Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید مفید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر عدد دقیق انواع محصولات تراریخته موجود در بازار را حضور ذهن ندارم. باید برچسب تراریخته بر روی برخی برندهای غلات حجیم شده در صورت استفاده از ذرت تراریخته، نصب شود. برخی از این غلات ها نیازی به درج برچسب ندارند چون از ذرت غیرتراریخته استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: برخی محصولات در کشور مانند ذرت، سویا و کلزا از نوع تراریخته وجود دارد و فرآورده‌های غذایی در صورت استفاده از این محصولات تراریخته باید آن را روی برچسب خود اعلام کنند.

مفید درباره روغن‌های تراریخته نیز گفت: تراریختگی در مواد غذایی بیشتر مشمول انواع روغن می‌شود و محصولات دیگر به صورت مصرفی نداریم.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: تراریختگی بیشتر در مورد کلزا یا روغن سویا صدق می‌کند اما روغن آفتابگردان تراریخته نیست.

مفید، درباره عبارت «اصلاح شده» روی برخی مواد غذایی مانند شیرکاکائو یا شیر موز گفت: «اصلاح شده» با تراریخته متفاوت است و معنای دیگری دارد و این محصولات تراریخته نیستند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: شرکت‌های غذایی تا آذر سال گذشته (۹۷) فرصت داشتند تا برچسب تراریختگی را نصب کنند.

مفید افزود: هشت آزمایشگاه علاوه بر آزمایشگاه مرجع در کشور می‌توانند تراریختگی را تعیین کنند.

به گزارش ایرنا، سازمان غذا و دارو قبلاً اعلام کرده بود که درج تراریختگی در برچسب جلوی ترکیبات، صرفاً احترام به مشتری و فراهم کردن قدرت انتخاب برای مصرف‌کننده است و هیچ ارتباطی با ایمنی و سلامت آن فرآورده ندارد.

در حال حاضر فقط برای چهار محصول تراریخته از جمله ذرت، کلزا، سویا و پنبه دانه مجوز تراریخته داده می‌شود و این محصولات باید مراحل ارزیابی خطر را پشت سر بگذرانند تا مجوز بگیرند.

سازمان غذا و دارو قبلاً تاکید کرده بود که مواد غذایی حتی اگر یک دهم درصد نیز از تراریخته استفاده کرده باشند باید در برچسب تراریخته داشته باشند. به طورمثال هم اکنون برخی روغن‌ها در بازار مانند روغن کلزا تراریخته هستند و باید حتماً برچسب تراریخته داشته باشند.

براساس آمار سازمان غذا و دار و، ۱۲۲ رخداد تراریخته در مصرف سویا در جهان اجازه مصرف دارد اما ایران تا ۱۰ رخداد را تائید کرده و اگر در هر محصول غذایی هر کدام از ۱۱۲ رخداد باقیمانده مجوزدار مصرف شده باشد، حد تحمل مسئولان سازمان غذا و دارو صفر است و اجازه نمی‌دهد.

به گزارش ایرنا، گیاه تراریخته به گیاهی گفته می‌شود که یک یا چند ژن محدود را از گونه‌های دیگری به جز خزانه ژنتیکی آن گیاه از طریق روش‌های مدرن ژنتیک مولکولی و مهندسی ژنتیک دریافت کرده باشد. هدف از این کار، بهبود مقاومت گیاه نسبت به برخی از آفات یا بیماری‌های گیاهی (تنش‌های زیستی)، افزایش تحمل تنش‌های غیر زنده همچون شوری و کم‌آبی، بهبود کیفیت و بازارپسندی محصول، افزایش تولید و عملکرد گیاه، افزایش بهره‌وری در کشاورزی و در نهایت، افزایش سطح سلامت جامعه از طریق کاهش مصرف انواع سموم و کودهای شیمیایی است.

کد خبر 444202

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سازمان غذا و داروی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار

سازمان غذا و دارو، از توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در شرکت‌های پخش و داروخانه‌های منتخب سراسر کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.

بنابراین گزارش،در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • فرصت‌های صادراتی محصولات صنایع غذایی
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • تهدید جدی سلامت خانواده با طرح «عرضه اینترنتی دارو»