Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - «زندگي، پيدا کردن خود يا چيزهاي ديگه نيست، زندگي تماماً خلقِ خودته.» و اين حرف باب ديلن بزرگ است که در 78 سالگي با فيلمي خيره‌کننده، تحسين برانگيز و گاهي اوقات هم اذيت‌کننده که توسط مارتين اسکورسيزي کارگرداني شده، وارد فاز جديدي از خلق خود شده است. اسکورسيزي با شوخ‌طبعي و شيطنت خاصي، اديت فيلم‌هاي آرشيوي را سرپرستي کرده و يک مستند هنرمندانه ديگر از باب ديلن ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فيلم تازه اسکورسيزي درباره تور پرستاره و معروف ديلن با نامRolling thunder Revue در آمريکا و کانادا است؛ توري که در اکتبر 1975 آغاز شد و در مي 1976 به پايان رسيد. ديلن در اين تور با صورتي کاملاً سفيد ظاهر شده بود و همراهان غيرمعمول و عجيبي چون «جاني ميشل»، «جون بائز»، «ميک رانسون»، «بت ميدلر»، «راجر مک‌گين»، «ايمولو هريس» و «آلن گينسبرگ» او را در اين تور همراهي مي‌کردند.
اين تور در استاديوم‌هاي بزرگ نبود بلکه در سالن‌ها و مراکز کوچک و با تبليغات بسيار محدودي برگزار مي‌شد که گاهي در حد پخش تراکت در همان روز توسط افراد محلي مشتاق انجام مي‌شد. آن‌هم در شرايطي که ديلن با صورتي خندان پشت فرمان اتوبوس سبک Ken kesey که رنگي و شاد بود، وارد مي‌شد.
وقتي از او مي‌پرسند که ديلن چه‌گونه پيشگام اين مراسم -که بهترين جشن بين قاره‌اي بود- شد، آن‌هم دروضعيتي که آمريکا تازه داشت سعي مي‌کرد از بحرانWatergate بگذرد و خودش را پيدا کند، با بي‌اعتنايي مي‌گويد «من هنوز به دنيا نيومده بودم.» که در کنار ظاهري که براي مصاحبه درست کرده، خنده‌دار به‌نظر مي‌آيد.
فيلم تازه اسکورسيزي نمي‌خواهد واضح با مخاطب حرف بزند و حس و حال آن زمان را به رخ بکشد. همواره چيزهاي عجيب و غريب در حال اتفاق افتادن است و به نظر مي‌آيد فيلم‌ها و تصاوير پشت صحنه کنسرت‌ها از همان گنجينه آرشيوي استخراج شده باشند که در سال 1978 خود ديلن و سم شپرت (Sam shepart ) ازش استفاده کردند و فيلم طولاني و ماليخوليايي خودشان را به نام «رينالدو و کارلا» در مورد اين تور ساختند که در آن با خود Sam shepart هم مصاحبه مي‌شود.
Rolling Thunder Revue هم مثل همان فيلم، نابازيگرهايي دارد که مشخصاً حرف نمي‌زنند يا خيلي هم در فيلم واقعي نيستند. تصاوير استفاده شده در فيلم منتسب به Martin von کمدين و فيلم‌ساز بداخلاق است. در بخشي از فيلم با يک سياست‌مدار مصاحبه مي‌شود که به نظرتان آشنا مي‌آيد و او کسي نيست جز
Michael Murphy بازيگر. انگار کل فيلم يک کمدي مدرن هنريه و اسکورسيزي خيلي محتاطانه به ديلن کمک مي‌کند حقايق پنهان پشت همه اين نقاب‌ها را بازسازي کند تا حقيقت بزرگ‌تر مشخص شود.
اسکورسيزي براي اين‌ کارنمونه‌هاي زيادي از اجراهاي تئاتري و کليپ‌هايي از فيلم‌هاي اجراهايشان را استفاده کرده (Georges Méliès’s The Vanishing Lady, Marcel Carné’s Children of Paradise and Tony Gatlif’s Latcho Drom) که در بعضي قسمت‌ها خيلي درست از کار درنيامده و نامفهوم است و شايد بهتر بود رويکرد يک مستند واقعي را دنبال مي‌کرد.
اما خب ايراد گرفتن شايد گستاخي باشد وقتي که تا اين اندازه اجراي جذاب از ديلن و اجراهاي درخشان از جون بائز، michell و Patty (که حتي جزء گروه تور نبود و فقط قبل از شروع تور اجرا داشت) يک‌جا و در باکس زماني درستي کنار هم به نمايش گذاشته شده است.
Allen Ginsberg يکي ديگر از نمادهاي اين فيلم است که حضور پررنگي در اين تور دارد و بسيار خودمحور ولي در عين حال تمکين‌کننده و محو بي‌چون چراي ديلن است.
يک مصاحبه جالب هم با شارون استون در آن گنجانده شده که درباره تجربه‌اش به عنوان دختر جواني که در برهه‌اي همراه اعضاي تور بوده صحبت مي‌کند و وقتي درباره آهنگ Just like a woman ديلن حرف مي‌زند -که برخلاف آنچه که ديلن گفته، آهنگ درباره او نبوده است- غرق اشک مي‌شود. البته ممکن است به اين دليل باشد که شارون استون تنها دختر همسفر با گروه نبوده که ديلن به او گفته، اين آهنگ براي توست.
احساسي‌ترين بخش فيلم، قطعه اعتراضي ديلن به‌نام Hurricane است؛ قطعه‌اي درباره بوکسور جواني که اشتباهاً به جرم قتل زنداني شده بود. اين قطعه و در کل تورRolling thunder بخش مهمي از جنبشي بود که منجر به لغو محکوميت Carter (بوکسور ) شد. البته بعد از گذراندن ده سال در زندان.
Rolling thunder Revue يک تجربه کاملاً درگيرکننده است، انگار که يک‌باره پرت شوي وسط دهه هفتاد؛ همان‌قدر پر انرژي و پر شور و شوق. اهميتي ندارد که چقدر کارها به‌هم ريخته و گنگ باشند، آنچه که مهم است بدون شک موسيقي‌ست.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگری پوتین، ۲ عمارت و مسافران تایلند

خبرهایی از دو عمارت تاریخی، مواجهه با همشهری‌هایی که اهلی شدند، بازیگر شدن «پوتین» با هوش مصنوعی، اهمیت سعدی برای هندی‌ها، خبری از آماده‌سازی مصلی برای نمایشگاه کتاب، درباره کنسرت‌های عصرگاهی بانوان و چند چالش و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا،‌ با نزدیک‌شدن به موسم حج تمتع، عربستان به بازدیدکنندگان و ساکنان این کشور نسبت به شرکت در حج آینده بدون کسب مجوزهای لازم هشدار جدی داد.

سرنوشت عمارت در اجاره عباس ایروانی چه می‌شود؟

بازداشت «عباس ایروانی» از گروه عظام با حکم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی، سرنوشت عمارت قاجاری مسعودیه در تهران را که در اجاره هلدینگ او بود، با ابهام مواجه کرد. با این وجود، رئیس صندوق حفظ و احیا می‌گوید: «پروژه عمارت مسعودیه ربطی به شخص آقای ایروانی ندارد.»

سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد

کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران از برچیده شدن سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله خبر داد.  

تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است

یک کارشناس میراث فرهنگی گفت:‌ سنگلج حریم دارد و ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج مطابق قانون تخلف است.

مواجهه با همشهری‌هایی که اهلی شدند!

امروز، روز جهانی «کمک به حیوانات» است؛ چیزی که قطعا همه ما آن را دوست داریم اما شاید چیز زیادی از فرهنگ کمک به حیوانات ندانیم. فرهنگ کمک کردن توصیه شده و زیباست اما اصلا بعید نیست که ما با کمک بی‌جا به دیگران آسیب بزنیم!

یادی از شکست آمریکا در طبس

کماندوهای آموزش‌دیده آمریکا در اواخر آذرماه سال ۱۳۵۸ عازم کشور مصر شده و در پایگاهی نزدیک قاهره مستقر شدند. فرمان اجرای این عملیات از سوی کارتر، رییس جمهور وقت آمریکا با اعلام کلمه رمز«بروید» صادر و در غروب روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ۱۳۵۸ این عملیات آغاز شد.

«پوتین» با هوش مصنوعی بازیگر شد

فیلم بیوگرافی جدید ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که شخصیت اصلی آن را توسط هوش مصنوعی به نمایش می‌گذارد، در ماه سپتامبر اکران می‌شود.

چند عکس دیده‌نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید

فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی سرانجام رنگ پرده را دید؛ فیلمی که هفت ماه پس از درگذشت فیلمبردارش مرتضی پورصمدی به اکران درآمده است.

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

محمدعلی اسلامی ندوشن با یاد کردن از سعدی به عنوان شادترین شاعر ایران، سال‌ها پیش این پرسش را مطرح کرده که چه شد او طی ۷۰۰ سال، حاضرترین فرد در متن جامعه ایران بود و چه شد که طی ۵۰ سال آن‌طور که می‌بایست، به مقام او توجه نشد؟

اهمیت سعدی برای هندی‌ها

خبری از آماده‌سازی مصلی برای نمایشگاه کتاب

مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، بیان کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلای امام خمینی(ره) همچون غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از  سه‌شنبه (چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز شده است.

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

فهرست ۶ عنوان کتاب به عنوان مدعیان دریافت جایزه ادبیات داستانی زنان در سال ۲۰۲۴ اعلام شد؛ موضوع بیشتر آثار این نویسندگان مهاجرت است.

ساناز سماواتی و حضور در نقشی کوتاه اما متفاوت در «نون خ»

ساناز سماواتی، بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون که امسال با گروه «نون خ» در چندین قسمت همکاری داشت، می‌گوید: همیشه حضور خوب دلیل بر سکانس‌های طولانی نیست. به نظرم شخصیتی که ایفا کردم (تانیا)، هرچند کوتاه اما توانست در میان مردم دیده شود و همین برایم کافی است.

درباره کنسرت‌های عصر گاهی بانوان و چند چالش

بهار ایلچی (سرپرست گروه بانوان «ستاره قطبی (پلاریس)» و نوازنده پیانو و هارپ) در صحبتی درباره مشکلات برگزاری کنسرت‌های بانوان به نکاتی از جمله سانس برگزاری کنسرت‌های بانوان، تعداد نوبت‌های اجرایی که طی سال به این گروه‌ها اختصاص داده می‌شود، خدماتی که سالن‌ها به آنها ارائه می‌دهند، اجاره بهای سالن‌ها، ممنوعیت برگزاری کنسرت در شهرستان‌ها و ... می‌پردازد.

هزینه چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان

رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه از افزایش درآمد وقف در سال جاری گفت و افزود: رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این‌ نیات به خوبی اجرایی شوند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

پیشنهادی برای کم کردن گردشگران تایلند

ماجرای دو روز شکنجه اسرای ایرانی در عراق

در شب قبل شهادت حضرت حمزه(ع) چه گذشت؟

بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • «نوش دارو» بعد از «قهوه اسپرسو»/مارتین اسکورسیزی به شبکه ۳ می‌آید
  • بازیگری پوتین، ۲ عمارت و مسافران تایلند
  • درباره کنسرت‌های عصر گاهی بانوان و چند چالش
  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  • سوالات عجیب گوگل هنگام مصاحبه کاری
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟
  • سوالات عجیب گوگل هنگام استخدام کارکنان خود
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟