Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان؛ در این گزارش، مسیحیان ایرانی و خارجی ساکن ایران، خروج ایالات متحده آمریکا از برجام را تصمیمی عجیب و یکجانبه عنوان کرده‌اند. به اعتقاد آنان تصمیمات مقامات آمریکایی باعث شده تا شرایط اقتصادی برای اتباع خارجی ساکن ایران نیز سخت شود. برخی نیز معتقدند که خروج آمریکا از برجان به کسانی که برای دیپلماسی در جهان تلاش می‌کنند، ضربه زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها از مقامات اروپایی خواسته‌اند تا نگاهی منصفانه، به شرایط ایران داشته باشند. ترجمه بخش‌هایی از این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

سفارت واتیکان در یکی از محلات قدیمی تهران قرار دارد. ساختمانی کوچک که لئو بوکاردی، سفیر واتیکان، نزدیک به شش سال است که در آن کار می‌کند. او درباره شرایط حال حاضر ایران معتقد است:«اکنون برای شناخت و درک بیشتر فرهنگ‌های مختلف باید با یکدیگر بیشتر گفت‌وگو کنیم. این مسئله برای ایران اهمیت زیادی دارد. چرا که این کشور در حال حاضر از سوی کشورهای غربی تحت فشار قرار گرفته است. در این شرایط ما به عنوان شهروندان اروپایی، مسئولیت بزرگی داریم و باید در قبال ایران رفتاری منصفانه داشته باشیم. واتیکان از توافق هسته‌ای ایران و کشورهای ۵+۱ حمایت کرد. ما فکر می‌کردیم این پیمان شرایط بهتری برای ایران ایجاد می‌کند، اما ظاهرا افرادی در جهان نمی‌خواهند این اتفاق بیفتد.»

لئو بوكاردی اضافه کرد:«خروج ایالات متحده آمریکا از توافق هسته‌ای و تحريم‌ها و تهديدات اخير علیه ايران غيرقابل قبول است. اقدام ایالات متحده به همه کسانی که برای ترویج گفت‌وگو و دیپلماسی در جهان تلاش کرده‌اند، ضربه زد. این رفتار به هیچ‌وجه قابل درک نیست. این تصمیمات یک‌جانبه تنها براساس منافع سیاسی ایالات متحده گرفته شده است. دولتمردان آمریکا با این تصمیم، مشکلات زیادی را برای جهان ایجاد کرده‌اند و حتی خطر رویارویی نظامی میان ایران و آمریکا نیز وجود دارد.»

سفیر واتیکان در تهران: جنگ فاجعه بار است

سفیر واتیکان تأکید کرد:«چنین جنگی برای کل خاورمیانه و ایران فاجعه‌بار است. این کشور، فرهنگی هزار ساله و قابل احترام دارد.» بوکاردی در ادامه به صحبت‌های پروفسور محمدعلی شمالی اشاره کرد. او که یک مؤسسه بین‌المللی برای مطالعات اسلامی در قم و نزدیکی تهران تأسیس کرده، گفته است:«ما (همه کسانی که برای گسترش گفت‌و‌گو در ایران کار می‌کنند) امید زیادی به توافق هسته‌ای داشتیم. ما فکر می‌کردیم که این توافق به سایر افراد نیز نشان می‌دهد که گفت‌و‌گو و دیپلماسی می‌تواند موفق شود. بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، حالا بسیاری با خود می‌گویند که این‌ همه زمان و انرژی برای این کار گذاشتیم و در نهایت چه اتفاقی افتاد؟ البته ما تسلیم نمی‌شویم.»

امروزه بیش از ۹۰ درصد از شهروندان ایران، مسلمان شیعه هستند. کمتر از یک درصد از جمعیت ایران را نیز مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان تشکیل می‌دهند که براساس قانون اساسی ایران به عنوان اقلیت‌های مسیحی شناخته می‌شوند و دولت ایران آنها را به رسمیت می‌شناسد. بوکاردی در این باره گفت:«البته گاهی مشکلاتی نیز پیش می‌آید. مردم اطلاعات کافی درباره مسیحیت ندارند و گاهی از مسیحیان می‌ترسند. من فکر می‌کنم که ما باید بیشتر یکدیگر را بشناسیم تا بتوانیم مشکلات را از میان برداریم.» او دوباره از صحبت‌های پروفسور شمالی استفاده کرد.

این پروفسور ایرانی که سال‌هاست مرکز اسلامی انگلیس در لندن را اداره می‌کند، در این باره گفته است: «مشکل واقعی این است که مردم از آنچه که نمی‌دانند، می‌ترسند. ما باید از هر فرصتی برای گفت‌وگو استفاده کنیم. من فکر می‌کنم مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر مشکلی ندارند. ما همه با هم خواهر و برادریم. اما افرادی هستند که نمی‌خواهند این را قبول کنند. آنها می خواهند که ما با یکدیگر بجنگیم. به همین دلیل است که ما در موسسات دینی تلاش می‌کنیم تا پیروان ادیان از یکدیگر درک بهتری داشته باشند. این امر تنها از طریق آموزش انجام می‌شود.»

در نزدیکی سفارت واتیکان در خیابان نوفل‌لو‌شاتو، کلیسای کاتولیک لاتین تهران قرار دارد. هر جمعه که روز تعطیل در ایران است، در اینجا مراسم دعا برگزار می‌شود. کشیش ژاک یوسف، مسئول کلیسا در ایران متولد شده است. به گفته او، شرایط اقتصادی حال حاضر ایران باعث شده تا تعداد کاتولیک‌ها در تهران کاهش یابد. او گفت:«ما عواقب تحریم را به شدت احساس می‌کنیم. شرایط اقتصادی ایران خوب نیست. مردم تحت فشار قرار دارند. گروهی از اتباع فرانسه با وضع تحریم‌های آمریکا،  به طور کامل از ایران خارج شدند. به عبارت دیگر، این تحریم‌ها بر زندگی روزمره مردم ایران و حتی اتباع اروپایی ساکن ایران نیز تاثیر گذاشته است.» نزدیک به ۲ هزار نفر با ملیت‌های مختلف عضو کلیسای کاتولیک لاتین تهران هستند. بیشتر آنان در سفارتخانه‌ها، مدارس و صنایع ایران کار می‌کنند و به طور متوسط در حدود ۵۰ تا صد نفر برای دعا به این کلیسا می‌آیند.

کشیش ژاک یوسف در این باره گفت:«کلیسای ما، بودجه و منابع انسانی کمی دارد. اما ما احساس می‌کنیم که امروز در ایران به وجود کلیسای لاتین نیاز است. بسیاری از مسلمانان به گفت‌وگو با پیروان ادیان دیگر علاقمندند. من اغلب به دانشگاه‌ها دعوت می‌شوم تا درباره مسیحیت توضیح دهم. مردم ایران بسیار مهمان نوازند و ما مسیحیان در اینجا به خوبی در جامعه ادغام شده‌ایم. ما در کنار دوستان مسلمان خود سعی می‌کنیم صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز را ترویج کنیم.»

دیدگاه زوج آلمانی کلیسای تهران

در شمال تهران نیز کلیسای انجیلی آلمانی‌زبان وجود دارد که توسط زوج آلمانی ماتیاس و کیرستن ولاندت اداره می‌شود. در میان ۱۰۰ عضو این جامعه کوچک، بسیاری از زنان آلمانی نیز دیده می‌شوند. ماتیاس ولاندت در این باره گفت:«برخی از آنها در ایران ازدواج کرده‌اند و مدت‌هاست که اینجا زندگی می‌کنند، اما امروزه فشار اقتصادی مشکلاتی را برای خانواده‌ها ایجاد کرده است.»

 او افزود:«امروزه صاحبان شرکت‌ها، کارمندان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌‌ها شرایط اقتصادی سختی را تجربه می‌کنند. این شرایط بر زندگی اتباع خارجی ساکن ایران نیز تآثیر داشته است. تحریم‌های آمریکا شرایط بدی برای مردم ایجاد کرده است. پول ایران ارزش خود را از دست داده است. قیمت‌ها برای گردشگران مناسب است، اما شهروندان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. پیام ما به آلمان یا اروپا این است که ایران در حوزه اقتصادی به همکاری با اروپاییان نیاز دارد. ما نیز به عنوان مسئولان کلیسای انجیلی آلمانی زبان دوست داریم اروپاییان در ایران سرمایه‌گذاری بیشتری کنند. طبیعی است که اگر خانواده‌های آلمانی بیشتری به ایران بیایند، ما خوشحال‌تر می‌شویم.»

به گفته ماتیاس، ایرانیان مهمان‌نوازان خوبی برای اروپاییان هستند و جامعه ایرانی به خوبی پذیرای افراد خارجی است:« تنها نکته مهم این است که نگذاریم سو’تفاهمی ایجاد شود. مسیحیان می‌توانند به راحتی در کنار ایرانیان مسلمان زندگی کنند. مسیحیان مانند یهودیان می‌توانند به راحتی به امور مذهبی خود بپردازند. جامعه یهودی در ایران، دومین جامعه بزرگ یهودیان در کل خاورمیانه است. پیروان ادیان الهی براساس قانون اساسی ایران می‌توانند به راحتی فعالیت داشته باشند.»

کلیساهای زیادی در ایران وجود دارد. از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین جوامع مسیحیان در ایران می‌توان به کلیساهای ارامنه، کلیساهای آشوری و کلیسای کاتولیک کلدانی اشاره کرد. پیروان هر کدام از این کلیساها به راحتی در ایران زندگی می‌کنند و در مجلس شورای اسلامی، نماینده دارند. بنیامین، اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری در این باره گفت:«ما از مقامات دولتی ایران بسیار سپاسگزاریم که رابطهذاي نزدیک و دوستانه با اعضای کلیساها دارند. نمایندگان دولت یا نهادهای مختلف برای برخی از مراسم مهم مسیحی به کلیسا می‌آیند. ما آزادانه به امور دینی خود می‌پردازیم و در عین حال تلاش می‌کنیم که از طریق نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی مشکلات موجود را حل کنیم.»

 آشوریان در قرن اول پس از میلاد مسیح از طریق جاده ابریشم به ایران آمدند. اما تعداد زیادی از آنها در سال‌های اخیر از ایران رفته‌اند. براساس برآوردهای انجام شده، امروزه تنها ۱۰ هزار عضو کلیساهای آشوری در ایران زندگی می‌کنند. اسقف بنیامین مهمذترین دلایل خروج مسیحیان از ایران را مشکلات اقتصادی عنوان کرد. او خطاب به اروپاییان گفت:«ما مسیحیان ایران آرزو می‌کنیم که مردم بیشتری از اروپا به ایران سفر کنند تا شرایط این کشور را از نزدیک ببینند و قضاوت واقع بینانه‌ای از ایران داشته باشند. مهم‌تر از آن همزیستی مسالمت‌آمیز میان پیروان ادیان در ایران است که باید حفظ شود.»

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا تحریم رادیو آلمان مسیحیان ایران قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آن‌ها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • ادامه حواشی جنجالی یک پلتفرم/ «محفل» در صدر دیگر نظرسنجی‌ها
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟