Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@08:49:50 GMT

ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی کشور دیگر وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۶۱۵۸

ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی کشور دیگر وجود ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، علی مراد اکبری در ادامه سفر یک روزه به استان قزوین پس از افتتاح چند طرح عمرانی در بخش کشاورزی و بازدید از چند طرح آبرسانی و زهکشی در دشت قزوین عصر دوشنبه در جلسه با معاونان، مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان در باغستان پس از شنیدن گزارشی از وضعیت کشاورزی استان و نیز دیدگاه‌های ارائه شده در خصوص پیگیری مشکلات بیان شده
قول مساعد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیمراد اکبری در این نشست اظهار داشت: از آنجا که در کشور خشک و نیمه خشکی هستیم و رفتار اقلیم در نوسان است اگر برای منابع آبی خود تدبیر نکنیم و بهره وری در تولیدات کشاورزی را بالا نبریم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

کشور ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی را ندارد

وی تصریح کرد: با در نظر گرفتن همه ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش رو باید اذعان کرد دیگر در کشور ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی را نداریم و توسعه تنها با افزایش بهره وری و تولید پایدار و مطلوب با کمترین هزینه، آب بری و توسعه گلخانه ها محقق می‌شود.

اکبری اضافه کرد: در کشور ظرفیت‌های زیادی در مناطق غربی و شمال غربی داریم که از آن غفلت شده و اگر مورد توجه قرار گیرد می‌تواند به اقتصاد و کشاورزی کشور کمک کند.

افزایش ۶ درصدی بهره وری در کشور

وی از افزایش بهره وری در بخش کشاورزی خبر داد و اظهار داشت: در سال‌های اخیر با اقدامات خوب انجام شده توانسته‌ایم میزان بهره وری را تا ۶ درصد بالا ببریم که این میزان باز هم قابل افزایش است اما باید حداقل بهره وری مشخص شود تا بتوان به شکاف بهره وری رسید و آن را کاهش داد.

اکبری گفت: میزان راندمان بهره وری در بخش کشاورزی کشور در سال ۹۵ حدود ۳۹ درصد بود که با برنامه ریزی و اقدامات انجام شده این میزان به ۴۵ درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: پروتکلی بین وزارت جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی امضا شده تا برنامه ریزی مدونی برای افزایش بهره وری صورت گیرد.

نقش آب در بهره وری ۳۴ درصد است

اکبری بیان کرد: بر اساس ارزیابی کارشناسی انجام شده نقش آب در بهره وری حدود ۳۴ درصد است و بقیه موارد در بخش‌های تحقیقات و پژوهش، برنامه ریزی، توجه به امور کارشناسی و ده‌ها موارد دیگر است.

وی با اشاره به ظرفیت استان قزوین و اقدامات خوب انجام شده در لایروبی و احیای قنوات منطقه گفت: در استان کارهای خوبی شده و ریاست سازمان جهاد کشاورزی بسیار پیگیر امور هستند و می‌تواند نتایج خوبی برای استان داشته باشد.

پیگیر دریافت سهم ۲۵ میلیون مترمکعب آب شاهرود هستیم

اکبری گفت: برای توسعه کشت در اراضی شیب دار و انتقال سهم آب به میزان ۲۵ میلیون مترمکعب آب از رودخانه شاهرود به استان برای تأمین نیازهای کشاورزی آمادگی داریم و در این زمینه مساعدت لازم صورت خواهد گرفت.

وی اظهار داشت: در قزوین لازم است میزان بهره وری، تعداد چاه‌های مجاز و غیر مجاز مشخص شود تا بتوان برنامه ریزی مناسبی کرد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: قزوین ظرفیت افزایش توسعه با اجرای طرح‌های بهره وری را دارد و باید گیاهان پر مصرف را به فضاهای بسته و گلخانه منتقل کنید تا مصرف آب کاهش یابد.

وی بیان کرد: اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار در استان وضعیت خوبی دارد و در شرایطی که در طول برنامه پنجم سهم شما ۲۵۰۰ هکتار بوده تاکنون ۶۸۰۰ هکتار عملیاتی شده و بیش از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی شما استعداد آبیاری مدرن را دارد که به همین دلیل در استان قزوین به هر میزان که طرح آبیاری بویژه به صورت تجمیع برگزار شود و تعهد ایجاد کنید اعتبار آن را تأمین می‌کنیم.
 

کد خبر 4643516

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قزوین آبیاری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۶۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندرای فارس با تأکید بر ضرورت کاهش ضایعات برداشت گندم، امکان کاهش ۲۰ درصد این ضایعات را با استفاده از روش‌های علمی و حرفه‌ای میسر دانست.

حسن شیخ‌نیا امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه با اشاره به پتانسیل ارزشمند استان در عرصه‌های علمی، گفت: ظرفیت مهمی در حوزه تحقیقاتی دانشگاه‌های استان وجود دارد که آن را سرآمد کشور می‌کند.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان، مهندسین مشاور و مجموعه‌های فنی و مهندسی استان فارس دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی هستند که باید از قابلیت‌های آن‌ها بهره برد.

شیخ‌نیا تصریح کرد: شماری از بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای آن‌ها می‌تواند چراغ راهی در زمینه افزایش بهره‌وری باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به تاثیرگذاری صنعت کشاورزی در عرصه اقتصاد ملی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان فارس باید از مبانی علمی در زمینه آبیاری محصولات کشاورزی به نحو مطلوب‌تری استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: کشاورزان استان فارس سرآمد کشور هستند و چنانچه از ظرفیت‌های علمی و تجربی آن‌ها در مقیاس وسیع‌تری بهره‌مند شویم به افزایش بهره‌وری دست خواهیم یافت.

به گفته شیخ‌نیا، با اصلاح بذر می‌توانیم میانگین تولید گندم را از دو و نیم تن در هکتار را به پنج تن برسانیم و دورنمای تولید ۱۲ تن گندم در هر هکتار هم دور از ذهن نخواهد بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در حلقه برداشت گندم آمارهای مختلفی وجود دارد که بر ضایعات هفت تا هشت درصدی گندم اشاره دارند که باید نسبت به این موضوع دغدغه جدی داشت.

شیخ‌نیا در این رابطه گفت: می‌توان با بهره‌مندی از روش‌های حرفه‌ای و علمی تا ۲۰ درصد از ضایعات برداشت گندم را کاهش داد و شاهد اثرات مثبت آن بر اقتصاد کشاورزان و میزان تولید در کشور بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نقش زنجیره ارزش در افزایش بهره‌وری را به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی قلمداد کرد و افزود: دولت با تمام توان در راستای افزایش بهره‌وری به میدان آمده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در پایان گفت: نقش محصولات کشاورزی در عرصه سلامت جامعه سرنوشت‌ساز است و به همین دلیل بر نقش نظارتی دولت در این حوزه، تاکید ویژه‌ای داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • رادان: : با توسعه هوشمندسازی طرح‌های پلیس قطعاً میزان امنیت افزایش خواهد یافت
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است