Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدجمال ساداتیان امروز صبح مهمان برنامه «سلام صبح بخیر» بود. 

ساداتیان در پاسخ به این سوال که چنددرصد هزینه تولید یک فیلم صرف دستمزد بازیگران می‌شود، گفت: معمولا بازیگران سینمای ما فیلمنامه‌ها را می‌سنجند اگر ببینند فیلم قصه اجتماعی جذابی دارد که بر جایگاه آنها اضافه می‌کند کار را قبول می‌کنند اما بعضی وقت‌ها که قصه‌ها جذاب نیست، بازیگر به ضرب و زور پول آورده می‌شود، بنابراین نمی‌شود درصد مشخصی برای همه فیلم‌ها گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: برخی بازیگران خوب در فیلم‌هایی بازی می‌کنند که با استقبال خوبی مواجه می‌شود و فکر می‌کنند به خاطر حضور آنها این استقبال صورت گرفته است اما گاهی همان بازیگر فیلمی بازی می‌کند که نمی‌گیرد. بنابراین لزوما همه فیلم‌هایی که ستاره‌ها در آن هستند گیشه موفقی ندارند.

تهیه‌کننده «متری شیش‌ونیم» درباره اینکه آیا بازیگر خوب می‌تواند فروش فیلم را تضمین کند، گفت: صرفا بازیگر نه بلکه قصه و کارگردانی خوب. فیلم خوب را قصه، قصه، قصه و بعد کارگردان تشکیل میدهد. در دهههایی شرایط تولید فیلم‌ها اعتمادسازی بیشتری می‌کرد و مردم چشم‌بسته به خاطر ستاره‌ها به سینما می‌آمدند. در چند سال گذشته روال به این شکل شده بود که فقط فیلم‌های طنز فروش گیشه داشته باشد به ویژه که این فیلم‌ها هزینه کمتر و ساخت راحتی دارند و دیالوگ‌محورتر هستند بنابراین همه سینما مجبور شده بودند اگر گیشه موفقی داشته باشند فیلم‌شان رگه‌هایی از طنز داشته باشد.
ساداتیان به تغییر این روند اشاره و تاکید کرد:  اکنون اگر فیلم قابل اعتماد باشد و موضوعی را مطرح کند که مردم به آن اعتماد کنند حتی اگر تلخ باشد و حتی اگر نوروز این فیلم تلخ اکران شود از آن استقبال می شود. فیلم «سرخ پوست» هم همینطور است و فیلم‌های اجتماعی دارد گوی سبقت را از آثار طنز می رباید.

وی در پاسخ به این سوال صابری که آیا «متری شیش‌ونیم» با فروش خوب ۲۷میلیاردی به مرحله سوددهی رسیده یا خیر، گفت: از پارسال همه چیز در کشور سه برابر شده است. درباره همین فیلم اگر حساب کتاب کنیم، ۱۳میلیارد سهم صاحب فیلم می‌شود. آن هم برای فیلمی که ۵ماه فیلمبرداری داشته همه لوکیشن‌هایش را ساخته‌ایم هنروران زیادی داشته‌ایم و چند برابر معمول برای آن هزینه کرده‌ایم. پخش نیز هزینه سنگینی دارد و وقتی همه را حساب می‌کنید این است که اگر ۳۰میلیارد فروش داشته باشد بعد از دو سال سختی و مشقت توانستیم هزینه فیلم را دربیاوریم.

تهیه‌کننده «چهارشنبه سوری» در پاسخ به اینکه آیا درست است بالای ۵۰درصد هزینه فیلم‌ها صرف دستمزد بازیگر می‌شود، بیان کرد: فرمول ثابتی وجود ندارد. بعضی فیلم‌ها ممکن است اینگونه باشد و حجم زیادی از دستمزدها معطوف به چند بازیگر شود. اما درباره برخی فیلم‌ها هجمه‌ای از هزینه‌ها وجود دارد که بازیگری در آن گم است. «متری شیش‌و نیم» با آن همه ساخت و ساز و پیش تولید سنگین و هنروران زیاد اینگونه بود. البته برخی سعی می‌کنند فیلم‌ها را ارزان بسازند تا بازیگرانی بیاورند که ویترین کارشان جذاب باشد. اما مردم قصه می‌خواهند و دوست دارند سینما ببینند.

وی در پاسخ به اینکه آیا بازیگران در ضرر فیلم سهیم هستند یا دستمزدشان تضمین شده است، افزود: معمولا دستمزدها را می‌گیرند مگر اینکه مطمئن باشند فیلم گیشه موفقی دارد که در این صورت خودشان سرمایه گذاری می‌کنند اما اگر تردید داشته باشند دستمزدشان را کامل می‌گیرند.

ساداتیان درباره برخی آثار خود توضیح داد: فیلم «شبانه‌روز» ضرر کرد و «جامه‌دران» به سختی شرایط را برای خود یر به یر کرد هزینه‌ای که شده بود را به سختی برگرداند اما درآمدی نداشت.

وی درباره ساخت فیلم‌های بدون چهره گفت: این قضیه ممکن است ریسک داشته باشد، چون شاید تماشاچی وقتی می‌خواهد فیلم خوبی انتخاب کند به ویترین هم توجه می‌کند و بازیگران گمنام برای او تردید ایجاد کند اما اینجا قصه و کارگردانی خوب بازیگر خوب هم می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

این تهیه کننده درباره رویه کاری بازیگرانی چون رضا عطاران و نوید محمدزاده اظهار کرد: عطاران خودش را مدیریت کرده و سعی می‌کند در فیلم‌هایی که قصه‌هایش با عوام جامعه ارتباط می‌گیرد، بازی کند و موفق می‌شود. اما وقتی او در فیلم‌های غیرطنز بازی کرد خیلی اتفاق خوبی نیفتاد. انتظاری که مردم از نوید محمدزاده دارند هم این است که در فیلم‌های اجتماعی ابتکار داشته باشد، کار تاثیرگذاری انجام بدهد و مردم با او ارتباط بگیرند.

ساداتیان در پاسخ به اینکه فکر می‌کند چرا فیلم «نبات» با بازی شهاب حسینی که آخرین فیلم او یعنی «فروشنده» فروش بالایی داشته و خود نیز یک بازیگر معتبر و بین‌المللی است به فروش مناسبی دست پیدا نکرده، گفت: من آن فیلم را ندیدم اما تصورم این است که شاید قصه فیلم نتوانسته اعتماد مخاطب را جذب کند. هزار نفر اولی که به سینما می‌روند به بقیه توصیه می‌کنند آن را ببینند یا نبینند. من اینها را تعقیب می‌کنم و در شبکه‌های اجتماعی می‌بینم. کسی که راضی از سینما بیرون می‌آید ۴ نفر را هم ترغیب می‌کند آن فیلم را ببینند. درباره فیلم خود ما مردم از پیمان معادی، سعید روستایی، نوید محمدزاده و پریناز ایزدیار خاطره خوشی با فیلم قبلی داشتند و این کارنامه‌های درخشان به فروش فیلم کمک کرد.

وی در پایان درباره نقل قولی که از او درباره عدم حضور شهاب حسینی در «متری شیش‌و نیم» به خاطر پیشنهاد نقش منفی منتشر شده بود، توضیح داد: به هر حال کاندیدای اول کارگردان ما برای نقشی که نوید محمدزاده بازی کرد، شهاب حسینی بود. او هم آمد و رفت و به این نتیجه رسید که در این فیلم نباشد بهتر است. در مجموع صلاحشان این بود که در این فیلم بازی نکند. او تردید داشت و منجر به این شد که در خدمتش نباشیم. 
 

۲۵۸۲۵۸

کد خبر 1270504

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شهاب حسینی نوید محمدزاده رضا عطاران متری شیش و نیم شبکه سه سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۷۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از «نیکا» تا «یسنا»

عصر یکشنبه، ۹ اردیبشهت‌ماه در روستای «یلی بدراق» از توابع بخش «پیشکمر» شهرستان کلاله خبر پیچید که «یسنا دیدار» دختر چهارساله‌ای که مردم روستا کمابیش او را می‌شناختند، گم شده است.

خبر، در یکی دو روز اول حوالی همان روستا چرخید و اول مردم ده، زمین‌های کشاورزی را به دنبال او گشتند و بعد با ورود نیرو‌های امدادی و انتظامی هم تیم جست‌وجو بزرگ‌تر شد و هم نگرانی‌ها. مردم روستا‌های اطراف هم بسیج شدند و هرکس به‌نوبه خود می‌کوشید سهمی در یافتن دختربچه روستایی داشته باشد؛ جوان‌تر‌ها لابه‌لای ساقه‌های بلند و انبوه گندم را می‌گشتند، زن‌ها برای تیم مردمی و امدادی غذا می‌پختند و مسن‌تر‌ها با دعا چشم‌انتظار یافتن یسنا بودند.

این تکاپوی خودجوش باعث شد گم‌شدن یسنا، مورد توجه شبکه‌های اجتماعی و سپس رسانه‌های رسمی قرار بگیرد و به‌اصطلاح ترند شود. بعدازظهر پنجشنبه ساعتی قبل از غروب آفتاب پنجمین روز گم‌شدن یسنا بود که رسانه‌ها خبردادند یکی از کایت‌سواران امدادی او را در دل یکی از مزارع شناسایی کرده است و دختربچه ترکمن زنده و سالم پیدا شد. 

یسنا در همان نقطه‌ای پیدا شد که امدادگران قبلا آنجا را جست‌وجو کرده بودند و همین موضوع در کنار وضعیت ظاهر و جسمانی دختربچه ۴ ساله، این ظن را تقویت کرد که او ربوده شده بود. دادستان عمومی و انقلاب کلاله امروز خبر داد با توجه به شواهد و قراین به دست آمده، ظن بازپرس پرونده مبنی بر ربوده شدن کودک کلاله‌ای تقویت شد و در این راستا چند نفر به عنوان مظنون به پلیس آگاهی احضار شدند. با آغاز روند بازپرسی و قضایی درباره گم‌شدن یسنا، کاربران در شبکه اجتماعی به بحث تأثیر حساسیت جمعی چه در دل یک روستا و چه در فضای مجازی در پیداکردن دختربچه ۴ ساله پرداختند. 

موضوع گم‌شدن یسنا با یک موضوع دیگر که آن هم درباره یکی از دختران کشورمان بود، همزمان شد؛ یعنی مرگ «نیکا شاکرمی» که واپسین روز شهریورماه ۱۴۰۱ جنازه‌اش در ساختمانی واقع در خیابان لبافی‌نژاد تهران پیدا شد و شواهد حاکی از این بود که او با پرتاب‌کردن خودش از یک ساختمان نیمه‌کاره خودکشی کرده است.

تصاویر حضور نیکا شاکرمی در اعتراض‌هایی که پس از فوت مرحومه مهسا امینی شکل گرفت در کنار صحبت‌های ضدونقیض مادر و خاله او سبب شد رسانه‌های فارسی‌زبان معاند ادعا کنند او از سوی مأمورانی که در صحنه ناآرامی‌ها حضور داشتند، کشته شده است. ادعایی که از سوی مسئولان انتظامی و قضایی کشورمان با استناد با شواهد، تصاویر و مستندات رد شد، اما «بی‌بی‌سی جهانی» سه‌شنبه هفته گذشته تلاش کرد با یک سند مخدوش، موضوع «نیکا شاکرمی» را نبش قبر کند. 

اگرچه تناقض‌های فاحش گزارش بی‌بی‌سی درباره زمان فوت و مکان یافتن جسد نیکا شاکرمی در کنار گاف‌های آشکار، این رسانه را ناچار به ارائه این توضیح کرد که آنچه منتشر کرده اسناد اصلی نیست و «بازسازی» شده است، اما موضوع در شبکه‌های اجتماعی داغ شد. برخی از فعالان رسانه‌ای و سیاسی نیز بدون پرداختن به این تناقض‌ها، چشم‌بسته، صفر تا صد روایت بی‌بی‌سی را پذیرفتند و ضمن بازنشر آن، فضای شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه در توئیتر را لبریز از هیجان و احساسات کاذب کردند. وضعیتی که سبب شد برخی از اسناد و تصاویر در پرونده قضایی نیکا شاکرمی که به گفته مسئولان برای حفظ آبروی مرحومه نیکا شاکرمی و خانواده‌اش رسانه‌ای نشده بود، در پاسخ به شبهات بی‌بی‌سی و مطالبه افکار عمومی به‌ناچار منتشر شود. همزمان قوه قضاییه خبر داد، دادستانی تهران شماری از اهالی رسانه را که با بازنشر روایت بی‌بی‌سی امنیت روانی جامعه را مخدوش کردند، احضار شده‌اند. 

مروری کوتاه بر واکنش افکار عمومی وگروه‌های مختلف اجتماعی به دو موضوع یادشده در هفته گذشته از حساسیت جامعه ایرانی به موضوعاتی حکایت دارد که به‌نوعی با دختران کشورمان پیوند دارد؛ از یسنای ۴ ساله گرفته تا نیکای ۱۶ ساله. حساسیتی که در باور‌های مذهبی، انسانی و اخلاقی ایرانیان ریشه دارد و اگرچه بی‌تردید نقطه قوت فرهنگ ایرانی-اسلامی مردم کشورمان است، اما از سوی دستگاه‌های امنیتی و رسانه‌ای کشور‌های دیگر به عنوان دستمایه جدی برای تحریک عواطف عمومی شناسایی شده است.

هرچند فروکش‌کردن بلافاصله واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی درباره گزارش مخدوش و ساختگی بی‌بی‌سی در موضوع نیکا شاکرمی بعد از مشخص‌شدن گاف‌ها و تناقض‌ها نشان از فهم و بلوغ رسانه‌ای کاربران داشت، اما نمی‌توان از آنچه ساعاتی بعد از انتشار گزارش بی‌بی‌سی در توئیتر فارسی‌زبانان گذشت، غفلت کرد. وضعیتی که این واقعیت را یکبار دیگر هم به نهاد‌های مسئول و هم فعالان رسانه‌ای و سیاسی یادآوری کرد که هرگونه کنش و واکنش به موضوعات و اخباری که درباره دختران سرزمین‌مان مرتبط است، حساسیتی مضاعف می‌طلبد.

منبع: نورنیوز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • ابتکار ناسا به المپیک پاریس می‌رود!
  • از «نیکا» تا «یسنا»
  • رضا عطاران صدام می‌شود
  • نشان ویژه امپراطور ژاپن به یک زن کابینه روحانی رسید
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • تیپ خاص رضا عطاران بعد از دو دهه، مُد روز شد
  • هرمزگان پیشتاز در ابتکار و تحول قضائی
  • طرح همیاران آرامش اجتماعی فراجا در محله‌های قزوین
  • ربیعی: مقصر شکست من هستم ولی توقع بیشتری داشتم