Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی شریعتی (نایب رئیس انجمن حمایت از حقوق کودکان) با اشاره به ضعف عملکرد سازمان‌ها و نهادهای نظارتی و حمایتی در حوزه کودکان کار اظهار داشت: شهرداری یکی از نهادهای است که برخلاف قوانین موجود و آیین‌نامه ساماندهی کودکان خیابان، بعضا خشونت و حذف را جایگزین اقدامات حمایتی کرده است و برخی ماموران این سازمان در برابر آسیب‌های اجتماعی همچون کار کودک یا دستفروشی برخوردهای خشونت‌آمیز، قهری و پلیسی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخورد خشونت‌آمیز این گروه از ماموران شهرداری با کودکان کار آثار مخربی بر روان این کودکان دارد و علیرغم توصیه‌های فعالان حقوق کودک این نوع رویکرد همچنان ادامه دارد.

این فعال حقوق کودکان با بیان اینکه انتظار می‌رفت که با تغییر مدیریت شهری، جریان‌های سرکوبگر در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز جای خود را به رویکردهای انسانی دهد اما متأسفانه این برخوردهای پلیسی با کودکان کار همچنان ادامه دارد، بدون اینکه به آثار و تبعات اجتماعی آن توجه شود.

شبکه مخفی کار کودکان زباله‌گرد با یک سر کارگر

شریعتی با تأکید بر اینکه در حال حاضر شهرداری به یکی از بزرگترین نقض‌کننده‌های حقوق کودکان کار تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: وجود کودکان زباله‌گرد، پاکبان و کودکانی که به اجبار و توسط پیمانکار شهرداری شهرداری جذب فعالیت در بخش خدمات شهری شده‌اند تأکیدی بر این مدعاست که شهرداری به‌جای تعریف سیستم حمایتی از کودکان کار و خانواده‌های آنها در عمل ایجادکننده کار برای کودکان طبقه فرودست شده است و آنها را به سمت مشاغل سخت و طاقت‌فرسا سوق می‌دهد.

وی افزود: بحث زباله‌گردی، جمع‌آوری و دفن زباله‌ها برعهده شهرداری است، شهرداری این مسئولیت را به بخش خصوصی و پیمانکارها واگذار کرده است و به هر دلیلی تمایلی هم برای نظارت بر فعالیت پیمانکاران ندارد، آنچه که برای پیمانکار در اولویت قرار می‌گیرد سود است، مزد کمتر و سود بیشتر از زباله‌ای که طلای  کثیف نامیده شده است؛ اما برای رسیدن به این هدف نیاز به کارگرانی است که حق و حقوق آنها شفاف نیست و اغلب به دلیل تأمین معاش و فشار فقر مجبور می‌شوند در برابر مزدی ناچیز مشغول به کاری به شدت دشوار و پرخطر  شوند. کودکان و نوجوانان، کارتن‌خواب‌ها و معتادین در این سیستم استثمار می‌شوند.

این در حالی است که قانون کار ایران، کنوانسیون حقوق کودک و مقاوله‌نامه محو بدترین اشکال کار کودک‌، فعالیت کودکان در اینگونه مشاغل را ممنوع اعلام کرده‌اند‌.

او ادامه داد: با اعتراضات فعالان حقوق کودکان در مورد کار کودکان در بخش رسمی، این پدیده هرچه بیشتر به بخش غیررسمی منتقل شد که امکان نظارت بر آن مشکل‌تر هم شده است.

 این فعال حوزه کودکان کار تصریح کرد: خیلی از این مراکز هیچ تابلویی ندارند؛ جایی ثبت نشده‌اند و فقط زیر نظر یک سرکارگر فعالیت می‌کنند  به نظر می‌رسد مراکز غیررسمی به نوعی فضا را برای دور زدن قانون و سوءاستفاده از کودکان تسهیل کرده‌اند چون به هر حال و در نهایت همه زباله‌ها مقصد معلوم و متولی مشخصی دارد و شهرداری موظف است چه در بخش رسمی و چه غیررسمی نظارت لازم را انجام دهد به این خاطر که مسئول دفن و جمع‌آوری زباله به طور کلی شهرداری‌ها هستند.

وی افزود: طبق آیین‌نامه ساماندهی کودکان خیابان‌، شهرداری در کنار بهزیستی، هلال احمر و نیروی انتظامی و ... موظف است که حمایت‌های لازم را از کودکان کار به عمل آورد. با این‌حال نه تنها از این کودکان حمایت نمی‌شود، بلکه خود یکی از عوامل تشدید کار کودکان شده است.

جمع‌آوری لاشه موش در سطح تهران توسط کودکان!

شریعتی با اشاره به یک گزارش تایید نشده، گفت: مدتی قبل به ما گزارش شد‌ که در برخی از نواحی تهران نوجوانان برای «جمع آوری لاشه‌های موش» و معدوم کردن جانواران موذی در خیابان‌های شهر به کار گرفته می‌شوند، ما  تلاش کردیم که این گزارش‌ها را پیگیری کنیم اما با در بسته مواجه شدیم این عدم همکاری سازمان‌ها با NGOها و نهادهای مدنی تهیه گزارش از وضعیت کودکانی که در حوزه مشاغل خدمات شهری مشغول به کار هستند را با مانعی جدی مواجه کرده است. ما امیدواریم نهادهای مسئول و در رأس آن شورای شهر این موضوع را پیگیری کنند.

او ادامه داد: نقش نظارتی شورای شهر در اینگونه موارد خیلی پررنگ می‌شود با این حال  متاسفانه در شورای شهر نیز با نوعی از انفعال مقابله با نقض حقوق کودکان مواجه هستیم.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: کودکان کار در خیابان و کودکان دستفروش در متروها نیز شرایط خیلی سختی دارند؛ آنها دائماً دچار ترس و اضطراب از دستگیری و انتقال به مراکز نفس‌گیر قرنطینه بهزیستی هستند، ماموران سد معبر  و مأموران مترو دائماً تلاش می‌کنند آنها را از سطح شهر و خیابان حذف کنند و این حذف گاه با خشونت همراه است. کودک کاری که یک‌بار قربانی فقر شده است، یک‌بار دیگر در جامعه قربانی نگاه غیرحرفه‌ای مسوولان شهرداری و بهزیستی می‌شود.

افسانه‌ای تحت عنوان باندهای خانوادگی کار کودک دروغ است

این حقوقدان با بیان اینکه نهادهای دارای تریبون یکسری اطلاعات غلط در حوزه کودکان کار به مردم می‌دهند، گفت: این تریبون‌ها تلاش می‌کنند تا بچه‌های کار را «باند» و «مافیا» نشان دهند، اما ما در این سالها که با این کودکان و خانواده‌های آنان در ارتباط بوده‌ایم هیچ وقت با مسئله مافیای کودکان کار برخورد نکرده‌ایم. به نظر می‌رسد که یک جریان برای توجیه رفتارهای خشونت‌آمیز و قهرآمیز با کودکان کار در تلاش است واقعیت زندگی آنان را معکوس جلوه دهد، نقش فقر اقتصادی را نادیده بگیرد و با برچسب‌های مجرمانه‌ای همچون باند، فضای جامعه را برای برخوردهای حذفی آماده کند.

او ادامه می‌دهد  واقعیت این است که خیلی از این کودکان خانواده دارند، خانواده‌ای از اقشار کارگری و حاشیه‌نشین جامعه که در شرایط سخت اقتصادی قرار گرفته‌اند و از سر اجبار کودکانشان را روانه بازار کار می‌کنند. برخی از این نوجوانان نیز تحت شرایطی و به علت فقدان والدین سرپرست خانواده شده‌اند. متأسفانه این کودکان و خانواده‌های آنان برای بیان واقعیت زندگی‌شان هیچ تریبونی ندارند و این مسئله باعث شکاف و فاصله هر روزه آنها با محیط پیرامونشان خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کودکان کار کار کودک انجمن حمایت از حقوق کودکان کودکان زباله گرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی

بیش از ۱۱ هزار کودک فلسطینی در جریان حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیده یا مجروح شده اند. خبرنگار تسنیم در غزه به روایت قصه دو کودک فلسطینی که این روزها با خطر قطع عضو و مصائب و مشکلات ناشی از این دست و پنجه نرم می کنند، گفتگو کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، حملات کور رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ویژه مناطق مسکونی سبب شده تا بسیاری از زنان و کودکان ساکن غزه دچار قطع عضو شوند. «رکان» پسر 18 ساله فلسطینی نیز به رغم نجات یافتن از مرگ در جریان حملات موشکی رژیم صهیونیستی دو پای خود را بر اثر انفجار از دست داد.

 

.

 

 این نوجوان فلسطینی در تشریح جزئیات لحظه اصابت موشک های رژیم صهیونیستی به خبرنگار تسنیم در نوار غزه گفت: پهپاد اسرائیلی به ناگهان ما را هدف قرار داد، همه چیز پیش چشمانم قرمز شد، با آمدن نیروهای امداد رسان و مشاهده وضعیتم، همان اول متوجه شدم که پاهایم قطع شده اند. احساس کردم دیگر هیچ امیدی باقی نمانده است.

«ندا»، دختر نونهال فلسطینی نیز که دو ماه قبل در جریان حمله اسرائیل به اردوگاه المغازی غزه از ناحیه پا مجروح شده است، آرزو دارد تا پاهایش مثل روز اول سلامت خود را بازیابد.

او که هم اکنون با تلاش های کادر پزشکی بیمارستان شهدای الاقصی در تلاش است تا با بهبودی هر چه سریع تر پای خود خطر قطع عضو را از سر بگذراند به خبرنگار تسنیم گفت: وقتی از ناحیه پا مجروح شدم، درد بسیاری داشتم، دعا می کردم پاهایم به مانند روز اولش احیا شود؛ آرزو دارم راه بروم و پاهایم به روزهای اول خود بازگردد.

ایده‌های جالب مردم غزه در برابر توحش همه جانبه صهیونیستهانمایش جنایات صهیونیست‌ها پس از عقب‌نشینی از خان یونس

 

بیش از 11 هزار کودک در خلال تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه به شهادت رسیده اند و تقریبا به همین میزان نیز زخمی شده اند. با این حال بیشتر صدمات وارده به کودکان عمدتا آسیب هایی دائمی است که در نهایت به نقض عضو منجر می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اردوی هفت گردی به مناسبت هفته فرهنگی در منطقه ۷ شهرداری اصفهان
  • خنثی‌سازی دروغ‌های رسانه‌ای صهیونیست‌ها در قاب تلویزیون
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • دادستانی از اقدامات شهرداری‌ها حمایت قضایی می‌کند
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • جزئیات پرونده رافائل و شبکه چَتِربِیت | باندهای قاچاق دختران چگونه متلاشی شد؟
  • جزئیات پرونده‌های قاچاق دختران و خانه فساد؛ پروژه کینگ، چَتِر بِیت و رافائل/ باندهای قاچاق دختران چگونه متلاشی شد؟
  • شناسایی باندهای سازمان یافته قاچاق دختران و خانه‌هایِ فحشا و فساد
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی