Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در نخستين نشست تخصصي بررسي چالش‌هاي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي که در منطقه آزاد انزلي برگزار شد، چالش‌هاي اين مناطق مورد بررسي قرار گرفت و راهکارهايي براي رونق اين مناطق پيشنهاد شد.
به گزارش فرينا به نقل از اقتصاد24، نخستين نشست تخصصي «بررسي چالش‌هاي مناطق آزاد و فرصت‌هاي سرمايه گذاري» به همت منطقه آزاد انزلي و با مشارکت پارک علم و فناوري دانشگاه تهران به مدت دو روز (23 و 24 خردادماه) در منطقه آزاد انزلي برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين برنامه شامل پنل هاي تخصصي چالش هاي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي، نمايشگاه محصولات فناورانه تحت عنوان رويدادهاي استارت آپي و معرفي ايده هاي برتر بود.
در اين نشست مباحث بسياري در حوزه هاي مختلف و مرتبط با مناطق آزاد و حوزه فناوري و چالش ها و راهکارها ارائه شد.
رئيس پارک علم و فناوري دانشگاه تهران به عنوان يکي از مجريان برگزاري اين نشست تخصصي و اولين سخنران در ابتداي اين نشست به تفسير نقش دانشگاه در اقتصاد دانش بنيان پرداخت و گفت: اقتصاد دانش بنيان پاسخگوي حل مسئله ما در صادرات و خارج شدن از اقتصاد مبتني بر نفت است و بر پنج رکن بنا نهاده شده است: دانشگاه، صنعت، دولت، رسانه و جامعه. اين پنج حلقه يک نقطه اشتراک دارند و آن پارک هاي علم و فناوري و مناطق نوآوري است.
عباس زارعي هنزکي افزود: پارک هاي علم و فناوري در همه دنيا زنجيره ارزشي ايده تا کسب و کار هستند. وظيفه پارک هاي علم و فناوري اين است که در يک مسير مشخص رشد کند و به نقطه اي برسد که بتواند در بازار به فروش برسد . دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه کار آفرين و دولتي امروز به دنبال اين است که اقتصاد دانش بنيان را به منصه ظهور برساند.
هنزکي گفت: در طراحي يک محصول جديد استانداردهاي يک مارکت بسيار مهم است. مناطق آزاد حلقه واسط بين مارکت کنوني و آنچه به عنوان دانش بنيان مي خواهد در داخل کشور صورت بگيرد، هستند. امروز باراندازي يک محصول ديگر کافي نيست، مناطق آزاد بايد ترجمان آن چيزي که مارکت مي خواهد براي کساني که در اين مسير گام بر مي‌دارد و محصولي را توليد مي کند، باشد.
وي تصريح کرد: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه کارآفرين در نظر دارد دانشجويان، اساتيد و کساني که در زنجيره دانش بنيان مي توانند کمک کنند را در مسير اشتغالزايي هدايت کند و اقتصاد دانش بنيان را در ريل واقعي خودش بياندازد. ما اگر براي صادرات به خصوص به 15 کشور اطراف نتوانيم برنامه ريزي صحيحي داشته باشيم حتما بازار خودمان را هم از دست خواهيم داد. ديدگاه ما اين است که استارت آپ هايي داشته باشيم که در بحث اکسپورت به ويژه در موضوع هوشمند سازي مناطق به ما کمک کنند.
مناطق آزاد پيشگام پايلوت پروژه‌هاي ملي است
معاون توليد، صادرات و فناوري شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي به عنوان سخنران دوم اين همايش، مهمترين تفاوت اين نشست با ساير نشست ها را ترکيب تکنولوژي با صادرات دانست و افزود: امروزه ما با واژگان جديد رو به رو هستيم مانند اينفوتک، فينتک، اينشوتک و اکسپورت که همه واژگان جديدي هستند که شنيده مي شوند اما پشت همه اين واژگان يک مفهوم قوي وجود دارد و يک تغيير پارادايم در نگاه علم وجود دارد.
اکبر افتخاري، مناطق آزاد را پيشگام پايلوت پروژه هاي ملي دانست و با تاکيد بر اهميت موضوع ديجيتال و تکنولوژي، يکي از پايلوت‌هاي ديجيتاليزيشن و به طور کلي و مفاهيم مهمي مانند اينفوتک، فينتک و اکسپورتک را مناطق آزاد معرفي کرد.
افتخاري با بيان اينکه اکسپورتک مي تواند به عنوان يکي از مهمترين ماموريت‌هاي مناطق آزاد باشد، منطقه آزاد انزلي را پيشرو در خصوص فناوري و اکسپورتک دانست که مفاهيم تکنولوژي را مرتبا دنبال کرده است.
از نکات حائز اهميت در سخنان معاون توليد، صادرات و فناوري شورايعالي مناطق آزاد بيان اهميت مفهوم جي آي تي (Just In Time) در پروسه توليد و توزيع محصول بود که سرعت در توليد را بالاتر و بهاي تمام شده را نيز کاهش مي دهد تا کالا با قيمت مناسب تر به دست مصرف کننده برسد و مي بايست مورد توجه مديران و دست اندرکاران قرار بگيرد.
مقايسه مناطق آزاد ايران با مناطق آزاد جهان درست نيست
مديرعامل سازمان منطقه آزاد انزلي نيز يکي از سخنرانان اين نشست با تاکيد بر نقش مناطق آزاد و دليل شکل گيري آن، سخنراني خود را آغاز کرد.
رضا مسرور مناطق آزاد را ابزاري براي توسعه روابط خارجي و سرمايه گذاري دانست و در ادامه با طرح اين سوال که مناطق آزاد در يک کشور چطور تشکيل شده اند و مدل ايجادي در دنيا و ايران به چه صورت است ؟ سخنان خود را ادامه داد.
مسرور بيان کرد: در دنيا مناطق برخوردار از زيرساخت را براي ايجاد درآمد ارزي منطقه آزاد مي کنند اما در ايران مناطق آزاد فاقد زيرساخت مناسب هستند. مسرور با بيان اينکه مقايسه مناطق آزاد ايران با ساير مناطق آزاد جهان درست نيست چرا که ورودي ها يکسان نيست.
مناطق آزاد موفق، وحدت فرماندهي دارند
وي در ادامه با اشاره به عوامل موفقيت در مناطق آزاد، «توجه خاص دولت»، «اقتصاد باز»، «قوانين و مقررات و سازوکارهاي اجرايي آن»، «زيرساخت‌ها»، «ثبات سياسي و همگرايي در تعامل با ساير کشورها»، «فضاي کسب و کار و شاخص هاي دهگانه کسب و کار»، «نيروي انساني و ارزاني آن» را از جمله اين عوامل برشمرد و با توضيح درباره هر يک از اين موارد بيان کرد: مناطق آزاد موفق، وحدت فرماندهي دارند و ميزان وحدت فرماندهي و مزيت هاي رقابتي در آنها حائز اهميت است.
پيش از شروع پنل هاي تخصصي نشست بررسي چالش‌هاي مناطق آزاد و فرصت‌هاي سرمايه گذاري، مديران و مسئولان حاضر در نشست، به بازديد از غرفه هاي محصولات فناورانه حاضر در سالن همايش هاي سازمان منطقه آزاد انزلي پرداختند و در جريان ايده ها و محصولات فناورانه قرار گرفتند.
در پنل اول که با حضور جعفر آهنگران، مدير امور مناطق ويژه اقتصادي؛ سيد محمد تقوي، معاون مدير کل دفتر صادرات گمرک؛ اکبر افتخاري، معاون توليد، صادرات و فناوري دبيرخانه شورايعالي مناطق آزاد؛ مجيد عبدي، معاون دفتر فني و حسابرسي مالياتي معاونت ماليات هاي مستقيم؛ وحيد طالب پور، معاون اقتصادي منطقه آزاد انزلي و دبيري دکتر واعظي برگزار شد، حاضران در نشست به طرح سوالاتي درباره ساختار مناطق آزاد و محل درآمد آنها و نيز چالش هاي اين مناطق پرداختند.
پيش از شروع پنل دوم نيز تفاهم نامه همکاري مشترک ميان پارک علم و فناوري دانشگاه تهران به رياست زارعي هنزکي و منطقه ويژه اقتصادي تجاري گرمسار به رياست عبدالرضا نادري به امضا رسيد.
در پنل دوم نيز که با حضور عباس زارعي هنزکي، رئيس پارک علم و فناوري دانشگاه تهران؛ رضا پديدار، رئيس کميسيون انرژي و محيط زيست اتاق بازرگاني ايران؛ سيد مهدي عليزاده طباطبايي، مدير عامل منطقه ويژه سلفچگان و برخي ديگر از مسئولان برگزار شد به موضوعات مهم و حائز اهميتي در حوزه مناطق آزاد و حوزه هاي فناوري در اين مناطق پرداخته شد. از مهمترين نکات اين نشست برگزاري ميزهاي بيزينس تو بيزينس، با حضور استارت آپ هايي بود که به مسائل موجود پاسخ مي دادند.
اين نشست سعي در ايجاد شروع يک ارتباط بهتر و همکاري نزديکتر ميان مناطق آزاد با شرکت هاي دانش بنيان و فناور بود که اميد مي رود اين اکسپورتک اوليه باعث ايجاد گشايش براي حضور تکنولوژي و حل مسائل فناورانه اين مناطق باشد.
در روز دوم اين نشست پس ار ارائه طرح هاي منتخب استارت آپي، از 4 طرح برتر صادرات محور تجليل و از 13 طرح دانش بنيان حمايت شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید

سیدمحمد جوادموسوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه بدون تردید مشارکت مردم در عرصه تولید بسیار ارزشمند و تحقق آن باعث می‌شود تولید رونق گرفته، هزینه‌های تولید کاهش و در نتیجه تورم نرخ کاهشی شود، اظهار کرد:‌ رهبر انقلاب با نگاه هوشمندانه، مدبرانه و از روی حکمت، شعار سال ۱۴۰۳ را «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیدند، ایشان با تشخیص راهبردی و بر اساس ریشه‌یابی هوشمندانه نظام مسائل کشور، «تولید» را کلید اصلی حل مشکلات و تنها راهکار عبور از سختی‌ها و دشواری‌های اقتصادی و اکسیر شفابخش معیشت مردم می‌دانند.

وی افزود: زمانی که حمایت از تولید، هرساله مورد تمرکز و تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد، بیانگر این نکته است که هنوز کشور در این زمینه ضعف دارد و باید با همه ظرفیت‌ها و امکانات از تولیدکنندگان حمایت کرد تا با اشتغال آفرینی و افزایش ثروت ملی، نقدینگی کنترل شود و تورم و گرانی کاهش پیدا کند.

شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر باید توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر گفت:‌ یکی از نمونه‌های مشارکت مردم در عرصه‌های اقتصادی و تولید که رهبر انقلاب نیز بر آن تأکید داشته‌اند، شرکت‌های دانش‌بنیان است. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با مشارکت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در عرصه تولید مبتنی بر فناوری و نوآوری، ضمن کمک به اشتغال این قشر ارزشمند، بخش عمده‌ای از نیاز کشور به محصولات و خدمات با فناوری بالا را رفع می‌کنند.

جوادموسوی اضافه کرد:‌ توسعه فناوری و نوآوری در جامعه و صنعت اهرم قدرتمندی در جهش و افزایش تولید است و دانشگاهیان و نخبگان در تحقق تولید دانش‌بنیان نقش‌آفرین هستند و باید شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند که در نتیجه آن اقتصاد دانش‌بنیان جایگزین اقتصاد نفتی می‌شود. بر همین اساس توسعه فعالیت‌های مراکز رشد و سرا‌های فناوری و نوآوری منجر به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شده و می‌تواند کاتالیزور رسیدن به اهداف باشد.

وی بیان کرد:‌ قطعاً استادان دانشگاه و دانشجویان ازجمله کنشگران اصلی این مسیر هستند تا با جهاد علمی و فناورانه، آموزش‌های مهارتی و کارآمد، هوشمندسازی فرآیندها، نقطه اتصال زیست‌بوم علم و فناوری با کارآفرینان در راستای جهش تولید باشند. بدون تردید مردم نیز می‌توانند در جهش تولید نقش مهمی ایفا کنند. این امر شامل حمایت از کارآفرینان و استارت‌آپ‌ها، ترویج فرهنگ کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شرایط محیطی مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکارها و ارتقای سطح دانش و فناوری و اصلاح الگوی مصرف در جامعه می‌شود.

راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر ادامه داد:‌ این واحد دانشگاهی نیز نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و با ارائه آموزش‌های مهارتی، کارآمد و تخصصی، تربیت نیروی ماهر و متخصص، ایجاد ارتباط با صنعت و بازار کار از طریق اجرای طرح‌های صدرا و پویش، توسعه پژوهش‌های نوآورانه و ارائه خدمات مشاوره‌ای به کسب‌وکار‌ها از طریق راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار، به جهش تولید کمک خواهد کرد.

جوادموسوی بیان کرد:‌ سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد. به این معنا که سکوی مناسبی برای تولید و توزیع محصولات دانش‌بنیان و فناور خواهد بود. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در نظر دارد با توجه به ظرفیت‌های ویژه شهرستان و مزرعه دانشگاه در حوزه کشاورزی و دامپروری و طیور با راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری سکوی تولید و در ادامه سکوی توزیع این محصولات را راه‌اندازی کند.

سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد

وی مطرح کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر با توجه به ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و وجود زیرساخت‌های لازم در زمینه اقامتی، مرکز رفاهی، گردشگری و آموزشی با مشارکت سرمایه‌گذاری خصوصی برای ارائه خدمات گردشگری و آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت و بلندمدت در زمینه صنایع‌دستی، آشپزی، هتلداری و گردشگری و بازیگری اقدام خواهد کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر توضیح داد: قوانین و مقررات سخت‌گیرانه در حوزه تولید و کارآفرینی، بوروکراسی و پیچ‌وخم‌های اداری و بی‌توجهی به حل نیاز‌های اشتراکی کارآفرینان بزرگ‌ترین موانع تولید و بهبود فضای کسب‌وکار در کشور است که امیدواریم نمایندگان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با همکاری دولتمردان و با تنقیح قوانین پویا و کارآمد و اصلاح قوانین موازی و دست‌وپا گیر در این باره به این حرکت عظیم مردمی در راستای جهش و حمایت از تولید سرعت ببخشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد
  • فرمانده کل ارتش: عملیات وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند