Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@04:52:31 GMT

کاهش 4 میلیونی مسافران قطار در ایران

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۷۹۱۷۸

کاهش 4 میلیونی مسافران قطار در ایران

دفتر معاونت برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: کاهش ۴میلیونی مسافر ریلی از سال ۸۸ تا سال ۹۶ یکبار دیگر بر توسعه شبکه قطارهای حومه ای به جای گسترش خطوط ریلی طویل که قاتل منابع عمرانی است صحه می گذارد.

ایرنا نوشت: به گزارش دفتر معاونت برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی، میزان کل مسافر جابجا شده توسط خطوط ریلی از ۲۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ میلیون نفر در سال ۸۸ به ۲۴.۵ میلیون نفر در سال ۹۶ کاهش یافته است.

از مهمترین عوامل این کاهش می توان به ارزشمندتر شدن وقت افراد، کاهش بعد خانوار، زمانبری سفر ریلی با توجه به پهنه وسیع کشور و هزینه بالای مسافرت چند روزه خانوادگی با شیوه حمل و نقل ریلی اشاره کرد.

افزایش تعداد مسافر جابجا شده توسط مد حمل و نقل هوایی از ۲۳.۳ میلیون نفر در سال ۸۹ به ۳۵.۷ میلیون نفر در سال ۹۶ با ۵۳.۲ درصد رشد علی رغم تمام محدودیت ها و تحریم ها دلیل محکمی بر این ادعا است.

کاهش اعتبارات و کاهش مسافر ریلی و شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور گسترش بی رویه خطوط ریلی به وِیژه خطوط سریع السیر طویل برای جایجایی مسافر در حال حاضر ضروری به نظر نمی آید. ولی در بحث مسافر حومه ای مخصوصاً برای کلانشهرها موضوع گسترش حمل و نقل ریلی مورد تایید است.

قطارهای حومه ای' در شعاع حدود ۱۰۰ کیلومتری کلانشهرها و برای دسترسی ساکنان شهرهای اقماری مورد استفاده قرار می گیرند. بیشتر این مسافران با هدف رفتن به محل کار و برگشت به خانه از این قطار استفاده می کنند.

محمد اسلامی، وزیر راه وشهرسازی در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت حمل و نقل ریلی خبر داد که به زودی شرکت قطارهای حومه‌ای رونمایی می‌شود و در این شرکت با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری‌ها باید بتوانیم سهم قابل ملاحظه‌ای در حمل و نقل شهری و حومه‌ای ایفا کنیم.

این گزارش هم چنین اشاره ای هم به وضعیت حمل بار ریلی دارد.

مطابق با برآوردهای صورت گرفته در شرکت راه آهن در حال حاضر ۱۰۰ میلیون تن بار ریل پسند (باری که از نظر حجم تناژ و هزینه حمل بهتر است با ریل جا به جا شود) در کشور وجود دارد که حدود ۴۷ میلیون تن توسط ریل جابجا می شود ۳۴ میلیون تن دارای مبدا و مقصد ریلی و در توازی با جاده قرار دارد و برای ۲۰ میلیون تن بار ریل پسند خطوط ریلی احداث نشده است.

با پذیرش بی کم و کاست برآوردهای فوق تامل و تعمق بیشتر در گسترش خطوط ریلی ضروری است.

تعیین اهدافی مانند حمل بیش از ۲۰۰ میلیون تن بار ریلی در سال ۱۴۰۴ از اهداف اتحادیه اروپا برای سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ هم فراتر است.

این گزارش تایید دارد که این مباحث علی رغم جذابیت ظاهری باعث تعریف پروژه‌های غیر اقتصادی و تحمیل هزاران میلیارد تومان هزینه، بدون بازگشت اقتصادی بر پیکره نحیف اعتبارات عمرانی خواهد شد.

هر چند پروژه‌های ریلی به دلیل مصرف سوخت کمتر، ایمنی بالاتر دارای مزایای فراوان اولیه هستند ولی پراکنش‌های بارهای ریل پسند مبادی و مقاصد آنها و مختصات خاص شیوه حمل و نقل ریلی از باب حجم انبوه نوع بار و بعد مسافت حمل در کشور به گونه ای است که جهش حمل بار ریلی به بیش از ۱۰۰ میلیون تن محتمل به نظر نمی‌رسد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قطار مسافران وزارت راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابه‌جایی بیش از ۸۹هزار مسافر توسط ناوگان عمومی خراسان جنوبی

رئیس اداره حمل و نقل مسافر اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی از جابه‌جایی ۸۹ هزار و ۳۶۶ مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی استان طی فروردین ماه امسال خبرداد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حاجی رسول سالاری با اعلام این خبر اظهار داشت: طی فروردین ماه امسال 86 هزار و 366 مسافر در استان در قالب 13 هزار و 320 سفر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی جابه‌جا شدند. 

وی افزود: بیشترین سهم جابه‌جایی مسافر از مبدأ شهرستان‌های استان مربوط به شهرستان بیرجند و کمترین سهم جابه‌جایی نیز مربوط به شهرستان درمیان بوده است و عمده مقاصد سفر به ترتیب استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و تهران بوده است. 

رئیس اداره حمل و نقل مسافر اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و 442 راننده در بخش مسافر استان فعال هستند، تصریح کرد: 310 دستگاه سواری کرایه، 208 دستگاه مینی‌بوس و 290 دستگاه اتوبوس کار جابجایی مسافران از مبدا 16 پایانه عمومی و خصوصی در استان را انجام می‌دهند. 

وی تأکید کرد: با همکاری پلیس راه استان و انجمن صنفی حمل و نقل مسافر، طرح کنترل نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی مسافری به منظور رعایت ایمنی و حقوق مسافران در این مدت انجام شده است. 

رئیس اداره حمل و نقل مسافر اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: این امکان برای مسافران فراهم شده تا علاوه بر تامین بلیط از طریق دفاتر فروش بلیط سطح شهر، از طریق وب سایت‌های فروش آنلاین به نشانی www.payaneha.com و www.payaneha.ir نیز اقدام کنند. سامانه گویای 141 و سامانه پیامکی 300056141 نیز آماده دریافت پیشنهادات، انتقادات و نظرات مسافران در خصوص نحوه ارائه خدمات سفردر استان خواهد بود.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • گذرگاه های غیر مجاز ریلی راه آهن جنوب جمع آوری شد + عکس
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار (فیلم)
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • اطلاعیه راه‌ آهن درباره عدم مجوز قطار افغانستان ترکیه خلاف واقع است
  • جابه‌جایی بیش از ۸۹هزار مسافر توسط ناوگان عمومی خراسان جنوبی
  • انجام اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی نخستین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه
  • جا به جایی بیش از ۸۹ هزار مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی
  • مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد