Web Analytics Made Easy - Statcounter

شنبه ۲۵ خردادماه جاری خواستگاری که از دختر موردعلاقه‌اش پاسخ منفی گرفته بود، در شیراز با گلوله به این جواب واکنش نشان داد و دختر مورد علاقه و خواهر و مادر او را کشت.

بروز چنین رفتارهای خشونت‌باری که باعث برهم خوردن امنیت جامعه می‌شود و نیز پیامدهای منفی بسیاری برای افراد درگیر در این حوادث دارد، یکی از مسائلی است که باید مورد واکاوای قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا کمالی، استاد دانشگاه در گفت و گو با ایرنا درباره علل وقوع چنین رویدادهای ناگواری بیان کرد: در ساختاری بیمار، فرد قادر نیست بپذیرد که دیگری او را انتخاب نکند، چراکه در این نوع تفکر مرد تنها قدرت انتخاب دارد و زن کسی است که باید پذیرنده و انتخاب‌شونده باشد؛ از همین رو است که اگر فرد جواب منفی بشوند دست به اعمالی خشونت‌آمیز می‌زند.

وی تمایل به قدرت‌طلبی در مردان و رعایت الگوی فرمانبرداری در زنان و نهادینه شدن این الگوی معیوب را از دیگر عوامل بروز جرم و جنایت خانوادگی دانست.

عشق سالم به درستی معرفی نشده است

این روانشناس اظهار داشت: برخی تعاریف از عشق که آمیخته با احساساتی همچون حسادت، شکاکیت و تعصب است به اشتباه به عنوان عشق معرفی شده است و به فرد این مجوز را می‌دهد که هرگاه به خواسته‌هایش در جهت ارضای این احساسات پاسخ داده نشد، طرف مقابل را مجازات کند.

وی همچنین بر ضرورت آموزش مهارت‌های زندگی در سنین نوجوانی تاکید کرد و گفت: این مهارت‌ها در تقسیم بندی ده گانه شامل مهارت‌های تصمیم گیری، حل مساله، تفکر خلاقانه، تفکر نقادانه، مهارت ارتباطی، مهارت مدیریت رابطه، خودآگاهی، همدلی، مدیریت احساسات و مدیریت دلشوره و نگرانی است.

آموزش مهارت‌های زندگی در نوجوانی برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ضروری است

این مدرس مهارت‌های زندگی خاطرنشان کرد: آموزش این مهارت‌ها در سنینی که فرد با احساسات خود مواجه می‌شود و نیز در مرحله جامعه پذیری امکان تفکر منطقی را به فرد می‌دهد و او خود را در برابر پاسخ منفی آنقدر حقیر نمی‌بیند که با وجود آگاهی از مجازات اعدام به قتل دست بزند.

کمالی ادامه داد: فردی که از خود شناخت کافی ندارد و نیازهایش را نمی‌شناسد نمی‌تواند جنس مخالف را درک کند، او دیدی تک‌بعدی به همه امور دارد و همین موضوع باعث بروز آسیب‌هایی در طیف‌های مختلف رفتاری می‌شود.

وی شناخت هیجانات، درک احساسات درست دیگران، ابراز خواسته‌ها و احساسات خود و تشخیص موقعیت مناسب برای بیان مسائل مختلف را در رابطه با دیگران به ویژه در مسائل احساسی بسیار ارزیابی کرد.

این استاد دانشگاه در ادامه نقش رسانه‌ها را نیز در بازتولید خشونت مهم خواند و گفت: وقتی افراد جامعه به مدت طولانی در معرض تماشای فیلم‌ها و کلیپ‌هایی قرار می‌گیرد که در آن زنان را تحقیر می‌کنند و وقتی عشق‌های بیمار و خارج از چارچوب عرف را در سریال‌ها به نمایش می‌کشند، افرادی که در معرض الگوگیری از این رفتارها هستند به خود حق می‌دهند که برای زن درصورت عدم فرمانبری هر گونه مجازاتی تعیین کند.

عشق هیچ وجه اشتراکی با خشونت، تحقیر، آزار یا انتقام‌گیری ندارد

کمالی خاطرنشان کرد: عشق هیچ وجه و نقطه اشتراکی با خشونت، تحقیر، آزار یا انتقام‌گیری ندارد، بروز هریک از این احساسات در فرد نشان‌دهنده آن است که وی درکی درست از موقعیتی که در آن قرار گرفته ندارد و هر آن ممکن است به عملی غیرمنطقی دست بزند و ضروری است که رسانه‌ها و خانواده‌ها به این موضوع توجه داشته باشند.

شامگاه ۲۵ خردادماه معاونت اجتماعی استان فارس، طی خبری از قول معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس، سرهنگ کاووس محمدی اظهار داشت: با اعلام مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مبنی بر وقوع قتل، بلافاصله مأموران کلانتری ۲۷ گلستان شهرستان شیراز برای بررسی موضوع به محل اعزام شدند.

وی ادامه داد: مأموران در بررسی اولیه مطلع شدند پسر جوانی که از دختر مورد علاقه‌اش جواب منفی شنیده است در اقدامی جنون‌آمیز به در منزل این دختر مراجعه و جواب رد خواستگار را با شلیک گلوله گرم پاسخ داده است.

معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی فارس با بیان اینکه در این حادثه دلخراش دختر به همراه خواهر و مادرش به قتل رسیده است، اضافه کرد: با تلاش ماموران نیروی انتظامی استان، قاتل متواری در کمتر از ۴ ساعت دستگیر و به مقر پلیس آگاهی انتقال داده شد.

محمدی با بیان اینکه متهم علت و انگیزه قتل را اختلاف خانوادگی دانست و افزود: بر هم زدن امنیت و آسایش شهروندان خط قرمز پلیس است و کسانی که در این زمینه عرض اندام کنند با برخورد سخت و شدید پلیس روبه‌رو می‌شوند.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ازدواج قتل خانوادگی آسیب های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۱۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تکلیف ۲ هزار دختر افغانستانی

مسئولان برگزاری جشن تکلیف ۲ هزار دختر افغانستانی در نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم بیان کردند که برگزاری این جشن یک خاطره شیرین تربیتی و معنوی است.

این برگزارکنندگان افزودند به همین خاطر در نمایشگاهی که با شعار تربیت قرآنی گشایش یافته است، این مراسم معنوی برگزار شده است.

این مسئولان همچنین ابراز امیدواری کردند که در سال‌های آینده نیز با تعداد بیشتری بتوانند در چنین فضا‌های معنوی جشن تکلیف برگزار کنند.

نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان، عصر چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور فرهنگیان، اساتید حوزه و دانشگاه و شماری از مقامات کابل و برخی کشور‌های اسلامی در کابل گشایش یافت.

این نمایشگاه با شعار «جامعه افغانی، تربیت قرآنی» برای یک هفته در ۲۵ غرفه درحال برگزاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • چگونه دختری را عاشق خود کنیم؟ راهنمای کاربردی برای آقایان
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • تصاویر جشن تکلیف ۲ هزار دختر افغانی + جزئیات
  • جشن تکلیف ۲ هزار دختر افغانستانی
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه شهرک‌نشینان صهیونیست