Web Analytics Made Easy - Statcounter

«استفان لندمن»، فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد آمریکا است و از این دانشگاه درجه لیسانس اخذ کرده است. او همچنین در رشته MBA در مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کرده و درجه MBA را اخذ کرده است. او از سال 2005، به نوشتن در مسائل بین‌المللی پرداخت.

«باتلاق عراق»، «چگونه وال استریت آمریکا را سرکیسه کرد» و «تسخیر بانکداران» از جمله کتابهای او به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مجری رادیو «پروگرسیو» شیکاگو است.

آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگوی اختصاصی خبرگزاری فارس با استفان لندمن است:

چه اهدافی از متهم کردن ایران به دست داشتن در حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان دنبال می‌شود؟

لندمن: به اعتقاد من اختلاف شدیدی بین ترامپ و مقامات کلیدی کابینه او شامل بولتون و پامپئو وجود دارد. من قبلا هم در نقد بولتون گفتم که کشوری نیست که او نخواهد به آن حمله کند، مانند ایران، ونزوئلا و کره شمالی.

در مقابل جنگ مطلوب و مورد نظر پامپئو علیه ایران از طریق سایر ابزارها از جمله تحریم و سیاست فشار با هدف نابود کردن اقتصاد است تا منجر به افزایش نارضایتی مردم شود.

سیاست‌ها و رفتار خشن و بسیار سخت گیرانه آمریکا علیه ایران طی چهل سال گذشته کارایی نداشته و بعد از این هم نخواهد داشت. نگرانی بیشتر من مرتبط با حوادث اخیر در دریای عمان و دیگر حوادث مرتبط با نفتکش‌های عربستانی، اماراتی و نروژی و همچنین حمله به ایستگاه پمپاژ نفت عربستان و همچنین حمله راکتی به منطقه سبز بغداد است که وقوع یک جنگ را بیشتر محتمل می‌سازد.

به نظرم ترامپ دنبال سخت‌گیری بر ایران بدون جنگ است، چون اولویت او انتخابات ریاست جمهوری آتی است و از این بیم دارد که جنگ با ایران می‌تواند با ایجاد شرایط باتلاقی و بازگشت جنازه‌های سربازان آمریکایی به آمریکا، او را به یک رئیس‌جمهور تک‌دوره‌ای تبدیل کند. رسانه‌های آمریکا به‌خاطر شکست دادن «هیلاری کلینتون» با او خصومت دارند و احتمال دارد از چنین اخباری استفاده کنند.

نکته مهم دیگر شکست پامپئو و دیگر مقامات دولت ترامپ برای جلب حمایت جامعه جهانی در رویدادهایی است که ردپای آمریکا و احتمالا اسرائیل در همه آنها به چشم می‌خورد.

اگر این روند ادامه یابد ممکن است رویدادهای مشابهی در خلیج عمان رخ دهند، رویدادهایی شاید خیلی جدی‌تر.

دادن آدرس دروغین سنت همیشگی آمریکا از نیمه قرن نوزدهم به بعد است که مادر همه این سناریوهای ساختگی همان ماجرای 11 سپتامبر بود. حادثه دریای عمان و اتنفاقات ماه مه (در فجیره) نیز از همین اقدامات ساختگی بودند تا آمریکا ایران را به‌خاطر آنچه ربطی به این کشور ندارد، سرزنش کند.

این که «چه کسی سود می‌برد؟» در مواقعی که اتفاقاتی نظیر اتفاق خلیج عمان رخ می‌دهد، مهم‌ترین مساله است.

خیلی واضح است که ایران چیزی برای به دست آوردن در جریان حادثه دریای عمان ندارد. بلکه رژیم ترامپ و دیگر شرکای امپریالیست و ضد ایرانی‌اش از متهم کردن ایران در حادثه دریای عمان نفع می‌برند، حادثه‌ای که سندی مبنی بر دست داشتن ایران در آن وجود ندارد.

شبکه العربیه عربستان، توئیتی از ادعاهای وزیر خارجه امارات متحده عربی مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه نفتکش ها منتشر کرد ولی بعداً این توئیت را حذف کرد. دلایل این کار چه می تواند باشد؟

لندمن: متوجه شدم که العربیه توئیتی ضد ایرانی را که منتشر کرده بود، بصورت غیرمعمول حذف کرد، والبته نمی‌دانم چرا این کار را کرد؟ لابد می‌خواهد توصیف و تفسیر خود را از حادثه دریای عمان به گونه دیگری ارائه دهد و یا تغییر دهد. با این حال هنوزم بصورت اشتباه ایران را بخاطر آن چه انجام شده متهم می‌کنند.

خالد الفالح وزیر نفت عربستان سعودی خواستار پاسخ سریع و قاطع به حادثه دریای عمان به دلیل تهدید تامین انرژی، ثبات بازار و جلب اعتماد مشتریان نفتی شده که در جریان حوادث اخیر در دریای عمان و خلیج فارس آسیب دیده است.

درباره حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان، جان بولتون ساکت بود و اظهار نظری در این‌باره نکرد. دلایل این موضوع چه بود؟

لندمن: در مقاله‌ای که یکشنبه گذشته منتشر کردم، در آن در مورد گزارش اواخر ماه مه نیویورک تایمز توضیح دادم. در آن گزارش به نقل از برخی اطرافیان و مهمانان ترامپ در مراسمی گفته شده بود که ترامپ از مشاور خود جان بولتون شاکی است واز مشاوره‌هایی که از بوبتون دریافت می‌کند گلایه‌مند بوده و معتقد بوده که بولتون می‌خواهد دولت او را به مسیری بکشاند که مدنظر او نیست.

علی رغم دشمنی ترامپ با ایران، اما نیویورک تایمز گفته است که رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با نحوه تعامل با کره شمالی و ایران با مشاور خود جان بولتون دارای اختلاف نظر جدی است، در حالی که بولتون در تلاش برای به راه انداختن جنگ علیه هر دو کشور است.

جایگزین کردن بولتون تندرو می‌تواند عقب‌نشینی از جنگ محتمل با ایران باشد. بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، «بر اساس گفته چند نفر از مشاوران و نزدیکان، ترامپ شیفته آقای بولتون نیست و آن را در دیدارهای خصوصی مخفی نگه نمی‌دارد.»

ترامپ و بولتون به شدت در نگرش‌شان به روابط جهانی دارای اختلاف نظر می‌باشند. یکی از مقامات رسمی دولت ترامپ که نامش فاش نشده به نقل از دونالد ترامپ گفته است که اگر جلوی بولتون را نمی‌گرفتیم، الان درگیر چهار جنگ بودیم.

نیویرک‌تایمز  به نقل از برخی دیگر از چهره‌های نزدیک به ترامپ گفته‌ است که رابطه فعلی رئیس‌جمهور آمریکا و بولتون شبیه همان چیزی است که بین ترامپ و تیلرسون وجود داشت.

احتمالا سکوت فعلی بولتون هم به دلیل نگرانی او از اخراجش از کاخ سفید به دلیل اختلاف با سیاست‌های ترامپ است.

پیش بینی شما از سناریوهای جدید و اتهمات جدید علیه ایران چیست؟

لندمن: به اعتقاد من سناریوی ساختگی دریای عمان تا کنون برای جلب حمایت و اجماع جهانی در جهت محکوم کردن ایران در این حادثه با شکست روبرو شده است.

معتقدم تا زمانی که بولتون روی کار است، می‌توان انتظار حوادثی مشابه و جدی‌تر را داشت، همین طور تا زمانی که پامپئو روی کار است، وقوع چنین حوادثی دور از انتظار نیست، مگر این که ترامپ آن‌ها را محدود کند، که تا الان این کار را نکرده است.

به طور کلی وقوع جنگ  امکان پذیر است مشروط بر اینکه تندروهای دولت ترامپ در قانع کردن جامعه جهانی و افکار عمومی آمریکا شکست نخورند. آنها تاکنون در چنین امری شکست خورده‌اند.

17231

کد خبر 1270717

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران جنگ دونالد ترامپ ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن

 آژانس عملیات تجارت دریایی انگلیس امروز (یکشنبه) از وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن خبر داد.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، آژانس عملیات تجارت دریایی انگلیس امروز (یکشنبه) اعلام کرد که گزارشی از وقوع یک حادثه در فاصله ۱۷۷ مایلی در جنوب شرقی بندر «نشطون» واقع در شرق یمن دریافت کرده است.

این آژانس افزود که گزارش مربوط به نزدیک شدن یک قایق کوچک با چهار سرنشین به یکی از کشتی‌ها بوده است.

آژانس مذکور مدعی شد که کشتی مذکور آسیبی ندیده و سالم به مسیر خود ادامه داده است و مسوولان مربوطه در حال انجام تحقیقات در این خصوص هستند.

به گزارش ایرنا، ارتش یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی آمریکایی و انگلیسی و صهیونیستی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است. نیروهای ارتش یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم صهیونیستی حملات خود به غزه را متوقف نکند، کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را دریای سرخ هدف قرار دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ