Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی عصر سه شنبه در دیدار منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: زمانی که در کل اروپا و آمریکا کتابخانه و دانشمندان به نامی وجود نداشت، در حوزه‌های علمیه اسلامی و در جهان اسلام، علمای به نام و کتابخانه های بزرگی فعال بودند و به نشر علوم می‌پرداختند.

این مرجع تقلید بیان کرد: بسیاری از اصطلاحات علمی به زبان عربی که زبان اسلام است میان دانشمندان مطرح است و این مساله نشان می‌دهد بنیان گذاران علوم در جهان مسلمانان بودند؛ ما احادیث فراوانی داریم که پیامبر اکرم (ص) در آن پیرامون جایگاه علم و ایمان در میان مسلمانان و مردم سرزمین فارس خبر داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروز نیز به برکت انقلاب اسلامی مردم ایران در زمینه‌های مختلف علمی به پیشرفت‌های فراوانی رسیده اند.

آیت الله نوری همدانی گفت: غربی‌ها که علوم مختلف را از مسلمان فراگرفتند آن را سکولار و غیر توحیدی کردند، در حالی که مسلمان در همه حوزه‌های علوم نگاه توحیدی داشتند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به وزیر علوم تاکید کرد، تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور کار بسیار مهمی است که توسط این وزارتخانه انجام می‌شود و در این زمینه مسئولیت حساسی متوجه مسئولان وزارت علوم است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت استفاده از آموزه‌های اسلامی در مباحث دانشگاهی تاکید کرد: باید زمینه تدریس دروس مرتبط با قرآن و نهج البلاغه در دانشگاه‌های کشور بیش از پیش فراهم شود و با این کار به دنیا بفهمانیم پیشرفت‌های علمی ایران در سایه معارف توحیدی اسلام به دست آمده است.

این مرجع تقلید گفت: اهمیت تربیت بیش از تعلیم است و به همین علت پیامبران الهی ابتدا مردم را هدایت می‌کردند و سپس علوم مختلف را به آنان آموزش می‌دادند.

وی بیان کرد: استفاده از مدیران کارآمد و اساتید نخبه که در محیط‌های دانشگاهی اخلاق و رفتار مناسبی دارند، برای پیشرفت کشور در عرصه‌های تربیتی و علمی بسیار مهم است.

وی ادامه داد: باید نخبگان و افراد انقلابی را برای تدریس در دانشگاه‌ها انتخاب کرد و نسبت به علوم انسانی و اسلامی بسیار حساس بود.

آیت الله نوری همدانی گفت: باید علوم انسانی بر اساس آموزه‌های اسلامی تدوین شود و در این زمینه کارهای تحقیقاتی لازم صورت گیرد.

وی بیان کرد: حضور در دانشگاه نباید تنها به خاطر کسب مدرک باشد، بلکه لازم است تا در محیط‌های دانشگاهی افرادی لایق برای مدیریت کشور تربیت شوند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت تقویت ارتباط حوزه و دانشگاه، گفت: در زمان صدر اسلام دین و دانش ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشتند اما بعدها استعمارگران این ۲ نهاد را از یکدیگر جدا کردند.

این مرجع تقلید گفت: هر چه ارتباط طلبه‌ها با دانشجویان بیشتر باشد به نفع اسلام و مسلمین است و در این زمینه تقویت دانشگاه‌های تخصصی در حوزه مذاهب اسلامی و مبارزه با فرق انحرافی همچون وهابیت از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی همچنین با بیان اهمیت شناخت زمان برای دانشجویان افزود: دانشجویان باید زمان را بشناسند و بدانند انقلاب اسلامی در چه شرایطی با تلاش مشترک حوزه و دانشگاه به وجود آمد و امروز هم همکاری نخبگان این ۲ نهاد انقلاب را حفظ خواهد کرد.

وی ادامه داد: یکی از نتایج انقلاب اسلامی در حوزه گسترش علوم، حضور پر رنگ بانوان در محیط‌های دانشگاهی است در حالی که در دوران طاغوت این حضور بسیار کمرنگ بود.

آیت الله نوری همدانی گفت: مردم ایران انسان‌هایی هوشمند هستند که به برکت انقلاب اسلامی زمینه عزت مندی بیشتر آنان فراهم شده است.

وی افزود: در همین رابطه مردم ایران از برخورد حکیمانه رهبر معظم انقلاب در دیدار هفته گذشته با نخست وزیر ژاپن بسیار خوشحال شدند چرا که مردم خواهان عزت مندی هستند.

وی ادامه داد: این مردم که برای پشتیبانی از انقلاب اسلامی جان و مال خود را تقدیم کردند، نباید گرفتار مشکل‌های اقتصادی باشند، این مردم که همواره در برابر دشمنان مقاومت کردند می‌خواهند از نظر معیشت هم در سختی نباشند و مسئولان وظیفه دارند به مطالبات مردم در بخش‌های مختلف رسیدگی کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این دیدار تاکید کرد: در حوزه آموزش عالی کشور دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بسیاری را داریم که اکثر آنها بعد از انقلاب اسلامی شکل گرفته اند و این افتخاری برای نظام اسلامی است.

منصور غلامی افزود: اکنون نیروی انسانی مورد نیاز بخش‌های علمی کشور در رشته‌های مختلف در داخل ایران تربیت می‌شوند و توجه به عرصه‌های تحقیقاتی و پژوهشی بسیار افزایش یافته است.

وی بیان کرد: اکنون موقعیت علمی خوبی میان کشورهای دنیا داریم که این نکته مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز هست و ایشان تاکید دارند که این جایگاه علمی حفظ شود.

وی ادامه داد: به طور کلی در جایگاه ۱۶ علمی جهان هستیم و در برخی از رشته‌های جدید و راهبردی رتبه پنجم و ششم دنیا را در اختیار داریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تلاش کردیم تا دانشجویان در انجام تحقیقات علمی خود به مسائل داخلی توجه کنند و در این زمینه مشوق‌های خوبی در نظر گرفتیم.

وی افزود: اکنون ۴۳ پارک علم و فناوری و ۱۹۰ مرکز رشد در دانشگاه‌های کشور فعالیت می‌کنند و در این رابطه بیش از ۴۲ هزار شغل پایدار در عرصه‌های تخصصی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های کشور به دنبال گسترش ارتباطات خود با حوزه‌های صنعتی و فناوری کشور هستند و در این رابطه قراردادهای همکاری با نهادهای مختلف همچون وزارت نفت منعقد شده است.

غلامی گفت: همچنین تلاش داریم تا تمرکز دانشگاهیان در موضوع های اجتماعی کشور نیز بیشتر شود و در این زمینه که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز است، فعالیت‌های گسترده‌ای در دانشگاه‌ها آغاز شده است.

وی بیان کرد: در حوزه مباحث مرتبط با علوم انسانی نیز شورای تحول در علوم انسانی تشکیل شده است و اساتید تلاش دارند تا با ایجاد تغییرات محتوایی، دروس این رشته‌های علمی را به روز کنند.

وی ادامه داد: اکنون دقت بیشتری در جذب اعضای هیأت علمی توسط دانشگاه‌های کشور صورت می‌گیرد و نیروهای جوان و نخبه به منظور حمایت و جلوگیری از مهاجرت جذب فضاهای علمی کشور می‌شوند.

وی افزود: در حوزه دانشجویان خارجی نیز کارهای خوبی صورت گرفته است و اکنون بیش از ۳۵ هزار دانشجوی خارجی که اغلب از کشورهای اسلامی هستند در دانشگاه‌های کشور به تحصیل علوم مختلف می‌پردازند و نسبت به جمهوری اسلامی علاقه خاصی پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دانشجویان خوبی داریم تاکید کرد: در طول سال‌های گذشته محیط‌های دانشگاهی آرام است و دانشجویان پخته‌تر عمل می‌کنند.

غلامی گفت: در این سال‌ها به لحاظ تعداد آماری، تشکیل جلسات آزاد دانشجویی در بخش‌های مختلف زیاد شده اما تنش‌ها کاهش یافته است.

وی بیان کرد: در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شده است که بیش از ۹۴ درصد دانشجویان به توحید، رسالت پیامبر (ص) و امامت ائمه معصومین (ع) اعتقاد دارند و نباید برخی انتقادات را به جنبه‌های دینی دانشجویان نسبت داد.

وی ادامه داد: مجموعه آموزش عالی کشور گسترده است و به همین علت طرح ساماندهی آموزش عالی به منظور جلوگیری از افزایش غیر ضروری، تخصص شدن فعالیت واحدهای کوچک و انجام کارهای علمی تأثیرگذار در حال انجام است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در جریان سفر به شهر مقدس قم با شماری از مراجع عظام تقلید و علما دیدار و گفت و گو کرد.

۷۴۰۵/ ۱۱۷۵

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصا شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار (ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فراز‌های این زیارت را به متن جامعه ببریم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی و ... دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد. 

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحد‌های دانشگاهی قرار بگیرد. 

دکتر طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت. 

جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود. 

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست‌های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه‌ها برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال جوانان منطقه است
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در 20 کشور جهان توسط مهندسان بومی
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان
  • «وعده صادق» اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد