Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «دونالد ترامپ»؛ رئیس جمهور آمریکا پس از آنکه چهره‌های معقول و معتدل‌تر کابینه اش را کنار گذاشت و افراد تندرویی نظیر «مایک پمپئو» را به عنوان وزیر خارجه و «جان بولتون» را به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به کار گرفت، رویکرد اصلی خود را در قبال ایران ایجاد فشار حداکثری قرار داد و به همین منظور در اولین گام خروج ایالات متحده آمریکا از برجام (قراردادی که چندین سال برای حصول آن شش ابرقدرت دنیا با ایران پای میز مذاکره نشسته بودند) خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این اقدام، یعنی خروج آمریکا از برجام، آن‌ها تمرکز خود را بر بازگرداندن تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه علیه کشورمان قرار دادند؛ با این هدف که بتوانند به واسطه فشار اقتصادی حداکثری، فضای داخلی ایران را تحت تأثیر قرار داده و این فشار بر حاکمیت باعث شود جمهوری اسلامی راضی به مذاکره و توافق جدیدی با آمریکایی‌ها بشود؛ غافل از اینکه اگر قرار بود چنین اتفاقی بیفتاد، باید ظرف چهل سالی که پس از انقلاب آمریکایی‌ها به اشکال گوناگون ایران را تحت فشار قرار داده اند، این اتفاق می‌افتاد.

مسأله مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا موضوع جدیدی نیست. از نخستین روز‌های پس از پیروزی انقلاب و به ویژه پس از تسخیر سفارت این کشور و بعد هم در دوران جنگ همواره بحث مذاکره با آمریکایی‌ها و حتی برقراری ارتباط با آن‌ها مطرح بوده تا مذاکرات هسته‌ای اخیر. امام خمینی (ره) و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب هم بار‌ها و بار‌ها در مورد آمریکا و مسائل پیرامون آن صحبت کرده و راه را برای چگونگی تحقق مذاکره مشخص ساخته اند.

امام خمینی (ره) درباره مذاکره و حتی برقراری روابط با آمریکا پیش شرط‌ها و لازمه‌هایی را همواره متذکر شده بودند که در صورت تحقق آن از طرف مقابل ایران منعی برای مذاکره نخواهد داشت. امام راحل در یکی از سخنرانی هایشان پیرامون این مسأله تأکید می‌کنند که «ما برای مذاکره با امریکا پیش شرط‌های متعددی داریم و اساس همه این پیش شرط‌ها بر شکستن هیمنه و توهم ابرقدرتی امریکا و حفظ استقلال و جایگاه رفیع انقلاب اسلامی ایران در اذهان عمومی مستضعفان جهان استوار است: «ما تا آخر ایستاده ایم و با آمریکا روابط ایجاد نخواهیم کرد، مگر این که آدم بشود و از ظلم کردن دست بردارد و از آن طرف دنیا نیاید در لبنان و نخواهد دستش را به طرف خلیج فارس دراز کند. مادامی که آمریکا این طور است و آفریقای جنوبی آن طور عمل می‌کند و اسرائیل هست، ما با آن‌ها نمی‌توانیم زندگی بکنیم.»

بیشتر بخوانید: ترامپ را شایسته مبادله پیام نمی‌دانم/ با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد

امام خمینی (ره) تأکید می‌کنند «اگر رئیس جمهور آمریکا ـ که در آن زمان کارتر بود ـ پیاده شد از آن عرشی که دارد، آمد روی زمین نشین‌ها و تفاهم کرد، ما هم با او تفاهم می‌کنیم، به استثنای اینکه باید آن ظلم‌هایی که به ما کرده است، جبران بکند... تفاهم کند با ما، اینطور نباشد که من در کاخ سفید نشستم و شما در کوخ نشستید و کاخ نشین با کوخ نشین باید ارباب و رعیت باشد- این - اگر این کلمه را بردارند و ما را همانطور که هستیم، بفهمند، ادراک کنند ما‌ها را، ما با آن‌ها چرا رابطه‌ای نداشته باشیم؟ با دولت آمریکا هم رابطه پیدا می‌کنیم، با همه جا و، اما اگر وضع اینطور باشد، ما می‌خواهیم چه کنیم که پیشقدم بشویم برای اینکه نوکری کنیم؟! پیشقدم بشویم برای اینکه هم نوکری کنیم هم همه چیزمان را تقدیم کنیم؟! آنوقت نوکر که می‌گرفتند یک اجرتی به او می‌دادند، این‌ها نوکر می‌گیرند و همه چیزش را هم می‌گیرند، ما می‌خواهیم چه کنیم با این‌ها رابطه داشته باشیم؟ هیچ لازم نیست رابطه داشته باشیم.»

آنچه از اظهارات فوق و دیگر بیانات حضرت امام، چه قبل و چه پس از پیروزی انقلاب برمی‌آید این است که ایشان به رغم آن که دولت آمریکا را دشمن شماره یک مردم ایران می‌دانستند، در کلام خود هیچ گاه رابطه و مذاکره با این کشور را برای همیشه نفی نکردند، بلکه به شکلی کاملا معقول و حساب شده و با همان آینده نگری که به پیروزی انقلاب ختم شد، آن را به شروطی همچون رابطه متعادل و غیروابسته، عدم دخالت در امور داخلی ایران، عدم دخالت در امور کشور‌های منطقه، حفظ احترام متقابل، دست برداشتن از ظلم و در نهایت اجازه مردم مشروط می‌کردند، همان طور که با ابرقدرت شرق هم چنین رفتار شد.

بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران برای پذیرش برقراری رابطه با آمریکا سه شرط اعلام کرده بودند که «عذرخواهی از ایران به خاطر دخالت‌ها و خیانت‌های گذشته، سپردن تعهدی مبنی بر عدم تکرار رفتار گذشته و آزادسازی کلیه اموال بلوکه شده ایران در آمریکا و تحویل آن‌ها به دولت ایران بود». اکنون نیز در زمان رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای همین سه شرط پابرجا هستند و البته بازگشت به برجام و لغو کلیه تحریم‌ها که علیه ایران وضع شده است نیز بر آن‌ها اضافه شده‌اند.

در حقیقت اگر در زمان حیات امام خمینی (ره) سه شرط برای مذاکره و حتی برقراری رابطه با آمریکا ذکر شده بود، با رفتار نامتعارف و ظالمانه دولت آمریکا این شروط به پنج مورد رسیده است. اخیرا رهبر انقلاب در دیدار با نخست وزیر ژاپن که برای میانجیگری بین ایران و آمریکا و رساندن پیام «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده به رهبری به تهران سفر کرده بود، باز هم تأکید کردند که او را شایسته مبادله پیام هم نمی‌دانند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه مذاکره‌ای را با دولت آمریکا به خصوص در این دولت انجام نخواهد داد.

می‌توان پنج پیامی که رئیس جمهور آمریکا از طرف «شینزو آیه» نخست وزیر ژاپن برای رهبر انقلاب اسلامی فرستاد، از آنچه به عنوان خبر خروجی این جلسه بیرون آمده بود، این گونه دانست. «۱- آمریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است ۲- آمریکا قصد تغییر رژیم در ایران را ندارد ۳- می‌خواهیم بار دیگر درباره موضوع هسته‌ای مذاکره کنیم ۴- مذاکره با آمریکا موجب پیشرفت ایران می‌شود و ۵- عزم آمریکا جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران است.» موضوعاتی که صرفا تعیین شرط از طرف آمریکایی هاست و هیچ جایی برای شروط ایران نگذاشته است.

البته رهبر انقلاب در این دیدار باز هم تأکید کردند که ترامپ را شایسته پیام و مذاکره نمی‌دانند و در سخنرانی قبلی شان هم تاکید داشتند اگر ایران بخواهد مذاکره‌ای با آمریکا داشته باشد، با دولت فعلی و رئیس جمهور کنونی این کشور مذاکره‌ای انجام نخواهد داد. پس مردود دانستن مذاکره با دولت آمریکا اولا محدود به دولت فعلی آمریکاست و چه بسا اگر دولت جدیدی روی کار بیاید که ملاحظات و شروط ایران را برای یک رابطه تحت احترام متقابل برای کشور در نظر داشته باشد، انجام چنین مذاکراتی هیچ بعید نباشد.

البته همه این موضوعات به معنای نفی اقدام در جهت تنش‌زدایی به منظور حفاظت از ثبات و آرامش در منطقه نیست، چون اکنون بازیگرانی در منطقه هستند که به هیچ عنوان تمایلی به انجام مذاکره فی مابین ایران و آمریکا ندارند و حتی منافع آنان نیز در گرو تنش و حتی درگیری نظامی بین طرفین است. لذا، همانگونه که خودداری از مذاکره با دولت آمریکا از سیاست‌های اعلام شده توسط رهبری است، خودداری از ورود به جنگ نظامی نیز از سیاست‌های اعلام شده نیز موضوعی است که به صراحت ایشان بر آن تأکید کرده اند.

منبع: تابناک باتو

انتهای پیام/

نگاهی به نظرات امام و رهبری درباره مذاکره و رابطه با آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رهبر انقلاب امام خمینی آمریکا دونالد ترامپ برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مسعود مهدوی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر الوند با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: امام صادق (ع) مرد مبارزه، مرد علم و دانش و مرد تشکیلات بود.

وی افزود: همه حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیله مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همه آنها را امام صادق (ع) به شکل درست بیان و با تحریفات مقابله کرد.

امام جمعه الوند رهبر معظم انقلاب، تکریم و تشکر از معلم را وظیفه فرد فرد ملت دانست و با اشاره به اینکه آموزش وپرورش از لحاظ اهمیت و تأثیرگذاری با هیچ دستگاه دیگری قابل مقایسه نیست اضافه کرد: هویت سازی نسل نوجوان و جوان و ایجاد شوق و امید در او، تحول مستمر، توانمندسازی مادی و غیرمادی معلمین، حمایت از مراکز تربیت معلم، تقویت معاونت پرورشی و الگوسازی در جامعه معلمین، مهمترین سرفصل‌های کاری آموزش وپرورش است.

وی با بیان اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ در نظام آموزشی دولت سیزدهم رخ داد، ادامه داد: هنوز هم بودند کسانی که در بدنۀ دولت به این سند اعتقاد داشتند این سند به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود درحالیکه برای سند تحول بنیادین بودجه نداشتیم.

حجت الاسلام مهدوی ادامه داد: غرب برای نجات خودش هم که شده چاره‌ای جز حمله به مقوله حجاب و عفاف در ایران اسلامی ندارد.

وی عنوان کرد: فتنه زن، زندگی، آزادی یک اتفاق و رخداد صرف در پاییز ۱۴۰۱ نبود بلکه یک رویداد با برنامه حداقل ده ساله بود که دستکم از ابتدای دهه ۹۰ به تدریج شروع شده بود.

امام جمعه الوند ادامه داد: رهبر معظم گسترش تظاهرات حمایت از ملت فلسطین در آمریکا و کشورهای دیگر را نشانه استمرار اولویت مسئله غزه در افکار عمومی جهان دانستند و فرمودند جنایات رژیم صهیونیستی و همدستی آمریکا با او، حقانیت مواضع نظام و ملت ایران را در نفی رژیم اشغالگر و بدبینی به آمریکا اثبات کرد و همه بدانند هیچ راه حلی برای حل مسئله فلسطین جز بازگشت این سرزمین به صاحبان مسلمان، یهودی و مسیحی آن وجود ندارد و روابط با رژیم صهیونیستی و عادی سازی، مشکلی را حل نخواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مقام معظم رهبری ائمه جمعه را از ورود به کارهای اقتصادی منع کرده‌اند، ادامه داد: فشارها در رابطه درآمدها و هزینه‌های مصلی و نماز جمعه برای منصرف شدن ما از مبارزه با فساد در الوند است اما ما از مباره با فساد دست بر نخواهیم برداشت ولو بعضی‌ها احساس خطر کنند.

کد خبر 6095737

دیگر خبرها

  • کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب
  • سعیدی، امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهر کنندگان تصویر رهبر معظم انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • امام جمعه قم: در اسرائیل تظاهرکنندگان تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند و شعار دادند ما را از دست نتانیاهو نجات دهید
  • مبارزه با فساد در الوند پایان نمی‌پذیرد
  • برخورد وحشیانه آمریکا با دانشجویان حامی غزه چهره واقعی آنها را نشان داد
  • رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا: رهبر انقلاب از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان