Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@20:47:10 GMT

وقتی تحریم‌ها معکوس عمل می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۳۷۱۱

وقتی تحریم‌ها معکوس عمل می‌کند

رکوردشکنی پتروشیمی در حالی اتفاق افتاده که پتروشیمی پارس از ۱۵ آبان ۹۷ در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته، این مجتمع پتروشیمی در ماه های اخیر بدون توجه به تحریم های آمریکا در مسیر افزایش تولید گام برداشته است.

آمریکا در هفته گذشته نیز ۳۹ شرکت پتروشیمی کشور را تحریم کرد، تحریمی که به گفته اغلب کارشناسان تاثیری در تولید و صادرات این صنعت نداشته زیرا پتروشیمی از نظر تنوع در محصولات و مشتریان مانند نفت خام نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از‬ ابتدای دی ماه‬ سال گذشته که واحد «استایرن مونومر» پتروشیمی پارس بعد از انجام تعمیرات به مدار تولید بازگشت، تا‬کنون، بیش از ۱۷۰ روز بی وقفه با ظرفیت ۱۰۱ تا ۱۰۶ درصد تداوم تولید در‬ این پتروشیمی‬ به ثبت‬ رسیده‬ و این یک رکورد جدید در این واحد تولیدی است.
این در حالی است که‬ پیش از این رکورد تداوم تولید در واحد استایرن منومر حداکثر ۹۰ روز متوالی‬ با کمتر‬ از‬ ظرفیت‬ کامل تولید‬ بوده است.
این افزایش تولید منحصر به واحد استایرن مونومر نبوده و رکورد تولید در پتروشیمی پارس در مجموع و در همه محصولات در دو ماه ابتدایی امسال نسبت به تمامی ادوار گذشته شکسته شد.
تولید مجتمع پتروشیمی پارس در واحد استحصال اتان، اتیل بنزن و استایرن منومر در ماه‌های فروردین و اردیبهشت، سال جاری مجموعاً ۷۶۹ هزار و ۶۱۹ تن بوده و تولید محصولات مختلف، نسبت به برنامه تولید ۱۱۸.۹ درصد و نسبت به طراحی ۱۰۷ درصد محقق شده که در طول کارکرد مجتمع بی‌نظیر است.
رکودشکنی پارس در تولید البته منجر به رکوردشکنی در فروش هم شده بدین معنا که فروش محصولات مجتمع شامل استایرن مونومر، LPG و اتان در اردیبهشت ۹۸ حداکثر فروش در تمامی سال‌های اخیر بوده است.

فروش پتروشیمی پارس نیز از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت ماه ۳۹۲ هزار و ۷۲۳ تن در بازار داخل و‬ همچنین‬ صادرات‬ ۲۵۹ هزار و ۲۵۶ تن محصول‬ بوده که نشان می‌دهد تحریم‌ها به معنای واقعی کلمه و با استناد به آمار دقیق تأثیری در روند کاری و صادرات نداشته است. نکته مهم اینجاست که روند مثبت تولید و فروش در پتروشیمی پارس متوقف نشده و در خرداد ماه وضعیت فروش به گونه‌ای است که امروز حداقل موجودی در مخازن ذخیره است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایران تحریمهای آمریکا آمریکا پتروشیمی برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۳۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟

به گزارش تابناک، تاسیسات LNG 2 قطب شمال به مدیریت شرکت نواتک در دریای یخی کارا، بخش مهمی از برنامه های مسکو برای تقویت صادرات و پر کردن خزانه است. اکنون ماه هاست که آماده ارسال گاز طبیعی مایع به بازارهای جدید، جایگزینی برای تجارت پردرآمد اروپایی با خط لوله بوده است.

  با این وجود، عملیات جدید 25 میلیارد دلاری اساساً غیرفعال باقی مانده است، تولید انرژی روسیه که به طور قابل توجهی با محدودیت های ایالات متحده مهار شده است.   روسیه مدت هاست که به دنبال افزایش سهم خود از بازار جهانی LNG بوده است، اما جنگ و کاهش شدید صادرات زمینی به اروپا به دنبال آن اهمیت این جاه طلبی ها را تقویت کرده است. مسکو می خواهد تولید LNG را تا سال 2030 سه برابر کند و حداقل 35 میلیارد دلار به درآمد سالانه اضافه کند.   روسیه در حال حاضر چهارمین صادرکننده بزرگ LNG در جهان است   مالت هامپرت، بنیانگذار مؤسسه قطب شمال، که بیش از ده سال است توسعه  روسیه در منطقه را زیر نظر دارد، اظهار داشت که "تحریم های ایالات متحده به طرز شگفت آوری خوب عمل می کند. آنها از همان ابتدا تولید LNG 2 قطب شمال را متوقف کردند و از تحویل کشتی ها جلوگیری کردند.   از زمانی که دولت بایدن در سال گذشته کارخانه LNG 2 قطب شمال را تحریم کرد، خریداران در چین و هند که قبلاً نفت روسیه را خریداری کرده و با محدودیت‌های قانونی معامله می‌کردند، از خرید LNG خودداری کردند، حتی با تخفیف.    حفظ صادرات LNG دشوارتر از صادرات نفت است، که علیرغم محدودیت های قیمتی و سایر محدودیت ها به لطف "ناوگان سایه"  ثابت مانده است. این بیشتر به دلیل تجهیزات پیچیده تر مورد نیاز برای بارگیری و انتقال سوخت فوق خنک است.   اکنون اتحادیه اروپا که هنوز به LNG روسیه متکی است و تمایلی به محدود کردن واردات ندارد، در حال آماده شدن برای اجرای برخی اقدامات خود است. اروپا صراحتاً سوخت را ممنوع نمی‌کند، اما بحث‌های بلوک نشان می‌دهد که با ورود به سومین سال جنگ، گاز دیگر محدود نیست. 

دیگر خبرها

  • فروش نقد و اقساط پژو پارس در 4 قسط و تحویل فوری ویژه اردیبهشت ماه 1403 + جزئیات
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • (عکس) ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی