Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -«تولسی گابارد» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا با انتقاد از سیاست خارجی دولت‌ واشنگتن گفت باید از اتهام‌زنی بی اساس به ایران در حمله اخیر به دو نفتکش در دریای عمان پرهیز کرد.

«تولسی گابارد»، کاندیدای حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا گفت سیاست خارجی دولت فعلی این کشور برای کشوری که خواهان رهبری آن است مهم‌ترین تهدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گابارد، نماینده فعلی کنگره آمریکا از ایالت «هاوایی» در مصاحبه با روزنامه «ایندیپندنت» گفت: «فکر می‌کنم باید نگاهی به سیاست خارجی اتخاذ شده توسط واشنگتن که مستقیماً به آن اشاره می‌کنم داشته باشید و درباره سیاستی که نمایندگی آن را دهه ها است که بر عهده دارند و دولت‌های تشکیل شده توسط هر دو حزب را تحت‌تأثیر قرار دادند، حقیقت را بگویید».

او تشریح کرد: «بنابراین با گفتن واقعیت درباره این مسائل، فک می‌کنم آن‌ها این مسئله را به عنوان تهدیدی مستقیم نسبت به خط مشی خود می‌دانند که سال‌ها به مردم آمریکا فروختند».

گابارد در انتقاد از سیاست‌های جنگ‌طلبانه دولت‌های آمریکایی گفت: «من در جنگ عراق شرکت داشتم. جنگی که بر اساس دروغ به راه انداخته شد و جنگی که بدون شواهد به راه انداخته شد و بنابراین مردم آمریکا فریب خوردند».

او که پیش‌تر نیز از جنایتکار نامیدن «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه طبق سیاست‌های جاری در آمریکا، سر باز زده بود گفت: «پس به‌عنوان یک سرباز، به‌عنوان یک آمریکایی، به‌عنوان عضوی از کنگره، وظیفه من و مسئولیت من تشکیک در برابر کسانی است که افراد خادم ما را در راه آسیب قرار می‌دهند یا ارتش ما را برای جنگ افروزی اعزام می‌کنند».

گابارد درخصوص سیاست‌های ترامپ در مقابل ایران موضع گرفت و درباره به راه افتادن جنگ سرد جدید هشدار داد. او به‌عنوان فردی که در یکی از اقدامات تغییر رژیم توسط آمریکا حضور داشته گفت امیدوار است به این قبیل دخالت‌ها پایان دهد و سپس از به راه انداختن جنگ‌های غیرسازنده و بیهوده با پول مالیات‌دهندگان انتقاد کرد.

همچنین گابارد از زمام‌داران سیاست خارجی آمریکا خواست از تحریکات خارجی نظیر اتهام‌زنی به ایران درخصوص آسیب دیدن دو نفتکش در دریای عمان پرهیز کنند.

او در این باره توضیح داد: «وضعیتی که در آن قرار داریم به ‌این دلیل به وجود آمده که رهبران ما به خطرناک‌ترین و زشت‌ترین شکل ما را سرخورده کرده‌اند».

وی در خصوص عاقبت مداخلات و سیاست‌های خارجی فعلی آمریکا هشدار داد: «زمانی که بمبی اتمی به‌طور ناگهانی منفجر شود پناه‌گاهی برای نجاتمان وجود نخواهد داشت بلکه پس از آن نیز بارش خاکسترهای اتمی پس از آن و زمستان اتمی که رخ خواهد داد، تمام موجودات زنده را می‌کشد».

روز پنج‌شنبه هفته گذشته دو نفتکش در دریای عمان دچار حادثه شدند و کمی پس از آن، دولت ترامپ ایران را بدون دلیل و مدرک مشخصی مقصر وقوع حادثه دانست. ایران در پاسخ اعلام کرد اتهام‌زنی اخیر آمریکا نه‌تنها خنده‌دار نبود بلکه هشدار دهنده و نگران‌کننده بود.

براساس این گزارش، اظهارات ضدجنگ گابارد عواقب سنگینی برای او در پی داشته است. برای مثال هنگامی که موضع آمریکا در قبال استفاده بشار اسد از بمب شیمیایی در سال ۲۰۱۷ را زیرسوال برد با هجمه عظیمی مواجه شد و در یک مورد، به‌خاطر آن‌چه حمایت وی از افراد طرف‌دار ارتباط با روسیه نامیده شد، با عنوان عروسک خیمه‌شب‌بازی روسیه مورد خظاب قرار گرفت.

روز یک‌شنبه نیز «برنی سندرز» کاندیدای دیگر حزب دموکرات انتخابات سال ۲۰۲۰، ضمن انتقاد از واکنش مقامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مقصر جلوه دادن ایران در حادثه دریای عمان گفت که این حادثه نباید بعنوان «بهانه‌ای برای جنگ» با ایران مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۷۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟

رسول سلیمی: اعتراض دانشجویان در دانشگاه‌های امریکا به مسئله جدیدی برای بایدن تبدیل شده است. بایدن که اکنون رئیس‌جمهور امریکا است چند ماهی با انتخابات ریاست‌جمهوری آینده فاصله دارد و رقیب او دونالد ترامپ تاکنون توانسته به‌خوبی سیاست‌های او در برابر اسرائیل و فلسطینی‌ها به چالش بکشد. مخمصه برای بایدن آنجا است که سیاست دولت او در برابر اسرائیل به دوقطبی در جامعه امریکا برای حمایت یا مخالفت با جنگ اسرائیل در غزه منجر شده است.

این دوقطبی، دولایه از جامعه مسلمانان و یهودیان امریکا را در برابر یکدیگر قرار داده است. حامیان اسرائیل و حماس و حامیان جنگ یا صلح در دو سوی این دو طیف در برابر یکدیگر قرار گرفتند. جنگ غزه هنوز پایان نیافته و برنامه نتانیاهو برای ورود به شهر رفح بار دیگر بایدن را در برابر فشار مضاعفی از سوی افکار عمومی امریکا قرار داده است. آنچه قابل‌توجه است نه‌تنها نحوه گسترش این تلاش است، بلکه تنوع شگفت‌انگیز دانشجویان درگیر در تظاهرات علیه جنگ است. مطمئناً دانشجویان عرب امریکایی وجود دارند که دانشجویان دیگر از هر نژاد و اعتقادی به آنها پیوسته‌اند و این زنگ خطری برای دولت بایدن است که بلوک جوانان حائز ویژگی رأی را در صف‌آرایی در برابر خود ببیند.

البته این تمام ماجرا نیست و هستند سیاستمدارانی که در کنگره بر آتش اعتراضات دانشجویی می‌دمند تا آن را علیه دولت شعله‌ور کنند. از جمله اینها، رهبری جمهوری‌خواهان کنگره و چند سازمان یهودی طرف‌دار اسرائیل است که تلاش می‌کنند این تظاهرات را به‌عنوان کنشی یهودی‌ستیزانه و تهدیدی برای امنیت دانشجویان یهودی نشان دهند. از سوی دیگر رهبری جمهوری‌خواهان و گروه‌های کوچک اما بانفوذ رهبران یهودی با اتکا به شبکه‌های اجتماعی استدلال می‌کنند که شعارهایی که توسط برخی از دانشجویان استفاده شده ذاتاً یهودی‌ستیزانه است.

تأثیر رای جوانان بر سرنوشت سیاسی بایدن

در چنین شرایطی سیاست‌های جو بایدن و دموکرات‌ها در برابر اسرائیل که هزاران دانشجو را در سراسر کشور به اعتراض واداشته، می‌تواند بر رأی جوانان به بایدن اثرگذار شود و به شانس انتخاب مجدد او ضربه بزند. چه آنکه در روزهای گذشته هزاران دانشجو در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به تظاهرات طرف‌دار فلسطین پیوسته‌اند. جنگ اسرائیل در غزه بیش از ۳۴ هزار نفر را کشته است اما دولت بایدن در پاسخ به این اعتراضات، به جای اقناع معترضان، با برخورد پلیسی و سکوت روسای دانشگاه موجب تداوم اعتراضات شد.

درحالی‌که دولت بایدن به حمایت گسترده از اسرائیل ادامه می‌دهد، دولت او به طور فزاینده‌ای به کانون انتقاد جوانان تبدیل شده است. گاردین به استناد نظرسنجی‌ها گزارش داده که حمایت جوانان امریکایی از بایدن از سال ۲۰۲۰ تا به امروز کاهش‌یافته است. ازاین‌رو باتوجه‌به اینکه بایدن در چندین ایالت کلیدی از ترامپ عقب‌مانده، او نمی‌تواند از بلوک رأی جوانان که بخش قابل‌توجهی از سازمان رأی دموکرات‌ها را تشکیل می‌دهند، دست بکشد. در ماه آوریل، یک نظرسنجی در هاروارد نشان داد که بایدن در میان افراد ۱۸ تا ۲۹ساله هشت درصد از ترامپ پیشی گرفته، اما این میزان نسبت به نظرسنجی دیگری که در سال ۲۰۲۰ برگزار شده بود، کاهشی بوده است. در همین نظرسنجی ۵۱ درصد از جوانان امریکایی گفته بودند که از آتش‌بس دائمی در غزه حمایت می‌کنند، درحالی‌که تنها ۱۰ درصد گفتند که مخالف هستند. نزدیک به ۶۰ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ساله گفتند که کشور "در مسیر اشتباه" قرار دارد و تنها ۹ درصد معتقدند که "همه چیز به‌طورکلی در مسیر درست قرار دارد".

هر روزی که دموکرات‌ها برای آتش‌بس دائمی، راه‌حل دو کشور و به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین به توافق نمی‌رسند، جوانان بیشتری از دموکرات‌ها ناامید می‌شوند. در این راستا کاخ سفید گفته که بایدن مخالفت آشکار خود را با حمله اسرائیل به شهر رفح در غزه، جایی که حدود ۱.۴ میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آخر هفته تکرار کرده است؛ اما توقف حمله به رفح تنها در شرایطی رخ خواهد داد که اسرائیل و حماس بر سر توافقی میان‌مدت به نتیجه برسند.

چالش جنبش‌های دانشجویی برای رؤسای جمهور امریکا

چالش اعتراضات دانشجویی برای رؤسای جمهوری که در امریکا در آستانه انتخابات هستند از تاریخی پرفرازونشیب برخوردار است. در سال ۱۹۶۸ زمانی که لیندون جانسون ششمین رئیس جمهور امریکا، در حال آماده سازی کمپین انتخاب مجدد خود بود، با اعتراضات ضد جنگ ویتنام مواجه شد و مجبور شد کمپین انتخاباتیش را متوقف کند تا نیکسون که آن زمان رقیب انتخاباتیش بود به پیروزی برسد ... این اعتراضات که در سال ۱۹۶۵ اغاز شده بود، تنها دلیل خروج جانسون از انتخابات مقدماتی حزب دموکرات نبود، اما نقش مهمی در آن مقطع ایفا کرد. جانسون معاون جان اف کندی رئیس‌جمهور آمریکا بود که در پی قتل او در سال ۱۹۶۳ در شهر دالاس ایالت تگزاس به مقام ریاست جمهوری رسیده بود.

جنبش دوران ویتنام در مقیاس بسیار بزرگ‌تر از تظاهرات فعلی دانشجویان رشد کرد، اما حالا و در سال ۲۰۲۴ شواهدی وجود دارد که جنبش دانشجویی امریکا در حال تکامل و رشد است تا آنجا که توانسته بیش از ۵۰ اردوگاه چادر، در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده برای تداوم اعتراضات بر پا کند. از این رو پاسخ سخت دولت بایدن به اعتراضات دانشجویی، نه تنها انها را سرکوب نخواهد کرد بلکه این اقدام، اعتراضات را گسترش خواهد داد و انها را تقویت خواهد کرد.

اثرگذاری جنبش دانشجویی بر انتخابات ۲۰۲۴ امریکا

ناظران سیاسی معتقدند اگر اعتراضات علیه رفتار اسرائیل و علیه سیاست‌های بایدن در برابر اسرائیل ادامه یابد، مسئله‌ای برای ترامپ ایجاد نخواهد کرد و یک چالش منحصربه‌فرد برای بایدن باقی خواهد ماند. چه آنکه در نظرسنجی گالوپ در ماه مارس، ۷۱ درصد جمهوریخواهان در مقایسه با تنها ۳۶ درصد دموکرات‌ها، گفتند که "اقدام نظامی اسرائیل در غزه" را تایید می‌کنند. بنابراین مهم‌ترین چالش اعتراضات دانشجویی برای دموکرات‌ها باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر آنچه بایدن برای پیروزی نیاز دارد، مشارکت دموکرات‌ها است. کارشناسان مسائل امریکا معتقدند اگر بایدن حتی ۱۰ درصد از آرای دموکرات‌ها را از دست بدهد و حتی اگر این رأی به ترامپ نرسد، شانس انتخاب مجدد بایدن کم خواهد بود. به عبارت بهتر، کاهش مشارکت بیش از هر کسی به کمپین انتخاباتی بایدن ضربه خواهد زد. در چنین شرایطی این نگرانی وجود دارد که بلوک جوانان معترض اگرچه به ترامپ رأی نخواهند داد؛ اما به‌احتمال زیاد آنها یا به شخص ثالثی رأی می‌دهند یا اصلاً رأی نخواهند داد.

۳۱۱۲۱۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902101

دیگر خبرها

  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • فهرست نامزد‌های جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه اعلام شد
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار