Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله تحریری با بیان اینکه توصیه شده هنگام خواب طهارت داشته باشید، گفت: برخی مومنان به مقاماتی می‌رسند که حتی در خواب هم سیر معنوی دارند، هر کس نمی‌تواند هر خوابی را تعبیر کند، خواب‌های خوب بشارت و خواب‌های بد انذار است که باید برای‌شان صدقه داد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آیت‌الله «محمدباقر تحریری» در جلسه درس اخلاق حوزه علمیه مروی اظهار کرد: یکی از امور ضروری زندگی سخن گفتن و خوابیدن است که هر کدام از آن را در زمان مناسب باید کم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تولیت مدرسه علمیه مروی افزود: خواب یکی از ضروریات زندگی مادی است که به واسطه آن هنگام شب مقداری از فعالیت متمرکز انسان کاسته می‌شود.

 

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان حیوان نیست و روح الهی دارد، تصریح کرد:‌ روح الهی انسان با ابزار مادی ارتباط تنگاتنگ دارد، خداوند به واسطه اولیاء الهی از ما خواسته که با توجه به جایگاه انسانی و الهی خود فعالیت‌های خود را شکل بدهیم.

 

وی با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن خداوند شب را سبب آرامش انسان قرار داده است، بیان کرد: مومن باید از نظر زمان و مقدار برای خواب، بیداری و سایر فعالیت‌های خود در طول روز برنامه‌ریزی و اندازه داشته باشد.

 

آیت‌الله تحریری با بیان اینکه در اسلام برای همه چیز از جمله خواب آداب وجود دارد، تاکید کرد: به عنوان مثال توصیه شده است که هنگام خواب طهارت و نظافت داشته باشید.

 

وی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) درباره انواع خواب‌ها، گفت: خواب انبیاء طاق‌باز، خواب مومنان به سمت راست بدن آنها، خواب پادشاهان و فرزندان آنها به سمت چپ بدن و خواب ابلیس و اصحاب آن به صورت دمر است.

 

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برای خواب دعاهایی از سوی ائمه معصومین(ع) وارد شده که توجه به آنها معرفت خوبی را نصیب ما می‌کند، اظهار کرد: انسان وقتی از خواب بیدار می‌شود زندگی مجدد برای رسیدن به اهداف عالی را آغاز کرده است.

 

تولیت مدرسه علمیه مروی اضافه کرد: خواب یک عمل و امر الهی است که از جانب خدا در ما قرار داده شده است، برخی مومنان به مقاماتی می‌رسند که حتی در خواب هم سیر معنوی دارند، در علوم امروزی از جمله چیزهایی که هنوز کشف نشده خواب است، اگر در این مسائل تامل کنیم خداشناسی ما بیشتر می‌شود.

 

آیت‌الله تحریری با استناد به روایتی از امام صادق(ع) بیان کرد: در تنظیم خواب خود مقداری از شب را به خدا توجه کنید شب‌ها دیر نخوابید که از آن طرف برای عبادت زود برخیزید.

 

وی در پایان خاطرنشانکرد: انسان اگر خواب خوب دید نباید منشا اثر آن را در خود ببیند، بلکه لطف الهی است، هر کس نمی‌تواند هر خوابی را تعبیر کند، خواب‌های خوب بشارت و خواب‌های بد انذار است که باید برای آن صدقه داد.

 

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: خطبه نماز جمعه نماز جمعه اردبیل خطبه های نماز جمعه شیراز خبرگزاری شبستان دهه کرامت استان بوشهر جشن های دهه کرامت غنی سازی اوقات فراغت خواب آیات قرآن کریم آیت الله تحریری سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۹۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب های بی خوابی و شب بیداری

وقتی تا دیروقت بیدار می‌مانید، به مغز، قلب، روده‌ها، کلیه‌ها و کبدتان آسیب می‌رسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب آمریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کم‌خوابی می‌تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام‌های بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها شود:

۱. مشکلات مغزی

براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کم‌خوابی و بی‌خوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۲. افزایش فشار خون

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید می‌کند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.

۳. چاقی

کم‌خوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود.

۴. دیابت

کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل می‌کند. از همین رو، کم‌خوابی و بی‌خوابی یک ریسک‌فاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.

۵. سرطان

بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • انسان در سایه آگاهی و دانش به تقرب الهی می‌رسد
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم