Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@22:48:11 GMT

از تلسکوپ فضایی هابل تا گوشی‌های هوشمند

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۰۱۲۸

از تلسکوپ فضایی هابل تا گوشی‌های هوشمند

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ در آن دوران برای سال ها بود که پلاستیک به استانداردی برای روکش نمایشگرها بدل شده بود و به خوبی وظیفه خود را انجام می داد. اما این برای استیو جابز کافی نبود. مدیر عامل اپل تصمیمی گرفت که تحول آینده صنعت موبایل ها را رقم زد و گوریلا گلس را به استانداردی در این زمینه بدل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوریلا گلس شیشه محافظی است که توسط شرکت با سابقه کورنینگ تولید می شود. کورنینگ تاریخچه طولانی در زمینه تولید شیشه دارد؛ ظرف های پایرکس (یا به قول آشپزهای قدیمی، پیرکس) را تولید می کند و ساخت آینه اصلی تلسکوپ فضایی هابل، پنجره های شاتل فضایی و حتی شیشه لامپ توماس ادیسون را در کارنامه خود دارد.

آمار گوشی های مجهز به گوریلا گلس

در سال 2007 این شرکت افسانه ای در تلاش بود تا پس از 5 سال ضرر مالی همچنان پا برجا بماند. اما به لطف تصمیم استیو جابز و موفقیت فوق العاده آیفون موفق شد بقای خود را تضمین کند و بار دیگر به سود دهی برسد. پس از اولین آیفون،  گوشی های آیفون 3G و اولین گوشی اندرویدی (اچ تی سی G1) با گوریلا گلس توجه بیشتری را به خود جلب کردند. کمی بعدتر گوشی های مبتنی بر سیستم عامل سیمبین از جمله سامسونگ i8910 Omnia HD و نوکیا X6، برخی گوشی های ساده تر از جمله ال جی BL40 New Chocolate و حتی سامسونگ S3650 Corby ارزان قیمت هم به گوریلا گلس مجهز شدند.

بر اساس امار ارائه شده توسط کورنیگ، در سال 2010 تقریباً 200 میلیون گوشی هوشمند به گوریلا گلس مجهز شده بود. تا مدت ها همان گوریلا گلس اولیه نیازهای بازار را جواب می داد اما با از راه رسیدن گوشی های باریک تر نیاز به محافظ نمایشگرهای پیشرفته تر احساس شد. به این ترتیب در سال 2012 گوریلا گلس 2 از راه رسید که با وجود مقاومت مشابه، 20 درصد باریک تر از مدل قبلی بود. پس از آن تقریباً در هر سال یک نسخه جدید از گوریلا گلس معرفی شد.

توزیع مدل های مختلف گوریلا گلس

در 2013 نسخه 3 با بازتاب کمتر از راه رسید که اثر انگشت کمتری را هم به خود جذب می کرد. گوریلا گلس 4 در سال 2014 مقاومت بالاتری در برابر ضربه داشت. نسخه 5 هم نوید مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع معمول سلفی گرفتن را می داد. در نهایت پس از انتقادهایی که در مورد مقاومت ضعف گوریلا گلس 5 در برابر خط و خش (در گلکسی نوت 7) و پاسخ کورنینگ به این موضوع مطرح شد، کورنینگ، گوریلا گلس 6 را معرفی کرد. این مدل که در حال حاضر آخرین نسخه شیشه مقاوم کورنینگ برای گجت ها به حساب می آید مقاومت بالاتری در برابر ضربه دارد.

البته گوریلا گلس تنها شیشه مقاوم در بازار نیست. اپل که خود پیشرفت قابل توجه شرکت کورنینگ را رقم زد در آیفون 6 و مدل های بعد از آن از فرایند مقاوم سازی یونی بهره برده است. این شرکت همچنین قصد داشت یاقوت را برای روکش نمایشگرهای خود در نظر بگیرد اما شرکتی که قرار بود این پنل ها را تأمین کند، چندی قبل ورشکسته شد.

از دیگر رقبای گوریلا گلس می توان به دراگون تریل اشاره کرد که محصولاتش در گوشی هایی از جمله گوگل پیکسل 3a و برخی از گوشی های اکسپریای سونی استفاده می شود. برخی از شرکت های سازنده گوشی ها هم تنها به عباراتی از جمله «scratch-resistant glass» اشاره می کنند؛ بدون اینکه میزان مقاومت شیشه در برابر خراش را اعلام کنند.

در نهایت می توان گفت که امروزه گوریلا گلس به استانداردی در زمینه شیشه های مقاوم بدل شده. کورنینگ در حال کار روی نسخه های ویژه ای از محافظ صفحه تاشو، مدل های ویژه دستگاه های پوشیدنی و حتی نمونه هایی برای استفاده در تلویزیون ها است.

در دنیایی که هر روز شاهد استفاده از نمایشگرهای بزرگتر در انواع گجت ها هستیم شاید بی راه نباشد اگر بگوییم زندگی بدون گوریلا گلس سخت تر می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی هابل سونی گوشی های هوشمند گوگل نمایشگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۰۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تک کرانچ، در چهارم مارس، مأموریت هم‌سواری «ترنسپورتر ۱۰» (Transporter-10) شرکت اسپیس‌ایکس از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ کالیفرنیا پرتاب شد و دو ماهواره متعلق به شبکه هابل را به مدار زمین فرستاد. این ماهواره‌ها اکنون موفق به انجام کاری به ظاهر غیرممکن شده‌اند: برقراری ارتباط بلوتوث با زمین از فاصله بیش از ۳۷۰ مایلی (۶۰۰ کیلومتری).

شبکه هابل که در سال ۲۰۲۱ توسط الکس هارو، بن وایلد، و جان کیم تأسیس شد، با چالشی سخت روبرو بود، زیرا ارتباطات بلوتوث معروف به این هستند که حتی وقتی کاربران در یک اتاق هستند نیز ممکن است قطع شوند. وایلد، بنیان‌گذار شرکت دیگری که با اینترنت اشیاء (IoT) سروکار دارد، وقتی برای نخستین بار با این مفهوم آشنا شد، شگفت‌زده شد. با این حال، از طریق تجربیات خود با دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا ء، به این نتیجه رسید که این دستگاه‌ها بسیار انرژی‌بر و گران هستند از این رو برای ارتباط جهانی مناسب نیستند.

راه‌حل این مشکل در ارتباطات کم مصرف بلوتوث نهفته است که هابل به تازگی آن را به نمایش گذاشته است. هارو، مدیرعامل هابل، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: با نشان دادن اینکه ما می‌توانیم سیگنال‌ها را مستقیماً از تراشه‌های بلوتوث ارسال کنیم و آن‌ها را در فضا و از فاصله بیش از ۶۰۰ کیلومتری دریافت کنیم، هزاران شکاک که ادعا می‌کردند آنچه ما در تلاش برای انجام آن هستیم غیرممکن است را رد کرده‌ایم.

این فناوری چگونه کار می‌کند؟

هابل به هیچ وجه فناوری بلوتوث را دوباره اختراع نمی‌کند. در عوض، ماهواره‌های آن با تراشه‌های بلوتوث ۳.۵ میلی‌متری موجود در بازار که تنها یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری دریافت کرده‌اند، ارتباط برقرار می‌کنند. این به‌روزرسانی به تراشه‌ها اجازه می‌دهد تا با استفاده از توان کم، از جمله یک ماهواره در حال چرخش در فضا، ارتباط برقرار کنند.

آنتن آرایه‌ فازی ماهواره، که مانند یک ذره‌بین عمل می‌کند، می‌تواند سیگنال‌های کم‌قدرت را از تراشه‌های روی زمین دریافت کند. محققان همچنین مجبور بودند مشکلات مربوط به داپلر و عدم تطابق فرکانس‌ها در ارتباطات را حل کند، زیرا داده‌ها بین اشیاء که با سرعت‌های بالا در حال حرکت بودند، مبادله می‌شدند.

این شرکت ادعا می‌کند که مشکل ارتباط جهانی را با کاهش ۲۰ برابری مصرف باتری و کاهش ۵۰ برابری هزینه‌های عملیاتی حل کرده است. شرکت قصد دارد یک میلیارد دستگاه در سراسر جهان را متصل کند و با فناوری خود صنایع مختلف را متحول سازد.

هارو افزود: مأموریت ما برای ساخت نخستین شبکه واقعاً جهانی، مقرون‌به‌صرفه و کارآمد پیشرفت قابل‌توجهی داشته است. 

هابل اعلام کرده است که هم اکنون با مشتریان آزمایشی در زمینه دستگاه‌های مصرفی، ساخت و ساز و زیرساخت، زنجیره تأمین و لجستیک، کشاورزی، نفت و گاز، و دفاع همکاری می‌کند.

راه پیش رو

اواخر سال جاری، هابل قصد دارد تا سومین ماهواره خود را در یک مأموریت ترنسپورتر دیگر به فضا پرتاب کند و در ماه‌های بعد با پرتاب چهارمین ماهواره، مجموعه بتا خود را تکمیل کند. تا اواخر ۲۰۲۵ تا اوایل ۲۰۲۶، این استارتاپ برنامه‌ریزی کرده است تا ۳۲ ماهواره را یکجا به فضا پرتاب کند تا مجموعه تولیدی خود را کامل کند.

هنگامی که این مجموعه آماده شود، امکان برقراری ارتباط بلوتوث با ماهواره هابل را حداقل ۸ بار در روز فراهم می‌آورد. با افزایش مقیاس مجموعه، هابل مشتاق است تا در خدماتی مانند نظارت بر خاک یا حتی مواردی که نیاز به پوشش مداوم دارند مشارکت کند.

وایلد در اطلاعیه مطبوعاتی گفت: با فروش سالانه نزدیک به ۵ میلیارد دستگاه بلوتوث، شبکه ما این ظرفیت را دارد تا با فراهم آوردن ارتباط جهانی قابل دسترس، کم‌مصرف و مقرون‌به‌صرفه، تأثیر قابل‌توجهی بر روی زمینه‌های متعدد داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین