Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:53:16 GMT

ارتش انگلیس در ضعیف‌ترین وضعیت ۱۰۰ سال‌گذشته است

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۹۳۲۱

ارتش انگلیس در ضعیف‌ترین وضعیت ۱۰۰ سال‌گذشته است

روزنامه فرهیختگان در گزارشی آورده است: تنش با کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا بر سر مساله خروج و نیز نحوه انجام این اقدام بخشی از مشکلاتی است که این کشور در عرصه سیاست خارجی با آنها مواجه است. تمام شکاف‌های ایجادشده توسط برگزیت در عرصه سیاست خارجی نیست و سیاست داخلی بریتانیا نیز شکاف‌های متعددی را تجربه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریشه این اختلافات در عرصه داخلی، عمق زیادی دارد و تنها شامل اختلافات در میان احزاب نمی‌شود، بلکه اختلافات به داخل هر حزب هم رسوخ کرده است.

استعفاهای پی‌درپی در دولت ترزا می، نمونه‌ای از شکاف‌های ریشه‌دوانده در فضای سیاسی انگلیس است که درنهایت نیز دومین نخست‌وزیر زن بریتانیا را قربانی خود کرد. «فرهیختگان» برای بررسی وضعیت سیاسی این روزهای انگلیس با «برایان کلوگلی»، افسر سابق نظامی انگلیس و دستیار مسئول نظامی سازمان ملل متحد در کشمیر گفت‌وگو کرده است. او معتقد است که بریتانیا دیگر یک قدرت جهانی به حساب نمی‌آید و نیروی دریایی این کشور حتی توان انجام کوچک‌ترین مأموریت‌های نظامی را نیز ندارد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند تلاش بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا، منجر به تضعیف این کشور شده است. چرا برگزیت تا این حد در قدرت کشور مهم بوده است؟

برگزیت در بریتانیا مهم است، زیرا تبدیل به یک مشکل جدی سیاسی شده است. احزاب اصلی دچار آشفتگی شده‌اند، چون اعضای آنها دیدگاه‌هایی بسیار متفاوت دارند. برگزیت در هر دو حزب کارگر و محافظه‌کار، موافقان و مخالفان بسیاری دارد و به همین خاطر رهبران این احزاب نمی‌توانند اعضای خود را قانع کنند تا موضع واحدی در این باره داشته باشند. همین موضوع سبب سقوط ترزا می نخست‌وزیر سابق شد و تأثیر بسیار بدی روی جایگاه و نفوذ جرمی کوربین رهبر حزب کارگر داشت. سیاستمداران انگلیسی به جای اینکه آنچه را در توان دارند برای کشور انجام دهند، تنها تلاش می‌کنند در قدرت بمانند.

هزاران قانون مربوط به اتحادیه اروپا وجود دارد که بریتانیا با آنها موافقت کرده است. در صورت ترک اتحادیه اروپا، بریتانیا مجبور است همه این قوانین را جایگزین کند. این موضوع به تمرکز سیاسی و مدیریتی زیادی نیاز دارد که از کارآمدی حاکمیت در انگلیس خواهد کاست.

بریتانیا باید از اتحادیه اروپا خارج شود. با خروج این کشور از اتحادیه، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ ترامپ اما به نظر می‌رسد منتظر برگزیت است و پیشنهادهایی نیز در سفرش به لندن مطرح کرد.

درصورتی که این خروج بدون توافق تجاری باشد، تأثیر بسیار مخربی بر اقتصاد بریتانیا خواهد گذاشت، زیرا همه کالاهای وارداتی مشمول تعرفه خواهند شد و به تبع آن، فرآیند و جریان تبادل کالا نیز کند می‌شود و کاهش خواهد یافت. خروج بدون توافق همچنین تأثیر جدی و ویرانگری روی تولیدکنندگان مواد غذایی فاسدشدنی خواهد داشت. البته مسائل بسیار دیگری هم وجود دارد، مسائلی مانند مشکلاتی که در مذاکره برای رسیدن به توافق‌های اقتصادی با کشورهای خارج از اتحادیه اروپا ایجاد خواهد شد. در آن شرایط این کشورها قادر به تحمیل شرایط خود در توافق‌های تجاری با بریتانیا خواهند بود.

صحبت‌های ترامپ در جریان سفرش به لندن هیچ اهمیتی ندارد، او به‌تنهایی نمی‌تواند توافق تجاری دوطرفه مورد نظرش را تضمین کند، زیرا کنگره حتماً دخالت خواهد کرد. همچنین تاکنون هیچ مطالعه‌ای راجع به ارزیابی اثر چنین توافقی روی تولیدکنندگان و کشاورزان آمریکایی انجام نگرفته است.

لندن در شرایطی که درگیر بحران اقتصادی است، هزینه زیادی را صرف مأموریت‌های حوزه سیاست خارجی می‌کند. چرا بریتانیا این هزینه فراوان را صرف دخالت در جنگ‌ها و ارسال کشتی‌های جنگی به خاورمیانه و این‌گونه موارد می‌کند؟

بریتانیا فکر می‌کند هنوز یک قدرت بزرگ است، در حالی که این کشور دیگر چنین نیست. دولت محافظه‌کار فعلی تلاش دارد رای‌دهندگان را متقاعد کند که قدرت نظامی بریتانیا بالاست، در حالی که توان نظامی بریتانیا بسیار پایین است. توان نظامی بریتانیا در حال حاضر در پایین‌ترین سطح خود- از زمان جنگ بوئر بین سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۰۲- قرار دارد و نیروی دریایی این کشور حتی کشتی‌های کافی برای انجام ابتدایی‌ترین وظایف امنیتی خود ندارد. هزینه تسلیحات هسته‌ای زیردریایی‌ها به ندرت برای عموم منتشر می‌شود، حتی از سوی حزب کارگر نیز این کار انجام نمی‌شود که جای تعجب دارد. دلیلش این است که تخمین زده می‌شود هزینه زیردریایی‌های جدید ۳۱ میلیارد پوند خواهد شد که البته تا حدود زیادی تخمین رو به پایینی است. اداره حسابرسی ملی در ژانویه ۲۰۱۹ هشدار داد که ۱۵ میلیارد پوند شکاف در بودجه تعیین شده برای «برنامه تجهیزاتی» وزارت دفاع وجود دارد. در هر صورت و درواقع سیاست بازدارندگی هسته‌ای برای بریتانیا هیچ بازدارندگی‌ای نخواهد داشت. بازدارندگی هسته‌ای بی‌مصرف است، زیرا همان‌طور که مایکل پورتیلو گفته است: «ما نمی‌توانیم بدون اجازه آمریکا از تسلیحات هسته‌ای‌مان استفاده کنیم. این یک بازدارندگی مستقل نیست.»

اگر اسکاتلند و ولز از انگلستان جدا شوند، چه مقدار قدرت برای لندن باقی خواهد ماند؟

اگر این اتفاق بیفتد، لندن دیگر در اسکاتلند و ولز هیچ قدرتی نخواهد داشت. بعید است که ولز بخواهد از پادشاهی بریتانیا خارج شود اما احتمال اینکه اسکاتلند چنین رویه‌ای را در پیش بگیرد و سپس تقاضای عضویت در اتحادیه اروپا را بدهد، بسیار بیشتر است. این موضوع موجب فاصله گرفتن بیشتر انگلستان و اسکاتلند می‌شود. هنوز هیچ موضوعی به شکل رسمی بررسی نشده است، مثلاً اینکه آیا اسکاتلندی‌ها برای مسافرت به انگلیس (یا انگلیسی‌ها برای مسافرت به اسکاتلند) به پاسپورت نیاز خواهند داشت یا خیر؟ اگر اسکاتلند عضو اتحادیه اروپا شود، هیچ‌کس نمی‌داند قوانین مربوط به مبادلات تجاری داخلی چه تغییراتی خواهد کرد. با این حال با استقلال اسکاتلند و استقلال منطقه‌ای مانند ولز، پادشاهی انگلستان به مراتب کوچک‌تر خواهد شد.

در میان کشورهای اروپایی، بریتانیا از مهم‌ترین متحدان آمریکا بوده است. دلیل اهمیت انگلیس برای آمریکا چیست؟

بریتانیا متحد مهمی برای آمریکا نیست. تنها توافق دوجانبه مهم میان دوکشور توافقنامه امنیتی است که به موجب آن تبادل اطلاعات بین آن دو برقرار است. بریتانیا در این زمینه متحد ارزشمندی است، زیرا این کشور بهتر از همه کشورهای دنیا و به بهترین نحو انواع ارتباطات میان متحدان و دشمنان را رصد می‌کند. برای مثال بریتانیا مکالمات خصوصی کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل را پیش از پیوستن به ائتلاف آمریکا در جنگ با عراق گوش می‌کرد. مأموریت‌های شناسایی کنسول سلطنتی که در حال حاضر با نام دیگری فعالیت می‌کند، بخشی از عملیاتی است که طی آن رزروهای هتل دیپلمات‌های خارجی در سراسر جهان ردیابی می‌شود تا تجهیزات شنود در اتاق‌های آنها نصب شود. توافق میان بریتانیا و آمریکا شامل تبادل اطلاعات شخصی به دست آمده از این شنودها نیز هست. آمریکا بزرگ‌ترین بازار محصولات صادراتی بریتانیاست و از این فرصت پسابرگزیت استفاده خواهد کرد تا شرایط تجاری مساعدتری به دست آورد؛ شرایطی که احتمالاً به نفع اقتصاد بریتانیا نخواهد بود.

هفته قبل بوریس جانسون با کسب بخش زیادی از آرای نمایندگان پارلمانی حزب محافظه‌کار در رقابت برای رهبری این حزب و نخست‌وزیری بریتانیا، از سایر کاندیداها جلو افتاد. اگر او نخست‌وزیر شود، سیاست خارجی بریتانیا به چه صورت خواهد بود؟

آشفته. بسیاری از کشورها مخصوصاً کشورهای اتحادیه اروپا از جانسون خوش‌شان نمی‌آید و به او اعتماد ندارند. تقریباً همه قبول دارند که او یک وزیر خارجه بی‌کفایت و فاجعه بود و هیچ دلیلی ندارد که به‌عنوان نخست‌وزیر بتواند با رهبری خود بریتانیا را جلو ببرد. همان‌طور که یکی از روزنامه‌نگاران درباره او گفته است: «او رابطه خوبی با حقایق و جزئیات ندارد.» این چیزی نیست که از فردی که مسئولیت تنظیم روابط بین‌المللی را خواهد داشت، انتظار داشته باشیم.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۹۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین

فرو ریختن هیمنه رژیم صهیونیستی در پی عملیات موفقیت‌آمیز «وعده صادق» با هدف پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، مقام‌های انگلیس را در سایه ضعف جدی ارتش این کشور، به فکر تقویت انداخته است.

به گزارش مشرق، تونی رادکین رئیس ستاد مشترک ارتش انگلیس در گفت‌ وگو با شبکه رادیویی ال‌بی‌سی عنوان کرد که مذاکرات درباره راه‌اندازی گنبد آهنین در این کشور به طور پویا جریان دارد. او با بیان اینکه وضعیت انگلیس به‌ عنوان عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با رژیم صهیونیستی متفاوت است، اما تصریح کرد که این کشور در آینده به گنبد آهنین نیاز خواهد داشت.

این مقام نظامی انگلیس گفت که لندن به همراه متحدان اروپایی خود سرگرم بررسی ابتکارات مختلف برای دفاع از خود در برابر تهدید فزاینده بین‌المللی است.

پیشتر مارک فرانسوا و جیمز هیپی معاونان سابق وزارت دفاع انگلیس هم گفته بودند که این کشور به سامانه دفاعی مشابه رژیم صهیونیستی نیاز دارد. البته کارشناسان می‌گویند که راه‌اندازی گنبد آهنین در انگلیس، به دلیل بزرگتر بودن مساحت این کشور نسبت به سرزمین‌های اشغالی، پیچیده‌تر و گران‌تر خواهد بود.

به هر روی واقعیت این است که حمله پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی مقام‌های غربی را شگفت زده و محاسبات آن ها را برهم زده است. هفته پیش یک فرمانده پیشین نیروی دریایی انگلیس اعتراف کرد که اگر ایران به این کشور حمله کرده بود، انگلیس قادر به دفاع از خود نبود.

پنی موردانت معاون پارلمانی نخست وزیر و وزیر دفاع پیشین انگلیس هم در یادداشتی برای نشریه دیلی میل نوشت که عملیات نظامی ایران، جهان را تحت تاثیر قرار داده است. وی با بیان اینکه انگلیس مانند سایر کشورهای اروپایی توان نظامی خود را تقویت نکرده است، بر لزوم افزایش بودجه دفاعی این کشور تاکید کرد.

نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه به بهانه افزایش تهدیدهای بین‌المللی و ادعای تبدیل شدن جهان به مکانی خطرناک‌تر از پایان جنگ سرد، اعلام کرد که ۷۵ میلیارد پوند به بودجه دفاعی این کشور اضافه خواهد کرد.

وی گفت: «در دنیایی که از پایان جنگ سرد خطرناک‌تر است، ما نمی‌توانیم از وضع موجود راضی باشیم. در حالی که دشمنان ما صف‌آرایی می کنند، ما هم باید برای دفاع از کشور، منافع و ارزش‌هایمان بیشتر تلاش کنیم و به همین دلیل است که من امروز بزرگترین افزایش بودجه دفاع ملی را اعلام می کنم.»

ریشی سوناک افزود: «ما مخارج دفاعی را تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش خواهیم داد. این طرح ۷۵ میلیارد پوند دیگر به بودجه دفاع کشور اضافه خواهد کرد و جایگاه ما را به عنوان بزرگترین قدرت دفاعی در اروپا تضمین می‌کند.»

البته این ادعاها و موضع‌گیری‌ها در حالی مطرح می‌شود که ارتش انگلیس بر اساس گزارش‌ها از ضعف جدی نیروی انسانی و تسلیحاتی رنج می‌برد. ریچارد کمپ فرمانده بازنشسته ارتش این کشور چندی پیش اعتراف کرد:‌ ارتش از زمان جنگ جهانی دوم، به اندازه امروز ضعیف نبوده است. ما فاقد موشک‌های بالستیک هستیم، کمبود سامانه دفاعی در برابر موشک‌های بالستیک داریم و تقریباً در هر قابلیت رزمی که فکرش را بکنید، کمبود داریم.

یافته‌های شبکه اسکای نیوز هم نشان می‌دهد که اگر جنگ شود مهمات نیروهای مسلح انگلیس در عرض چند روز تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است، ندارد و پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و بالگرد به میدان بیاورد.

همچنین روزنامه تایمز چاپ لندن هم در گزارشی نوشته است که ارتش این کشور برای جنگیدن، بسیار کوچک است و به‌ عنوان یک نیروی نظامی در سطح بالا، از سوی ایالات متحده محسوب نمی‌شود. مقام‌های نظامی انگلیس بر همین اساس نگرانند که اگر این کشور مورد حمله قرار گیرد، فاقد توان لازم برای دفاع از خود خواهد بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین
  • انگلیس درصدد راه‌اندازی گنبد آهنین
  • ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد
  • وقوع حادثه امنیتی در آب‌های یمن
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • حاضرم به خاطر اینتر هر کار خطرناکی انجام دهم
  • انگلیس ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده در لهستان مستقر می‌کند
  • اعتصاب در بزرگترین فرودگاه انگلیس
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس
  • وعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراین