Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرحناز مینایی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار کرد: پوشش تحصیلی دوره ابتدایی ۹۸ درصد است؛ به این معنی که تنها ۲ درصد بازمانده و ترک از تحصیل داشته ایم و پوشش تحصیلی دوره متوسطه اول ۹۲ درصد بوده که بازمانده از تحصیل در این دوره ۸ درصد است و در دوره متوسطه دوم پوشش تحصیلی ۸۰ درصد بوده که ۲۰ درصد آن از تحصیل بازمانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تعریف ترک از تحصیل کرده ها را دانش آموزانی عنوان کرد که یک بار وارد سیستم شده و مشخصات اسمی آنها در سیستم ثبت شده است؛ ولی بازمانده از تحصیل ها دانش آموزان دختری هستند که مراجعه نکرده و سیستم آنها را شناسایی نکرده است.

مدیر کل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش، میزان بازمانده و ترک تحصیل را در دوره متوسطه اول و دوم بسیار بالا عنوان کرد و گفت: از گذشته تا حال فعالیت های زیادی برای جذب دختران و کاهش محرومیت های آنها از آموزش انجام گرفته که به امسال و سال قبل بر نمی گردد، بلکه از سال ها قبل و از ابتدای انقلاب این قضیه مورد توجه مسئولان بوده است.

وی گفت: موافقت نامه ای با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منعقد شده و طی آن دفتر امور زنان موظف به تحویل بودجه ای از معاونت و آماده کردن بسته عملیاتی بازگرداندن دختران ترک تحصیل کرده و باز مانده از تحصیل در قالب پروژه ای آماده شده است.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش افزود: پنج استان کشور شامل آذربایجان غربی، خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان از شاخص دسترسی به آموزش و یا نرخ پوشش تحصیلی پایینی برخوردارند.

مینایی پورافزود: برای تهیه این بسته ها دو فاز تعریف شده که فاز اول آن یک دوره آموزشی و پژوهشی در استان با دعوت از کارشناسان زبده دوره ابتدایی متوسطه اول و دوم و مشاور امور زنان به عنوان رابط برگزار می شود که ۲ استاد از تهران این دوره آموزشی را برگزار می کنند.

وی در خصوص فاز دوم تصریح کرد: افراد آموزش دیده باید برنامه عملیاتی تهیه کنند و بر اساس آن برنامه و مشخصات اسمی دانش آموزان را که از مرکز آمار و فناوری اطلاعات دریافت کرده اند، به تک تک دانش آموزان دختر در شهرستان و مناطق خود با نمونه گیری مراجعه و به شناسایی دلایل ترک تحصیل و بازماندگی آنها بپردازند.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: این افراد بعد از شناسایی باید راهکارهای موردی را با توجه به شرایط و مقتضیات مناطق و شهرستان های خود ارائه کنند که در نهایت این راهکارها در سطح استان توسط دفتر وزارت و اساتید بین پنج استان تحت عنوان بسته ملی جمع بندی شده و تحویل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری می شود.

مینایی پور اضافه شدن دلایل جدیدتر به دلایل قبلی برای ترک تحصیل را تفاوت این پروژه با پروژه های قبلی عنوان کرد و گفت: افزایش خشونت در مدارس دختر، نارضایتی رو به افزایش دانش آموزان از معلمان خود و …بیشترین دلایل ترک تحصیل دختران است که فناوری و شرایط کشور امکاناتی را در اختیار قرار داده تا به دنبال راهکارهای جدیدتری نسبت به راهکارهای قبلی برای جذب دختران به تحصیل باشیم.

وی از تکرار این چرخه گفت و افزود: ممکن است از طرفی تلاش کنیم دختران را به تحصیل بازگردانیم، ولی از طرف دیگر این امکان هست که خروجی و بازمانده ای از تحصیل نیز داشته باشیم.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش والدین در مناطقی از کشور که معضل فرهنگی دارند، می تواند جزو فعالیت های فرهنگی محسوب شود.

توزیع بسته های آموزشی و بهداشتی دختران در مناطق محروم

مینایی پور در خصوص توزیع بسته های بهداشتی دختران گفت: این طرح به دلیل استقبال استان ها سابقه طولانی در دفتر امور زنان داشته و هر ساله تجدید و بهبود یافته است.

وی در خصوص بودجه این طرح گفت: دفتر امور زنان بودجه کمی را برای این طرح اختصاص داده است و بیشتر بودجه از کمک های خیرین و سازمان ها تامین می شود.

مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش این طرح را دارای دو بخش عنوان کرد و افزود: یک طرح شامل کتابی است که مربوط به آموزش های دوران بلوغ بوده و به مدت چهار ساعت به دختران آموزش داده می دهد. فاز دوم طرح شامل بسته بهداشتی است که برخی از نیازهای دوران بلوغ را پوشش می دهد.

وی شروع این طرح را مهر ماه هر سال عنوان کرد و گفت: از آذر ماه تدوین این طرح آماده و در بهمن نهایی می شود. این طرح در فروردین ماه هر سال تحویل داده شده و اعتبارات آن از اوایل اردیبهشت طی دو مرحله دریافت می شود.

مدیرکل امورزنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش در آخر تاکید کرد: هر دو طرح با هدف کاهش محرومیت دختران در مناطق محروم و دور افتاده و مدارس شبانه روزی انجام می شود و یکی از اهداف کلان دفتر امور زنان است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟

نامزد انتخابات مجلس دوازدهم گفت: در موضوع زنان همیشه گفته‌ام که در طول تمام این سال‌ها می‌شود ادعا کرد که درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند.

حسن خجسته باقرزاده، مدیر اسبق رادیو و برادر همسر رهبر انقلاب، در گفتگو با نسیم آنلاین، با اشاره تلویحی به بحث قانون حجاب و تصمیم گیری برای زنان پرداخته است. بخشی از گفتگوی او را در ادامه می خوانید.

* در موضوع زنان همیشه گفته‌ام که در طول تمام این سال‌ها می‌شود ادعا کرد که درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند. یک مثال ساده بزنم. مثلا در آن زمان که مدرسه راهنمایی بود و دبیرستان، دخترها باید روسری‌شان را برنمی‌داشتند. خوب در مدرسه همه خانم بودند. چرا برندارند؟ این یک تصمیم مردانه است.

* اگر خانم‌ها هم در تصمیم‌گیری‌ها باشند حرف‌های دیگری دارند. پیشنهادم این است که هر قانونی در حوزه فرهنگ می‌خواهیم بنویسیم، از داخل خانواده به قانون نگاه کنیم. از خانواده نگاه کنیم.

* خوب شما جامعه شناسی خواندید دیگر. ما چند تا نهاد داریم؟ حکومت است. دولت است. آموزش است. اقتصاد است. این چهار نهادهای اولیه است. درست است؟ حالا دین هم گاهی می‌گویم صریحا. یعنی به هر حال یک اعتقادی است. نهادهای بعدی نهادهای ثانویه هستند. نهادهای ثانویه. نهادهایی که برای رفع نیاز پیش می‌آیند. پس نهاد خانواده، نهاد اولیه است.

* خدا رحمت کند یکی از اساتید ما در دانشگاه تهران می‌فرمودند که همان کومون‌های اولیه جامعه اولیه بشری که پیدا شد، دو تا قانون به ناچار پیدا شد. یک قانون تقسیم شکار بود. که بالاخره جگرش را که بخورد. حالا به تعبیر ما. قانون دوم رابطه با زنان بود. بعد ایشان می‌فرمودند که قانون دوم را زن‌ها وضع کردند. حالا ایشان ادله داشت. پس معلوم می‌شود موضوع مهمی است. یعنی موضوعی که در فطرت زن خدا گذاشته که می‌گوید در این مسایل تسلیم هر چیزی نباش. این مال چه زمانی است؟ مال کومون‌های اولیه. پس معلوم می‌شود یک هستی دارد.

* خدا آیت الله جوادی آملی را حفظ کند. کتاب زن در آینه جمال و جلال را بخوانید و ببینید مثلا ایشان به استناد آیات قرآن درباره زن چه چیزهایی آورده است. کراماتی که زن دارد. توصیه‌هایی که به مردان درباره زنان شده است. من فکر کنم مثلا ما اگر زن را با آن هستی که اینجا است تفسیر کنیم یک معنای دیگر دارد. قوانین هم یک شکل دیگر می‌شود. نوع رابطه اجتماعی با زن هم همینطور. ما بعضی از حوزه‌ها را «فرآوری» نکردیم و یکی از حوزه‌های خیلی خیلی مهم، حوزه زنان است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: امام جمعه یزد : دانشگاه و مدارس برای مقابله با بی‌حجابی پای کار بیایند تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود ایراد شورای نگهبان به سامانه چهره نگاری در لایحه عفاف و حجاب از زبان عضو کمیسیون ویژه

دیگر خبرها

  • تهران قدیم | تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل/ عکس
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه