Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-07@10:47:36 GMT

آیا می‌توانیم زمین را در یک مدار جدید قرار دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۲۸۳۶

آیا می‌توانیم زمین را در یک مدار جدید قرار دهیم؟

ایتنا - با توجه به اینکه نور بدون داشتن جرم، از سرعت بالایی برخوردار است، شاید بتوانیم یک پرتو متمرکز از نور مثل لیزر را به‌طور پیوسته توانمند کنیم.
در طی پنج میلیارد سال آتی، انرژی خورشید تمام خواهد شد و انبساط خواهد یافت و به احتمال زیاد، زمین را در بر خواهد گرفت. بنابراین قرار دادن زمین در یک مدار دورتر، می‌تواند یک راهکار مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
اما انسان‌ها چطور می‌توانند از پس این کار و چالش‌های آن بر بیایند؟ فرض کنیم می‌خواهیم زمین را از مدار کنونی‌اش به‌اندازه ۵۰ درصد از خورشید دور کنیم و مثلاً آن را تا مریخ ببریم.
البته سال‌هاست که برای حرکت دادن اشیاء کوچک مثل سیارک‌ها از مدارشان، فنونی یافته‌ایم که این کار عمدتاً برای محافظت از زمین در برابر اصابت این اجرام بوده است. ولی با توجه به ماهیت مخرب بودن این روش‌ها، نمی‌توان از آنها برای زمین هم استفاده کرد.
 
به گزارش ایتنا به نقل از livescience، برخی از روش‌ها نیز مبتنی بر یک فشار مداوم هستند که از طریق اعمال فشار بر سیارک از طریق فضاپیمایی که در نزدیکی آن قرار دارد، صورت می‌گیرد. این روش هم با توجه به جرم بسیار زیاد زمین امکان‌پذیر نیست.
 
از سوی دیگر، با توجه به اینکه نور بدون داشتن جرم، از سرعت بالایی برخوردار است، شاید بتوانیم یک پرتو متمرکز از نور مثل لیزر را به طور پیوسته توانمند کنیم. اما حتی استفاده از یک نیروگاه لیزری ۱۰۰ گیگاواتی نیز برای انجام چنین کاری به استفاده باید میلیاردها میلیارد سال به‌طور مداوم مورد استفاده قرار بگیرد.
 
همچنین، گفته می‌شود نور با استفاده از یک بادبان خورشیدی (solar sail) که در نزدیکی زمین قرار دارد، می‌تواند مستقیماً از خورشید به زمین بازتابیده شود.
ولی پژوهشگران نشان داده‌اند که این کار به یک دیسک بازتابنده به‌اندازه ۱۹ برابر قطر زمین نیاز دارد و زمان لازم برای انجام این کار، یک میلیارد سال است.
 
در حال حاضر از میان تمامی گزینه‌های موجود، استفاده از چندین کمک گرانشی می‌تواند دسترس‌پذیرتر باشد. اما در آینده بهره‌برداری از نور شاید راهکار عمده تلقی گردد.
از سوی دیگر، اگرچه این کار از لحاظ تئوری انجام‌پذیر است و این امکان وجود دارد که روزی به لحاظ فنی نیز قابل دستیابی باشد، اما شاید راهکار ساده‌تر، انتقال گونه‌های زیستی زمین به همسایگان دیگری همچون مریخ باشد که می‌تواند از زوال خورشید جان سالم به‌در ببرد.
 
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: زمین ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۲۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت بوئینگ هفته آینده نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار خود را به مدار می‌فرستد و فضای رقابت این شرکت با اسپیس‌ایکس را که متعلق به ایلان ماسک است و رونق بخش مهمی از صنعت فضایی آمریکا به دستانش گره خورده فراهم کند.

ماموریت آزمایشی استارلاینر یک نقطه عطف برای شرکت بوئینگ به شمار می‌آید؛ پرتای این کپسول با سال‌ها تاخیر وبیش از یک میلیارد دلار هزینه بیشتر همراه بوده؛ استارلاینر فضانوردان ناسا را برای انجام سفر‌های معمول فضایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی همراهی می‌کند.

ناسا در سال‌های اخیر از نسل‌های جدید فضاپیما‌های خصوصی حمایت کرده و باور دارد شرکت‌های خصوصی می‌توانند فضانوردان و سایر مشتریان شرکت‌های فضایی از جمله ناسا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی و تحت برنامه بلندپروازانه‌تر این سازمان، آرتمیس، به ماه و در نهایت مریخ برسانند. 

جیم فری، معاون ناسا در یک کنفرانس خبری که پیش از پرتاب استارلاینر تدارک دیده شده بود به خبرنگاران گفت: "نخستین پرواز سرنشین‌دار یک فضاپیمای جدید نقطه عطف کاملاً حیاتی برای آن است، اما جان اعضای خدمه استارلاینر که دو فضانورد ناسا هستند نیز در خطر است. 

ویلیامز، فضانورد ناسا، ۵۸ سال دارد و خلبان آزمایشی سابق نیروی دریایی با تجربه پرواز بر فراز ۳۰ هواپیمای مختلف است و از نخستین پرواز خود در سال ۲۰۰۷، بیش از ۳۲۲ روز را در فضا گذرانده است. ویلمور، فضانورد دیگر ناسا ۶۱ سال دارد و کاپیتان بازنشسته نیروی دریایی است که ۱۷۸ روز در فضا حضور داشته است. نخستین ماموریت فضایی وی در سال ۲۰۰۹ بوده است.

استارلاینر با فضایی برای حداکثر هفت فضانورد، نمادی از مبارزات بوئینگ برای رقابت با رقبای فضایی جدید مانند اسپیس ایکس است که فضاپیمای سرنشین‌دار آن نهستسن ماموریت خدمه خود را در سال ۲۰۲۰ انجام داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوای ۲ شهر بر مدار نارنجی است / پاک‌ترین هوا سهم همدان شد
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می‌گیرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • «پویش مدار امید» برگزار می شود
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود