Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم تقی زاده معاون آب و آبفای وزیر نیرو صبح امروز در همایش مشترک ایران و ژاپن در بخش آب و فاضلاب، با اشاره به بارندگی‌های اخیری که در کشور شاهد آن بودیم، گفت: در سال ۹۷ خشک‌ترین سال را در ۵۰ سال اخیر و در سال ۹۸ تر سال ترین را طی ۵۰ سال اخیر تجربه کردیم که به نوبه خود دو حادثه بزرگ در حوزه آبی ایران به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین باید آمادگی‌های لازم برای مدیریت هر دو حالت خشک سالی یا ترسالی را داشته باشیم و برای ایجاد این آمادگی راهی بجز تعامل با متخصصین این حوزه در سراسر دنیا که یکی از پرتجربه ترین آنها را می‌توان ژاپن دانست، نداریم.

به گفته تقی زاده: ایران دارای اقلیمی خشک است و همواره باید برای مدیریت منابع آبی آن برنامه ریزی های لازم را داشته باشیم. هرچند که در شرایط کنونی وضعیت منابع آب کشور مطلوب به نظر می‌رسد اما از آنجائیکه چنین روندی برای سال آینده پیش بینی نمی‌شود، باید در مصرف منابع آبی دقت لازم را به کار بریم.

وی تصریح کرد: کشور ما یک اقلیم خشک و نیمه خشک دارد که ۶۰ درصد از آن نیمه خشک و ۵۰ درصد آن کاملاً بیابان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تصفیه خانه‌های آب کشور از ۲۷ عدد در سالهای اول انقلاب به ۱۴۲ تصفیه خانه رسیده است و تصفیه خانه‌های فاضلاب نیز از ۴ به ۱۲۳ عدد افزایش یافته است، گفت: البته با این وجود همچنان اقدامات زیادی باید در بخش توسعه تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب داشته باشیم و برای اجرایی شدن آن نیز از تجربیات متخصصین بین المللی استفاده کنیم.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با تاکید بر اینکه نباید از بارندگی‌های اخیر با هدف مصرف بی رویه خوشحال باشیم، تصریح کرد: باید در نظر داشته باشیم که به هر حال ایران اقلیمی گرم و خشک داشته و در حوزه منابع آبی با محدودیت روبرو است. بنابراین باید همواره برای مصرف آب در ایران برنامه ریزی کنیم. البته برای سال آینده با وجود اینکه پیش بینی به منظور ترسالی وجود ندارد، در حوزه آب و فاضلاب بعد از انقلاب اسلامی اقدامات خوبی انجام شده است و میزان شهرهایی که به آب قابل اطمینان دسترسی دارند از ۷۵ درصد به ۱۰۰ درصد رسید و در بخش فاضلاب شهرها از ۸.۵ درصد به ۵۱ درصد رسیده ایم. این در حالی است که در دولت فعلی در روستاها ۶ میلیون نفر به آب قابل اطمینان دست یافته اند.

اوکازاکی نماینده و معاون مرکز همکاری‌های ژاپن در خاورمیانه هم در این همایش گفت: طی ۱۰ دوره ۴۰۰ نفر از ایرانی‌ها در بخش‌های مختلف انرژی و همچنین بازیافت و آب به ژاپن سفر و آخرین فناوری‌های مربوط به این صنایع را به ایران منتقل کرده اند و در سمیناری در حوزه آب و منابع آبی ۱۵۰ نفر شرکت کننده حضور داشتند که رقم مطلوبی است و از این سفرها می‌تواند بین طرفین مفید باشد.

وی افزود: در پی رخدادهای ناگواری که در ارتباط با سیل اخیر ایران به وجود آمد بسیاری از متخصصین خود را به ایران آوردیم تا بتوانیم از اطلاعات آنها در زمینه مدیریت چنین اتفاقاتی استفاده کنیم.

او گفت: معتقدیم که ارتباط دوطرفه بین متخصصین و کارشناسان ایرانی و ژاپنی در زمینه آب و فاضلاب می‌تواند فضای کسب و کار را رونق داده و دفتر مرکزی ما در خاورمیانه نیز در سال ۲۰۱۹ میلادی سمینارهای متفاوتی را در این راستا برگزار کرد که به درخواست ایران به موضوع مدیریت تقاضای آب پرداخته شد و هیئت‌های ایرانی نیز با حضور در این سمینار از ادامه آن حمایت کردند.

در ادامه این همایش، سایتو سفیر ژاپن در ایران با اشاره به اینکه روابط دیپلماسی ایران و ژاپن قدمتی ۹۰ ساله دارد، اظهارداشت: خوشحالیم که ایران پذیرفت تا نخست وزیر ژاپن پس از ۴۱ سال به ایران بیاید تا رایزنی‌ها و تعاملات لازم در زمینه اقتصادی و فرهنگی بین دو طرف انجام شود.

وی افزود: با همکاری دفتر خاورمیانه مرکزی و همچنین هماهنگی‌های وزارت نیروی ایران و زیرمجموعه‌های آن در حوزه آبفا، جلسات متفاوتی برگزار شد که طی این جلسات ۳ هزار نفر ابراز علاقه برای حضور داشتند تا از طریق این جلسات محتویات آموزشی و تخصصی بین طرف ایرانی و ژاپنی تبادل شود.

سایتو با تاکید بر اینکه مقوله آب در کشور ایران با اقلیمی خشک و کم آب یک موضوع بسیار حیاتی به شمار می‌رود، تصریح کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی ایران، مقدار مصرف آب در بخش‌های مختلف صنعت، خانگی و کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که متأسفانه درصد مصارف آب در این بخش‌ها در ایران بالاست که امیدواریم میزان مصرف آب برای هر ایرانی مانند هر ژاپنی شود.

به گفته این مقام مسئول، در بخش آب و مشکلات مربوط به این حوزه که شامل هدررفت نیز می‌شود، روش‌های متفاوتی را بررسی کردیم و برنامه‌های مناسبی نیز در این زمینه داریم که امیدواریم طی این سمینار نهایت استفاده از تبادل دانش و فناوری در بخش‌های مختلف این صنعت انجام شود.

در ادامه علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مصرف و نظارت بر کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به سابقه همکاری مشترک بین آبفای ایران و مرکز همکاری‌های ژاپن در خاورمیانه طی ۶ سال گذشته اظهارداشت: سفیر وقت ژاپن در آن دوران از ایران برای همکاری مشترک ژاپن و ایران، مرکز همکاری‌های ژاپن در خاورمیانه را معرفی کرد تا با همکاری این مرکز سمینارها و دوره‌های آموزشی در زمینه ارتقای سطح دانش فنی و تخصص مدیران صنعت آب و فاضلاب کشور برگزار شود که در نتیجه آن ۱۰ دوره آموزشی با حضور ۴۰۰ نفر برگزار شد. طی این سمینار موضوعاتی همچون دوره‌های آب بدون درآمد، تله متری، مدیریت انرژی، کنترل کیفیت بهره برداری تصفیه خانه‌های آب و بهره برداری از تصفیه خانه‌های فاضلاب مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

این مقام مسئول ادامه داد: در راستای اهداف همکاری‌های قبلی که با ژاپن داشتیم البته با تغییر رویکرد در سیاست‌های جدید، مقرر شد تا موضوعات تخصصی در زمینه آب و آبفا به صورت همایش‌های مشترک طی دوره‌های زمانی مشخص برگزار شود که نخستین همایش در این زمینه در کارگاه‌های تخصصی امروز برگزار شد.

کد خبر 4644205

منبع: مهر

کلیدواژه: مصرف آب مصرف آب شرب سرانه مصرف آب ژاپن قاسم تقی زاده خامسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد

وزیر امور خارجه در دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تاکید کرد نباید همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایکنا به نقل از روابط عمومی وزارت امور خارجه، رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌که بنا به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی‌کشورمان و به منظور شرکت در سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به ایران سفر کرده است، عصر امروز دوشنبه با دکتر امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد سفر شما به ایران در زمانی درست بویژه با توجه به شرایط پیچیده و حساس منطقه انجام شده است.

وزیر امور خارجه کشورمان بر اهمیت جایگاه و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد و افزود: اتخاذ مواضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای جنابعالی بعنوان مدیرکل آژانس علاوه بر کمک مؤثر در همکاری‌های ایران و آژانس، در بازگشت امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیز تاثیرگذارست.

امیرعبداللهیان ضمن تشریح ابعاد عملیات مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم متجاوز صهیونیستی تاکید کرد: بدلیل بی عملی شورای امنیت سازمان ملل، گزینه‌ای جز دفاع مشروع براساس حقوق بین‌الملل در مقابل جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز باقی نماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر بکارگیری بمب اتمی را تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و وظیفه بسیار مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال اینگونه اظهارات خطرناک توسط مقامات رژیمی دارای زرادخانه تسلیحات اتمی را مورد تاکید ویژه قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تاکید کرد نباید همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد.

وی افزود این همکاری می‌بایست در مسیر درست خود ادامه یابد و در عین حال باید احساس کنیم که در قبال این همکاری، گشایش ایجاد می‌شود.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و حضورش در کنفرانس هسته‌ای اصفهان، نقش و موضع ایران در برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه را حائز اهمیت خواند و رویکرد ایران در برسمیت شناختن و تقویت همکاری اطمینان بخش با آژانس را در همین راستا ارزیابی کرد.

گروسی تاکید کرد: تقویت روند همکاری بین ایران و آژانس موجب ناکامی طرف‌هایی خواهد شد که با هر توجیه و بهانه‌ای بدنبال تشدید درگیری، تنش و تقابل در منطقه هستند.

وی با اشاره به سفر موفقیت آمیز قبلی خود به تهران و حصول توافق با ایران، ابراز امیدواری کرد در این سفر نیز توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین صورت پذیرد و در این راستا بر اهمیت مشورت و رایزنی بین ایران و آژانس برای دستیابی به تفاهم برای حل و فصل موضوعات تاکید کرد.

کد خبر 751291

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • جزئیات دیدار و گفتگوی گروسی با امیرعبداللهیان
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اتخاذ موضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای در همکاری‌ ایران و آژانس موثر است
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • لزوم تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان