Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:00:18 GMT

اختلافی که حواس اوپک را از توافق نفتی پرت کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۲۴۱۲

اختلافی که حواس اوپک را از توافق نفتی پرت کرد

در فاصله کمتر از دو هفته به زمان پایان توافق کاهش تولید اوپک، به نظر می‌رسد این گروه و متحدانش هنوز درباره تاریخ دیدار رسمی آتی خود به توافق نرسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، اگر اوپک، روسیه و سایر یارانشان بتوانند درباره تاریخ دیدارشان تصمیم بگیرند، انتظار می‌رود توافق کاهش تولید ۱.۲ میلیون بشکه در روز تمدید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران که مدت‌ها با تغییر تاریخ دیدار رسمی اوپک و برگزاری آن در روزهای سوم و چهارم ژوئیه مخالفت کرده بود روز دوشنبه بسیاری از مقامات اوپک را غافلگیر کرد و تاریخ دهم و دوازدهم ژوئیه را پیشنهاد کرد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت پس از دیدار با الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در تهران به خبرنگاران گفت: اگر آنها اصرار دارند من با برگزاری نشست در روزهای دهم و دوازدهم ژوئیه مشکلی ندارم اما نمی‌توانم از سوم تا هفتم ژوئیه در نشستی شرکت کنم و برنامه‌ها و تعهدات دیگری دارم. من اعلام کرده‌ام می‌توانم در زمان دیگری در نشست شرکت کنم اما نه در روزهای سوم و چهارم ژوئیه.

هر گونه تغییر تاریخ نشست اوپک مستلزم موافقت همه ۱۴ عضو این گروه است. نمایندگان متعدد اوپک اظهار کرده‌اند تاریخ پیشنهادی زنگنه را نخستین بار بود که شنیدند.

نواک که برای اجتناب از همزمان شدن نشست اوپک با نشست ۲۸ و ۲۹ ژوئن گروه ۲۰ در توکیو، برای برگزاری نشست در روزهای سوم و چهارم ژوئیه لابی کرده بود پس از ترک تهران به مقصد اصفهان به منظور شرکت در دیدار دوجانبه ایران و روسیه به میزبانی وزارت نیرو با خبرنگاران صحبت نکرد.

زنگنه گفت تا زمانی که توافق واحدی وجود نداشته باشد تاریخ ۲۵ و ۲۶ ژوئن نشست رسمی اوپک باید حفظ شود.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد یک کشور که وی نامی از آن نبرد، هنوز مخالف برگزاری نشست در تاریخ سوم و چهارم ژوئیه است. وی پس از یک کنفرانس در توکیو به خبرنگاران گفت: ما امیدواریم که آنها موافقت کرده و ما تاریخ تأیید شده‌ای تا چند روز آینده داشته باشیم. اما من شخصاً اطمینان می‌دهم که ما دیدار می‌کنیم و یک توافق داریم که به شکل غیررسمی حاصل شده است.

هیچ سورپرایزی خواستنی نیست

اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیراوپک در دسامبر موافقت کردند برای تقویت قیمت‌ها و کاهش سطح ذخایر، تولیدشان را در نیمه اول سال ۲۰۱۹ به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهد.

با تداوم روند نزولی قیمت‌ها، بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند کاهش تولید تمدید شود حتی با وجود این که روسیه پیشنهاد کرده است سهمیه تولید برخی از اعضا افزایش پیدا کند تا تأثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا جبران شود.

فالح به شدت خواستار تمدید کاهش تولید نفت است و به خبرنگاران در توکیو گفت: کاملاً مطمئن است که پس از مذاکرات بسیار سازنده با نواک در اوایل ماه جاری، ائتلاف به توافق خواهد رسید.

وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: تولید نفت عربستان سعودی در ژوئن و ژوئیه در سطح مشابه چند ماه گذشته خواهد بود تا سطح ذخایر را به وضعیت قبلی بازگرداند. طبق نظرسنجی پلاتس، این کشور در ماه مه ۹.۷۰ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

گابریل ام باگا اوبیانگ لیما، وزیر نفت گینه استوایی به پلاتس گفت: شکست در تمدید توافق کاهش تولید، مایه شگفتی بزرگ برای همه خواهد بود. آنچه ما می‌خواهیم ثبات است و ما نوسان نمی‌خواهیم. وی در ادامه افزود: اوپک و متحدانش قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه را مناسب می‌بینند و ما بر این باوریم که تمدید توافق کاهش تولید تا پایان امسال برای رصد بازار نفت حائز اهمیت است.

اوپک در منگنه

اوپک هفته گذشته خاطرنشان کرد که با نیمه دوم سال ۲۰۱۹ پرچالشی مواجه است زیرا اختلافات تجاری که به تقاضا برای نفت لطمه زده است و رشد قوی عرضه غیراوپک، مانع تلاش‌های این گروه برای متعادل کردن بازار نفت می‌شود.

آژانس بین‌المللی انرژی برای دومین ماه متوالی پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را مورد بازنگری قرار داد و کمتر کرد. این آژانس پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را از ۱.۳ میلیون بشکه در روز به ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش داد. اوپک نیز در آخرین گزارش ماهانه خود نرخ رشد مورد پیش‌بینی از تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری را کمتر کرد. آژانس بین‌المللی انرژی برای سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرد تقاضا برای نفت ۱.۴ میلیون بشکه در روز رشد می‌کند.

بر اساس گزارش پلاتس، اما وزیر انرژی عربستان سعودی نگرانی‌ها پیرامون تقاضا برای نفت را رد و اظهار کرده است که افت قیمت‌های نفت در هفته‌های اخیر به دلیل جو حاکم بر بازار بوده و تحت تأثیر عوامل عرضه و تقاضا روی نداده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک قيمت نفت مخالفت ایران با افزایش تولید اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۲۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • ثبت و ضبط تاریخ شفاهی یزد قدیم در اولویت مرکز اسناد
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید
  • ثبت تاریخ شفاهی یزد قدیم، از اولویت های مرکز اسناد و کتابخانه ملي استان يزد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم