Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@21:02:23 GMT

تولید در کشور با نرخ ثابت ارز و تورم بالا نمی‌صرفد

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۱۷۶۳

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، علیرضا مهاجر مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی امروز در مراسم رزمایش ملی بسیج کشاورزی، جهاد و خدمت اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری جنگ امروز را جنگ اقتصادی می‌دانند؛ در شرایط فعلی که ما در تحریم هستیم، در جنگ اقتصادی به‌سر می‌بریم و جنگ نظامی را یمنی‌ها در مقابل عربستان و وابستگان آنها انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قیمت ارز، تورم و تعرفه‌ها 3 عاملی هستند که در بخش تولید اثرگذارند، اما در کشور ما همه موارد به نفع بازرگانان مصادره شده است.

مهاجر ادامه داد: وقتی نرخ ارز ثابت نگه داشته می‌شود و در مقابل آن تورم افزایش دارد، در واقع به واردکننده، یارانه داده می‌شود.

تصمیم‌گیرندگان دولتی متاثر از واردکنندگان هستند

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دنیا نرخ ارز و تورم تقریباً ثابت هستند و در کنار آنها برای دفاع از تولید برای واردات تعرفه گذاشته می‌شود، اما در کشور ما تصمیم‌گیرندگان در دولت متأثر از واردکنندگان هستند.

وی تصریح کرد: در چنین شرایطی می‌گوییم که تولیدکنندگان داخلی ما توان رقابت با تولیدکنندگان خارجی را ندارند که این امر دروغی بزرگ است که به جامعه تحویل داده می‌شود.

مهاجر اظهار داشت: در شرایط فعلی کلزای تولیدشده کشاورزان را بر مبنای ارز 4200 تومانی خرید می‌کنیم، این در حالیست که هزینه‌های تولید آنها بر مبنای ارز 13هزار تومانی است و دولت تنها به بخش کوچکی از هزینه‌های تولید، یارانه می‌دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وقتی توانستیم ارز و تورم را در اقتصاد کشور ثابت نگه داریم، آن موقع باید برای حمایت از تولیدکننده داخلی بر واردات تعرفه بگذاریم؛ جنگ میان آمریکا و چین، اتحادیه اروپا و آمریکا نیز بر اساس همین جنگ تعرفه‌ای است.

وی تصریح کرد: اما در کشور ما نرخ ارز ثابت نگه داشته می‌شود و همین امر باعث می‌شود مردم پولهایشان را از کشور خارج کنند و تولید صرفه اقتصادی نداشته باشد.

ثابت نگه داشتن نرخ ارز باعث کشته شدن مشاغل در کشور می‌شود

مهاجر ادامه داد: وقتی به روستا می‌رویم همه مردم به دنبال پیدا کردن کاری برای بچه‌هایشان هستند، چون دولت قیمت ارز را ثابت نگه داشته، اما نرخ تورم بالا می‌رود، در این شرایط مشاغل کشته می‌شوند؛ زیرا تولید صرفه اقتصادی ندارد.

وی گفت: همه این موارد و ثابت نگه‌داشتن نرخ ارز به بهانه کمک به مصرف‌کننده صورت می‌گیرد و می‌گویند در صورتی که نرخ ارز افزایش یابد یا بخواهیم نرخ خرید را افزایش دهیم، مصرف‌کننده چگونه می‌تواند نان یا روغن بخرد؟

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا 50میلیارد دلار به بخش تولید یارانه می‌دهد و در آلمان که کشاورزی آن بر اساس باران است در هر هکتار 300 یورو و در رومانی در هر هکتار 700 یورو به بخش کشاورزی یارانه اهدا می‌شود، در کنار آن یارانه‌ای که به بخش کشاورزی اعطا می‌شود با بهره 2.3 و 3درصد است.

مهاجر گفت: در بخش کشاورزی بیشترین وابستگی را به دانه‌های روغنی داریم و همین بخش‌های مرغ و گوشت که اکنون در آن به مشکل برخورده‌ایم، به‌‌دلیل وابستگی به دانه‌های روغنی است؛ زیرا از اول انقلاب برای تأمین آنها واردات کرده‌ایم و اگر فرمایش رهبر معظم انقلاب نبود، ما اکنون در گندم نیز خودکفا نبودیم.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در بخش تولید دانه‌های روغنی بر اساس برنامه‌ریزی 10 ساله‌ای که انجام شده است، توانسته‌ایم تولید خود را هفت برابر کنیم، به طوری که میزان تولید دانه‌های روغنی در سال 96 تنها 46هزار تن بود که این رقم اکنون به 340هزار تن رسیده است.

وی در پایان تأکید کرد که برای واردات دانه‌های روغنی و روغن خام، سالانه 4میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان در حاشیه رویداد اینوتکس ۲۰۲۴ گفت: ۸۴ درصد از پهپادهای کشاورزی بومی‌سازی شده و در داخل کشور تولید می‌شوند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، "امیر رضا پناهی" مدیر بخش فروش پهپادی شرکت دانش‌بنیان فرابرد با بیان اینکه این شرکت سازنده انواع پهپادهای کشاورزی در ایران و تنها دارنده تأییدیه سازمان هواپیمایی کشوری است، افزود: در حال حاضر توانسته‌ایم در حوزه کشاورزی، پایش و نظارت و سایر حوزه غیرنظامی و صنعتی پهپادهایی رو تولید و کشور از واردات این کالا بی‌نیاز کنیم.

پناهی گفت : 84 درصد از پهپادهای کشاورزی بومی‌سازی شده و در داخل کشور تولید می‌شوند.

المپیاد فناوری؛ رقابت در هوش مصنوعی، پهپاد و برنامه‌نویسی

وی افزود: با بومی‌سازی پهپادها، موفق به صادرات هم شده‌ایم. این محصولات در حوزه‌های سم پاشی، بذرپاشی و گرانول پاشی و در ظرفیت های 20 و 30 لیتری به تولید می‌رسند.

وی ادامه داد: پهپاد کشاورزی شامل محلول پاش سم پاش، بذرپاش و کودپاش هستند.  

پناهی با بیان اینکه این محصولات هوشمند بوده و به صورت پرواز خودکار نیز روی آسمان می‌ماند، افزود: بسته به سفارش پهپادهای به صورت عمود پرواز هم تولید می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/ هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • رئیسی:تورم روز به روز کاهشی می‌شود/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/گشت ارشاد مدیران عملیاتی شده است
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟