Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@10:31:23 GMT

استراتژی ترامپ بحران‌ساز است نه حلال مشکلات

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۷۷۹۵

استراتژی ترامپ بحران‌ساز است نه حلال مشکلات

  فرارو- ایلان گلدنبرگ، مسئول سابق تیم ایران در دفتر معاونت سیاست‌های دفاعی وزارت دفاع آمریکا و از دیپلمات‌های سابق وزارت خارجه این کشور در مقاله‌ای در فارین پالیسی نسب به درگیری احتمالی به ترامپ هشدار می‌دهد و حمله به نفت کش‌ها را نتیجه فشار حداکثری ترامپ می‌داند.   به گزارش فرارو به نقل از فارین پالسی، از زمان خروج ترامپ از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، ترامپ هر کاری که می‌توانست برای خفه کردن اقتصاد ایران با تحریم‌ها انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ایران برای یکسال در توافق باقی ماند در حالی که سعی می‌کرد با خویشتنداری آمریکا را منزوی کند و حمایت چین، روسیه و اروپا را به دست آورد.

ایران اثرات سیاسی جدا شدن ایالات متحده از سایر اعضای برجام را دید، اما هرگز نتوانست دستاورد‌های سیاسی را به مزایای اقتصادی تبدیل کند. شرکت‌های خارجی در ایران حاضر به ریسک کردن نبودند، چون ممکن بود از دسترسی به بازار جهانی محروم شوند. پس ترامپ فکر کرد می‌تواند بدون اینکه خیس شود شنا کند؛ یعنی فشار به ایران را ادامه دهد، اما ایران اقدام متقابل نکند.
اما به نظر می‌رسد کاسه صبر ایران لبریز شده است. اقدام دولت ترامپ در اوایل ماه می‌ مبنی بر عدم تمدید معافیت‌های نفتی ایران به منظور صفر کردن صادرات نفت ایران، مانند یک فوت کوچک در بادکنکی کاملا باد شده بود.   بنابر ادعای گلدنبرگ، «حالا که ایران چیز زیادی برای از دست دادن ندارد حمله به نفتکش‌ها را به عنوان پیامی به آمریکا و کشور‌های عربی خلیج فارس می‌داند مبنی بر اینکه ادامه کمپین فشار حداکثری هزینه‌هایی برای آن‌ها دارد.»

وقتی ماه گذشته حملات شروع شد دولت ترامپ علنا با اعزام تجهیزات نظامی به خاورمیانه و تهدیدات بولتون، پاسخ داد. کاخ سفید اعلام کرد بازدارندگی که در دوران اوباما از بین رفته بود را بازگردانده است که این ادعا به نظر گلدنبرگ "مضحک" است. از زمان شروع مذاکرات ایران و آمریکا در سال ۲۰۱۳ ، ایران اصلا چنین اقداماتی انجام نداده است. در واقع چیزی نبوده که حالا بخواهد برگردد، این بحرانی است که دولت ترامپ با دست خود به وجود آورده است.

حتی بعد از خروج ترامپ از برجام، روحانی و ظریف تلاش کردند درِ دیپلماسی را باز نگه دارند، هرچند این سیاست در داخل با مخالفت‌هایی همراه بود. روحانی ماه گذشته اعلام کرد ایران به قدرت‌های جهانی ۶۰ روز مهلت می‌دهد تا اقداماتی برای تاثیرات موثر اقتصادی برای ایران انجام دهند. این مساله نشان می‌دهد رییس جمهور ایران از رویکرد تدریجی و احتیاط آمیز یک سال گذشته فاصله گرفته است.

شینزو آبه با ترغیب ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا خواهان مذاکره با ایران است به تهران آمد. به اعتقاد گلدنبرگ، بهترین راه برای مذاکره مستقیم با ترامپ، وساطت مقامات عالی رتبه ایران است که بتواند بولتون و پمپئو را دور بزند. سال گذشته، درخواست مستقیم کره جنوبی از ترامپ بود که باعث شد مذاکرات کره شمالی با آمریکا آغاز شود. همچنین تماس تلفنی مستقیم رجب طیب اردوغان در دسامبر ۲۰۱۸ بود که تقریبا منجر به خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه شد.

گلدنبرگ می‌گوید آبه می‌توانست چنین نقشی برای کاهش تنش‌ها ایفا کند، اما بر عکس راه ارتباطی نابود شد و از آن بدتر ممکن است ترامپ این تحولات را توهین مستقیم به خود تلقی کند. دلایل کافی وجود دارد که ترامپ یک جنگ طولانی مدت در خاورمیانه را نمی‌خواهد، اما یکی از راه‌های تحریک او این است که در ملا عام او را شرمنده کنید!

واکنش اولیه پمپئو در برابر حمله به نفتکش‌ها، نه اقدام نظامی بلکه درخواست دیپلماسی در سازمان ملل بود. اما شکی نیست که در روز‌هایِ پیش رو، افرادی در واشنگتن حمله به ایران را تبلیغ می‌کنند. آن‌ها به دنبال نوعی حمله محدود، مانند آنچه در سال ۲۰۱۷ آمریکا با فرمان ترامپ در سوریه اجرا کرد، هستند. آن‌ها ادعا می‌کنند که اگر آمریکا با حمله به تاسیسات دریایی پیام آشکاری ارسال کند، ایران پاسخ نمی‌دهد!

گلدنبرگ می‌گوید: «این استدلال‌ها را باور نکنید. این همان منطقی است که می‌گفت خروج آمریکا از برجام و دنبال کردن سیاست فشار حداکثری با پاسخ ایران مواجه نمی‌شود. ایران دولت اسد نیست که به خاطر سال‌ها جنگ داخلی تضعیف شده باشد. ایران این ظرفیت را دارد که واکنش تهاجمی نشان دهد و احتمالا حملات آمریکا را با حمله به نیرو‌های آمریکایی، اقدامات بیشتر در دریا یا پرتاب موشک به پایگاه‌های نظامی در کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس واکنش نشان دهد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در دوره تبلیغات انتخاباتی بار‌ها از جنگ‌های خارجی آمریکا انتقاد کرده و حتی پس از ورود به کاخ سفید هم با هدر دادن پول‌های آمریکا در جنگ‌های خاورمیانه مخالفت کرده است.

گلدنبرگ با بیان اینکه خطر تشدید درگیری بالاست و به هزینه اش نمی‌ارزد به ترامپ توصیه می‌کند: «الان لحظه‌ای است که ترامپ باید باهوش باشد، به نصیحت خودش گوش بدهد و آمریکا را در منجلاب یک جنگ دیگر در خاورمیانه نیندازد.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: سیاست ترامپ در برابر ایران رابطه ایران و آمریکا ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۷۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد

دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، جو بایدن رقیب دموکرات خود را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات 2024 آمریکا، در یک مراسم خصوصی جمع آوری کمک های مالی در فلوریدا، جو بایدن رقیب دموکرات خود را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد.

ترامپ در این مراسم که در عمارت خصوصی وی در پالم بیچ فلوریدا برگزار می شد، دولت بایدن را با پلیس نازی آلمان در زمان جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

براساس فایل صوتی از این مراسم خصوصی که به دست نیویورک تایمز و واشنگتن پست رسیده، ترامپ می گوید: این افراد دولت گشتاپو را اداره می کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند و به عقیده شان این تنها راهی است که آنها باید برای پیروزی بروند و این واقعا آنها را خواهد کشت. اما این کار من را اذیت نمی کند.

در همین حال آندرو بیتس سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای عملکرد دولت بایدن را با آخرین اظهارات ترامپ مقایسه و رئیس جمهور سابق را به تکرار لفاظی های فاشیستی، هم نشینی با نئونازی ها و دامن زدن به تئوری های توطئه باطل شده متهم کرد که هزینه آن جان ماموران پلیس کشور است.

در این بیانیه آمده است: جو بایدن مردم آمریکا را حول ارزش های دموکراتیک مشترکمان و قانون، گردهم آورده، دیدگاهی که منجر به بزرگترین کاهش میزان جرایم خشن در 50 سال اخیر در آمریکا شده است.

این نشست در حالی برگزار شد که دونالد ترامپ درگیر پرونده های متعدد حقوقی و کیفری و پرداخت هزینه های سنگین حقوقی بایت این پرونده ها است.  

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی‌اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده‌ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

در تازه ترین مورد، دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیر اخلاقی از چند روز پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.در حال حاضر ترامپ در این دادگاه به جرم اهانت به دادگاه و نقض حکم حق السکوت به پرداخت 9 هزار دلار جریمه محکوم شده است.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می‌شود. نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتازی بسیار اندکی نسبت به دونالد ترامپ دارد.

افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپنظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • روایت ژنرال صهیونیست از استراتژی یحیی السنوار
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...