچنین احتمال سفت شدن مفاصل در اول صبح یا بعد از مدتی استراحت بیشتر است.

۲) گرمی و تورم مفاصل: همراه با درد، التهاب می‌تواند مفاصل شما را متورم کند.

۳) مشکلات ناخن: آرتریت پسوریاتیک معمولاً باعث ایجاد تغییراتی در ناخن‌ها می‌شود از جمله سوراخ شدن، شکستن یا حتی جدا شدن ناخن.

۴) درد پایین کمر: برای حدود ۲۰ درصد از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک، التهاب باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل بین مهره‌ها می‌شود؛ وضعیتی به نام «اسپوندیلیت». همچنین باعث التهاب مفصل «خاجی‌تهیگاهی» می‌شود.

۵) آماس انگشت: این زمانی است که کل انگشتان دست یا پا متورم می‌شوند. علایم آماس انگشت می‌تواند به پزشکان کمک کند تا آرتریت پسوریاتیک را از آرتریت روماتوئید تشخیص دهند.

۶) مشکلات چشمی: در برخی موارد، افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک مشکلات چشمی را تجربه می‌کنند. همان فرآیند التهابی که باعث مشکلات مفصلی می‌شود می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند چشم‌ها نیز آسیب برساند.

۷) درد پا: دو مورد از رایج‌ترین قسمت‌های بدن برای یافتن آرتریت پسوریاتیک در تاندون آشیل است که بین ماهیچه ساق پا و پاشنه یا پایین پای شما قرار دارد.

۸) درد آرنج: التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک می‌تواند باعث درد در آرنج نیز شود.

۹) خستگی: حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک احساس خستگی می‌کنند که بر فعالیت‌های روزانه آنها تأثیر می‌گذارد. این وضعیت ناشی از التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک است.

۱۰) مشکل در حرکت دادنِ دست و انگشتان: تورم و درد مفاصل که ممکن است با آرتریت پسوریاتیک همراه باشد، می‌تواند حتی کار‌های ساده و روزمره را سخت کند.

به گزارش «وب ام دی»، اگر هر یک از علایم بالا را دارید، به خصوص اگر پسوریازیس دارید یا در خانواده شما شایع است، با پزشک یا روماتولوژیست خود در مورد آنچه در حال وقوع است، صحبت کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند