Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@11:16:46 GMT

افزایش نوآوری در صنعت؛ راهی برای مقابله با تحریم

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۳۱۸۳

افزایش نوآوری در صنعت؛ راهی برای مقابله با تحریم

معاون پارک علم و فن آوری چهارمحال و بختیاری گفت: صنایع ما به خصوص در دوران تحریم باید بتوانند فن آوری و نوآوری خودشان را بالا ببرند و اینجاست که شرکت های دانش بنیان به کمک آن ها می آیند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ داراب ظفریان؛ معاون پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار جهانببن‎نیوز  اظهار کرد: شرکت‎های دانش‎بنیان یا فن‎آور موسسات خصوصی هستند که به منظور افزایش و توسعه طرح‎ها مبتنی بر دانش و تحقیقات علمی و اقتصادی و برای گسترش نتایج تحقیقات شامل تولید کالا در حوزه‎های فن‎آوری‎های برتر با ارزش افزوده بالا انجام می‎شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه صنعت ما دچار آسیب‎های زیادی است تصریح کرد: یکی از مشکلات صنعت ما پایین بودن سطح نو آوری است.

ظفریان با اشاره به اینکه صنعت ما در تحریم‎ها دچار مشکل شده است بیان داشت: صنایع ما به خصوص در دوران تحریم باید بتوانند فن آوری و نوآوری خودشان  را بالا ببرند و اینجاست که شرکت های دانش بنیان به کمک آن ها می آیند.

وی با اذعان بر اینکه اگر  صنعت ما خلاقیت ها ، نوآوری ها و فن آوری قابل ارائه را نداشته باشند وابستگی آن صنعت به کشور های خارجی فراهم می شود  بیان داشت: برای اینکه این وابستگی کاهش پیدا کندو صنعت ما پایدار تر و ماندگار تر باشد باید بتواند خودشان را  با تکنولوژی های جدید به روز کنند.

ظفریان با بیان اینکه در حال حاضر وزارت صنعت، معدن و تجارت طرحی دارد که بتواند از تحقیقات و یافته های علمی و دانش فنی و اساتید دانشگاه از این ارتباط استفاده کند عنوان کرد:  طرح نوشته شده توسط معاونت پژوهش وزارت صنعت  بوده و مراحل اجرایی آغاز شده  است.

اساتید دانشگاه باید وسعت مطالعاتی خود را  در زمینه صنعت بالا ببرند

وی  تاکید کرد: اساتید دانشگاه ها باید وسعت مطالعاتی خود را گسترش داده و به جای این که  در کشور خارجی فعالیت کنند صنعت و دانش یافته های علمی خود را پیدا کرده و آن را  در راستای صنعت توسعه دهند.

ظفریان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اساسی این است که دانش فنی و فن آوری به روز نیست بیان داشت:  برخی از شرکت های دانش بنیان این استان دچار مشکل شده اند.

وی یکی از علت های کاهش صادرات  را نداشتن استاندارد های لازم نسبت به رقبا دانست و گفت: اگر اساتید دانشگاه ، صاحبان نخبگان و کسانی که از خلاقیت ، نو آوری و دانش فنی بسیار بالایی برخور دار باشند و  کسانی که شرکت های دانش بنیان را شکل داده اند بتوانند به کمک صنعت پایدار بیایند می توانند پایدارتر و ماندگار تر باشند.

ظفریان با اذعان بر اینکه نوسان قیمت ها باعث شده تحریم ها  تاثیر گذار شود بیان داشت: برخی از شرکت های دانش بنیان باید مواد اولیه خود را خارج از کشور  وارد کنند به همین لحاظ نوسان قیمت ها بر روی این مواد هم تاثیر دارد.
 
وی با تاکید بر اینکه برخی از مواد و تجهیزاتی هستند که از خارج کشور وارد می شود اما افراد خلاق و توانایی در داخل کشور نیز هستند که توان ساخت این محصولات را دارند بیان داشت: برای شرکت هایی که توان ساخت این محصولات را دارند یک فرصتی است که بتوانند دانش  خود را به کار بسته و آن تجهیزات که صنایع ما نیاز دارند را با دانش و فن آوری خود بسازند.

ظفریان یادآور شد: برخی توانسته اند فعالیت خود را توسعه دهند و فروش بهتری را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه بعضی از شرکت ها که نیاز به واردات دارند و باید بخشی از تجهیزات را وارد کنند بیان داشت:  اگر دولت حمایت بیشتری داشته باشند و به شرکت های دانش بنیان کمک کند می شود این شرکت ها را فعال کرد و به مقدار قابل توجهی بحث تحریم ها را پوشش داد.

معاون پارک علم و فن آوری استان چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر تعداد فارق التحصیلان ما رو به افزایش است که این خود فضا را به سمت توسعه پیش می برد.

ظفریان بیان داشت: نیروی انسانی خلاق و مبتکر ما بسیار زیاد است و این یک سرمایه بسیار ارزشمندی است که با توسعه شرکت های دانش بنیان می توان در جذب تولید و اشتغال نیز زمینه را فراهم کرد.

مراکز رشد علم و فن‎آوری زمینه‌ساز اشتغال  

وی با اشاره به اینکه پشت میز نشستن پاسخگو اشتغال نیست  عنوان کرد: اشتغال سنتی  در حال حاضر پاسخگو نیست  و توجه به شرکت های دانش بنیان و فن آور ، مراکز رشد و پارک های علم و فن آور یک ضرورت است.

ظفریان افزود: خوشبختانه دولت در سطوح مختلف با وضع قوانین و حمایت ها  که انجام می دهد نشان دهنده آن است که توجه خوبی به این مراکز دارد.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها توجه خوبی به این مراکز دارند  بیان داشت: اگر رسانه بتواند این موضوع را تبلیغ کنند  کمک زیادی را به توسعه شرکت های دانش بنیان کرده است.

ظفریان خاطر نشان کرد: پدیده شرکت های دانش بنیان باید فرهنگ سازی شود و اینجا بار مسئولیت رسانه ها می تواند سنگین تر شود آن ها می توانند کمک کنند که شرکت دانش بنیان بیشتر تبلیغ شود.

وی با تاکید بر اینکه فارق التحصیلان دانشگاه های ما باید  به سمت ایده هایی بیاند که یافته های علمی را در دانشگاه فرا گرفته اند تصریح کرد: فارق التحصلان باید خودشان زمینه تولید و اشتغال را فراهم کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۳۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌نیان رئیس‌جمهور با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، اولین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است، گفت: اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است.

وی در همین راستا افزود: همچنین از ۱۰ دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می‌شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

دهقانی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد.

وی افزود: در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رئیس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است.

وی ادامه داد:  در همین راستا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی ۱۱۰ استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران گفت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم.

وی تاکید کرد: بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم.

وی در همین راستا ادامه داد: انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

 معاون علمی رئیس جمهور ادامه داد: دانشگاه فراتر از آن‌که که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل ۱۰۰۰ امتیاز است که تا ۴۰۰ امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور