Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@15:59:42 GMT

کردوانی: انتقال آب در شوری خزر تاثیری ندارد

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۹۲۵۱

ساعت 24- چهره ماندگار و کویرشناس برجسته کشورمان برای چندمین‌بار موافقت خود با اجرای طرح انتقال آب خزر به استان سمنان را اعلام کرد و گفت: انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب هیچ تأثیری در شوری آب دریای خزر ندارد.

پرفسور پرویز کردوانی، چهره ماندگار و کویرشناس برجسته کشورمان در همایش علمی تخصصی ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به سمنان در دانشگاه سمنان با اشاره به ورود آب ده‌ها رودخانه بزرگ به دریای خزر اظهار کرد: تنها از رود ولگا در هر ثانیه میلیاردها مترمکعب آب وارد دریای خزر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با غیرکارشناسانه خواندن برخی مخالفت‌ها با این طرح ملی افزود: داغستان سال‌ها است که از منابع آبی دریای خزر استفاده می‌کند.

کردوانی ادامه داد: داغستان از جمهوری‌های شوروی سابق از سال ۱۹۷۵ از آب دریای خزر آن هم برای مصارف بخش کشاورزی استفاده می‌کند چرا که آب دریای خزر شوری بالایی ندارد و می‌تواند در برخی از کشت‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه خطر احتمالی بالا رفتن شوری آب از جمله انتقادات کارشناسان به این طرح است، اظهار کرد: این انتقاد هم انتقاد درستی نیست چرا که برداشت سالانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب اصولاً عددی نیست که بخواهد غلظت نمک را در این دریا افزایش و یا موجب به خطر افتادن حیات در این دریا شود.

کردوانی با اشاره به برخی اختلاف‌نظرهای رسانه‌ای در خصوص این طرح ملی گفت: زدن تیتر انتقال آب مازندران به استان سمنان، اشتباهی بود که رسانه‌ها در زمان دولت قبلی مرتکب شدند در واقع حاشیه‌های این طرح ملی از همین جا کلید خورد و این در حالی بود که هدف این طرح به هیچ وجه این‌گونه نبود.

وی با بیان اینکه شوری آب خلیج فارس ۴ درصد و شوری خزر ۱.۱ درصد است افزود: شوری خزر آنقدر پایین است که از آن می‌توان در آبیاری برخی محصولات کشاورزی استفاده کرد.

این استاد دانشگاه با برشمردن برخی از مزیت‌های دیگر طرح انتقال آب خزر به سمنان گفت: نزدیکی استان سمنان به دریای خزر، غلظت پایین نمک در آب خزر در مقایسه با خلیج فارس و دریای عمان، سهولت در فرآوری آب دریا و غیره از دیگر مزیت‌های اجرایی شدن این طرح هستند.

وی با بیان اینکه نباید از روی ناآگاهی درباره مشکلات زیست‌محیطی این طرح سخن گفت، افزود: اجرایی شدن طرح انتقال آب خزر به کویر مرکزی می‌تواند بسیاری از چالش‌های این منطقه را مرتفع کند.

کردوانی با اشاره به جدی بودن مشکل کم آبی در ایران به دلایل این معضل اشاره کرد و افزود: با توسعه کشاورزی و بخش صنعت متأسفانه حفر چاه‌ها در ایران مرسوم و ایران پر از چاه‌های حفر شده شد.

وی با بیان اینکه همزمان با حفر چاه‌ها باید در زمینه بهره‌وری آب کار می‌شد، ادامه داد: بعد از سیاست اشتباه حفر چاه‌ها، در دوران بعد از انقلاب به سیاست سدسازی رسیدیم و در ادامه طرح‌های انتقال آب مطرح شد.

پدر علم کویرشناسی ایران ادامه داد: سیاست‌های اشتباه در حوزه آب سبب شد که کم‌کم چاه‌های ما به نیمه عمیق و سپس چاه‌های عمیق تبدیل و در ادامه کشور با خشکسالی روبرو شد.

کردوانی با بیان اینکه چاه‌های فراوانی همزمان با قانون اصلاحات ارضی در سال ۴۲ در کشور حفر شد، اضافه کرد: چند سال بعد در سال ۴۶ حفر چاه در ایران ممنوع شد.

این چهره ماندگار با اشاره به تداوم سیاست‌های انتقال آب در سال‌های پس از انقلاب بیان کرد: متأسفانه در مقاطعی حفر چاه، سدسازی و طرح‌های انتقال به نمادی از پیشرفت و توسعه تبدیل شدند و همین به منابع زیرزمینی آسیب زد.

کویرشناس برجسته کشورمان با بیان اینکه با نهضت احداث سدها جلوی رسیدن آب به برخی استان‌ها گرفته شد افزود: همین سیاست‌ها سبب شد که منابع زیرزمینی ما به شدت افت کند به طوری که به عنوان مثال در سال ۴۳ در شهری مثل جهرم می‌شد در عمق ۴۰ متری به آب رسید در حالی که امروز در این شهر برای رسیدن به آب باید ۵۷۰ متر عمق زمین را شکافت.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دریای خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۹۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره ایمنی دریایی چین امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد پکن رزمایش‌های نظامی هشت روزه را در بخش شمالی دریای زرد برگزار خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که این رزمایش‌ها قرار است در دریای بوهای، که خلیج داخلی در شمال دریای زرد است، از ساعت ۱۶:۰۰ (۸:۰۰ به وقت گرینویچ) در ۵ ماه می تا ساعت ۱۶:۰۰ روز ۱۲ ماه می انجام شود.

این بیانیه به جزئیات بیشتر این رزمایش اشاره‌ای نکرده است.

ارتش چین در حالی این رزمایش را آغاز می‌کند که «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که پکن از فیلیپین می‌خواهد که اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند و عزم و اراده چین برای حفظ حاکمیت خود را به چالش نکشد.

پیش از این فیلیپین گارد ساحلی چین را به آزار و اذیت و آسیب رساندن به یکی از قایق های این کشور در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی متهم کرده بود. کشتی‌های فیلیپین بدون اجازه چین وارد شدند و گارد ساحلی چین اقدامات لازم را برای فرار آنها انجام داد.

«دریاسالار جان لانگ آکیولینو» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه این دو-پاسفیک روز یکشنبه چین را متهم به اتخاذ راهبرد «قورباغه آب‌پز» کرد، چون فعالانه تنش‌ها در این منطقه را به‌صورت تدریجی افزایش می‌دهد.

جان لانگ در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت که در طول سه سالی که به عنوان فرمانده نیروهای آمریکا در ایندوپاسفیک بوده، چین سرعت توسعه نظامی خود را افزایش داده و توانایی‌های رو به رشد خود را با رفتارهای بی ثبات کننده تر مطابقت داده است.

وی دراین‌باره گفت: «چین روزبه‌روز تهاجمی‌تر، جسورتر و خطرناک‌تر می‌شود.»

آکیلینو همچنین افزود که چین رفتار تهاجمی خود را از طریق راهبرد «قورباغه آب‌پز» تشدید می‌کند، که از طریق آن به تدریج دما را بالا می‌برد به طوری که خطر نهایی تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، نادیده گرفته می‌شد.

این مقام نظامی آمریکا مدعی شد که «باید رفتار بد چین که خارج از هنجارهای حقوقی بین المللی است توصیف شود. و این موضوع را باید همه کشورهای منطقه بیان کنند» وی افزود که پکن در کل منطقه درگیر راهبرد «شاید برابر است» است.

کد خبر 6097361

دیگر خبرها

  • رانگنیک: اظهارات اولی هونس تاثیری روی من در ردکردن پیشنهاد بایرن مونیخ نداشت
  • هفتمین نشست مقامات عالی‌رتبه خزر برگزار شد
  • صدور هشدار نارنجی در دریای خزر
  • هشدار دریایی به فعالان دریای خزر
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد
  • یمن: عملیات در دریای مدیترانه بزودی آغاز خواهد شد