Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@03:02:29 GMT

بنای تاریخی انبار غله سرخس در دست فراموشی

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۶۱۶۱

بنای تاریخی انبار غله سرخس در دست فراموشی

خیابان 17 شهریور شهر سرخس این روزها امانتی از تاریخ را در خود نگه داری می کند که وصف حال و روزش دل هر انسان فرهنگ دوست و تاریخ دوستی را رنج می دهد؛ امانتی که این روزها در دل خیابان 17 شهریور نهفته مانده و به تعبیری به همان تاریخی پیوسته که به وجودش آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نسیم سرخس، خیابان ۱۷ شهریور شهر سرخس این روزها امانتی از تاریخ را در خود نگه داری می کند که وصف حال و روزش دل هر انسان فرهنگ دوست و تاریخ دوستی را رنج می دهد؛ امانتی که این روزها در دل خیابان ۱۷ شهریور نهفته مانده و به تعبیری به همان تاریخی پیوسته که به وجودش آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«انبار غله سرخس» که به انبار «آستانه» شهرت دارد و از آن به عنوان «بارانداز سیلوی گندم سرخس» هم نام برده می شود، این روزها حال و روز خوبی ندارد.

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار نسیم سرخس، از ورودی این بنای تاریخی از سمت خیابان ۱۷ شهریور که دیوار آن تخریب شده، معلوم می شود که بنا سال های سال است که به حال خود رها شده است؛ بنایی که تا دیروز توسط همین دیوار از نظرها دور مانده بود حالا با تخریب بخشی از آن خودنمایی می کند!

محوطه بیرونی و درونی این بنای تاریخی به علف زار تبدیل شده به طوری که برای رسیدن به ورودی بنا باید از این علف زارها عبور کرد؛ داخل بنا هم این روزها مکان امنی برای معتادان است.

آثار به جای مانده از سوداگران مرگ و اتاقکی که متصل به این بنای تاریخی در سمت چپ ورودی این بنا قرار دارد و محل فعالیت معتادان است، نخاله های ساختمانی و زباله های انباشته در داخل بنا و کف آن که در حال تخریب است و روسیاهی دیوارها نشان می دهد که بارانداز تاریخی سیلوی گندم سرخس در تاریخش پنهان مانده است.

بنای زیبای انبار «آستانه» که غالبا آجری است و از طاق و گنبد برای پوشش دهانه ها و سقف های آن استفاده شده یکی از چند انبار قدیمی منطقه سرخس بوده که در حال حاضر جزو اندک آثار باقی مانده از سرخس قدیم است و در خیابان ۱۷ شهریور شهر مرزی سرخس قرار دارد.

قدمت این اثر تاریخی زیبا به اواخر دوره قاجار برمی گردد که به شماره ثبتی ۲۶۵۷۷ در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ در فهرست آثار ملی ثبت شده است و کارکرد آن نشان از نقش مهم شهر مرزی سرخس در تولید غلات کشور در آن دوره دارد.

به گزارش نسیم سرخس، «انبار غله سرخس» که می تواند امروز به عنوان یک بنای چشم نواز تاریخی موج علاقه مندان به آثار تاریخی ایران اسلامی و گردشگران خارجی که مقصد بسیاری از آن ها شهر مرزی سرخس است را میزبانی کند و به عنوان یک منبع درآمد پایدار برای این شهرستان متمدن باشد، بر اثر غفلت دستگاه های متولی به فراموشی سپرده شده است.

پایگاه خبری تحلیلی نسیم سرخس به عنوان تریبون مردم شهرستان سرخس و بر اساس رسالتی که دارد، موضوع «انبار غله سرخس» را از دستگاه های متولی تا رسیدن به یک نتیجه مطلوب و زنده شدن این بنای تاریخی ادامه می دهد.

انتهای پیام/

انبار غله سرخس دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۶۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هشتاد و هفتمین جلسه کمیته ایمنی برای بررسی وضعیت ساختمان های ناایمن مناطق ۳،۴،۵،۶،۷،۹، ۱۱،۱۲و ۱۳ با حضور شهرداران این مناطق در محل شورای اسلامی شهر تهران برگزار و وضعیت ساختمان های بحرانی و بسیار خطرناک بررسی شد.   مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: کمیته ایمنی نشان داده که در پیگیری ایمن سازی ساختمان های ناایمن بحرانی و میان خطر جدی است.   بابایی سخت گیری در حوزه ایمنی را به نفع شهروندان و مالکان و افرادی که در ساختمان های ناایمن تردد می‌کنند عنوان کرد و افزود:شهریور ماه پایان مهلت رسیدگی به ۱۲۹ ساختمان است و باید تا این تاریخ گزارش ایمن سازی این ساختمان های به شهروندان ارایه شود.   عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسئول مستقیم رسیدگی به ساختمان های ناایمن، شهرداران نواحی هستند، گفت: اجرای دستورالعمل مصوب شورای شهر شامل ارایه اخطار ، نصب بنر اطلاع‌رسانی و تشکیل پرونده قضایی، و پس از آن قطع انشعابات الزامی است.   وی با بیان اینکه قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۲ ایمن سازی ساختمان های بحرانی تمام شود اما عقب ماندگی وجود دارد؛ اظهار داشت: وضعیت ساختمان های ناایمن و بلند مرتبه نسبت به ابتدای دوره ششم وضعیت بهتری است اما همچنان برخی مالکان نسبت به ایمن سازی و اخطارهای شهرداری و آتش نشانی بی توجه هستند.   وی افزود: از جمله، مالکان ساختمان های شرکت بستنی پاک در منطقه ۹، انبار خانه کارگر در منطقه ۹ و بیمارستان بوعلی در منطقه ۱۳ تاکنون برغم اینکه نیروی انسانی بسیاری در آنها تردد دارند و ساختمان بیمارستان بوعلی که روزانه پذیرای بیماران است؛ اقدامی برای ایمن سازی انجام نداده اند.   وی با بیان اینکه این حق را برای شهروندان قائل هستیم که با وضعیت ساختمان های ناایمن شهر آشنایی داشته باشند و از تردد در آنها خودداری کنند، تاکید کرد: در صورت بروز هر نوع حادثه ای در ساختمان بستنی پاک، بنیاد مستضعفان؛ حادثه در انبار خانه کارگر، حزب اسلامی کار و حادثه در بیمارستان بوعلی، دانشگاه آزاد اسلامی باید پاسخگوی افکار عمومی باشند که چرا به اخطارها بی توجهی نموده اند.   بابایی تأکید کرد: طی سه سال از شورای شهر تلاش کردیم مالکان ساختمان های ناایمن را ترغیب به ایمن سازی کنیم اما برخی مقاومتها که منشا آن نامشخص است، از ایجاد حوادثی مشابه پلاسکو و خسارت به جان و مال شهروندان، ترسی ندارند.

رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تاکنون قوه قضاییه همکاری خوبی با مدیریت شهری داشته است، خاطر نشان کرد: قوه قضاییه در خصوص این سه ساختمان نیز حتما ورود خواهد کرد .

بابایی تاکید کرد: مدیران شهری و مالکان ساختمان های ناایمن با مرور حادثه پلاسکو باید از این حال به درس عبرت بگیرند و خودشان برای ایمن‌سازی پیش قدم شوند.

بر اساس این گزارش جلسه کمیته ایمنی طی دو سال اخیر در محل شهرداری های مناطق برگزار شد و مصوبات این جلسات با جدیت پیگیری شد اما اکنون و در دور جدید جلسات کمیته ایمنی ، این جلسات با حضور شهرداران مناطق و نواحی در محل شورای شهر برگزار می شود تا شهرداران پاسخگوی عملکرد خود در این حوزه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف دو محموله سوخت قاچاق در خوزستان
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد
  • تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • هزینه ۳۵ درصد وجوه سیب‌زمینی انبار شده در اردبیل پرداخت شد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ اعلام شد
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • ۳۱ اردیبهشت ماه آخرین مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۱