Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه آلمان با لحنی مغرور صراحتا به همتایان ایرانی خود گفت که برای نجات توافق هسته ای برجام از اروپا انتظار معجزه نداشته باشند. برخلاف وزیر آلمان، بعید به نظر می رسد که نخست وزیر ژاپن به عنوان سفیر یک فرهنگ کهن آسیایی حامل اولتیماتومی برای ایران باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ "شیرین هانتر" استاد روابط بین‎الملل دانشگاه جورج تاون واشنگتن در نشریه آمریکایی لوبلاگ سفرهای اخیر مقامات اروپایی و آسیایی به تهران را با بیان اینکه آیا میانجیگری بین ایران و آمریکا موفقیت آمیز است؟ بررسی می‎کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها تهران شاهد بسیاری از ملاقات‎کننده‎های دیپلماتیک است. "هِیکو ماس" وزیر خارجه آلمان سفر خود به ایران را خاتمه داد و "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن به ایران آمد.    

 

ملاقات وزیر خارجه آلمان به دلایلی نشانی از موفقیت نداشت:

1. وی پیش از آمدن به تهران با برخی از کشورهای عربی مانند؛ اردن و امارات متحده عربی دیدار کرد. این اقدام نمایانگر اولویت های آلمان است.

2. به گفته رسانه های خبری ایران، لحن وی در طول مذاکره متکبرانه و قلدرمآبانه بود. وی اشاره کرد که اگرچه اروپا در کاستن سختی های اقتصادی ایران ناکام ماند، اما با این وجود تهران باید به توافق هسته ای وفادار بماند.

پس از هشدار ایران در مورد خطرات رفتار کنونی خود، "ماس" علیرغم تمام تحریم ها و فشارها اظهار داشت که ایران باید از اینکه در جنگی همانند سوریه و یمن قرار ندارد سپاسگزار باشد. وی طوری سخن گفت که انگار ایران مسئول آغاز این دو درگیری بوده است.

بدتر از همه، وی با لحنی مغرور صراحتا به همتایان ایرانی خود گفت که برای نجات توافق هسته ای برجام از اروپا انتظار معجزه نداشته باشند.

در کل، آسیب دیدار وزیر آلمان با تهران حداقل در مورد روابط آتی ایران و آلمان بیشتر از خیر آن بود.

فضای دیدار نخست وزیر شینزو آبه با مقامات تهران احتمالا مثبت تر خواهد بود. از آنجایی که وی از یک فرهنگ کهن آسیایی آمده و درک بهتری از حساسیت های مردم و فرهنگ های شرقی دارد، پیام خود را حتی اگر خشن و غیر قابل انعطاف باشد با ظرافت بیشتر و بدون رنجاندن میزبان های ایرانی خود انتقال خواهد داد.

برخلاف وزیر آلمان، بعید به نظر می رسد که "آبه" به عنوان یک نائب السلطنه حامل اولتیماتومی برای ایران باشد. علاوه بر این، برخلاف اروپا که تعهدات خود نسبت به توافق هسته ای را انکار کرده است، ژاپن هیچ مسئولیتی در قبال موضوع فعلی ایران ندارد. از این رو، احتمال دارد که ایرانی ها به خاطر مخالفت با اروپایی ها امتیاز انحصاری به وی بدهند.

اما فضای مثبت تر برای موفقیت دیدار "آبه" کافی نیست. همه چیز بستگی به نوع پیامی دارد که وی از طرف آمریکا می آورد. اگر وی فقط حامل اولتیماتوم دیگری از جانب ترامپ باشد، مأموریت او محکوم به شکست است. اما اگر حامل شاخه زیتونی در قالب تسهیل تحریم ها بر تهران باشد، ممکن است بتواند برخی از تنش ها را کاهش داده و حتی آغازگر گفتگو بین آمریکا و ایران باشد.

در طول 40 سال گذشته، تلاش ها در جهت ایجاد گفتگویی پایدار میان آمریکا و ایران به خاطر عوامل مختلفی متوقف شده است:

- اول، طرفین تمایلی به تسلیم شدن در برابر فشار و رها کردن مواضع اصولی خود نداشتند. برخی در آمریکا بر این باورند که ایران نباید اجازه به چالش کشیدن آمریکا را داشته باشد و باید با آن کنار بیاید. این گروه ها اصرار دارند که ایران باید شکست و تسلیم را بپذیرد.

در ضمن، ایرانی ها در عمل و نه در کلام، امتیازدهی به آمریکا را خیانت به انقلاب می دانند. آنها همچنین می خواهند نشان دهند که حتی آمریکای ابرقدرت نیز مجبور به پذیرش شکست در برابر استقامت مستحکم ایران است. این روحیه، مصالحه ایران و آمریکا را دشوارتر ساخته است. مادامی که این طرز تفکر در دو طرف ادامه دارد، موفقیت میانجیگری ها بعید است.

- دوم، ایران و آمریکا برای خلاص شدن از این موقعیت خطرناک نیاز به حفظ شأن یکدیگر دارند. هر دو طرف باید بتوانند ادعای پیروزی کنند یا حداقل سازش دو جانبه را بپذیرند. اگر هر طرف خود را برنده مسابقه بداند، هر تلاشی برای واسطه گری و گفتگو از بین می رود. ایرانی ها معتقدند که استواری آنها آمریکا را مجبور به مصالحه می کند.

- سوم، به بیانی کوتاه، متحدان منطقه ای آمریکا از جمله رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نباید مجاز به داشتن حق وتو در مورد شرایط گفتگوی ایران و آمریکا باشند.

- چهارم، با توجه به تجربه گذشته ایران درباره مذاکره با آمریکا و اروپا، باید این تضمین وجود داشته باشد که آمریکا به هر یک از تعهدات جدید احترام خواهد گذاشت.

اگر "آبه" با پیشنهادهایی که دست کم بخشی از آنها مطابق با این مقررات است به تهران بیاید و به ایران اطمینان بدهد که توافق های آتی مورد احترام واقع خواهد شد، شانس موفقیت وی متوسط رو به خوب خواهد بود. اما اگر علیرغم تمام پیشرفت و حساسیت فرهنگی اش فهرستی از مطالباتی که ایران مجبور به پذیرش آن باشد را بیاورد، مأموریت او ناکام خواهد ماند.

خطر درگیری نظامی تصادفی یا طراحی شده به دنبال شکست دیپلماتیک افزایش می یابد.

خبرگزاری ترکیه ای TRT با اشاره به اینکه "آبه" در مورد درگیری تصادفی و افزایش تنش ها بین ایران و آمریکا هشدار داد به نقل از وی گفت: "به هر قیمتی باید از درگیری تصادفی و نظامی پیشگیری به عمل بیاید. ایران باید نقش سازنده ای در ایجاد صلحی استوار و ثبات در خاورمیانه ایفا کند."

معصومه میرحسینی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا نادعلی در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سوم اردیبهشت ماه به مناسبت زاد روز مرحوم شیخ بهایی بزرگ (ره)، فقیه، اندیشمند، حکیم، شاعر و معمار فرزانه ایرانی، روز معمار نام گرفته است، گفت: ایران عزیز ما، زادگاه معمارانی بزرگ بوده است که شاهکارهای کم و گاه بی نظیری را هم در دوره پیش از اسلام و به ویژه در دوره پس از اسلام از خود به ارمغان گذاشته‌ و به واسطه آن در تاریخ ماندگار گشته و شهرتی جهانی یافته‌اند. حقیقتا به ندرت می‌توان هنر فنی یافت که به اندازه معماری با زندگی مردم پیوند داشته باشد. معماری و فرهنگ، دو واژه آشنا با ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند. معماری از مهمترین مقولات فرهنگ است و بر آن تاثیر می‌گذارد و آینه ایست روشن از شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه در ادوار مختلف و نحوه زیست وسبک زنگی مردم در آن.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه متأسفانه نبود الگوهای متناسب با میراث و سنت فرهنگی اجتماعی پیشین ما و تکیه بر الگوهای وارداتی، غرب‌گرا، گاه مغشوش و به دور از انگاره های اسلامی، ایرانی و حتی شرقی، معماری و شهرسازی، امروز شهرهای ما به ویژه تهران را از مسیر صحیح خود دور کرده است، گفت: این خود جای خالی الگوهایی کارآمد و الهام بخش با طعم فرهنگ ایرانی – اسلامی را در معماری امروز ما نشان می‌دهد؛ الگوهایی که تنها در کتابها و کلاس‌های دانشگاه‌های ما آموزش داده نشود؛ بلکه در عمل، ظاهر و باطن خانه‌ها و ابنیه ما را شکل دهد.

نادعلی ادامه داد: الگوی طرح‌های جامع موجود که هنوز توسعه شهری ما پیرو آن است، گرچه به جهت معماری داخلی هم از موازین و آموزه های فرهنگی و سبک زندگی ایرانی اسلامی دور است، در عین حال به شکل ویژه تر مفهوم منظرین و فرهنگی محیط شهری را نادیده میگیرد. این امر منجر به پیشامد تناقضی شده است که چرا کلانشهر تهران به عنوان مرکز سیاسی و اداری و پایتخت جمهوری اسلامی ایران شاهد چنین نابهنجاری و اغتشاشی در سیما و منظر خود شده است!؟ بسیاری از نماهای شهری، چه در حوزه ساختمان های مسکونی شخصی و چه در ساختمان هایی با کاربری اجتماعی و حتی ابنیه حاکمیتی همچون وزارتخانه ها و ادارات و بانک ها و غیره در شأن و جایگاه یک شهر ایرانی اسلامی نیست، چه برسد در شأن ام القرای جهان اسلام که ما بدان نظر ویژه داریم.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نباید فراموش کرد که سیما و منظر شهری بخشی از مشاعات شهر است و جزء املاک شخصی مردم به شمار نمی‌آید، با توجه به اینکه شکل و قالب نماهای شهری بر روی افکار، روح و روان، سبک زندگی و در یک کلام فرهنگ مردم اثرگذار است، باید نسبت به آن دقت حداکثری شود. تدوین سیاست‌های ارتقاء کیفیت معماری ساختمان‌های شهر تهران و بهبود سیما و منظر شهری یکی از اصلی‌ترین اهداف و مأموریت‌هایی است که مجموع مدیریت شهری باید در برنامه های خود قرار دهد؛ امر مهمی که البته در سال‌های گذشته چندان در برنامه‌ریزی‌های شهری دیده نشده است.

او در ادامه نطق پیش از دستور خود که متن آن را در اختیار رسانه ها قرار داد با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از بناهایی که شهرداری تهران در ادوار پیشین، خود متولی ساخت آنها بوده است نیز سنخیت چندانی با معماری ایرانی اسلامی ندارد، گفت: این در حالی است که مصوبه «ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و کیفیت محیطی شهر تهران» بر تدوین سندی جامع به‌منظور تحقق اهداف سیما و منظر در چشم‌انداز طرح راهبردی شهر تهران تأکید دارد و شهرداری تهران می‌بایست ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ تصویب این مصوبه، این سند را ارائه می‌کرد که متأسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته و کماکان جای آن خالی است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: با نظر به لزوم توجه و تمرکز بر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و جایگاه ویژه امر مهمی چون معماری در فرهنگ زیست و سبک زندگی مردم در شهر، باید موضوع سیما و منظر شهری را جدی بگیریم و از هویت بر جای مانده از گذشته و میراث فرهنگیمان در معماری شهری حفاظت کنیم و بدین منظور اگر به دنبال توفیقاتی در اجرا و عمل هستیم، نیازمند مشارکت جدی شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران باشیم و مجموعه مدیریت شهری نسبت به اجرایی شدن این مصوبه و مصوباتی از این دست و موضوع پاسداشت سیما و منظر شهر خود باید اهتمام ویژه ای داشته باشد.

کد خبر 846606 برچسب‌ها شوراى شهر تهران شهردارى تهران تهران معماری

دیگر خبرها

  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست