Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@15:54:23 GMT

۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در کشور تشکیل شد

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۳۸۴۵

۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در کشور تشکیل شد

شهرضا _ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در کشور تشکیل شد که شبکه‌ای بزرگ از کتابخوانان را گرد هم جمع کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا شهرستان شهرضا، سیدعلی‌اصغر سیدآبادی عصر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با بیان اینکه ترویج فرهنگ کتابخوانی تنها وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست، اظهار کرد: اجرای طرح‌هایی مانند پایتخت کتاب و جام باشگاه‌های کتابخوانی برای آن است تا از ظرفیت همه بخش‌های دولتی و خصوصی در این زمینه استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت مطالعه در تعالی فرهنگ هر جامعه، تصریح کرد: کتابخوانی زیربنای سایر فعالیت‌های فرهنگی و محور توسعه جوامع مترقی است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: سواد خواندن در دانش‌آموزان ایرانی ضعیف است، در کشور سخنان بسیاری درباره فواید مطالعه گفته می‌شود، اما در عمل سرانه مطالعه اندک و در مواردی ناامید کننده است.

سیدآبادی با بیان اینکه سرانه مطالعه در استان‌های مختلف از چهار تا ۲۴ دقیقه در روز متفاوت است، خاطرنشان کرد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد علاوه بر سرگرمی‌های مجازی که باعث غفلت افراد از مطالعه شده، مؤلفه‌های دیگری مانند نظام آموزشی و خانواده نیز در این زمینه اثرگذار است.

وی با اشاره به نقش معلمان در آموزش شیوه صحیح مطالعه به دانش‌آموزان، یادآور شد: معلمانی که در کارگاه‌های طرح جام باشگاه‌های کتابخوانی شرکت کرده‌اند در زمینه آموزش نیز موفق‌تر بوده‌اند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه به دنبال اجرای طرح‌هایی برای خوشایند کردن مطالعه برای همه افراد به‌ویژه کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: آخرین طرحی که در این زمینه اجرا شده جام باشگاه‌های کتابخوانی است که به شیوه ترویج فرهنگ کتابخوانی گروهی اجرا شده است.

سیدآبادی با اشاره به نقش ادبیات فاخر ایرانی در تربیت نسل‌های آینده، تأکید کرد: لازم است آثاری مانند گلستان یا شاهنامه دوباره خوانی شود، این آثار بن‌مایه‌های ارزشمندی برای تربیت نسل‌های آینده دارد و در عین حال بعضی جنبه‌های تربیتی آن با موازین امروزی سازگار نیست.

وی با تأکید بر تمرکززدایی در حوزه تألیف، چاپ و نشر کتاب‌های ادبیات کودک و نوجوان، تصریح کرد: تاکنون برای آسیب‌شناسی ادبیات کودک و نوجوان در استان‌ها کاری نشده است، اما تفاوت فرهنگی آشکاری که بر مؤلفه‌های مهمی مانند سرانه مطالعه اثرگذار است، مشاهده می‌شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو طرح «گذرهای فرهنگی» و «تبدیل فضاهای موجود شهری به فضاهای فرهنگی و هنری» را اجرا کرده که هدف اصلی آن‌ها احیای فرهنگ بومی، پالایش آن‌ها و انتقال به نسل‌های آینده است.

سیدآبادی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در هزار و ۷۰۰ شهر کشور تشکیل شد، افزود: در هر یک از این باشگاه‌ها حداقل ۱۲ کودک و نوجوان عضو بوده‌اند که شبکه‌ای گسترده از دوستداران کتاب و علاقه‌مندان به فرهنگ مطالعه را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان دو هزار و ۲۰۰ باشگاه کتابخوانی ایجاد شد، یادآور شد: برای اجرای این طرح در سراسر کشور اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان هزینه شد و از این جهت این طرح یکی از کم‌هزینه‌ترین طرح‌های فرهنگی کشور محسوب می‌شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ادبیات کلاسیک ادبیات کودک و نوجوان صنعت چاپ كتاب و كتاب خواني نمایشگاه کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۳۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور

دببرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، توسعه کتابخانه‌های سیار در مناطق کمتربرخوردار و روستاها و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور را از جمله اقدامات در دستور کار این نهاد اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، مهدی رمضانی، بعدازظهر امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: ۳۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد که ۲۸۰۰ مورد آن زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و ۱۰۰۰ مورد نیز به صورت مشارکتی با بخش خصوصی اداره می‌شود.

وی افزود: در بُعد کتابخانه‌های عمومی، جزو ۲۰ کشور اول دنیا و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه سیاست اصلی دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است، خاطرنشان کرد: برنامه کلان ما تکمیل کتابخانه‌های مرکزی است چون ظرفیت‌های فرهنگی ما را شکل می‌دهد.

رمضانی توسعه کتابخانه‌های سیار را از دیگر اقدامات در دستور کار برشمرد و اضافه کرد: کتابخانه‌های سیار در مناطق کمتر برخوردار و روستاها دسترسی مردم به کتاب را افزایش می‌دهد که هم‌اکنون ۵۰ مورد از آن در کشور وجود دارد.

وی تاکید کرد؛ پایه فعالیت‌ها باید در حوزه کودک و نوجوان متمرکز شود که در این راستا درصدد ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه برگزاری برنامه‌های فرهنگی متنوع و متعدد موجب مراجعه مردم به کتابخانه می‌شود، ادامه داد: بیش از ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور شکل گرفته است و در ماه رمضان گذشته نیز ۴۷۰۰ ساعت محتوای قرآنی در کتابخانه‌های کشور تولید و مصرف شد.

عضویت ۱۰ میلیون نفر در کشور در کتابخانه‌های عمومی

رمضانی ادامه داد: ۱۰ میلیون نفر از مردم کشور عضو کتابخانه‌های عمومی هستند که کمتر از سه میلیون نفر آنها کتاب به امانت برده و تراکنش داشته‌اند.

وی در مورد وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز گفت: از سنوات قبل شاهد عدم توجه به کتابخانه‌های استان بوده‌ایم و این مسئله بر فضای کتابخانه‌ای شهرهای استان تأثیر داشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصریح کرد: در صورتی که فضای مناسب برای ایجاد کتابخانه در استان در اختیار ما قرار گیرد ما آمادگی تجهیز آن را با امکانات لازم داریم.

رمضانی خاطرنشان کرد: چندین پروژه نیمه تمام نیز در کردستان وجود دارد که دو پروژه آن در آستانه بهره‌برداری و تکمیل شدن است.

کد خبر 747612

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • جوانان آثار شهید مطهری را مطالعه کنند
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است