Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@12:52:08 GMT

زنگ خطر افزایش خانواده‌های «بدسرپرست»

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۱۱۳۲

زنگ خطر افزایش خانواده‌های «بدسرپرست»

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از یک هزار و ۷۰۰ کودک که در مراکز بهزیستی این استان به سر می‌برند، بدسرپرست هستند.

به گزارش قدس آنلاین ؛ غلامحسین حقدادی  اظهار داشت: اگر به دادگاه‌های خانواده، دوایر سرپرستی دادسراهای شهرها و مراکز نگهداری کودکان بدسرپرست، بی‌سرپرست و کودکان کار و خیابان‌ها سری بزنیم با تعداد قابل توجهی کودک محروم از خانواده موثر روبه‌رو می‌شویم که به دلیل کودک آزاری از طرف خانواده یا از هم پاشیدگی خانواده یا عدم حضور والدین به دلیل زندانی شدن، بستری شدن در بیمارستان روانی و کمپ درمان اعتیاد و امثال آن خانواده خود را از دست داده‌اند و اگر خیلی خوش شانس باشند در مراکز بهزیستی ساماندهی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از یک هزار و ۷۰۰ کودک که در مراکز بهزیستی این استان به سر می‌برند بدسرپرست هستند و این در حالی است که تعدادی نیز از این کودکان خانواده‌هایی دارند که با تشخیص مددکاران و دستگاه‌ قضایی فاقد صلاحیت تشخیص داده شده و به خانواده‌هایی جایگزین منتقل شده‌اند.

وی نسبت به مساله مهمی که خطر روز افزون آن متوجه کودکان است هشدار داد و گفت: افزایش نسبت بدسرپرستان به کودکان بی‌سرپرست نگران‌کننده است، این افزایش گویای یک آسیب زمینه‌ای در خانواده است، از هم گسیختگی خانواده، ناسازگاری و طلاق، اعتیاد پدر و مادر، ازدواج مجدد، انحطاط اخلاقی، تنش‌های مکرر و شدید والدین، آن‌چنان اثراتی بر جسم و روان و سرنوشت کودک می‌گذارد که مقام قضایی را با وجود سخت‌گیری و دقت و تلاش برای حفظ خانواده مجاب به حکم عدم صلاحیت والدین برای نگهداری کودک می‌کند، پدیده‌ای که بسیار دردناک و در عین حال شایع است!

حقدادی افزود: نگاهی عمیق‌تر به این پدیده دردناک نشان می‌دهد که مسایل ریشه‌ای‌تری همچون نابرابری اجتماعی، فقر و شیوع اختلالات روانی و افسردگی نیز نقش اساسی در پیدایش این مقوله بازی می‌کند.

پیامدهای ناگوار نگهداری کودکان در مراکز نگهداری این کودکان

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی به پیامدهای ناگوار نگهداری این کودکان در مراکز نگهداری بهزیستی هم‌ اشاره و اظهار کرد: صرف نظر از همه تاثیرات مخربی که دوران حضور کودک در چنین خانواده‌ای بر تربیت و شخصیت کودک می‌گذارد، حضور کودک در مراکز نگهداری نیز پیامدهای ناگواری برای کودکان دارد.

حقدادی بیان کرد: اگرچه افراد خیر و دلسوز به کمک این کودکان آمده و در کنار سازمان بهزیستی همه امکانات فیزیکی و تجهیزات زندگی، تحصیلی، بهداشتی و ترمیم روانی در اختیار این کودکان قرار می‌گیرد، اما این مراکز هر چقدر مجهز و تخصصی و مرتب باشند جای خانواده را پر نمی‌کنند، پیامدهای زندگی دور از خانواده و خلاء جامعه‌پذیری آنان امری قابل جایگزینی و حل شدنی نیست.

وی ادامه داد: نقش خانواده در تربیت کودک نقشی بی‌بدیل و محوری است و ارتباطات داخل خانواده و آشنایی با ارزش‌ها و هنجارها و اجتماع پذیری در خانواده سامان می‌گیرد، شخصیت کودک و اخلاقیات لازم و توان سازگار شدن با محیط برای زندگی بهتر در خانواده رشد می‌کند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: این کودکان تجربه تلخ فقدان سرپرست موثر و تنبیهات بدنی و روحی را دارند و در خانواده‌ای رشد کرده‌اند که بنیان‌های اخلاقی آن بهم ریخته و رفتارهای ضد اجتماعی شیوع داشته است.

حقدادی افزود: سپردن این کودکان به مراکز نگهداری دسته‌جمعی نمی‌تواند احساس ناامنی را برطرف و نیازهای روانی کودک را تامین کند، به‌طوری‌که بی‌ثباتی زندگی در مراکز نگهداری و تغییر مکرر کارکنان که سبب کاهش اعتماد به نفس و خودباوری این کودکان شده و افسردگی خشونت را در کودک رشد می‌دهد.

وی ادامه داد: دلبستگی ناایمن کودکان ، وابستگی‌های آسیب‌زا و افت تحصیلی نیز بارز است، کودکان دیگر نیز که در مراکز سامان‌دهی کودکان کار نگهداری می‌شوند نیز وضع بهتری ندارند.

نگهداری به شکل امین موقت

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه قوانین جدید حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست زمینه‌های بهتری را برای تسهیل و تقویت فرزند خواندگی و نگهداری به شکل امین موقت فراهم کرده است، گفت: در سال ۹۷ تنها در این استان قریب به ۵۰۰ کودک به فرزندخواندگی و نگهداری در خانواده جایگزین به شکل امین موقت داده شده است و نظارت و حساسیت بیشتری نیز بر این روش اعمال می‌شود.

حقدادی تصریح کرد: این روش در سطح سوم پیشگیری بوده و مهم آن است که کاری کنیم که فرزندان محیط امن خانواده را از دست ندهند.

وی افزود: متاسفانه باید گفت، با افزایش روند طلاق در جامعه، شیوع اعتیاد و سایر متغیرهای تقویت‌کننده بدسرپرستی، چشم‌انداز روشنی بر این موضوع متصور نیست و خیرین و خانواده‌های داوطلب فرزند و دوست‌داران کودکان باید کاری کنند که هر کودک یک خانواده موثر داشته باشد.

منبع : فارس

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کودکان بد سرپرست کودکان بی سرپرست و بدسرپرست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی مهر انگیزظهر سه شنبه در بازدید از مرکز نگهداری معلولان بهزیستی بوشهر گفت: یکی از مواردی که این مجموعه دچار مشکل بود نیاز به احداث آشپزخانه جدید با امکانات کامل بود که در این خصوص تقاضا می شود مسئولان و خیرین در صدد حل این مشکل باشند و این را مد نظر قرار دهند

رئیس کل دادگستری استان بوشهر افزود: یکی از مواردی که این مجموعه دچار کمبود است نداشتن گاز لوله کشی است که از مدیر عامل شرکت گاز استان تقاضا می شود این مسأله را مورد بررسی قرار دهد و در صدد حل این مشکل نیز برآیند و به این مجموعه کمک کند.

وی افزود: در بازدید قبل این مجموعه بلحاظ آب مصرفی دچار مشکل بودند که این مشکل حل شده و از کسانی که در این راستا کمک کردند تقدیر میکنم.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر بیان کرد: این مجموعه در تهیه اقلامی مثل پوشاک و مایحتاج غذایی دچار کمبود هایی است که نیاز است از ظرفیت مردم و خیرین در جهت یاری رساندن به این مجموعه کمک گرفت

. مهر انگیز خطاب به مسئولین این مجموعه گفت: هر مشکل و کمبودی در این مجموعه باشد به دادستانی اعلام شود تا در این خصوص حمایت های لازم صورت گیرد.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر در این بازدید پیرامون موارد دیگری نیز که مطرح شد توصیه های لازم به مسئولان این مجموعه ارایه کرد.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر در بازدید از قسمت های مختلف مرکز نگهداری معلولان بوشهر ضمن تشکراز زحمات و تلاش های مسئولان و کارکنان این مجموعه از نزدیک در جریان کمبود ها و مشکلات این مجموعه قرار گرفت.

مهر انگیز از تک تک افراد معلول این مجموعه دیدار و با آنها گفتگو کرد و از مسئولان در جریان وضعیت آنها قرار گرفت.

کد خبر 6093075

دیگر خبرها

  • سقوط کمد سبب مرگ کودک ۷ ساله در قائمشهر شد
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه