Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک موسسه تحقیقات صلح در تازه‌ترین گزارش خود نوشت که با وجود کاهش تعداد تسلیحات اتمی، قدرت‌های اتمی جهان همچنان، ارتقای زرادخانه‌هایشان را در دستور کار دارند. به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، موسسه تحقیقات و صلح (سیپری) در تازه‌ترین گزارش خود نوشت که چشم‌اندازی از جهان بدون تسلیحات اتمی وجود ندارد و برعکس، قرارداد مهم میان آمریکا و روسیه هم میان طرفین رو به انقضاست که این وضعیت می‌تواند رقابت تسلیحاتی را به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنابر گزارش شبکه خبری دویچه‌وله، این موسسه سوئدی در گزارش امروز دوشنبه خود نوشته است که قدرت‌های اتمی در حال تداوم مدرن کردن زرادخانه‌های اتمی هستند و این در حالی است که در مجموع شمار کلاهک‌های اتمی رو به کاهش است.

طبق این گزارش، برآورد می‌شود که نه قدرت هسته‌ای یعنی از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین، هند، پاکستان، رژیم صهیونیستی و کره‌شمالی در آغاز سال جاری میلادی حدود ۱۳ هزار و ۸۶۵ سلاح اتمی داشته‌اند. در این گزارش موارد مربوط به کلاهک‌های مستقر شده و آن‌هایی که در آستانه تخریب قرار دارند هم لحاظ شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که شمار تسلیحات اتمی در مقایسه با پارسال، کاهش یافته و به حدود ۶۰۰ رسیده است. روسیه و آمریکا به ویژه این اقدام را در قالب پیمان NEWSTART صورت داده‌اند. با این حال در شرایطی که به زمان انقضای پیمان یاد شده در سال ۲۰۲۱ نزدیک می‌شویم، مذاکراتی میان مسکو و واشنگتن برای تمدید پیمان یاد شده در جریان نیست.

«شانون کیل» مدیر موسسه سیپری معتقد است که به نظر نمی‌رسد که مذاکرات میان روسیه و آمریکا در این زمینه با توجه به اختلافات میان دو کشور در شاخه‌های سیاسی و اقتصادی دستاوردی در پی داشته باشد.

همچنین هند و پاکستان به عنوان دو کشوری هسته‌ای رقیب، هر کدام به ترتیب، ۱۳۰ تا ۱۴۰ و ۱۵۰ تا ۱۶۰ کلاهک هسته‌ای دارند و آن‌ها هم در حال افزایش شمار زراد‌خانه‌های خود هستند. این کشور‌ها سیستم‌های جدیدی را توسعه می‌دهند و یا اینکه چنین قصدی دارند.

کره شمالی هم حدودا ۲۰ تا ۳۰ کلاهک هسته‌ای دارد. سیپری می‌گوید که این تعداد، اولویت راهبرد امنیت ملی این کشور است با این حال کره شمالی از زمان آغاز مذاکره با آمریکا در سال ۲۰۱۸، سلاح هسته‌ای و یا موشک بالستیک دوربرد را آزمایش نکرده است.

فرانسه ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد و چین با دراختیار داشتن ۲۹۰ کلاهک، انگلیس با ۲۰۰ کلاهک و رژیم صهیونیستی با ۸۰ تا ۹۰ کلاهک هم در گزارش سیپری قرار دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قدرت های اتمی زرادخانه ها کلاهک های اتمی تسلیحات اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟

در گزارشی مواضع محمدجواد کریمی قدوسی را مرور می کنیم.

به گزارش اعتماد، بخشی از این گزارش را در ادامه می‌خوانید.

آبان‌ماه سال ۱۳۹۲ وقتی یک طرح دو فوریتی توسط جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس وقت تهیه و به هیات رییسه مجلس ارایه شد، دو بار به معاهده «ان پی تی» که مهم‌ترین مبحث حقوق بین‌الملل در بحث انرژی اتمی است، اشاره و عجیب آنکه هر دوبار هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فارسی نام این معاهده «ام پی تی، mpt» درج شد. یک بار در عنوان طرح ۵ صفحه‌ای و یک بار در متن آن به زبان انگلیسی.

این طرح ۵ صفحه‌ای که با خط خود کریمی قدوسی توسط اداره قوانین مجلس تکثیر و در اختیار خبرنگاران قرار گرفت و بعد هم در فضای مجازی منتشر شد در کادر مربوط به عنوان طرح این عبارت را با خود دارد: «الزام دولت به حفظ حقوق مسلم هسته‌ای و مصادیق آن در چهارچوب معاهده «ام پی تی» «در مذاکرات هسته ای».

در بند نهم این طرح نیز چنین نوشته شده بود: «هر‌گونه موافقت با خواسته‌های طرف مقابل نباید خارج از معاهده «mpt» باشد».

«ان. پی. تی» مخفف نام انگلیسی «معاهده منع گسترش هسته‌ای» (Nuclear Non- Proliferation Treaty) است.

عجیب‌تر از اشتباه کریمی قدوسی امضای ۱۱۰ نماینده مجلس وقت پای این طرح بود که به این معنی بود که یا این ۱۱۰ نفر هم نام درست مهم‌ترین معاهده هسته‌ای جهان را نمی‌دانستند یا اینکه این طرح را چشم بسته امضا کردند.

دیگر خبرها

  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر