Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اعلام اینکه نباید برای تنظیم بازار‌ها شتابزده عمل کرد گفت: سال گذشته شاهد آن بودیم که ارز دولتی به چند قلم کالای اساسی اختصاص یافت تا شاهد جهش یکباره قیمت‌ها و فشار به مصرف کنندگان نباشیم، اما درست همین اتفاق افتاد و به دلیل نبود شفافیت در فعالیت‌های اقتصادی با تولد دوباره رانت مواجه شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی گفت: یکی از مشکلات اصلی در حوزه تنظیم بازار کالا‌ها به خصوص کالا‌های اساسی وجود واسطه‌ها و چند دست چرخیدن محصولات است که شفافیت در این حوزه می‌تواند راهگشا باشد. همچنین باید توجه کنیم که دستکاری بازار‌ها نتیجه مثبتی نداشته و به بروز التهاب منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: لزوم مقابله با گسترش اقتصاد غیررسمی/ تنها حاصل دلار ۴۲۰۰ تومانی رانت بود 

حسینی افزود: امسال باید با شناخت جامعه هدف و رفع ایراد‌های سال قبل اقدام به تنظیم بازار کنیم که براساس تجربیات داخلی و بین المللی، دستکاری نکردن قیمت‌ها و اجازه به نیرو‌های بازار برای تعیین قیمت باید در دستور کار قرار گیرد؛ همان روندی که با عرضه کالا‌ها در بورس مشاهده می‌کنیم که این عرضه‌ها باید استمرار داشته و افزایش یابد.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دستکاری بازار به التهاب دامن می‌زند، اظهار کرد: با تمرکز معاملات کالا‌های اساسی در بورس با یک منبع اطلاعاتی شفاف مواجه می‌شویم اینکه چه تولیدکننده‌ای چه میزان محصول عرضه داشته، حجم تقاضای داخلی چه میزان است و قیمت‌ها نیز روی چه مداری حرکت می‌کند. این اطلاعات برای مدیریت بازار‌ها ارزشمند است و در هیچ یک از بازار‌ها از جمله ارز، طلا، مسکن، خودرو، شفافیتی همچون بورس وجود ندارد.

به گفته حسینی، در بورس کالاست که می‌توان مطمئن بود کالا‌ها به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد و اگر هم خللی در این روند ایجاد شود نهاد‌های متولی که صلاحیت خریداران را مشخص می‌کنند باید اقدام کنند.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر شاهد نوسانات شدید قیمتی در حوزه کالا‌های اساسی بوده ایم که باعث بروز مشکلات عدیده برای تولیدکنندگان و خریداران شده است. در این زمینه می‌توان با برنامه ریزی و استفاده از ظرفیت‌های بورس کالا این امکان را ایجاد کرد تا تولید کنندگان بیشتری محصولات خود را وارد این بازار کنند تا با تامین نیاز کافی تولیدکنندگان پایین دست از رشد کاذب قیمت‌ها جلوگیری شود.

نماینده مردم فراهان، تفرش و آشتیان در مجلس گفت: باید توجه داشت بورس کالا در سال‌های اخیر اقدام به راه اندازی ابزار‌های مالی متنوع کرده است که می‌توان حجم قابل توجهی از نقدینگی را به این ابزار‌ها به جای بازار‌های غیر شفاف هدایت کرد.

انتهای پیام/

امسال باید با شناخت جامعه هدف و رفع ایراد‌های سال قبل اقدام به تنظیم بازار کنیم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار بورس بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۶۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، تالارهای بورس کالای ایران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه میزبان عرضه ۴۹۳ هزار و ۷۵۳ تن انواع کالا و محصول هستند. عرضه های تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی میزبان عرضه ۱۳۱ هزار و ۳۷۴ تن مواد پلیمری و شیمیایی است. عرضه های تالار محصولات صنعتی و معدنی ۳۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۲۲ هزار تن آهن اسفنجی بریکت، ۱۲ هزار و ۸۶۳ تن نبشی، ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن ورق گالوانیزه، ۸ هزار و ۴۴۰ تن شمش بلوم، ۸ هزار تن ورق سرد، ۵ هزار و ۱۰ تن مس مفتول، ۳ هزار و ۸۲۰ تن ناودانی، ۳ هزار تن ورق قلع اندود، یک هزار و ۲۸۵ تن شمش آلیاژ آلومینیوم و ۶۳۵ تن بیلت آلومینیوم در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.   ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000IzI

دیگر خبرها

  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند