Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@12:01:39 GMT

پسماندهای میلیاردی کجا می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۲۸۰۶

پسماندهای میلیاردی کجا می‌رود؟

اما این مشکل برای مافیا و باندهای پسماند که این روزها در محله‌های جنوبی پایتخت و در گاراژهای به ظاهر متروک پاتوق کرده‌اند، سودهای میلیاردی به ارمغان آورده است. از این‌رو مدیران شهری از اوایل دهه ۸۰ با راه‌اندازی ایستگاه‌های پردازش پسماند مناطق بر آن شدند تا ضمن آموزش و فرهنگسازی فرایند بازیافت بهینه، با ارائه الگوی مصرف مناسب منابع طبیعی و انرژی، هزینه‌های مربوط به زباله را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این ایستگاه‌های پردازش پسماند که سال گذشته به‌عنوان ایستگاه دوستدار محیط‌زیست از سوی سازمان مدیریت پسماند تهران تشویق شد، ایستگاه پردازش پسماند منطقه ۹ است. به همین بهانه در این گزارش سری به ایستگاه دوستدار محیط‌زیست زده‌ایم.

مرحله اول تفکیک در خانه

تنها ۱۹‌درصد از اهالی منطقه۹ زباله‌های خود را در منزل به‌صورت زباله‌های خشک، ‌تر و الکترونیکی از هم جدا می‌کنند. این افراد بعد از تفکیک زباله‌هایشان یا با خودروهای ملودی‌دار منطقه برای تحویل پسماند تماس می‌گیرند یا زباله‌های تفکیک شده را به نزدیک‌ترین غرفه بازیافت تحویل می‌دهند تا در مقابل آن مواد شوینده و کتاب هدیه بگیرند.  

مرحله دوم  زباله‌گردها یا مأموران شهرداری؟

 زباله‌هایی که در منازل تفکیک نمی‌شوند، در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز روانه سطل‌های زباله شهری می‌شوند. این زباله‌ها یا نصیب افراد معتاد می‌شود یا در گاری و گونی زباله‌گردها قرار می‌گیرند. حالت سوم هم این است که توسط مأموران شهرداری با توجه به میزان حجم زباله‌های تولیدی آن محدوده هر ۴ تا ۲۴ ساعت جمع‌آوری می‌شوند. ۱۵‌درصد زباله‌های منطقه توسط افراد معتاد، ۳۷‌درصد زباله‌ها توسط زباله‌گردها و ۴۸‌درصد را نیز مأموران شهرداری جمع‌آوری می‌کنند.  

مرحله سوم تفکیک در ایستگاه 

زباله‌های جمع‌آوری شده خیلی زود سر از ایستگاه پردازش پسماند و زباله منطقه درمی‌آورند و روی نوار غلتان به طول ۵۰‌متر قرار می‌گیرند. کنار نوار غلتان در حدود ۱۰ کارگر ایستاده‌اند که هرکدام از آنها مأمور جمع‌آوری کیسه‌های پلاستیکی، کاغذ و مقوا، نان خشک، پلاستیک و انواع بطری، فلزات، شیشه و پسماندهای خاص هستند. در این ایستگاه ۳۷ کارگر مشغول کار هستند.

مرحله چهارم سرعت در تفکیک

تعدادی از کارگران هم زباله‌های تفکیک شده را داخل همان باردون‌های تعیین شده می‌ریزند تا در پایان روز برای تبدیل دوباره به مواد قابل استفاده به کارخانه‌هایی نظیر کارتن‌سازی و تهیه خوراک طیور و واحدهای ایزوگام‌سازی ارسال شوند. این فرایند باید در کمتر از ۸ ساعت اتفاق بیفتد تا میزان آلودگی‌ها به کمترین حد خود برسد.  

مرحله پنجم ‌ بهره‌وری دوباره

باردون‌های پر از پسماند با لیفتراک به خودروهای سنگین منتقل می‌شوند تا بعد از نصب کاغذ مشخصات شامل محتویات، وزن و نام کارخانه یا کارگاهی که باید به آن منتقل شود، به چرخه بهره‌وری دوباره باز گردند. طبق آمار از مجموع ۷ تن زباله خشک منطقه حدود ۵ تن به چرخه تولید دوباره باز می‌گردد. این در حالی است که منطقه ۹ جایگاه پانزدهم تولید زباله در پایتخت را به خود اختصاص داده است.  

نکته آخر  فعالیت‌های تکمیل‌کننده

راه‌اندازی اپلیکیشن «بهماند»، آموزش‌های چهره به چهره و مداوم، ارائه بسته‌های تشویقی مانند «پسماند و بیمه» از جمله دیگر فعالیت‌های ایستگاه پردازش زباله است که به سبب اجرای آنها سال گذشته این ایستگاه به عنوان ایستگاه دوستدار محیط‌زیست معرفی شد. از اقدامات قابل توجه این ایستگاه اشتغالزایی برای افراد بهبودیافته است که تاکنون این شرایط برای ۷ فرد رها شده از بند اعتیاد و جویای کار فراهم شده است. 

 ۲۰۰۰مخزن زباله در منطقه جانمایی شده است.    ۷ تن زباله خشک در روز و در منطقه تولید می‌شود.    ۶ خودرو ملودی و جمع‌آوری پسماند در منطقه فعال است.  ۶ آموزشگر بازیافت به منازل و مراکز تجاری برای آموزش مراجعه می‌کنند.   کد خبر 444504

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارزار نجات انجیلسی در مازندران

مازندرانی‌ها برای تعطیلی سایت زباله انجیلسی، با تشکیل کارزار «سکوی مستقل جمع آوری امضاء» خواستار اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله انجیلسی به مکان دیگر شدند.

در این کارزار خطاب به رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و استاندار مازندران آمده است:

"منطقه انجیلسی و حومه به مدت ۲۵ سال محل دپوی زباله شهرستان بابل می‌باشد که سبب آلودگی محیط زیست و آب‌های زیرزمینی و سطحی از طریق شیرابه و تخریب جنگل، اراضی کشاورزی و دامداری و نابودی جان و مال مردم گردیده است؛ لذا تقاضا داریم نسبت به اجرای حکم قطعی به شماره ۱۴۰۰/۳۸۰۶۱ مورخه ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ صادره از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر رفع مزاحمت، جمع‌آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت از منطقه انجیلسی به محل دیگر اقدام شود. آدرس کارزار https://www.karzar.net"

۹ اردیبهشت ماه جاری هم جمعی از اهالی روستای انجیلسی بابل که خواهان اجرای حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران مبنی بر جابجایی این سایت زباله شدند در ورودی این سایت تجمع و خواستار حل گره کوره ۲۵ ساله این سایت در قلب جنگل‌های هیرکانی شدند.

مردم منطقه در ورودی سایت زباله انجیلسی بنری نصب کردند که در این بنر تنها خواسته خود را اجرای حکم دادگاه تجدید نظر استان مبنی بر رفع مزاحمت، جمع آوری زباله‌های مدفون و انتقال سایت زباله به مکان دیگر اعلام کردند.

روستای انجیلسی یکی از روستا‌های بالا دست بخش بابلکنار در جنوب بابل است که اهالی این روستا بعد از ۲۵ سال پیگیری موفق شدند حکم قطعی جابجایی این سایت را از طریق مراجع قضایی در تاریخ ۵ بهمن ۱۴۰۰ از شعبه ۲۵ دادگاه تجدید نظر استان دریافت کنند.

بعد از قطعی شدن حکم سایت انجیلسی در جلسه شورای حفظ بیت المال شهرستان بابل که سال گذشته با حضور رییس کل وقت دادگستری مازندران تشکیل شد، تا ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۲ برای حل این مشکل زمان تعیین شد، که بعد از گذشت نزدیک به ۲ ماه از این ضرب الاجل اهالی روستا خواستار اجرای حکم شدند.

نفوذ شیرابه‌ها در اراضی کشاورزی، مراتع چرای دام و شیوع بیماری‌ها مختلف سبب شد که اهالی منطقه دست از زادگاه خود بردارند و برای ادامه زندگی به مکان دیگری دست به کوچ اجباری بزنند. اهالی منطقه که در مدت ۲۵ سال گذشته تمام توان خود را برای حل این مشکل به کار بسته بودند موفق به حل مشکل نشدند، در نهایت با طرح شکایت در مراجع قضایی این خواسته را پیگیری کردند.

اهالی بخش بابلکنار بر این باورند که مشکلی انجیلسی که قرار بود یک سال مردم منطقه تحمل کنند تا یک مکان مناسب برای زباله شهر بابل و ۶ شهر اقماری آن بیابند، اما ۲۵ سال است که آسایش را از اهالی بخش بابل کنار ربوده و حتی با حکم قطعی مرجع قضایی هم این گره گشوده نشد.

انجیلسی که در ۲۵ کیلومتری جنوب شهر بابل قرار گرفته است هر روز میزبان ۳۰۰ تن زباله از شهر‌های بابل، امیرکلا، گلوگاه، مرزی کلاه، زرگرشهر، خوشرودپی و گتاب است.

بر اساس مکاتبه اداری که در فرمانداری بابل موجود است قرار بود انجیلسی یک سال میزبان زباله باشد و بعد از آن یک جانمایی مناسب برای دفع زباله بابل و شهر‌های اقماری پیدا شود، اما مهمان یک ساله جا خوش کرد و ۲۵سال برخانه میزبان لنگر انداخته و هم اکنون سایت زباله انجیلسی دیگر مملو از زباله می‌باشد و از سویی دیگر سرازیر شدن شیرابه‌های این زباله‌ها خسارت‌های زیادی به جنگل‌های هیرکانی و زمین‌های شالیزاری پایین دست وارد کرده است که همه این اسیب‌ها سبب شد اهالی منطقه خواستار اجرای حکم شوند.

شهرستان ۶۰۰ هزار نفری بابل دارای هفت شهر و ۶ بخش است، که سایت زباله انجیلسی در بخش بابلکنار در قلب جنگل‌های هیرکانی واقع شد و روزناه میزبان حدود ۳۰۰ تن زباله است.

 

 

منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق