Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرمایه گذاری عظیم چین در دریای مدیترانه و ساخت دو بندر چند میلیارد دلاری در نزدیکی مناطق بحرانی رژیم صهیونیستی، باعث افزایش نگرانی دولت آمریکا از تبعات این سرمایه گذاری و روابط آتی تل آویو و واشنگتن شده است.

اضافه براین، با پروژه سرمایه گذاری چین برای ساخت دو بندر (حیفا و شهر ساحلی اشدود در نزدیکی تل‌آویو) در مناطقی که ناوگان ششم دریایی آمریکا در آنجا مستقر است؛ نیروهای آمریکایی تا حد زیادی در مورد پتانسیل نظامی چین در دریای مدیترانه و خاورمیانه نگران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، مجلس سنا آمریکا با پیش نویس لایحه ای نسبت به سرمایه گذاری های وسیع چینی ها در بندر حیفا به رژیم صهیونیستی هشدار داده اند.

این هشدار در چارچوب پیش‌نویس قانون بودجه دفاعی سال مالی ۲۰۲۰ ارائه شده از سوی این کمیته به سنا مطرح شد.

بند شماره ۱۲۸۹ پیش‌نویس این قانون می‌گوید، آمریکا به شدت نسبت به اجاره بندر حیفا به چین نگران است به ویژه که واشنگتن در آینده برنامه‌هایی برای استقرار نیروهای پیشرفته دریایی در بندر حیفا دارد.

در این پیش‌نویس بر لزوم هشدار به اسرائیل درباره پیامدهای امنیتی این سرمایه‌گذاری خارجی تاکید شد.

روزنامه تایمز رژیم اسرائیل پیش‌بینی می کند که سنای آمریکا با حضور اکثریت نمایندگان جمهوری خواه این لایحه را با اکثریت آراء تصویب خواهد کرد.

پیش از این نیز «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی از وی خواسته بود، تل آویو روابط تجاری خود را با پکن کاهش دهد.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد که ترامپ ۲۶ مارس (۶ فروردین سال جاری) در سفر نتانیاهو به واشنگتن، این موضوع را مطرح کرده است.

این شبکه تلویزیونی افزود: رئیس جمهوری آمریکا در آن زمان به نتانیاهو گفته بود که روابط اخیر تجاری تل آویو با پکن، احتمالاً به روابط آمریکا – اسرائیل لطمه بزند.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی همچنین گزارش داد: پیش از ترامپ، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید این موضوع را در دیدار ژانویه (دی / بهمن) گذشته خود با نتانیاهو مطرح کرده بود.

این شبکه افزود: «مایک پومپئو» وزیر امورخارجه آمریکا در سال جاری میلادی چندین نوبت، در مورد سرمایه گذاری چینی ها در اسرائیل به نتانیاهو تذکر داده بود.

براساس این گزارش، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز به مقام های آمریکایی اطمینان داده که در صدد تدوین سازوکار جدید برای کنترل سرمایه گذاری های چینی در اسرائیل است.

نتانیاهو در آن زمان گفته بود: جلسات زیادی درهیات دولت درباره سرمایه گذاری چینی ها برگزار شده، اما هر بار بخاطر اختلافات داخلی میان وزارت امورخارجه و دارایی، اقدامات در این باره به تعویق افتاده است.

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گفت، ترامپ از نفوذ چین در اسرائیل بسیار نگران است، بویژه اینکه پکن در طرح های زیربنایی و بزرگی مانند ساخت بندر جدید حیفا و ورود شرکت های مخابراتی به مناقصه شبکه های تلفن همراه اسرائیلی حضور دارد.

با این حال ترامپ به نتانیاهو اعلام کرده که اگر روابط اسرائیل با چین کاهش نیابد به احتمال زیاد همکاری امنیتی واشنگتن – تل آویو لطمه خواهد دید.

وزارت امورخارجه اسرائیل سال گذشته حجم تبادلات تجاری تل آویو – پکن را بیش از ۱۱ میلیارد دلار اعلام کرده بود.

بر اساس گزارش وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، چین سومین شریک تجاری با این رژیم محسوب می شود.

گروه بین‌المللی شانگهای قرارداد بندر حیفا را در سال ۲۰۱۵ به امضا رساند و عملیات ساخت آن را در ماه ژوئن سال گذشته آغاز و انتظار می‌رود که از سال ۲۰۲۱ به‌صورت عملیاتی آغاز به کار کند.

از طرف دیگر شرکت مهندسان کارگر چین یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دولتی این کشور در حال ساخت یک بندر تجاری و غیرنظامی در شهر اشدود در ۴۰ کیلومتری جنوب تل‌آویو است.

به گفته «آرتور هرمن» نویسنده واشنگتن پست، انتظار می‌رود که حجم پروژه‌های سرمایه گذاری چین در مدیترانه بویژه در شهرهای ساحلی رژیم صهیونیستی در حدود سه هزار میلیارد دلار باشد که این حجم از سرمایه گذاری تا کنون بی‌سابقه بوده است.

بندر کنونی اشدود در حال حاضر میزبان حضور ناوشکن موشکی یواس اس آمریکا است که به‌عنوان مهم‌ترین منبع حمایتی آمریکا از منافع امنیتی خود در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گفته روزنامه هارتص، وزارت حمل و نقل و بنادر رژیم صهیونیستی مجوز ساخت بنادر حیفا و اشدود را کاملاً به چینی‌ها واگذار کرده و هیچ نوع حضور دریایی و تخصصی در این پروژه ندارند.

مجله اقتصادی لندن به تازگی طی گزارشی تحلیلی عنوان کرد، اولین نگرانی حضور چینی‌ها در زیر ساخت‌های استراتژی مناطق خاورمیانه در مورد احتمال جاسوسی آنان از دیگر کشورهای منطقه است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان بنادر و دریانوردی، شایسته مراد زاده معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان در دیدار با علی‌اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی بر علاقه مندی دولت این کشور برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد.

معاون وزیر حمل ونقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته سطح روابط اقتصادی و جابه‌جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشور‌های فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی‌اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی ایران نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با کشور‌های همسایه به ویژه با کشور‌های فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشور‌های همسایه، منافع برد- برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و اهتمام وزیر راه وشهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه‌آهن سراسری کشور در یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه‌گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی‌های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می‌کنند.

وی با استقبال از سرمایه‌گذاری زیرساختی دولت و شرکت‌های خصوصی مورد تایید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در این بندر تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه‌گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه‌گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالا‌های کشورش و کالا‌های سایر کشور‌ها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیفات ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • یمنی‌ها کشتی تجاری اسرائیل را هدف قرار دادند
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • طرح جدید در کنگره آمریکا برای توقف کمک نظامی به رژیم صهیونیستی
  • در خواست توقف کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • سرمایه‌گذاری هشت میلیون دلاری در بندر امام خمینی(ره)
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار