Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس فتای استان همدان گفت: بیشترین جرم‌های واقع شده در حوزه فضای مجازی استان مربوط به برداشت‌ غیر‌مجاز از حساب‌ها، کلاهبرداری اینترنتی و مزاحمت‌های اینترنتی است. ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

 سرهنگ‌ فیروز سرخوش‌نهاد در گفت‌و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: برای پیشگیری از وقوع جرم‌های اینترنتی آموزش و اطلاع‌رسانی و نظارت در سرلوحه‌کار‌های پلیس فتا بوده و هست و سال قبل 305 هزار نفر آموزش‌چهره‌به چهره برای اقشار مختلف در استان داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش‌های آموزشی به صورت حضوری کارشناسان پلیس فتا در امکان عمومی مانند مساجد، مدارس،دانشگاه، اداره‌ها، خانه سلامت، کسبه، صدا و سیما و رسانه‌های مجازی و غیره بوده است.

وی بدون اشاره به تعداد جرم‌های واقع شده در فضای اینترنتی و مجرمان در استان همدان افزود: اجازه نداریم آمار را اعلام کنیم اما بیشترین جرم‌های واقع شده در این حوزه در استان همدان هم از رتبه‌های اول تا سوم را می‌توان برداشت‌غیر‌مجاز از حساب‌ها، کلاهبرداری اینترنتی و مزاحمت‌های اینترنتی عنوان کرد.

 سرخوش‌نهاد تاکید کرد: برای آگاهی مردم از نحوه وقوع جرم‌ها و پیشگیری از وقوع آن آموزش‌های متنوعی را به پلیس فتا در استان در دستور کار دارد و در مجامع عمومی در ارتباط با اقشار مختلف این آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی را چهره‌به چهره به اجرا کرده  است.

رئیس پلیس فتای استان همدان در این‌باره که روش‌های کلاهبرداری شناسایی شده کدام بوده است، روش متداول کلاهبرداری اینترنتی  را فیشینگ و اسکیمرینگ نام برد و‌ اظهار داشت: توصیه اکید ما به همه شهروندان برای فعالیت مالی در فضای اینترنت آشنایی کامل با این فضا است و یا اگر خودشان توانایی استفاده از این فضا را ندارند نباید بدون داشتن اعتماد و اطمینان انجام کار‌های خود را به افراد نا‌ آشنا بسپارند.

وی افزود: سایر شهروندان هم باید از صحت سایت و فضایی که در آن خرید انجام می‌دهند با اطلاع‌رسانی‌های انجام شد مطئمن شوند سپس خرید را انجام دهند؛ غالب کلاهبرداری‌های اینترنتی رصد شده در استان همدان، به دلیل نا‌آگاهی یا کم‌توجهی مردم رخ داده است که تقاضا داریم مردم پلیس را حافظ مال و اموال خود بدانند و در صورت وقوع جرمی در این حوزه سریع به پلیس اطلاع دهند تا پلیس اقدام‌های قانونی خود را برای پیشگیری از ضرر‌های بعدی انجام دهد.

مجرم اینترنتی در شهرستان کاشان دستگیر شد‌ 97 مورد کلاهبرداری اینترنتی ‌در اراک اتفاق افتادکلاهبرداری اینترنتی در زنجان 45 درصد افزایش یافت

 سرخوش‌نهاد با یاد‌آوری اینکه پلیس از هر فرصتی برای آگاه‌سازی مردم از نحوه وقوع جرم‌ در اینترنت استفاده کرده است تا آگاهی مردم در این حوزه افزایش یابد افزود: نمونه آن هنگام اعزام مشمولان به خدمت نظام‌وظیفه یا تشکیل زندگی‌ زوج‌های جوان است که گردهمایی دارند و در این موقعیت آموزش‌های تخصصی به آنان ارایه شده است تا با آگاهی کامل از اینترنت استفاده کنند و به دام کلاهبرداران نیافتند.

رئیس پلیس فتای استان همدان بدون اشاره به تعداد کافی‌نت‌های فعال در استان ، گفت: تا سال 1394 که ساماندهی فعالیت کافی‌نت‌ها انجام نشده و این مکان‌ها به دوربین مدار‌بسته مجهز نبودند و از مراجعان برای دریافت خدمات کارت‌ملی تقاضا نمی‌شد برخی مجرمان از بستر امکانات این فضا‌ها جرم خود را انجام می‌دادند، اما از این سال به بعد با اجرای قانون ساماندهی کافی‌نت‌ها تاکنون‌ در استان همدان کمتر از یک درصد جرم‌های اینترنتی در کافی‌نت‌های استان همدان شکل گرفته است.

وی اظهار داشت: 75 درصد جرم‌های اینترنتی رصد شده استان همدان هم از بستر گوشی تلفن همراه ثبت شده است 65 درصد مجرمان فضای اینترنتی استان همدان هم رده سنی بین  25 تا 35 سال، 18 درصد 18 تا 25 سال و بقیه هم بیش از 35 سال سن داشتند.

 سرخوش نهاد با تاکید بر اینکه به همه شهروندان توصیه می‌کنیم برای در امان بودن از دام مجرمان اسکیمرینگ حتما خودشان کارت خرید را در دستگاه قرار داده و رمز آنرا وارد کنند، گفت: در جلسه‌های مکرر با اصناف هم از آنان خواسته‌ایم که دستگاه پوز خود را در مقابل دید و دسترس مشتری قرار دهند و اگر شهروندی مشاهده می‌کند که این حقوق شهروندی او توسط مغازه‌داری رعایت نمی‌شود بهتر است از او خرید نکند.

وی با اشاره بر اینکه به عنوان نمونه سال قبل یک مورد  جرم اسکیمرینگ در یک مغازه در همدان شناسایی شد که مغاز‌ه‌دار جوانی افزون بر کشیدن کارت خریدار بر دستگاه پوز پشت پیشخوان، یکبار هم کارت مشتری را برای دریافت اطلاعات آن به دستگاه اسکیمرینگ(دستگاه کپی اطلاعات کارت‌های پوز) می‌کشید اظهار داشت: این فرد دستگیر شد که البته جرم خود را نمی‌پذیرفت و معتقد بود برای کنجکاوی اینکار‌را انجام داده است در حالیکه مجازات قانون بر اساس دانستن یا  نداستن افراد نیست و مجرم باید مجازات شود.

سرخوش نهاد گفت: همیشه جرم‌های فضای اینترنتی بر اثر کم‌توجهی یا بی‌توجهی مردم و یا فرصت طلبی مجرم رخ می‌دهد و مردم باید هوشیار باشند.

رئیس پلیس فتای استان همدان با تاکید بر اینکه جرم اسکیمرینگ عابر‌بانکی هم در استان نداشتیم. اظهار داشت: فیشینگ یعنی ارجاع دادن مردم به صفحه خرید و فروش اینترنتی جعلی و ثبت اطلاعات مردم هم از دیگر جرم‌های حوزه اینترنت است.

 انتهای پیام/ ت

R41405/P1336/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۱۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی

سید هادی خاضعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به دلیل اهمیت مسئله آب در کشور دولت سیزدهم تلاش‌های زیادی را برای رفع چالش‌های این بخش انجام داده است.

وی با اشاره به بخشی از این اقدامات در شهرستان کهگیلویه تصریح کرد: پروژه‌های آبی در شهرستان نسبت به دوره‌های گذشته از لحاظ تخصیص اعتبار مالی و پیشرفت فیزیکی نسبتاً خوب هستند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد اتمام عملیات اجرایی و بهره برداری برخی از این پروژه‌ها در شهرستان باشیم.

خاضعی هشدار داد: در بخش آب‌های زیرزمینی شهرستان متأسفانه شاهد افت تراز آب هستیم و وضعیت منابع آب زیرزمینی نسبت به فروردین ماه سال گذشته و شرایط نرمال ۶ تا ۸ درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: ممنوعیت کشت برنج تحت پوشش چاه‌های کشاورزی یکی از درخواست‌های جدی برای جلوگیری از افزایش افت آب‌های زیرزمینی است.

خاضعی افزود: برداشت آب از چاه‌ها برای انجام کشت برنج در حال آسیب زدن به سفره‌های زیرزمینی است.

وی تاکید کرد: باید کشت برنج با استفاده از آب‌های زیرزمینی در شهرستان متوقف گردد.

رئیس امور منابع آب شهرستان کهگیلویه گفت: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها افزون بر کنترل و نظارت بر میزان برداشت آب‌های زیرزمینی از اضافه برداشت آب‌های این منابع به شدت جلوگیری می‌کند.

خاضعی افزود: با نصب کنتور هوشمند کشاورزان بیشتر از پروانه بهره برداری نمی‌توانند از چاه‌ها آب برداشت کنند.

وی در این نشست با اشاره به مشکلات ایستگاههای پمپاژ و سرآب بند جوهای سنتی ابراز داشت: این موضوع یکی از دغدغه‌های برخی از کشاورزان شهرستان بوده که نیاز به بررسی و همکاری‌های لازم نسبت به ترمیم آنها وجود دارد.

خاضعی صیانت از منابع آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از حفر چاه غیرمجاز و پرو مسلوب المنفعه نمودن چاه‌های محفوره غیرمجاز را با توجه به اهمیتی که در جلوگیری از تشدید افت آب‌های زیرزمینی و کاهش منابع آبی و ایجاد فرو چاله‌ها و فرونشست زمین دارد، بسیار حائز اهمیت دانست.

رئیس امور منابع آب کهگیلویه پر و مسلوب المنفعه نمودن چاه‌های محفوره غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها و تمدید پروانه‌ها را از اولویت‌های کاری اداره مربوطه عنوان کرد.

کد خبر 6088552

دیگر خبرها

  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است
  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • کنکوری‌ها مراقب شگردهای کلاهبرداران باشند
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • ضرورت آگاهی و اطلاع شهروندان از شگرد‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت