Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@10:27:28 GMT

توسعه همکاری های ایران و ژاپن در صنعت آب

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۲۶۳۵

توسعه همکاری های ایران و ژاپن در صنعت آب

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، همایش تخصصی مشترک بین مرکز همکاری‌های خاورمیانه‌ای ژاپن JCCME و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با موضوع "استفاده از تجربیات کشور ژاپن در حوزه بهره برداری آب و فاضلاب" با حضور سفیر کبیر ژاپن در ایران و معاون آب و آبفای وزارت نیرو برگزار شد.

قاسم تقی‌زاده خامسی معاون آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر اینکه برای اقلیم خشک کشور همواره باید برنامه‌ریزی داشته باشیم، گفت: با اینکه در حال حاضر وضعیت آب در ایران مناسب است، برای سال آینده آبی ترسالی پیش‌بینی نمی‌شود و باید در مصرف مناسب آب دقت زیادی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اقلیم ایران، گفت: کشور ما در یک اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و ۶۰ درصد از سرزمین ما نیمه‌خشک و ۵۰ درصد آن بیابانی است.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به بارندگی‌های اخیر در ایران، اظهار کرد: دو حادثه بزرگ در دو سال اخیر بعد از ۵۰ سال در کشور رخ داد؛ نخست آنکه سال ۱۳۹۷ خشک‌ترین سال و دوم آنکه سال جاری، جزو پرآب‌ترین سال در ۵۰ سال اخیر بوده است و این موضوع حاکی از آن است که اتفاقاتی در حال رخ دادن است که باید برای آن آماده باشیم و برای این آماده شدن راهی نداریم جز اینکه از تجربه و علم دیگران استفاده کنیم.

وی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشته باشیم که در سال‌های پرآب نباید خوشحال باشیم و آب را با دست و دلبازی استفاده نکنیم و برای اقلیم نیمه خشک برنامه‌ریزی کنیم.

تقی‌زاده با تاکید بر اینکه برای سال آبی آینده نمی‌توان ترسالی را پیش‌بینی کرد، گفت: در حوزه آب و فاضلاب بعد از انقلاب اسلامی اقدامات خوبی انجام شده است و میزان شهر‌هایی که به آب قابل اطمینان دسترسی پیدا کردند از ۷۵ درصد به ۱۰۰ درصد رسید.

وی اضافه کرد: توسعه فاضلاب شهر‌ها نیز از ۸.۵ درصد به ۵۱ درصد رسید و ۶ میلیون نفر از روستاییان در دولت فعلی به آب قابل اطمینان دست یافتند.

معاون آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه تصفیه‌خانه‌های آب از ۲۷ واحد در اوایل انقلاب به ۱۴۲ واحد افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: تصفیه‌خانه‌های فاضلاب نیز از چهار مورد به ۱۲۳ مورد افزایش یافت، با این حال هنوز کار‌های زیادی برای انجام داریم، بنابراین استفاده از این تجارب بسیار حائز اهمیت است.

اوکازاکی نماینده و معاون مرکز همکاری‌های خاورمیانه و ژاپن نیز در این همایش گفت: از سال ۲۰۱۲ وزارت نیرو و زیرمجموعه‌های آن با حمایت از توسعه منابع انسانی نقش بسیار زیادی در زمینه حفاظت از آب داشته است.

وی افزود: ارتباط موجود بین متخصصان دو کشور در انتقال تجربیات و تکنولوژی‌ها می‌تواند بسیار موثر باشد و بر این باوریم که این امر موجب ترویج کسب و کار خواهد شد.

نماینده و معاون مرکز همکاری‌های خاورمیانه و ژاپن با اشاره به وقوع سیل اخیر در ایران گفت: ما متخصصان خود را به ایران آورده‌ایم تا بتوانند اطلاعات آن‌ها استفاده کنند و امیدوارم که برگزاری این جلسات موجب شود روابط دو کشور نیز از این طریق با کیفیت بهتری انجام شود.

در ادامه این همایش، سایتو سفیر کبیر ژاپن در ایران ضمن تشکر از مجموعه وزارت نیرو و دفتر خاورمیانه مرکزی برای برگزاری این همایش اظهار کرد: ایران و ژاپن روابط دیپلماسی ۹۰ ساله دارند و خوشحالیم از اینکه ایران پذیرفت تا نخست وزیر کشور ژاپن بعد از ۴۱ سال به ایران بیاید و رایزنی‌های لازم در زمینه اقتصادی و فرهنگی را انجام دهد.

وی افزود: با همکاری دفتر خاورمیانه مرکزی و هماهنگی وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جلسات مختلفی برگزار شد که برای افراد بازدیدکننده جذاب بوده تا جایی که ۳۰۰۰ نفر برای فراگیری محتویات آموزش‌ها در آینده اظهار تمایل کرده‌اند.
سایتو با بیان اینکه موضوع آب در ایران حیاتی است، عنوان کرد: مقدار مصرف آب در ایران بالاست و امیدواریم مقدار مصرف آب برای هر ایرانی مانند هر ژاپنی شود.

در ادامه، علی سیدزاده مدیرکل دفتر مصرف و نظارت بر کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: سابقه همکاری آبفای کشور و مرکز همکاری‌های ژاپن و خاورمیانه به سال ۱۳۹۲ برمی‌گردد و طی این مدت حدود ۴۰۰ نفر از متخصصان و مدیران صنعت آب و فاضلاب ایران در قالب ۱۰ دوره آموزشی در ژاپن، موضوعاتی، چون آب بدون درآمد، تله متری و مدیریت انرژی، کنترل کیفیت بهره برداری تصفیه خانه‌های آب و بهره‌برداری از تصفیه خانه‌های فاضلاب را فرا گرفته‌اند.

سیدزاده افزود: در ادامه همکاری‌های قبلی و با تغییر رویکرد در سیاست‌های جدید مقرر شد موضوعات تخصصی به‌صورت همایش‌های مشترک در قالب یک تقویم آموزشی برگزار شود که اولین همایش با موضوع کارگاه‌های تخصصی امروز برگزار شد و امید است با تداوم همکاری‌های مشترک گام‌های موثری در این زمینه برداشته شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: صنعت آب ایران ژاپن وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۲۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی

به گزارش خبرگزاری مهر، آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید سه‌شنبه صبح (۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار می‌شود.

شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با هدف تأمین پایدار و رفع ناترازی گاز کشور و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی، اقدام‌هایی گسترده را طرح‌ریزی و اجرا کرده است. در این زمینه می‌توان به امضای قرارداد و اجرای طرح‌های توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه گام نخست میدان گازی کیش، پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل، طرح ضربتی توسعه میدان‌های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی و.... اشاره کرد.

شرکت ملی نفت ایران برای تحقق این اهداف و توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدام‌ها، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج همیشه فارس با تخمین حجم سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون دلار و با هدف تولید حدود روزانه ۱۲۸ میلیون مترمکعب گاز با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای کامل قراردادهای طرح‌های یادشده، ضمن افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی، ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری یادشده برای انجام مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفت‌خیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تأمین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های به مطالعه و توسعه بالادستی میدان‌های گازی کشور می‌پردازند که گامی مؤثر برای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته‌شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه‌های توسعه میدان‌های گازی «زیره و خارتنگ» و ساختار اکتشافی «دارنگ»، توسعه میدان‌های گازی «سفید زاخور، سفید باغون و هالگان»، توسعه مخازن «خامی زیلایی و کارون» و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، توسعه میدان گازی «عسلویه غربی» و ایستگاه تقویت فشار کنگان، توسعه مخازن «خامی شهیدان، زیلایی و کارون»، توسعه میدان‌های گازی «میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید» و توسعه میدان‌های گازی «اهواز و مارون خامی» با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد صنعت نفت امضا می‌شوند.

کد خبر 6092488

دیگر خبرها

  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • وزیر صنعت: از کشور‌هایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند