Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@07:28:15 GMT

کمین بیماری‎‌های آبکی در استخرها

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۳۰۱۷

کمین بیماری‎‌های آبکی در استخرها

آب استخرها تنها در صورت مشاهده خون در آب تعویض می‌شود و بیشتر نسبت به افزایش کیفیت آب استخرها توجه می‌شود و این در حالی است که همه ویروس‌های گوارشی از طریف استخرهای آلوده به انسان منتقل می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شنا یکی از پرطرفدارترین ورزش‌های تابستانه است که زن و مرد و پیر و جوان را به خود جذب کرده است، ورزشی که می‌تواند مرهمی بر گرمای سرسام آور تابستان باشد و افراد با آب تنی ساعاتی را با شادی و نشاط سپری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از سوی دیگر فضای برخی از استخرها می‌تواند تهدیدی برای سلامتی شناگرانی باشد که بدون توجه به استانداردهای لازم از هر استخری برای آب‌تنی استفاده می‌کنند.

امکان انتقال و یا شیوع بیماری‌های چشم، گوش، دستگاه تنفسی، عفونت‌های جلدی، بیماری‌های گوارشی و بیماری‌های مجاری ادرار به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در بین شناگران دیده شده است. از سوی دیگر  در طول قرن گذشته، استفاده از سیستم‌های مدرن ضد عفونی کننده استخرها باعث کاهش انتقال بیماری عفونی و ویروس‌ها و  بهبود کیفیت آب استخرها شده است.

ابتلا به ویروس‌های گوارشی در استخرهای آلوده

 ضد عفونی صحیح آب استخرها مانع انتقال ویروس‌های گوارشی

عباسعلی جوادی، رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان بر این باور است  راه انتقال ویروس‌های گوارشی از طریق استخرهای آلوده است؛ او در این باره به خبرنگار ایمنا گفت: اگر استخرها به نحو صحیحی ضد عفونی و گندزدایی شوند ویروس‌های گوارشی به شناگران منتقل نمی‌شود چرا که با ضد عفونی کردن، ویروس‌های گوارشی به طور کامل از بین می‌روند.

رییس سازمان نظام پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه برخی از ویروس‌های تنفسی نیز از طریق شنا کردن در استخرهای آلوده به بدن افراد منتقل می‌شود، افزود:  این ویروس‌ها بیشتر گلو درد و گرفتاری چشمی را ایجاد می‌کند و به غیر از این موارد انتقال ویروس دیگری از طریق آب استخرها وجود ندارد.

وی تاکید کرد: به دلیل مواد ضد عفونی و کلری که در آب استخرها وجود دارد انتقال میکروب و ویروس‌های گوارشی به ندرت است و آب استخرها به دلیل وجود همین مواد ضد عفونی کننده و کلرها آلرژی‌های تنفسی و چشمی را به همراه دارند.

 جوادی با بیان اینکه در صورت استریل نشدن آب استخرها امکان انتقال بیماری‌های عفونی و ویروس‌ها وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه کلرزنی‌ها در استخرها به طور مداوم صورت می‌گیرد مصرف این کلرزنی‌ها حتی به میزان کم میکروب‌ها را از بین می‌برد و معمولاً کلری که در استخرها می‌زنند بیش از این مقدار است و بنابراین امکان انتقال میکروب‌ها ویروس‌ها و انگل‌ها در استخرها وجود ندارد.

وی درباره انتقال هپاتیت A از طریق استخرهای آلوده افزود: بروز هپاتیت A از طریق آب آلوده است اما معمولاً به دلیل اینکه استخرها ضد عفونی می‌شود و درهمه استخرها بوی کلر حس می‌شود همین ضد عفونی با کلر مانع انتقال هپاتیت A به شنا گران می‌شود.

 با  تخلفات بحرانی برخورد می‌شود!

همچنین حسین صفاری، مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان نیز درباره افزایش نظارت بر بهداشت استخرها در فصل تابستان به منظور جلوگیری از شیوع بیماری‌ها عفونی به خبرنگار ایمنا گفت: نظارت‌های کارشناسان مرکز بهداشت محیط استان در در طول سال از استخرها صورت می‌گیرد و با رسیدن فصل گرما و در ایام تابستان این نظارت‌ها برای پیشگیری از شیوع ویروس‌ها وعفونت ها و ابتلا شناگران افزایش پیدا می‌کنند.

وی با تاکید به اینکه با بروز تخلف‌های بحرانی در استخرها برخورد قاطعی صورت می‌گیرد، افزود: در صورت مشاهده تخلف‌های بحرانی در استخرها که باعث رساندن به سلامت شناگران باشد به وسیله کارشناسان مرکز بهداشت محیط استان از ادامه روند فعالیت آن استخر جلوگیری می‌شود.

صفاری تصریح کرد: در موارد غیر بحرانی تذکرهای لازم به مسئولان استخرها داده می‌شود و سپس در بازدیدهای بعدی آنچه مد نظر کارشناسان مرکز بهداشت محیط استان است اینکه مواردی که قبلاً مد نظر بوده و نسبت به آن تذکر دادند در بازدید جدید رفع نقثص شده باشد.

مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان تاکید  کرد: در این مقوله کارهایی که انجام می‌شود بازدید محیطی از نظر نظافت، شرایط آن محل و کیفیت آب است. این کیفیت آب وابسته به نمونه‌برداری میکروبی و کلرسنجی است.

وی اضافه کرد: با نظارت‌ها و نمونه برداری میکروبی و کلرسنجی که انجام می‌گیرد و با برآورد نتایج  اگر مشکلی از نظر کیفیت آب وجود نداشته باشد استخرها برای ادامه فعالیت مساله‌ای ندارند و این استخرها و به خصوص رخت کن‌های آن تحت کنترل هستند.

لزوم استفاده از کمدهای قابل شستشو در رختکن‌ها

صفاری با اشاره به اهمیت وجود کمدهای قابل شستشو در رختکن‌های استخرهای برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها و ویروس‌ها می‌گوید: بایستی مسئولان استخرها به توصیه‌های که از قبل مد نظر کارشناسان مرکز بهداشت محیط استان بوده توجه لازم را داشته باشند به خصوص کمدهای داخل رختکن‌ها که وسایل شناگران در آن گذاشته می‌شوند حتماً قابل شستشو باشند.

وی تصریح کرد: استخرهایی که کمدهای آن از چوب، تخته و یا از جنس نئوپان باشد به دلیل اینکه محل تجمع حشرات هستند حق ادامه فعالیت را در ایام تابستان ندارند چرا که اگر کسی دچار دچار شپس و کنه شود ممکن است که این بیماری عفونی به بقیه هم انتقال پیدا کند.

مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان ادامه داد: قابل شستشو بودن کمد برای این است که محل تجمع میکروب‌ها نباشند و علاوه بر این در رختکن‌های استخرها باید جای خرابی، شکستگی کاشی و موزاییک که محل آلودگی است هم وجود نداشته باشد و نظافت و شستشو کامل رخت کن‌ها و کلر زنی و گند زدایی هم استخرها و هم جکوزی به طور مستمر با شیوه‌های در نظر گرفته شده مرکز بهداشت ضروری است.

صفاری با بیان اینکه داشتن کارت سلامت برای شناگر، غریق نجات و متولیانی استخرها لازم است،  تاکید می‌کند: به خصوص در محیط سونا به دلیل وجود رطوبت زیاد امکان بروز آلودگی‌ها وجود دارد و رطوبت این محیط مستعد برای رشد میکروب‌های بیماری‌زا است و داشتن کارت سلامت حائز اهمیت است و می‌طلبد که این مکان‌ها به طور مرتب گندزدایی و تمیز شوند تا از تجمع حشرات و سوسک‌ها جلوگیری شود.

تعویض آب استخرها تنها با مشاهده خون انجام می‌شود!

وی با تاکید به اینکه تعویض آب استخرها مرتب صورت نمی‌گیرد و در واقع تعویض آب بستگی به کیفیت آب دارد، افزود: مواقعی که آب در اثر مشاهده خون یا موراد دیگر آلودگی آنی پیدا کند و تعویض آب صورت می‌گیرد اما در شرایط معمولی بیشتر کیفیت آب کنترل می‌شود.

مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: تعویض آب زیاد اهمیت زیادی ندارد اما بایستی کیفیت آب با استاندارهای آب شرب مطابق بوده و همه این موارد کنترل شوند.

وی اظهار کرد: طی بازدیدهای انجام شده موارد بحرانی تخلف‌ها مشاهده شده است که این تخلف‌ها بیشتر در زمینه خرابی خود مخزن استخر بودند یا دوش‌های تعدادی از استخرها که برای ورود و خروج  شناگران است با مشکل مواجه شدند و یا کلر زنی آب‌های تعدادی از استخرها به نحو صحیحی انجام نشده است که از فعالیت این موارد بحرانی ممانعت به عمل آمده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آب بهداشت و درمان بیماری سلامتی ضد میکروب عفونت های ویروسی هپاتیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • پویش سلامت دهان و دندان