Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@13:11:58 GMT

تفکیک 12 درصد از پسماندهای استان قم

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۱۱۰۴

تفکیک 12 درصد از پسماندهای استان قم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: روزانه 700 تن در استان قم تولید پسماند عادی داریم که در سایت زباله البرز دفن می‌شود و 12 درصد این پسماند نیز تفکیک شده و به چرخه تولید باز می‌گردد.

به نقل از پایگاه خبری آستان حضرت معصومه سلام‌الله علیها، سید رضا موسوی مشکینی با اشاره به اینکه کشور و به دنبال آن استان قم در حوزه زیست محیطی با مشکلاتی روبرو است، اظهار کرد: مباحثی از جمله جمعیت، نگاه‌های سطحی و کوتاه مدت در طرح‌های توسعه‌ای و برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت موجب مشکلاتی در حوزه محیط زیست به دنبال آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حوزه پسماندها موارد به دسته‌های مختلف از جمله، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و ویژه تقسیم‌بندی شده که پسماندهای ویژه محصول فعالیت واحدهای خاص از جمله سرب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم خاطرنشان کرد: روزانه ۷۰۰ تن در استان قم تولید پسماند عادی داریم که در سایت زباله البرز دفن می‌شود و ۱۲ درصد این پسماند نیز تفکیک شده و به چرخه تولید باز می‌گردد.

وی ادامه داد: پسماندها و فاضلاب‌ها فرصت‌ها و تهدیدهایی به دنبال دارند که ما باید به دنبال استفاده از فرصت‌های موجود باشیم، بدترین نوع مدیریت پسماند خاک کردن پسماند است درحالی‌که در کشورهای پیشرفته، تولید پسماند را از مبدا و در بخش تولید کاهش می‌دهند و از پسماندهای نهایی نیز بیشتر در بخش‌های تولیدی استفاده و بخش اندکی از پسماند به خاک سپرده می‌شود که امیدواریم این رویکرد در ایران و به ویژه قم نیز بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

موسوی به فعالیت بخش‌های خصوصی غیرمجاز در حوزه جمع‌آوری زباله‌ها اشاره کرد و گفت: اکنون در نشست‌های مختلف با مسؤولان شهری به دنبال این هستیم تا در حوزه جمع‌آوری پسماند ساماندهی مورد نیاز را رقم بزنیم.

وی از تقسیم‌بندی پسماندهای پزشکی به دو دسته عفونی و شیمیایی یاد و تصریح کرد: بیمارستان‌ها این پسماندها را بی‌خطر کرده و بعد از آن به سایت البرز منتقل می‌کنند درحالی‌که اگر به دنبال رعایت استانداردها هستیم می‌توانیم کارهای دیگری نیز در مورد این پسماندها انجام دهیم./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۱۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد

فردین علیزاده، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه بازیافت پسماندهی خطرناک صنعتی و مستقر در پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره خطوط تولید «باتری‌های لیتیومی» گفت: ایده تولید باتری‌های لیتیومی، به‎عنوان یک محصول بازیافتی، از جایی آغاز شکل گرفت که بازیافت لیتیوم به‌عنوان یک فلز خطرناک برای محیط‌زیست، مسئله حیاتی تلقی شد.

وی در همین راستا افزود: لیتیوم داراری فلزاتی سنگینی از جمله کُبالت و نیکل است که پسماند آن برای طبیعت، بسیار خطرناک بوده و به یک روش اصولی برای بازیافت نیازمند است.

علیزاده درباره ابداع شیوه نوین بازیافت فلز لیتیوم توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان توضیح داد: تکنولوژی مورد استفاده توسط تیم متخصصان که در نهایت لیتیوم را به باتری، تبدیل می‌کند، هیچ‌گونه پساب مضر و خطرناکی برای طبیعت ندارد.

این فناورحوزه مواد شیمیایی به فناوری‌های به‌کار گرفته‌شده در فرآیند تولیدباتری‌های لیتیومی اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که مواد شیمیایی اساس کار یک چرخه تولید قرار می‌گیرند، نمی‌توان گفت از یک فناوری خاصی استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: در فرآیند تولید باتری‌های لیتیومی، عوامل موثری مانند دما، زمان و مواد شیمیایی گوناگون، تاثیرگذار هستند که تعیین فرمول تولید و نحوه چگونگی به‌کارگیری آنها، توسط کارفرما تعیین می‎شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درخصوص کاربرد باتری‌های لیتیومی در صنایع گوناگون اضافه کرد: این باتری‌های لیتیومی، برای صنایع تولید اسباب‌بازی، خودرو‌های الکترونیکی و تولید گوشی موبایل و به‌طورکلی هر صنعت یا چرخه تولیدی که نیاز به باتری دارد، می‌توان از باتری‌های لیتیومی بازیافتی استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه