Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با توجه به حساسیت های به وجود آمده در شرایط اقتصادی کاروان ایران برای اعزام به مسابقات جهانی دانشجویان با مشکل بودجه رو به رو شده است. از طرفی نمایندگان کشورمان تنها در رشته هایی که شانس کسب مدال دارند اسم نویسی کردند و باید دید در بزرگترین رویداد جهانی چه اتفاقی رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا با مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم دکتر محمدحسین علیزاده گفت و گویی انجام داده ایم که در ذیل می خوانید:

* ایسکانیوز: در خصوص آخرین برنامه های وزارت علوم در حوزه ورزش بگویید؟

علیزاده: برنامه های متنوعی در حوزه ورزش دانشگاهی دنبال می شود که در قسمت نرم افزاری المپیاد همگانی را درپیش داریم که در اواخر تیرماه سال جاری برگزار خواهد شد. 4 هزار نفر در این المپیاد همگانی در دانشگاه الزهرا که در استان همدان برگزار می شود شرکت خواهند کرد و در آینده این تعداد به 6 هزار نفر هم می رسد. همچنین در مهرماه سال جاری بازی های انتخاباتی المپیاد همگانی وزارت علوم در گیلان با 8 هزار دانشجو انجام می شود. قرار است در مسابقات قهرمانی آسیایی تیم فوتسال دانشجویان را در شهریور ماه به چین تایپه اعزام کنیم.

طرح پایش تندرستی در 70 دانشگاه انجام می شود

* ایسکانیوز: در بخش سخت افزاری چه برنامه هایی دارید؟

علیزاده: برنامه داریم تا خوابگاه های دانشجویی را تجهیز کرده و حداقل یک اتاق تندرستی ایجاد کنیم. همچنین طرح پایش تندرستی دانشجویان را اجرا خواهیم کرد و با ابزاری که دراختیار داریم امسال 70 دانشگاه در این برنامه شرکت خواهند کرد. در همین راستا پروژه های زود بازده را در برنامه داریم و 32 پروژه برای ساخت زمین چمن مصنوعی تصویب شده است و 13 زمین در کنار خوابگاه ها به بهره برداری رسیده اند. برای ساخت سالن های ورزشی با بهترین شرکت ها مذاکره کرده و قرارداد بسته ایم تا زیمن های ساخته شده از بهترین کیفیت برخوردار باشند.

*ایسکانیوز: صندوق رفاه دانشجویان و سازمان امور دانشجویان هم برای ساخت سالن های ورزشی کمک مالی کرده اند؟

علیزاده: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون 12 زمین روباز ورزشی چمن مصنوعی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به بهره‌برداری رسیده است. چهار پروژه در شرف بهره‌برداری است. همچنین برای احداث هر زمین چمن مصنوعی، به‌طور متوسط سازمان امور دانشجویان یک میلیارد ریال و صندوق رفاه دانشجویان 700میلیون ریال کمک مالی کرده است.

* ایسکانیوز: دهکده المپیاد های ورزشی وزارت علوم چه زمانی افتتاح می شود؟

علیزاده: همزمان با آغاز المپیاد ورزشی در استان گیلان دهکده ورزشی آموزش عالی افتتاح خواهد شد. 8000 دانشجو در المپیاد ورزشی شرکت خواهند کرد و رکورد خیلی خوبی در این مسابقات برای آموزش عالی کشور ثبت خواهد شد. قصد داریم با استفاده از منابع انسانی همکاری با 12 فدراسیون ورزشی داشته باشیم تا افراد مورد نظر پس از گذراندن دوره های تخصصی مدارک لازم را از فدراسیون ها کسب کنند. امسال سال پرباری در آموزش عالی در پیش داریم و تفاهم نامه های همکاری با فدراسیون های ورزشی امضا شده است.

برنامه داریم تا خوابگاه های دانشجویی را تجهیز کرده و حداقل یک اتاق تندرستی ایجاد کنیم. همچنین طرح پایش تندرستی دانشجویان را اجرا خواهیم کرد و با ابزاری که دراختیار داریم امسال 70 دانشگاه در این برنامه شرکت خواهند کرد. در همین راستا پروژه های زود بازده را در برنامه داریم و 32 پروژه برای ساخت زمین چمن مصنوعی تصویب شده است

* ایسکانیوز: آموزش عالی از چند سالن ورزشی برخوردار است؟

علیزاده: آموزش عالی از امکانات سخت افزاری مطلوبی برخوردار است و نزدیک به 400 سالن ورزشی، 50 استخر سرپوشیده و روباز بهره می برد و امید است با همکاری فدراسیون ها ورزش را در دانشگاه توسعه دهیم.چون جای خالی فدراسیون ها در ورزش دانشگاهی احساس می شود و در تلاش هستیم تا این نیاز را برطرف کنیم.

* ایسکانیوز: قبول دارید جای کمیته های استعدادیابی در ورزش دانشگاهی خالی است؟

علیزاده: برای شناسایی استعداد ها بیشتر انرژی مان را در المپیاد های همگانی مصرف کرده ایم و دانشگاهی در کشف استعداد برتر خواهد بود که مشارکت بیشتری در المپیاد های همگانی داشته باشد. در رشته های همگانی سرمایه گذاری کردیم البته در وهله اول شناسایی استعداد ورزشی از آموزش و پرورش آغاز می شود اما تلاش کردیم تا در دانشگاه ها دانشجویان از ادامه روند محروم نشوند. با این حال برای رشد دانشجویان در رشته های ورزشی با فدراسیون ها همکاری کرده ایم.

*ایسکانیوز: با فدراسیون فوتبال هم همکاری دارید؟

علیزاده: با کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال همکاری و ارتباط خوبی داریم و کلاس های مربیگری برای علاقه مندان برگزارکرده ایم. همچنین لیگ فوتسال منطقه یک را به صورت آزمایشی راه انداختیم و 12 تیم در این دوره از مسابقات شرکت کردند و از مهرماه سال جاری مسابقات لیگ سراسری به صورت استانی با مشارکت کمیته فوتسال برگزار خواهد شد.

* ایسکانیوز: چه برنامه ای برای یونورسیاد 2019 دارید؟

علیزاده: تلاش کردیم در این مسابقات از فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی حمایت های لازم را انجام دهیم و امکانات مورد نیازشان را در اختیارشان قرار دهیم. با توجه به شرایط اقتصادی کشور حداقل نفرات را به مسابقات جهانی دانشجویان اعزام خواهد کرد. هدف اولمان این بود به خاطر منابع مالی محدود در این مسابقات مشارکت داشته باشیم تا امیتازمان را از دست ندهیم و این کاروان اعزامی کیفی است. ما هم علاقه داشتیم در این مسابقات بیشترین اعزامی را داشته باشیم.

* ایسکانیوز: آیا محدودیت های وزارت علوم و فدراسیون ملی ورزش های همگانی در اعزام کاروان ایران به مسابقات یونورسیاد تأثیر دارد؟

علیزاده: بزرگترین مشکلمان کمبود بودجه بوده است و بیشترین کمک در بحث تامین البسه ورزشکاران از سوی کمیته ملی المپیک صورت گرفته است و وزارت علوم هم با این شرایط کمک مالی کرده است. به خاطر هزینه بالای سفر های اروپایی مجبور شدیم که کاروان را با حداقل نفرات به ایتالیا اعزام کنیم. معتقدم هرچه بیشتر در این مسابقات شرکت کنیم به سود خودمان خواهد بود چرا که تجربه بین المللی دانشجویان در بزرگترین آوردگاه دانشجویی رقم خواهد خورد. مگر تمام ورزشکاران برای کسب مدال در این مسابقات شرکت می کنند؟

* ایسکانیوز: پروژه ساخت استخر سرپوشیده دانشگاه محقق اردبیلی به کجا رسید؟

علیزاده: دانشگاه محقق اردبیلی منشأ تربیت نیروهای ارزشمند برای ورزش کشور است و پروژه ساخت استخر سرپوشیده با هم افزایی دانشگاه و استانداری آغاز شده است. همچنین قرار است که در این دانشگاه پیست دوچرخه سواری راه اندازی شود.

دانشگاه آزاد اسلامی تجربه بسیار خوبی درمباحث لیگ و قهرمانی کشور دارد و حتی در جلسات اعلام کردیم الگوی دانشگاه آزاد به شرط تامین منابع مالی در دانشگاه های دولتی اجرا شود.

* ایسکانیوز: نظر شما درباره حضور دانشگاه آزاد اسلامی در لیگ های ورزشی؟

علیزاده: دانشگاه آزاد اسلامی تجربه بسیار خوبی درمباحث لیگ و قهرمانی کشور دارد و حتی در جلسات اعلام کردیم الگوی دانشگاه آزاد به شرط تامین منابع مالی در دانشگاه های دولتی اجرا شود. این کار بسیار سختی است و امیداورم که تمام دانشجویان بتوانند از این امکانات برخوردار شوند. چون از دید من توجه دانشگاه آزاد اسلامی به مسابقات قهرمانی کشور و لیگ ها بیشتر است و به همین خاطر توجه کم تری به سایرین خواهد داشت.

انتهای پیام/

28 / 167 وزرات علوم علیزاده سخت افزاری نرم افزاری دهکده المپیاد ورزشی مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزرات علوم علیزاده سخت افزاری نرم افزاری مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۵۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نمادهای آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود. بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نمادهای آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

کد خبر 6088451

دیگر خبرها

  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • مهمدی با برتری بر قاتل چنگیز، مدعی قهرمانی المپیک 2024 شد
  • آغاز نوبت اول آزمون سراسری از فردا در قزوین
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • راهیابی دانشجوی دانشگاه آزاد نور به اردوی تیم ملی امید بوکس
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان
  • «آکادمی ورزش و تندرستی» دانشگاه علامه‌طباطبائی راه‌اندازی شد