Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، ایرج حریرچی درباره مصرف دخانیات گفت: در کشور ما سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف خرید دخانیات شده و ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز صرف هزینه‌های بهداشتی درمانی افرادی که دخانیات استعمال می‌کنند، می‌شود. همچنین ۷۰ هزار میلیارد تومان هم صرف هزینه‌های غیرمستقیم مثل ناتوانی و مرگ و میر زودرس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۲ میلیون معتاد به مواد مخدر داریم

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد به مواد مخدر داریم. ۲ نوع رویکرد در مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که یکی رویکرد پرهیز و عدم ابتلاء است که از مبارزه با قاچاق شروع می‌شود. چون کشور ما در همسایگی کشورهایی است که ترانزیت مواد مخدر به کشورهای اروپایی انجام می‌دهند، نمی‌توانیم کشور خودمان را عاری از آن کنیم.

حریرچی ادامه داد: تغییر دیدگاه‌های فرهنگی، مراقبت خانواده‌ها، آموزش به جوانان و اقداماتی از این قبیل در پیشگیری و کاهش اعتیاد مؤثر است. اقدامی که کمتر درباره آن صحبت شده و در سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در بند مواد مخدر هم آمده، کاهش آسیب است؛ یعنی معتادان را در شرایط بسیار حاد، ابتدا به مراحل سبک‌تر هدایت کنیم تا بعد بتوانیم در جهت حذف اعتیادشان اقدام کنیم.

سالیانه حدود ۸ میلیون نفر در جهان به دلیل مصرف مواد دخانی فوت می‌کنند که از این تعداد حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر ایرانی هستند

کاهش مراجعه به مراکز درمانی به دلیل مشکلات اقتصادی

وی درباره کاهش بار مراجعه به مراکز درمانی به دلیل مشکلات اقتصادی نیز گفت: در این زمینه تجربه کشورهای اروپای غربی در سال ۲۰۰۸ و کشورهایی مثل تایلند و مالزی در دهه ۹۰ و همچنین ایران در سال ۹۱ نشان داده که اگر مشکلات اقتصادی منجر به کاهش قدرت خرید مردم شود، هزینه‌های زندگی را صرف موارد ضروری‌تر مثل خوراک و مسکن می‌کنند و از آموزش و بهداشت می‌کاهند، بنابراین باید هوشیار باشیم که از بروز آن جلوگیری کنیم.

حریرچی افزود: وزارت بهداشت برنامه ریزی‌های متعددی انجام داده که خدماتی که مورد استطاعت مردم است را تأمین کنیم. برای مثال تعرفه خدمات جراحی در بخش دولتی یک چهارم بخش خصوصی است یا ویزیت متخصص و فوق تخصص ۴,۶۰۰ تومان است. ضمن اینکه در حوزه دارو هم اقدامات بسیار مهمی انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: در بحران سال ۹۱ که افزایش شدید قیمت دارو داشتیم و مقرر شده بود از طریق یارانه و بیمه‌ها جبران شود، اما نشد و در حال حاضر نیز با وجود تورم و نوسانات نرخ ارز، قیمت دارو سال گذشته ۱۰ درصد و امسال ۱۴ درصد رشد داشته که نسبت به سایر اقلام مورد نیاز مردم افزایش بسیار کمتری داشته و حتی کمتر از ۳۰ درصد نرخ تورم بوده و این موضوع دستاورد بزرگی است.

حریرچی گفت: در مورد کاهش بار مراجعه نشانه‌های قابل توجهی ندیدیم، اما به دلیل تورمی که از بهار سال گذشته ایجاد شده امیدواریم با تعرفه دولتی، کمک بخش خیریه و حمایت‌های مناسب دولت در تخصیص ارز که سهم مناسبی را از آن دریافت کردیم و کنترل قیمت دارو و تجهیزات پزشکی، با اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی کمترین آسیب متوجه مردم شود.

ایجاد ۲۵۰ کلینیک ویژه، ۶۵۰۰ مطب عمدتاً در مناطق محروم، ایجاد ۳۰ هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی و راه اندازی خانه‌های بهداشت در راستای خدمت به مردم با اولویت محرومان انجام شده است

معاون کل وزارت بهداشت گفت: به دلیل اینکه جمعیت کشور ما به سمت پیری می‌رود، طبیعتاً بار مراجعات درمانی نیز زیاد می‌شود. البته تجربه ۴۰ ساله نیز نشان داده که در شرایط عادی باید افزایش بار مراجعات داشته باشیم، مگر اینکه دلایل اقتصادی و دیگر موارد در این حوزه نقش داشته باشند. البته وجه خوشبینانه کاهش بار مراجعات به مراکز درمانی مستلزم اجرای راهنماهای بالینی، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و اجرای پزشکی خانواده است و در این صورت می‌توانیم بگوییم دلیل کاهش بار مراجعات کمتر بیمار شدن مردم است.

نرخ تورم بهداشت و درمان

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در ۴۰ سال گذشته اکثر سال‌ها نرخ تورم بهداشت و درمان از تورم عمومی جامعه به طور متوسط ۴۰ درصد بیشتر بوده که در ۱۸ ماه اخیر تورم حوزه سلامت را پایین‌تر از تورم عمومی نگه داشتیم و در این زمینه قدم اول مبارزه با تورم در حوزه سلامت و سپس ایجاد دسترسی برای مردم بوده است.

حریرچی افزود: ایجاد ۲۵۰ کلینیک ویژه، ۶۵۰۰ مطب عمدتاً در مناطق محروم، ایجاد ۳۰ هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی و راه اندازی خانه‌های بهداشت در راستای خدمت به مردم با اولویت محرومان انجام شده است.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در حوزه امکانات بیمارستانی و خدمات سرپایی با تعرفه دولتی و مناسب، استطاعت مردم نسبت به دوره قبل افزایش یافت و این اقدامات شامل راه اندازی ۶۵۰ کلینیک ویژه، ۲ هزار و ۵۰۰ مطب، ۳۲ هزار تخت بیمارستانی در بخش دولتی و از این قبیل موارد است. در شرایطی که مردم ضعیف جامعه در شرایط تورم مجبور می‌شوند هزینه‌های خود را به موارد ضروری‌تر مثل خوراک منتقل کنند و از بهداشت و آموزش بکاهند، سعی کردیم خدمات با تعرفه دولتی به مردم ارائه شود و در این حوزه دچار مشکل نشوند.

هزینه‌های فقرزای سلامت

معاون وزیر بهداشت گفت: هزینه‌های فقرزای سلامت معمولاً مقطعی هستند و بر اساس آمار قبل از اجرای طرح تحول سلامت ۰.۷ جمعیت بود که در مقایسه با کشورهای دیگر چندان بالا نبود که با اقداماتی که انجام شده به ۰.۸۲ و الان به نیم درصد رسیده و امیدواریم که این رقم به صفر برسد.

مهمترین راه کاهش هزینه‌های فقر زای سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم هنگام مراجعه به پزشک است

وی افزود: مهمترین راه کاهش هزینه‌های فقر زای سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم هنگام مراجعه به پزشک است. هدف گیری ما بر اساس قانون برنامه توسعه ششم که سختگیرانه و ایده آلیستی است از ۳۵.۲ درصد فعلی به ۲۵ درصد رسیده است و امیدواریم بتوانیم آن را به زیر ۱۰ درصد برسانیم.

انتهای پیام/

20 / 20 مصرف دخانیات ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت معتاد وجود بیش از 2 میلیون نفر معتاد مواد دخانی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مصرف دخانیات ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت معتاد مواد دخانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۱۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه گفت: بیش از سه تن مواد غذایی بدون شرایط مصرف و تاریخ مصرف گذشته که در چهار ماه اخیر از اماکن تهیه و توزیع شهرستان جمع‌آوری شده بودند، با هماهنگی و حضور نماینده دادگاه عمومی شهرستان معدوم شدند.

حامد کیخایی اظهار کرد: جمع‌آوری و معدوم‌سازی مواد غذایی غیربهداشتی، یکی از محورهای اصلی فعالیت واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه است. بر همین اساس، با متخلفان در این زمینه به هیچ عنوان مماشات نخواهد شد.

وی ادامه داد: مواد غذایی علاوه بر دوره زمانی مصرف، نیاز به نگهداری در شرایط بهداشتی و دمای مناسب دارند. رعایت نشدن این موارد ممکن است باعث فاسد شدن ماده غذایی قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن شود و منجر به بروز مسمومیت و حوادث ناگوار برای مصرف‌کننده شود. بر همین اساس لازم است تا هنگام خرید، شرایط نگهداری مواد غذایی را در نظر بگیریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، وی افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، گزارش خود را سامانه تلفنی ۱۹۰ ثبت کنند تا همکاران مرکز بهداشت برای اصلاح مشکل، وارد عمل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • ویدیو/ مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • انهدام ۸ باند قاچاق مواد مخدر در کردستان
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان