Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@11:47:34 GMT

«کارد کُتل»؛ یک فرهنگ ستودنی

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۸۵۴۹

«کارد کُتل»؛ یک فرهنگ ستودنی

به گزارش ایکنا از لرستان، جمعه، 24 خردادماه روستای کنگرزرد دهستان ازنا ممیل از توابع شهرستان خرم‌آباد میزبان سران ایل سگوند، بالاگریوه، شیوخ عرب خوزستان، جمعی‌از بزرگان اندیمشک و خیل عظیمی از قشرهای مختلف بود.
مسجد و خانه‌های اطراف آن مملو از جمعیتی بود که برای انجام یکی‌از فرهنگ‌های غنی اسلام و مردمان سخاوتمند لرستان گرد هم آمده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به‌ نوعی می‎توان گفت که خون‌بس همان فرهنگ عفو، گذشت، ایثار، ایجاد اتحاد و همبستگی و عمل به آیه دهم سوره حجرات «فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْکُمْ وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ» است که خدای متعال در آن فرموده است: «اگر دو گروه از مؤمنان با یکدیگر پیکار کنند، میان آنان صلح و سازش برقرار سازید پس بر شما فرض است که میان آن دو گروه از برادران‌تان که با یکدیگر در ستیزند صلح و سازش برقرار کنید و همگان تقوای الهی را رعایت کنید، باشد که مورد رحمت قرار گیرید».
به استناد آیات قرآن خداوند متعال خواهان صلح و برچیدن نزاع‌هاست و مرام اسلام و دینی که وجدان و ایمان با هم در آن قضاوت می‌کنند نیز همین است.
در این آیین مجوز دشمنی و دشمن‌تراشی نیست. هنجارهای اجتماعی ایلاتی از گذشته دور بخشی از تمدن کهن سرزمین ایران بوده است.
اگرچه اختلافات بین قبایل و طوایف همواره وجود دارد اما هنجارهای به‌جا مانده از نیاکان همچنان جاری است.
خون‌بس فرهنگی ستودنی از تفکر بزرگانی است که هرگاه اراده کردند و پای در پیش نهادند مسائل سخت اجتماعی تبدیل به فرصت می‌شد.
خون بس یادگار کهن ریش‌سفیدانی است که با در دست داشتن قرآن، کفن، کارد نزد خانواده مقتول می‌رفتند تا به‌واسطه اعتقادات دیرینه و عمل به کتاب خدا قاتل مورد عفو قرار گیرد.
به گواه تاریخ هرگاه ریش‌سفیدان میدان‌دار بودند صلح پایدار می‌شد و در تداوم آن نیز وصلت‌های سببی صورت می‌گرفت و این امر زیبا همبستگی اقوام را تقویت می‌کرد.
حالا روستای کنگرزرد میزبان این آیین است‌ به رسم مهمان‌نوازی لرستان طوایف وابسته و صاحبان مصیبت برای میهمانان تدارک چیده‌اند‌.
مراسم با سخنرانی روحانی آغاز و با آیات و احادیث از اتحاد و همبستگی و تشکر از بانیان و از گذشت خانواده مقتول به نماز جماعت و نهار ختم می‌شود.
شرایط صلح اعلام و پدر قاتل دست ریش‌سفیدان مجلس را می‌بوسد تا هم رسم تکریم بزرگان به‌جای آورده شود و هم امیدوار باشد که طی روزهای آینده فرزندش از بند رها خواهد شد‌. این لحظه‌های ناب بخشی از گذشت و آیین مهرورزی مردمان لر است.
در میان جمعیت حاضر ریش‌سفیدی به نام عبدالله دریکوند بیشتر از همه تلاش می‌کرد وقتی سراغش را از برخی بزرگان گرفتیم متوجه شدیم از طایفه آهوبرندی است که چند ماه پیش بین آن‌ها با یکی دیگر از طوایف لرستان نزاعی رخ داده و طایفه‌اش سه جوان از دست داده بود.
هر چند که وی تلاش زیادی برای جلوگیری از نزاع انجام داد ولی تنها بود! و در غفلت بزرگان ایل دامنه نزاع گسترده‌تر شد و اکنون بزرگانی چون مختار امان‌اللهی و صیدحسن امیری از طایفه بهاروند میدان‌دار صلح و دوستی طوایف دیگر شده‌اند.
حالا ایل چشم انتظار حضوری از جنس صداقت و همبستگی بزرگانی چنین صلح‌طلب است تا میدان‌دار اتحاد و همبستگی باشند و این قصه تلخ را به سرانجام صلح و جبران بخشی از داغ مادرانه این جوانان نمایند تا دگر بار ایل شاهد داغ دیگری نباشد.

یادداشت از بهنام فروتن‌نیا، کارشناس ارشد علوم اجتماعی

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان اجتماعی خون بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۸۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۱۳۳ دانشجوی دانشگاه نیویورک به دلیل همبستگی با غزه

در کنار سکوت مقامات آمریکایی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در نسل کشی فلسطینیان، اما جامعه دانشگاهی این کشور به ویژه دانشجویان به طور گسترده در حال نشان دادن مخالفت خود با این موضوع است. دانشگاه‌های ایالات متحده اکنون به محلی برای انتقاد از سیاست‌های رژیم صهیونیستی بدل شده است. 

به گزارش الجزیره، دپارتمان پلیس نیویورک امروز (سه شنبه) اعلام کرد طی تظاهرات دانشجویان در دانشگاه نیویورک ۱۳۳ دانشجو دستگیر شده و پس از احضار دادگاه آزاد شدند. 

این موضوع پس از آن رخ می‌دهد که تظاهرات معترضان به رژیم صهیونیستی در دانشگاه ییل، کلمبیا و سایر دانشگاه‌های بزرگ آمریکا تشدید شده و پلیس نیویورک برای جلوگیری از سرایت این مسئله به دانشگاه این ایالت، اقدامات پیشگیرانه انجام داد. 

سخنگوی دانشگاه نیویورک در این زمینه گفت: تصمیم برای مداخله پلیس در این تظاهرات پس از آن گرفته شد که معترضان دیگری که تصور می‌شد بسیاری از آنها ارتباطی با دانشگاه نیویورک نداشتند، موانع ایجاد شده در اطراف محیط دانشگاه را شکستند. 

تظاهرات در دانشگاه ام آی تی، میشیگان و ییل نیز با بازداشت گسترده دانشجویان همراه بود به طوری که ۴۷ نفر روز گذشته در این دانشگاه‌ها از سوی پلیس دستگیر شدند. 

پیش از این ریاست دانشگاه هاروارد به دلیل فشار لابی‌های صهیونیست به دلیل عدم جلوگیری از برگزاری تجمعات همبستگی با فلسطینیان در دانشگاه مجبور به کناره گیری از سمت خود شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • هینن: باید بفهمم چرا والیبال چین در میان بزرگان جهان نیست
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان
  • بنزما و طلسم بزرگان: کریم را چه می‌شود!‏
  • اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • مردی با دو چهره: دشمن بزرگان در عربستان کباب شد!‏
  • به همه بزرگان باختی و دوست داری برگردی؟ | اینجا هم دوستت دارند یا نه!
  • عسگری: همدلی بزرگان تهران به ۲ ملی‌پوش پایتخت منتهی شد
  • بیانیه شدیداللحن وزارت حقوق بشر یمن در مورد جنایات اسرائیل در غزه
  • دستگیری ۱۳۳ دانشجوی دانشگاه نیویورک به دلیل همبستگی با غزه