Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@09:09:32 GMT

وضعیت مصدومان شیمیایی سردشت پذیرفتی نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۷۶۱۳

وضعیت مصدومان شیمیایی سردشت پذیرفتی نیست

به گزارش خبرنگار مهر، رسول خضری ظهر یکشنبه در جلسه هماهنگی برنامه‌های هفت تیر و سالروز بمباران شیمیایی سردشت با بیان اینکه با گذشت سه دهه از فاجعه انسانی بمباران شیمیایی سردشت هنوز وضعیت مصدومان مناسب نیست اظهار داشت: در این خصوص باید مسئولان کشوری با قدرت ورود کنند.

وی با اشاره به اینکه هنوز حق مردم سردشت و ایران را از مجامع بین المللی نتوانسته ایم بگیریم ادامه داد: وزارت امور خارجه در رابطه با پیگیری‌های حقوقی قربانیان و بازماندگان بمباران شیمیایی سردشت باید ورود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خضری با تاکید بر اینکه باید پیگیری‌های حقوقی در دادگاه‌های بین‌المللی و دستگاه دیپلماسی استمرار داشته باشد تا به صورت جدی از این موضوع دفاع شود افزود: کشورهایی که سلاح شیمیایی را در اختیار رژیم بعث عراق قرار دادند هنوز در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه نشده و همچنین غرامتی را که باید به بازماندگان و قربانیان این فاجعه ضد بشری پرداخت می‌کردند باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: کشورمان و سردشت قربانی تروریسم بین‌الملل بوده و استکبار جهانی با فشار بر مجموعه‌های دلسوز انقلابی سعی در تروریست خواندن آنها دارد که باید وزارت خارجه از فرصت سردشت در مجامع جهانی استفاده‌های به جا و درستی داشته باشد.

وی در رابطه با احراز جانبازی مدعیان مصدومیت شیمیایی گفت: خطیب موقت تهران در سال ۱۳۶۶ تعداد مصدومان شیمیایی سردشت هشت هزار و ۴۴ نفر معرفی کرده بود اما پس از گذشت سه دهه و برگزاری چندین کمیسیون پزشکی، تعدادی کمتر از یک هزار و ۶۰۰ نفر احراز جانبازی شده است که در این خصوص وضعیت شفاف نیست.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص کلینیک جانبازان شیمیایی سردشت اضافه کرد: در مورد واگذاری و تجهیز این کلینیک قول‌هایی داده شد اما اختلافات وزارات بهداشت و بنیاد شهید مانع پیشرفت آن شد.

فرماندار سردشت نیز در این نشست با اشاره به بمباران شیمیایی این شهر گفت: این جنایت علیه ملت ایران در واقع سند مظلومیت مردم و سند حقانیت جمهوری اسلامی در مقابل دشمنان تا دندان مسلح بود که با دفاع جانانه و مقدس شاهد پیروزی کشور ایران اسلامی در این مقطع تاریخی بودیم.

اقصی نخشی‌پور گفت: از سوی استکبار جهانی و ایادی آن و رژیم بعثی در سال ۶۶، بمباران شیمیایی علیه مردم بی‌دفاع انجام که نتیجه آن یکصد و ۱۹ تن شهید و بیش از ۸ هزار نفر مصدوم شیمیایی بود.

وی افزود: این بمباران و جنایت علیه ملت ایران در واقع سند مظلومیت مردم و سند حقانیت نظام و انقلاب اسلامی در مقابل دشمنان تا دندان مسلح بود که با دفاع جانانه و مقدس شاهد پیروزی و توفیق کشور ایران اسلامی در این مقطع تاریخی بودیم.

فرماندار سردشت تصریح کرد: هم اکنون نیز در مقابل تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی و ایادی آن قرار داریم و جنگ تحمیلی اقتصادی بر ملت ایران آغاز کرده که نیاز به یک دفاع جانانه و مقدس است.

وی گفت: با رونق تولید همه آمادگی کامل دارند تا بتوانند در راستای فرامین مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی، رونق اقتصادی و توسعه معیشتی مردم تلاش کنند.

نخشی‌پور در ادامه به آمادگی کامل شهرستان برای میزبانی راهیان نور شمال‌غرب کشور اشاره و خاطر نشان کرد: راهیان نور فرصتی مغتنم برای تبادل فرهنگی است و شهروندان سردشتی با وجود فرهنگ غنی، هر یک از آنان به عنوان سفیران فرهنگی می‌توانند تبادل فرهنگی انجام بگیرد که این خود موجب همبستگی و وحدت بیشتر اجتماعی در جامعه اسلامی می‌شود همچنین از طرفی دیگر می‌تواند یک بازخوانی و الگوی دفاع مقدس باشد.

وی با بیان اینکه مراسم امسال باشکوه و پر بار خواهد بود و بسیاری از مقامات کشوری و لشکری حضور خواهند داشت گفت: مهمانان ویژه این مراسم عراقچی قائم مقام وزیر امور خارجه، موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، سردار جلالی رئیس پدافند غیر عامل کشور، کاویانی معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، شهریاری استاندار آذربایجان‌غربی به همراه چند تن دیگر از مقامات کشوری و استانی و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین ۵۰ خانوار از وزارت کشور که مصدوم شیمیایی هستند مهمانان ویژه مراسم سالگرد هفت تیر امسال سردشت خواهند بود.

کد خبر 4641431

منبع: مهر

کلیدواژه: بمباران شیمیایی سردشت مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۷۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟

به گزارش «تابناک» به نقل از فرارو، تورم نقطه‌ به‌ نقطه مهمترین عدد در گزارش تورم است که عقب‌نشینی کردنش از کانال ۴۰ درصد و رسیدنش به کف کانال ۳۰ درصد را باید به فال نیک گرفت اما هنوز یک پرسش مهم ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است؛ چرا ما این کاهش تورم را در زندگی روزمره خود احساس نمی‌کنیم؟ مردم کماکان به مغازه مراجعه می‌کنند و با انبوهی از کالا‌هایی مواجه می‌شوند که قیمت‌شان به صورت هفتگی بالا می‌رود. حتی وقتی قیمت روی کالا را می‌خوانند با تعجب بار دیگر آن را از فروشنده می‌پرسند و در آخر مجبورند خیلی از اقلام را از سبد خرید خود حذف کنند. آیا فرق است میان تورمی که مرکز آمار ایران به‌عنوان مرجع رسمی اعلام نرخ تورم و رشد اقتصادی ارائه می‌کند با گرانی بهای کالاها؟

اخباری که از وضعیت اقتصادی کشور‌های همسایه هر روز شنیده می‌شود و آن‌ها را در یک مبارزه تنگاتنگ برای بهبود وضع معاش شهروندان خود نشان می‌دهد، چطور؟ چقدر در این حس و حال ایجاد شده برای مردم نسبت به تورم نقش دارد؟ این‌ها سوالاتی است که از محمدتقی فیاضی، کارشناس مسائل اقتصادی جویا شده‌ایم. فیاضی در پاسخ به سوالات به پنج دلیل مهم اشاره می‌کند.

تورم دو وجه دارد

محمدتقی فیاضی می‌گوید تورم یک صورت واقعی دارد؛ یعنی آنچه اعداد و ارقام نشان می‌دهند اما وجه دومی هم وجود دارد: وجه دیگر تورم ذهنی است و همان چیزی است که افراد از وضعیت تورم ترسیم می‌کنند.

اگر نرخ تورم ۳۰ درصد اعلام شود، این رقم میانگین است که هم شامل کالا و خدمات می‌شود و هم شامل افراد در جامعه شهری و روستایی. اگر فردی در شهر زندگی می‌کند، حدود نصف درآمد خود را بابت اجاره می‌دهد. آن شخصی هم که در روستا زندگی می‌کند، ۷۰ درصد درآمد خود را صرف تهیه مواد غذایی می‌کند که بنابراین نرخ تورم برای او دیگر در حد ۳۰ درصد نیست و ممکن است ۵۰ یا ۷۰ درصد احساس شود.

محمدتقی فیاضی ادامه می‌دهد: در تورم‌های بالا، نرخ رشد مواد غذایی بالاتر است و چون مردم به صورت روزانه با این قیمت‌ها سروکار دارند، بنابراین احساس آن‌ها از تورم همیشه بالاتر از آنچه است که در عمل اتفاق می‌افتد.

تورم با گرانی فرق دارد

محمدتقی فیاضی اعتقاد دارد تورم یک پدیده بلندمدت است: یعنی اگر قیمت‌ها فقط برای یک سال افزایش پیدا کند، به آن تورم گفته نمی‌شود، بلکه گرانی است. حالا ممکن است نان گران شود یا بنزین یا خدماتی دیگر. اما وقتی تورم اتفاق می‌افتد که قیمت‌ها به طور مداوم و پی در پی بالا می‌روند که اقتصاد ایران گرفتار آن است و اتفاقا به انتظارات تورمی شکل می‌دهد که خودِ این موضوع می‌تواند محرک تورم باشد.

فروکش‌کردن انتظارات تورمی زمان‌بر است

تورم بالا از قبل انقلاب در اقتصاد ایران آغاز شد و طی ۴۵ سال به طور متوسط به میانگین ۲۵ درصد رسید، محمدتقی فیاضی، با ذکر این مقدمه می‌گوید: همین موضوع باعث شده تا در بلندمدت برای افراد یک ذهنیت شکل بگیرد و آن‌ها انتظار دارند که قیمت‌ها افزایش پیدا کند. بنابراین اگر تنها برای یک ماه یا یک سال قیمت‌ها کاهش پیدا کنند، ذهنیت شکل‌گرفته پاک نمی‌شود. باید دو تا چهار سال طول بکشد تا انتظار تورمی فروکش کند و واقعا کاهش قیمت توسط مردم احساس شود.

مقایسه با کشور‌های همسایه، مانع احساس کاهش تورم

مقایسه وضعیت ایران با دیگر کشور‌های همسایه از سوی ایرانی‌ها، تاثیر زیادی بر احساس و برداشت مردم از پدیده تورم دارد. محمدتقی فیاضی می‌گوید: در حال حاضر به‌واسطه ارتباطاتی که در سطح جهانی شکل گرفته، هیچ اتفاقی مخفی نمی‌ماند و مردم از طریق اخبار از حوادث و اتفاقات رخ داده در دیگر کشور‌ها حتی در دورافتاده‌ترین مکان‌ها مطلع می‌شوند. این شرایط باعث شده تا مردم نه‌تن‌ها وضعیت شهر خودشان را با دیگر شهر‌های کشور خود مقایسه کنند، نسبت به وضعیت کشور‌های مجاور هم حساس شوند.

این یک ذهنیت تاریخی هم محسوب می‌شود. برای مثال، مردم می‌بینند که نرخ تورم در کشور عراق که یک کشور جنگ‌زده محسوب می‌شود و گرفتار داعش است، اما وضعیت اقتصادی مشابه با ایران دارد و اقتصادش نفتی است، حدود یک تا دو درصد است؛ بنابراین مقایسه وضعیت ایران با کشور‌های همسایه مزید بر علت است که مردم بهبود اقتصادی را احساس نکنند. ضمن اینکه انتظارات تورمی روی توقعات مردم اثرگذار است.

نگاهی به آخرین وضعیت تورم

گزارش رسمی مرکز آمار نشان می‌دهد فروردین امسال، شاخص قیمت مصرف کننده خانوار‌ ایرانی به عدد ۲۳۶.۳ رسیده که نسبت به ماه قبل، ۲.۶ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۰.۹ درصد افزایش و در ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۸.۸ درصد افزایش داشته است.

تورم نقطه به نقطه از سال ۹۷ به بعد مدام در حال افزایش بود. سال ۹۸ از ۴۰ درصد عبور کرد و سال ۱۴۰۱ به ۴۶.۵ درصد رسید. سپس در میانه سال گذشته از سرعتش کاسته شد و در اسفند ۱۴۰۲ با تورم نقطه به نقطه ۳۲.۲ درصد رسیدیم. این عدد را آن موقع، کمترین رقم در ۴۳ ماه متوالی می‌دانستند. کاهش سرعت تورم نقطه به نقطه فروردین امسال با رسیدن به ۳۰.۹ درصد ادامه پیدا کرد.  

تورم ۳۰.۹ درصدی فروردین یعنی قیمت کالا‌ها و خدمات به‌طور متوسط عوض ۴۶.۵ درصد، بار سرعت ۳۰.۹ درصد افزایش پیدا می‌کند.

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوار‌های کشور، ۳۰.۹ درصد بوده است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین، ۳۰.۹ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. تورم نقطه به نقطه فروردین ماه ۱۴۰۳، در مقایسه با ماه قبل، ۱.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم
  • در فضای مجازی باید از ارزش‌های اسلامی دفاع کنیم
  • عسگری: وضعیت خودرو در کشور دچار فلاکت شده است / «کروز» به دنبال صندلی سوم درهیات مدیره ایران‌خودرواست + فیلم
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • دفاع بذرپاش از وعده ۴ میلیون مسکن رئیسی
  • آخرین آمار مصدومان حوادث جوی ۱۴۰۳
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت دولتند
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟