Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: با مجموعه حوادثی که در روزهای گذشته از ادعاهای آمریکا تا موضوع میانجی‌گری ژاپن و مورد حمله قرارگرفتن دو نفتکش در دریای عمان اتفاق افتاد، تحلیل شرایط فعلی کمی دشوار به نظر می رسد.

برخی معتقدند که شرایط امروز دستخوش اقدامات شیطنت آمیزی قرار گرفته که از سوی آمریکا و متحدانش مدیریت شده و هدف اصلی آن نیز تحت فشار قرار دادن بیشتر ایران برای قبول مذاکره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یک عضو هیات علمی دانشگاه و تحلیلگر سیاسی معتقد است که چنانچه ما با درایت و با اتخاذ سیاست تبلیغی و رسانه‌ای هوشمندانه عمل کنیم حتما آمریکا در به وجود آوردن اجماعی جهانی علیه ایران ناموفق خواهد بود.

گفت و گوی امیرمحبیان با خبرنگار جماران را در ادامه می‌خوانید؛

آقای دکتر! با توجه به مجموعه حوادث رخ داده در منطقه، تحلیل شما از شرایط فعلی کشور چیست؟

 هرچه ما به انتخابات آمریکا نزدیک‌تر شویم تلاش ترامپ برای رسیدن به یک دستاورد در ارتباط با ایران بیشتر می‌شود. روانه کردن میانجی و گشودن پنجره‌های ارتباطی متعدد در آن زمره است. بنابراین با توجه به موقعیت ژاپن نزد ایران، ترامپ کوشید از آنان بهره گیرد اما در واقع آبه با دست خالی آمد و با دست خالی تر برگشت.

پس اگر بخواهید از سفر شینزو آبه به ایران تحلیلی ارائه دهید آن تحلیل چگونه خواهد بود؟

پیام ترامپ 5 محور داشت که پاسخ‌هایش از پیش معلوم بود. حضور وزیر خارجه آلمان برای مأیوس‌سازی از همراهی اروپا بود تا برای پیشنهاد ترامپ آماده شویم؛ نامه را هم به‌دست نخست‌وزیر ژاپن دادند تا به‌خاطر روابط خوبمان با آنها دچار رودربایستی شویم. بعضی بازیگران منطقه‌ای هم با نیت خیرخواهی کوشیدند ذهن ایران را برای پذیرش پیشنهادهای ترامپ آماده کنند. اما همه این‌ها باعث نشد ایران منافع خویش را قربانی بازی کودکانه ترامپ کند.

به نظرشما ایران باید در مقابل اتهامات ناروای آمریکا و متحدانش چه اقداماتی انجام دهد؟

طبعا در برابر عملیات روانی آنها ضروری است ایران به واکنش معقول از طریق شفاف‌سازی دست بزند. عملیات روانی آمریکایی‌ها بسیار ناپخته صورت می‌گیرد. لذا وقت آن‌است که ما از فرصت‌ها بهره بگیریم و تلاش آمریکا را به فرصتی برای خود و آشکار‌سازی سیاست‌های خام و غیر‌منطقی آنها تبدیل کنیم.

به نظر شما آیا آمریکا در اجتماع جهانی علیه ایران توفیقی کسب می کند؟

آمریکا به صراحت این هدف را به زبان آورده، ضمن آن که این هدف آنها روشن است. اما شرایط با گذشته بسیار تفاوت کرده است. چنانچه ما با درایت و با اتخاذ سیاست تبلیغی و رسانه‌ای هوشمندانه عمل کنیم حتما آمریکا در نیل به این هدف ناموفق خواهد بود.

با توجه به راهبردی که ایران برای رویارویی با زیاده خواهی‌های آمریکا انتخاب کرده، آیا ممکن است تنش‌ها در منطقه بالاتر رود؟

طبعا شرایط نیل به تشدید تنش‌ها دارد اما با توجه به این‌که منطقه بسیار حساس است احتمال برخورد کاهش می‌یابد. ولی هر چقدر احتمال ضعیف باشد چون محتمل حساس و مهم است، باید با دقت رفتار کرد. شرایط فعلی برای آمریکایی‌ها خوب نیست اما رژیم صهیونیستی و بعضی کشورهای ارتجاعی عرب مترصد ایجاد بحران علیه ایران هستند.

 

 

 

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ایران و آمریکا شینزو آبه امیر محبیان قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۵۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!

در رسانه‌های فارسی زبان خارجی کمتر خبر، گزارش یا تحلیل و تفسیری را می‌توان یافت که در آن، یک یا چند نارسایی یا ضعف در حوزه‌های مختلف کشورمان برجسته نشده باشد؛ دلیل آن هم این است که مفهوم جنگ از شیوه سخت‌افزاری به نرم‌افزاری تغییر یافته و وارد دنیای ارتباطات شده است.

اصطلاح جنگ‌های هیبریدی یا ترکیبی که رهبر معظم انقلاب بر ضرورت هوشیاری و آمادگی نیرو‌های انقلابی برای مقابله در برابر آن تاکید فرمودند، از اهمیت توجه به ابعاد تازه مفهوم جنگ حکایت دارد.

در این گزارش بخشی از شگرد‌ها و تکنیک‌های عملیات روانی رسانه‌های فارسی زبان خارجی مورد بررسی قرار گرفته است؛

 تکنیک برجسته‌سازی
در برجسته‌سازی، رسانه‏ هاى خبرى با استفاده از این روش، موضوعاتی را که به عقیده آنها باید مردم اطلاع داشته باشند و به آنها فکر کنند، در معرض دید مخاطبان قرار می‌دهند.

رد پای تکنیک برجسته نمایی را می‌توان به راحتی در بیشتر طرح‌های عملیات روانی آمریکا علیه ایران یافت. پخش ساعت‌ها برنامه در خصوص ناکارآمدی و بی‌توجهی دولت اسلامی در حفظ جان شهروندانش به بهانه وقوع یک تصادف خونین در جاده‌های ایران، بزرگنمایی آمار طلاق و بیکاری، برجسته‌سازی آمار خودکشی و انتساب آن به نارضایتی عمومی، کودک آزاری و مرتبط کردن آن به نبود آزادی‌های جنسی، اغراق در آمار زندانیان و برجسته سازی اعتراضات صنفی از روش‌های دیگری است که دستگاه عملیات روانی آمریکا از آن استفاده می‌کند.

 تکنیک نامگذاری معکوس
این شیوه تبلیغاتی از روش‌های بسیار رایج تبلیغات غرب است. در این روش تلاش می‌شود به تناسب هدف‌های تبلیغاتی برای مفاهیم نامگذاری شود.
به عنوان مثال، «استعمار» در لغت به معنی طلب آبادی و عمران است؛ اما غرب این کلمه را در مورد تسخیر و اشغال کشور‌ها به کار گرفته و امروز حتی در اثر تکرار این کاربرد معکوس، مفهوم واقعی کلمه عوض شده است. چنین است کلماتی که در فرهنگ تبلیغات با مقاصد ویژه به کار گرفته می‌شود، مانند میانه رو که به رژیم‌های دست نشانده یا ثبات که به حفظ منافع غرب و یا مدرنیزاسیون که به رواج صنایع مونتاژ اطلاق می‌گردد.

 تکنیک سیاه‌نمایی
یکی از شیوه‌های عملیات روانی، سیاه‌نمایی و القای ناامیدی است که رسانه‌های خارجی به طور مستمر علیه ایران از آن استفاده می‌کنند. یأس از دستیابی به اهداف، چنان اضطراب و پریشانی در میان مردم یک جامعه پدید می‌آورد که کسی انگیزه‌ای برای تلاش و حرکت به سوی اهداف پیدا نمی‌کند. این ناامیدی از طریق بزرگ کردن کاستی‌ها، کوچک جلوه دادن موفقیت‌ها، ترویج سئوالات بی‌فایده، ارتقای مطالبات عموم بیش از حد مورد انتظار، تردید در آرمان‌ها، ایجاد اختلاف در بین مدیران و بزرگ نشان دادن رقیب یا دشمن پدید می‌آید.

تصویرسازی از ایرانی با اقتصاد «رو به ورشکستگی»، با وضعیت نامطلوب اجتماعی و سیاستی که «به نفع مردم نیست» و ... در این روش در دستور کار رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان بوده است.

تکنیک عرفی سازی یا همراهی
تکنیکی است برای متقاعد کردن مخاطب، با ترویج این پنداشت که مواضع مربوط، بیانگر درک عمومی و حس مشترک مردم است. در این تکنیک، طراحان تبلیغات روانی با استفاده از زبان، عادات و آداب مردم عادی (و نیز نوع لباس آنها در ارتباطات رو در رو، شنیداری و دیداری) تلاش می‌کنند، دیدگاه مورد نظر خود را متناسب با ذائقه عامه مردم معرفی کنند.

این تکنیک در مواردی که جمعیت هدف نسبت به زبان و آداب رسمی یا روشنفکرانه بدگمان است، بسیار مؤثر خواهد بود. نظام سلطه برای از بین بردن روحیه مقاومت ملت‌ها به خوبی از این تکنیک استفاده می‌کند.

 تکنیک تصویرسازی یا انگاره‌سازی
در روش انگاره سازی، نیرو‌های مهاجم سعی می‌کنند با ایجاد تصویری مطلوب از خود، تصویری مخدوش و ناموجه از نیرو‌های مدافع در اذهان مخاطبان ایجاد کنند.

برخی پژوهشگران علوم ارتباطات معتقدند که در انگاره سازی خبری، کارگزاران خبری، آگاهانه و با برنامه ریزی به تصویرسازی خبری یا انگاره سازی خبری دست می‌زنند. در این تکنیک آنچه مهم نیست انعکاس واقعیت و رویداد است. در اینجا هدف و ماهیت کار، استفاده از دستمایه واقعیت رویدادی برای ارائه تفسیری پنهان در لفاف است.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!
  •  دختر نوجوان قربانی بازی کودکانه خواهرزاده‌اش شد
  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • شن‌هایی که مامور خدا بودند