Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- استراتژي ترامپ کشاندن ايران پاي ميز مذاکره تا قبل از برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريکا است تا بتوانند از آن به عنوان برگ برنده در انتخابات آينده استفاده کنند.
پيرمحمد ملازهي تحليلگر مسائل بين الملل در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي آريا در خصوص دستاوردهاي سفر نخست وزير ژاپن به ايران گفت: با توجه به موضعي که رهبرانقلاب اتخاذ کرد سفر نخست وزير ژاپن به اين دستاوردي نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اينگونه مطرح شده بود که نخست وزير ژاپن حامل پيامي از سوي ترامپ براي ايران است و وي از قبل اين احتمال را مي داد که شايد مذاکراتش با مقامات ايران به شکست بيانجامد. در سطح رسانه هاي ژاپن اينگونه مطرح شده بود که شينزو آبه براي ارزيابي شرايط به ايران سفر مي کند و اگر شرايط مساعد بود مي تواند ميانجيگري کند. شرايط براي مذاکره در ايران مساعد نبود چون ايران به آمريکا اعتمادي ندارد و مواضعي که رهبري در ديدار با نخست وزير ژاپن بيان کردند قابل پيش بيني بود. در هر حال شرايط پيچيده تر شد و مي توان گفت ميانجيگري تقريبا منتفي است مگر آنکه در پشت پرده مذاکراتي صورت گيرد اما در ظاهر سفر نخست وزير ژاپن به ايران دستاوردي به دنبال نداشت. کشورهاي ديگرهم که به دنبال ميانجيگري بودند پي بردند که شرايط کنوني براي مذاکرات ايران و آمريکا مهيا نيست مگر اينکه تغييراتي در مواضع دو کشور ايجاد شود تا دو کشور بتوانند مذاکره کنند. لذا مي توان گفت شکل علني مذاکرات منتفي است و شايد در پشت پرده مذاکراتي در جريان باشد.
اين کارشناس در خصوص رويکرد ترامپ در قبال ايران گفت:واقعيت اين است که حاکميت آمريکا و دولت ترامپ برنامه اي را طراحي کرده اند که با فلج کردن اقتصاد ايران را به پاي ميز مذاکره بکشانند تا خواسته هاي آمريکا را قبول کنند. تغيير موضع مقطعي ترامپ تاکتيک است و در واقع استراتژي ترامپ کشاندن ايران پاي ميز مذاکره تا قبل از برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريکا است تا بتوانند از آن به عنوان برگ برنده در انتخابات آينده استفاده کنند. ايران نيز متوجه اين موضوع شد و مواضع خود را سخت تر کرده است و حاضر نيست اين امتياز را به ترامپ بدهد و با کشاندن ايران پاي ميز مذاکره شانس ترامپ براي پيروزي در انتخابات را بالا برد. مي توان گفت دولت ترامپ به صورت تاکتيکي تغيير موضع مي دهد اما استراتژي آنها روشن است و در نهايت به دنبال تسليم کردن ايران هستند و اگر گاهي مواضع دولت ترامپ نرم تر مي شود نبايد جدي گرفت. آمريکا به دنبال تغيير اساسي در ساختار قدرت در ايران است وبا اعمال فشار اقتصادي حداکثري و به صفر رساندن صادرات نفت ايران اين خواست خود را دنبال مي کند. شرايط داخلي ايران تعيين کننده است که آيا آمريکايي ها به اين خواست خود دست پيدا مي کند يا نه.برنامه ترامپ اين است که با حداکثر فشار اقتصادي لشگر گرسنگان را در ايران راه بياندازند و با شورش هاي خياباني تغييراتي را در ساختار حکومت ايران شکل دهند اما مسيرهاي متفاوتي را براي دستيابي به اين هدف خود دنبال مي کنند. دولت ترامپ اين ظرفيت را دارد که هر بار موضع متفاوتي اتخاذ کند اما استراتژي آنها پابرجا است.
ملازهي در خصوص احتمال وقوع جنگ ميان ايران و آمريکا گفت:ظواهر امر نشان مي دهد که آمريکا به دنبال آن است که يک اجماع جهاني عليه ايران شکل دهد تا زماني که اين اجماع جهاني وجود نداشته باشد جنگي در کار نخواهد بود چون هيچ طرفي از گزينه نظامي سود نمي برد. ايران، عربستان و امريکا از جنگ متضرر مي شوند و تنها شايد اسرائيل از جنگ متنفع شود.جنگ خواست هيچ طرفي نيست اما اگر اقداماتي از قبيل حمله به نفتکش ها صورت گيرد اين خطر بالقوه جنگ را افزايش مي دهد. صرف نظر از اينکه اين اقدامات با چه هدفي صورت مي گيرد اما واقعيت اين است که تنش را در سطح بالايي افزايش مي دهند و ممکن است جنگ ناخواسته اي پيش آيد بدون انکه برنامه ريزي از قبل صورت گرفته باشد که ايران و امريکا وارد درگيري نظامي شوند. شايد کساني به دنبال آن باشند که ايران و آمريکا درگير جنگ شوند و بتوانند ايران را تضعيف کنند. کشورهاي عربستان، امارات و رژيم اسرائيل اين خط فکري را دنبال مي کنند اما تصور نمي کنم در داخل ايران کسي به دنبال جنگ باشد. آمريکا نيز از جنگ سودي نمي برد چون شرايط کنوني منطقه کشورهاي عربي را به خريد سلاح از آمريکا ترغيب مي کند لذا چرا آمريکا بايد اقدامي کند که خطر حاکم بر منطقه از بين برود و کشورهاي منطقه ديگر از آمريکا سلاح خريداري نکنند. محاسبات پيچيده اي وجود دارد که در دست حاکمان منطقه نيست و شرکتهاي صنايع تسليحاتي و نفتي به نوعي در اين جريانات منافع دارند و با تشديد تنش ها به دنبال فروش سلاح هاي بيشتر هستند. بيشتر جنگ هايي که رخ داده با برنامه ريزي قبلي نبوده بلکه به دنبال يک اتفاق جنگ شروع شده و کنترل آن نيز کار دشواري خواهد بود.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ايران آمريکا ترامپ منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد

نشریه «سان» با استناد بر یک نظرسنجی تازه نوشت بسیاری از رای‌دهنگان آمریکایی نگرانند که «جو بایدن» پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا در صورت پیروزی مجدد در دور بعدی انتخابات، حین ریاستش فوت کند.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

«اسکارلت ماگوآیر» رئیس موسسه تحقیقاتی «جی‌ال پارتنرز» در گفت‌وگو با نشریه سان تاکید کرد که بسیاری از آمریکایی‌هایی نسبت به «سن بایدن و توانایی‌هایش» نگران هستند.

او گفت به همین دلیل است که نظرسنجی‌ها نشان از احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد.

البته ناگفته نماند که این نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم صرفا چهار سال از جو بایدن کوچکتر است اما گاف‌های پی در پی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نگرانی‌ها را درباره «زوال عقل» او چندین برابر کرده است.

نشریه سان هم‌چنین به نقل از خانم ماگوآیر می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها نگرانند که جو بایدن قادر نخواهد بود از پس جلسه با ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) که ۱۰ سال از او جوان‌تر است، بربیاید.»

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

دست دادن بایدن با فرد خیالی

نشریه سان می‌افزاید: «از هر ۱۰ آمریکایی، چهار نفر (۴۰ درصد) فکر می‌کنند که جو بایدن در صورت پیروزی، نمی‌تواند دوره دوم ریاستش را به اتمام برساند و احتمالا در دفتر کارش فوت خواهد کرد.»

هم‌چنین برخی از رای‌دهندگان معتقدند شاید بایدن بتواند به مسائل داخلی کشورش رسیدگی کند اما بعید می‌دانند او قادر باشد نسبت به مسائلی که در خاورمیانه رخ می‌دهد، مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در این میان برخی دیگر به نگرانی‌هایی نظیر جنگ اوکراین و توانایی جو بایدن درخصوص مواجه شدن با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرده‌اند.

نشریه سان در پایان با اشاره به اظهارات رای‌دهندگان آمریکایی می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها خواستار پیروزی ترامپ هستند زیرا معتقدند او نسبت به بایدن قادر به انجام کارهاست. آن‌ها به طور کلی رئیس‌جمهوری را می‌خواهند که به لحاظ ذهنی سالم باشد و بتواند پا به پای رهبران جهان قدم بردارد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا