Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ نشنال اینترست در این گزارش ادعا می‌کند که ایران و چین در حال طرح ریزی برنامه‌ی هوایی جدی هستند که می‌تواند موجب سقوط هواپیماهای رادارگریز آمریکایی شود.

به گزارش خرداد به نقل از خبر فوری، علی رغم تاکید  کارشناسان نظامی دشمن مبنی بر قدرت نیروهای مسلح ایران اسلامی در دریا، نباید از قدرت زمینی و به خصوص هوایی ایران غافل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر بسیاری، ایران اکنون در حال تجهیز و بازسازی نیروی هوایی خود است و به زودی می‌تواند از تجهیزات و جنگنده‌های خود رونمایی کند.

بدون شک، یکی از اصلی‌ترین ارکان قدرت نیروی هوایی ایران، رادارهای هوایی آن است. پایگاه خبری و نظامی نشنال اینترست اخیرا طی گزارشی به بررسی این توانمندی هوایی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

نشنال اینترست در این گزارش ادعا می‌کند که ایران و چین در حال طرح ریزی برنامه‌ هوایی جدی هستند که می‌تواند موجب  سقوط هواپیماهای رادارگریز آمریکایی شود. از نظر نشنال اینترست، سیاست دفاعی  و نظامی چین در طول این چند سال تغییر کرده است و به خصوص شرکتهای تولید سلاح این کشور در حال صادرات پیشرفته ترین تجهیزات خود هستند.

بزرگترین تغییر سیاست دفاعی چین در زمینه نیروی هوایی رخ داده است. آنجا که دولت چین شرکتهای تولید سلاح این کشور را به سمت بین المللی کردن سیستم  هوایی پیچیده خود کرده است.

نشنال اینترست به نقل از "وار ایز بورینگ" معتقد است که یک شرکت چینی به نام "پلی‌تکنولوژی" در حال شراکت و همکاری عمیق با جمهوری اسلامی ایران است. نشنال اینترست مدعی است که این شرکت یکی از مهمترین کمپانی‌های مرتبط با تولید سلاح در جمهوری چین است و تخصصش هم تامین تجهیزات و لوازم مورد نیاز در تولید تسلیحات و تجهیزات دفاعی هوایی است. پلی‌تکنولوژی با شرکتهای مختلفی در سرتاسر دنیا شراکت دارد و حتی همکاری‌هایی را با برخی کمپانی‌های بزرگ خودرو مانند فراری داشته است.

پلی‌تکنولوژی وظیفه دارد قطعات چندکاره که در تولید جنگنده و سیستم هوایی به کار می‌رود را از سایر کشورها به چین بیاورد. نشنال اینترست در ادامه تاکید دارد که این کمپانی با "موسسه 14 " چین همکاری دارد. شرکتی  که تخصصش تولید رادارهای فوق پیشرفته است و 9 هزار نیروی متخصص و نیمه متخصص را در استخدام خود دارد.

نشنال اینتریست مدعی است که این دو شرکت چینی(یعنی موسسه 14 و پلی‌تکنولوژی) در حال همکاری جدی با ایران در زمینه تجهیزات دفاعی هستند. این وبگاه آمریکایی در ادامه چند ادعای دیگر را هم مطرح می‌‎کند من جمله اینکه ایران بر اساس مدل طراحی چین و روسیه در حال تجهیز نیروی هوایی خود و بازسازی آن است.

از نظر نشنال اینترست، طراحی سیستم راداری نیروی هوایی ایران بر اساس مدلهای چینی است که خود به شدت تحت تاثیر مدلی روسی( یا شوروی) هستند. از نظر نویسنده گزارش، به طور مثال، سیستم رادار پدافند هوایی معراج 4 بر اساس سیستم چینی JYL-1 طراحی شده و توسعه یافته است.

سیستم پدافند هوایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، مجهز به دو سیستم رادار فوق پیشرفته است. از نظر وبگاه نظامی فوق الذکر، وجود این دو سیستم، توان مقابله با نیروی هوایی ایران را به شدت سخت می‌کند و می‌تواند کابوس دشمن شود چرا که نیروی مهاجم ابتدا باید راه حلی برای دور زدن رادارهای ایران پیدا کند.

سیستم رادار ایران شاید از مدل چینی  و روسی‌اش انعطاف کمتری داشته باشد اما تنوع وکثرتش بیشتر است و به همین دلیل، با از  کار افتادن یک سیستم، نگرانی وجود ندارد چون مطمئنا سیستمهای دیگر آن را پوشش می‌دهند.

از نظر این وبگاه نظامی آمریکایی، سیستم رادار ایرانی برخی ویژگی‌های خاص دیگر  هم دارد. به طور مثال سیستم پدافندی غدیر قادر به پوشش 360 درجه‌ای است که این در نوع خود بی‌نظیر است.

نشنال اینترست در انتهای گزارش خود تاکید دارد که این سیستم رادار پدافندهای هوایی به خوبی قدرت اسقاط هواپیماهای رادارگریز آمریکایی را دارد. طبق ادعای این وبگاه، چند سال پیش، امارات متحده عربی شبیه چنین راداری را در داخل و با استفاده از طرحهای اوکراینی به کار گرفت و طی چند عملیات شبیه سازی شده توانست باعث سقوط هواپیماهای رادارگریز آمریکایی شود. بنابراین، از نظر نشنال اینترست، ایران به نحو احسن و به طور بهتری قادر است این عمل را انجام دهد.

 
برخی از مهم‌ترین رادارهای ایرانی؛ نجم، معراج و مطلع الفجر

نجم: رادار نجم-802 یکی از نمونه‌های جدید بومی است که شامل یک رادار آرایه فازی با قابلیت جستجو و ردگیری چندگانه اهداف هوایی بوده و برای استفاده در سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط طراحی و ساخته شده است.

ردگیر سامانه باور 373 : این رادار آرایه فازی و متحرک که از آنتن مسطح مستطیلی بهره می برد قابل مقایسه با رادار 96L6 است. این رادار بردی بین 5 تا 300 کیلومتر داشته و توانایی ردگیری تا 100 هدف با سرعت‌های 50 تا 2800 متر بر ثانیه را دارد.

رادار آرایه ای سامانه باور 373: این رادار هم از جمله رادارهای ناشناخته ایرانی مربوط به سامانه باور 373 می باشد. ظاهر و نوع ماموریت اعلام شده برای آن این سامانه را در کلاس رادار قبلی معرفی شده قرار می‌دهد. ظاهرا این رادار از گونه آرایه فازی بوده و برای جستجوی فضا و ردگیری اهداف هوایی به کار می رود.

معراج 4:  این رادار سه بعدی مراقبت و کنترل هوایی برد بلند بر پشت یک کشنده قرار گرفته و وظیفه کشف هدف اولیه برای سامانه باور 373 را بر عهده دارد.

رادار مطلع الفجر 3: این رادار در آبان ماه سال جاری توسط وزیر دفاع کشورمان رونمایی شده و بر اساس توضیحات ، یک رادار دو بعدی با برد 500 کیلومتر است.
برچسب ها: نشنال اینترست ، ایران ، چین ، هواپیمای رادار گریز

منبع: خرداد

کلیدواژه: نشنال اینترست ایران چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رسوایی پدافندی هوایی اسرائیل رو شد
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • همکاری شرکت هواپیمای اتحاد امارات با کام‌ایر افغانستان
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟